رفتن به مطلب

مغولستان وطب سنتی


ارسال های توصیه شده

[h=1]مغولستان وطب سنتی[/h] گزارش دومین کنفرانس بین المللی طب سنتی در مغولستان(منیژه مقصودی)

 

The Second International Conference on

Traditional Medicine Current Situation and Future Status

 

13-15 September, 2006-11-18 Ulaanbaatar, Mongolia

 

منیژه مقصودی‏

 

دومین کنفرانس بین المللی طب سنتی

!--دومین کنفرانس بین المللی طب سنتی تحت عنوان "طب سنتی: موقعیت کنونی و آینده" در تاریخ 13/09/2006 الی 15/09/2006 در شهر اولان باتار، پایتخت مغولستان برگزار شد. مقاله نگارنده با عنوان ” بررسی تکنیک های گوناگون زنان درمان گر بومی در منطقه ترکمن صحرا در ایران“ که حاصل یک کار میدانی انجام شده در سالهای اخیر بوده است ‏ در این کنفرانس ارائه شد. در متن زیر ابتدا گزارشی از این کنفرانس و سخنرانی های آن و در انتها سخنرانی مزبور در دسترس می باشد. برای اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاعاتی این کنفرانس در آدرس انتهای مقاله رجوع نمائید--!.

 

 

 

مجریان این کنفرانس نهاد ها و سازمان های زیر بود :

سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت مغولستان، دانشگاه علوم پزشکی ، دانشگاه بهداشت و علوم مغولستان، دانشکده طب سنتی، شرکتهای تولید داروهای طب سنتی ویژه مغولستان، مرکز پزشکی مشترک بین مغولستان و کره شمالی، انجمن پزشکان طب سوزنی و بنیان "دامین دا DAMIN-DA".

این کنفرانس هر دو سال یک بار برگزار می شود. اولین کنفرانس بین المللی طب سنتی مغولستان در تاریخ 05/09/2004 الی 09/09/2004 در اولان باتار پایتخت مغولستان، برگزار شد. برگزارکنندگان اولین کنفرانس نیز دانشکده طب سنتی، دانشگاه بهداشت و علوم مغولستان و نیز دانشگاه پزشکی مغولستان بودند.

سخنرانان خارجی در این کنفرانس از کشورهای اطریش ،چین، فرانسه، آلمان، هندوستان ، ژاپن، روسیه، کره شمالی ، انگلستان و ایران شرکت کرده بودند.

علاوه بر ارائه کنفرانس ها که در طی سه روز طول انجام شد، گروهی از برنامه های جانبی در راستای معرفی عمیق تر طب سنتی مغولستان، به عمل آمد ، از جمله: بازدید از موزه ملی مغولستان، موزه طب سنتی، و کمپی توریستی که خارج از اولان باتار واقع شده بود. این کمپ به صورت مجموعه ای از چادرهای مغولی بود، که درون هر چادر را با اشیائ گوناگون منجمله اشیا تاریخی و اشیا مربوط به زندگی چادر نشینان به نحوی تزئین نموده بودند که به صورت موزه بود. درون موزه ها و نیز چادا های مغولی از ما با چای مغولی و انواع فرآورده های لبنی که خاص مغولستان است ، پذیرایی شد.

 

 

گزارشی اجمالی از سخنرانی های ارائه شده در کنفرانس

 

در روز اول کنفرانس پس از سخنرانی های افتتاحیه توسط دبیر اول کنفرانس خانم دکتر ناران تورا، و سپس برگزارکنندگان کنفرانس منجمله: ریئس دانشگاه علوم پزشکی، رئیس سازمان بهداشت جهانی به مهمانان خارجی خیر مقدم گفته شد. پس از آن سخنرانی ها یکی پس از دیگری شروع شدند، سه سخنرانی قبل از ظهر و پنج سخنرانی بعدازظهر روز اول ارائه شد.

سخنرانی های صبح اختصاص به محققین مغولی که مسئول گروه های تحقیقاتی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودند، ارائه شد. اولین سخنرانی در باره طب سنتی مغولستان و اولیت های تحقیقاتی بود. در این سخنرانی پیرامون اولویت های طب سنتی و در معرفی برخی از تحقیقات انجام شده، به نمونه هایی اشاره شد. سخنرانی دوم که از طرف یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی با مشارکت دانشکده طب سنتی ارائه شد، مطالبی پیرامون تاریخ طب سنتی و سیاست ها و برنامه های ملی طب سنتی مغولستان گفته شد. در این سخنرانی اطلاعات جامعی پیرامون تاریخ طب سنتی و امکانات و تسهیلات موجود از طرف دولت و نیز سیاست های مورد نظر درجهت گسترش آن ارائه شد. سخنرانی سوم متمرکز بود بر دوره های آموزشی و پژوهشی طب سنتی مغولستان. این سخنرانی توسط یکی از اساتید دانشکده طب سنتی ، گروه آموزش پزشکی بود. در این سخنرانی مفصلا به امکانات و شرایط دوره های آموزشی طب سنتی پرداخته شد. در پایان سخنرانی های صبح نیم ساعت به پرسش و پاسخ اختصاص داده شده بود.

در عصر روز اول پنج سخنرانی دیگر ارائه شد. اولین سخنرانی در باره نقطه نظرات تئوریهایی سیستم های ایمنی بدن در ارتباط با مباحث روانشناسی ، بحث بسیار جالبی ارائه شد . در مورد مطالب این سخنرانی، در وقت پرسش و پاسخ سوال های بسیاری مطرح شد. سخنران بعدی یکی از اساتید دانشگاه انگلستان آقای دکتر آندره پیرونی از دانشگاه برادفورد، بود. عنوان این سخنرانی "طب سنتی و داروهای بومی در مدیترانه و حوزه بالکان: درس هایی برای آیندگان" ارائه شد. این سخنرانی بر اساس تحقیقات میدانی پروفسور آندره پیرونی در جنوب ایتالیا و آلبانی تهیه شده بود. این سخنرانی یکی از سخنرانی های بسیار پربار کنفرانس محسوب می شود. سخنرانی سوم توسط یکی دیگر از اساتید دانشکده طب سنتی مغولستان درباره " کاربریهای طب سنتی آیورودیک در مغولستان " ارائه شد. سخنران چهارم از کشور فرانسه بود که پیرامون "پارادایم علمی و طب سنتی: طب سنتی چینی " ارائه شد. در این سخنرانی پس از یک مقایسه میان طب سنتی چین و طب کلاسیک، به موارد مطالعه شده در چین اشاره شد. آخرین سخنرانی روز اول اختصاص به نماینده مرکز پزشکی مغولستان و کره شمالی داشت. عنوان این سخنرانی عبارت بود از: "حقایق و شواهدی در باره توسعه طب سنتی مغولستان از دوران نئولیتیک تا 209 قبل از سال میلادی". در پایان زمانی به پرسش و پاسخ اختصاص داده شد.

روز دوم در وقت صبح پنج سخنرانی ارائه شد. اولین سخنرانی که توسط یکی از اساتید دانشگاه اطریش ارائه شد، پیرامون "محصولات گیاهی در حوزه طب سنتی : فوائد و مضرات مصرف گیاهان دارویی در طب غربی" بود. این سخنرانی نیز به جهت اطلاعات وسیع و کاربردی مانوس و قابل تجربه ای که کم و بیش برای هر یک از افراد با آن وجود دارد و با آن روبرو بوده و تجربیاتی کسب کرده اند، با استقبال زیادی روبرو شد، زیرا در وقت پرسش و پاسخ سوال های متعددی از سخنران پرسیده شد. سخنرانی بعدی که توسط خانم دکتر ناران تورا ریئس گروه دانشکده طب سنتی و نیز ریئس کنفرانس ارائه شد پیرامون "تحقیقاتی در باره گیاهان سنتی در مغولستان" بود. سخنران سوم از روسیه و از موسسه علوم زیستی و تجربی روسیه بود. وی پیرامون " مطالعه مقایسه ای کاربرد گیاهان پزشکی در طب سنتی کشور های عربی و مغولستان" ارائه شد. این سخنرانی نیز در نوع خود بی نظیر بود. سخنرانی چهارم در وقت صبح روز دوم ، اختصاص به یکی دیگر از اساتید دانشکده طب سنی مغولستان اختصاص داشت که در باره بعضی از گیاهان سمی مغولستان تجربیات متععدی که آزمایش شده بود ارائه شد. آخرین سخنرانی در وقت صبح توسط یکی ازاساتید مرکز پزشکی مغولستان و کره شمالی، که سمت مدیر گروه طب چینی را نیز عهده دار بود،ارائه شد. این سخنرانی پیرامون "فوائد و موارد استفاده گیاه جین سینگ " بود. در وقت پرسش و پاسخ سوال های متعددی نیز در رابطه با این سخنرانی مطرح شد.

در عصر روز دوم جمعا پنج سخنرانی ارائه شد. این سخنرانی ها بدین شرح بودند. سخنرانی اول توسط خانم دکتر سابین گلاسا از اطریش دانشگاه وین در باره "تاثیر برخی از گیاهان پزشکی بر کبد انسان" بود . این سخنرانی که حاصل یک پژوهش گروهی میان دانشگاه وین و دانشکده طب سنتی مغولستان اننجام شده بود، نشانی از همکاریهای دوجانبه میان این دو کشور و در نهایت پیشرفت چشم گیر و بی نظیر طب سنتی مغولستان را گواه می داد. سخنرانی دیگر توسط یکی از اساتید دانشکده طب سنتی مغولستان در باره "نظریات و روش هایی در باره ادغام طب سنتی غربی و شرقی : تشخیص، درمان و پیشگیری" این سخنرانی بی نظیرمنجر به مباحث زیادی شد و نقطه نظرات موافق و مخالف و نیز با پیشنهادات متعددی روبرو شد. سخنرانی دیگر اختصاص به تحقیقی پیرامون چند گیاه خاص در مغولستان بود که به مواردی چون سموم گیاهی ، مضرات و منافع آن پرداخته شد. این سخنرانی نیز از طرف یکی از اساتید دانشکده طب سنتی مغولستان ارائه شد. سخنرانی دیگر نیز که توسط یک از اساتید همین مرکز ارائه شد، اختصاص به تحقیقات انجام شده در باره گیاهان حاوی سم و موارد استفاده از آنها داشت. آخرین سخنرانی فوق العاده جالب در نوبت دوم در باره "حفظ و حمایت از دانش بومی" توسط استادی از هندوستان از مرکز موسسه ملی تحقیقات علمی هندوستان بود.

پس از سخنرانی های متعدد، عصر در روز دوم، بازدیدی از موزه طب سنتی داشتیم، که از نزدیک با طب سنتی مغولستان و کوشش های آنها جهت حفظ، ترویج و معرفی آن نه تنها در سطح مغولستان بلکه همکاری با کشور های دیگر از جمله کشور های اروپایی و نیز چین و کره شمالی آشنا شدیم.

روز سوم ، آخرین روز کنفرانس بود. برنامه های روز سوم متنوع تر از دو روز دیگر بود. درصبح روز سوم ، ابتدا بازدیدی از دانشکده طب سنی انجام شد. در این بازدید ضمن، از آزمایشگاه طب سنتی، موزه طب سنتی در دانشگاه ، دانشگده دندانپزشکی و نیز آمفی تئاتری که دانشجویان مشغول درس بودند ، بازدید رسمی به عمل آمد. این مشاهدات در محیط دانشگاه پزشکی و دانشکده طب سنتی از نظر من فوقالعاده بود. ما از نزدیک با پیشرفت های مغولستان در زمینه طب سنتی آشنا شدیم . با توجه به این نکته که طب سنتی مغولستان در حقیقت تاکید بسیار زیادی بر یافته های طب سنتی چین، هندوستان، کره شمالی و تبت دارد، کوشش پزشکان این کشور در زمینه گسترش و ترویج طب سنتی حیرت انگیز است. به طوری که بیش از پنج مرکز مطالعه طب سنتی در این کشور وجود دارد. تعداد زیادی بیمارستانهای طب سنتی چه به طور خصوصی و چه دولتی، در اولان باتور ، شهر های دیگر و نیز برخی از نقاط روستایی به صورت کاملا فعال مشغول به مداوای بیماران می باشند. نکته قابل تاکید این است که مردم نیز استقبال بسیار زیادی از طب سنتی نموده اند.

اولین سخنرانی روز سوم در باره "آسیب های ستون فقرات و درمان آن"بود. در این سخنرانی به تجربیاتی که از بیماران در بیمارستان طب سنتی بدست آمده بود، نکات جالبی بیان شد. پس از آن نوبت به سخنرانی یکی دیگر از اساتید دانشکده طب سنتی رسید. سخنرانی او در باره "طب سوزنی و ماساژ درمانی" بود. او به تاثیر مستقیم طب سوزنی و ماساژ درمانی با ذکر تجربیات متعدد بیماران پرداخت. سخنرانی سوم، اختصاص داشت به یکی از متخصصان ژاپنی در باره " آینده طب سنتی ژاپن : پیشگیری سرطان". این سخنرانی با استقبال بسیار زیادی روبرو شد و سوال های متعددی از سخنران پرسیده شد. آخرین سخنرانی مربوط به اینجانب یا به عبارتی سخنران ایرانی، بود. البته قابل اشاره است که این سخنرانی قرار بود در عصر روز اول ارائه شود، ولی بدلیل دیر رسیدن سخنران ایرانی به روز سوم موکول شد. موضوع این سخنرانی "بررسی تکنیک های گوناگون زنان درمانگر بومی در منطقه ترکمن صحرا در ایران به وسیله نگارنده ارائه شد که در بخش مقالات پایگاه حاضر قابل دسترس می باشد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...