masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 آبان، ۱۳۹۲ استفاده از بذور خالص برای کاشت یونجه ·استفاده از کودهای غیر آلوده به سس ·كاشت یونجه در اواخر تابستان یا در پاییز به جای بهار آلودگی اولیه سس را با رسیدن فصل سرما از میان می برد. ·كاشت با تراكم بالا ایجاد سایه نمی نماید و از جوانه زدن سس جلوگیری به عمل می آورد . ·در مناطقی كه یونجه باید در بهار كاشته شود می توان از 15-12كیلو گرم در هكتار علف كش دكتال (كلرتال دیمیتل75درصد پودر)قبل از سبز شدن یونجه و علف های هرز از جمله سس استفاده نمود . در یونجه چند ساله (از سال دوم به بعد)دكتال را می توان در اواخر زمستان اندكی قبل از رویش بهاره یونجه سمپاشی نمود . هنگام مصرف این علف كش زمین باید از رطوبت كافی برای تاثیر بیشتر سم برخوردار باشد . بنابراین در صورت خشك بودن زمین یك نوبت آبیاری مزرعه توصیه می شود . ·در صورتی كه پیشگیری های فوق انجام نشد و یا به عللی موثر واقع نشد و مزرعه باز هم به سس آلوده گردید لكه های آلوده به سس را می توان به روش های زیر از میان برد: پاشیدن محلول1% پاراكوت(یا3لیتر در هكتار)در منطقه آلوده به سس . سوزانیدن منطقه آلوده توسط شعله افكن و یا وسایل مشابه . پاكسازی مكانیكی منطقه از سس و بیرون بردن انگل به خارج از مزرعه . ·در صورتی كه منطقه وسیعب از مزرعه به سس آلوده باشد می توان توسط علفكش رانداپ(گلیفوزیت41درصد ای سی) به میزان 730-360سی سی در هكتر زمانی كه یونجه ارتفاع 25- 20 سانتی متر داشته باشد سمپاشی نمود . این سمپاشی باید یك با پس از ده روز تكرار شود . در یونجه سال اول سمپاشی باید در زمان 8 برگی یونجه انجام پذیرد . ·در زمان آلوده بودن یونجه به سس برداشت محصول باید قبل از به بذر رفتن سس صورت پذیرد تا از انتشار بذر ممانعت شود. ·از سال دوم به بعد تاخیر در برداشت یونجه با سایه انداختن روی زمین مانع جوانه زنی بذر سس می شود اثر علف کش ها برروی سایر علف های هرز یونجه بررسی و آزمایش اثر چند علفکش بر روی علفهای هرز یونجه در آذربایجانشرقی در دو منطقه محل اجرای طرح (مراغه - بستانآباد)نشان داده است کهاستفاده از علفکشهای بنتازون 3 و 2/5 لیتر در هکتار، متری بوزین 700-1000 گرم در هکتار نسبت به شاهد بدون وجین اختلاف معنیداری داشته از نظر تاثیر بر روی علفهای هرز پهنبرگ در یک سطح آماری قرار گرفتند. علفکشهای متری بوزین 1000 و 700 گرم در هکتار، هالوکسی فوپ اتیل 2 لیتر در هکتار، فلوآزیفوپ بوتیل 2 لیتر نسبت به شاهد بدون وجین اختلاف معنیداری داشته و از نظر تاثیر بر روی علفهای هرز باریک برگ در یک سطح واقع شدهاند. خواص دارویی یونجه از نظر طب قدیم ایران گرم است . البته تاره آن گرم و تر و خشك شده آن گرم و خشك است . ·یونجه از نظر اینكه دارای بسیاری از مواد معدنی می باشد شیره آن برای بچه هایی كه در حال رشد هستند و اسخوان بندی محكمی ندارند بسیار مفید است . حتی امروزه پودر این گیاه را در داروخانه ها می فروشند كه آنرا می توان برای بچه های شیر خوار مصرف كرد . برای تهیه شیره یونجه باید مقدر 300 گرم یونجه را در یك لیتر آب ریخت و آنرا جوشانید تا مقدر آب آن به نصف تقلیل یابد سپس آنرا صاف كرده و مقدر كمی عسل به آن اضافه كنید كه بصورت شربت داراید . مقدر مصرف برای طافال 200 گرم در روز است و برای اطفال شیرخوار حدود 50 گرم یم باشد كه می توان به شیر آنها اضافه نمود . اشخاص بزرگسال هم برای بالا بردن انرژی می توانند از این شیره استفاده كنند . ·یونجه رابصورت تازه و یا جوانه آنها رابا سالاد میل كنید . جوانه یونجه را بصورت بسته بندی شده می توانید از سوپر ماركتها خریدری كنید . ·یونجه ملین است . ·یونجه دو برابر اسفناج آهنم درد بنابراین خونساز است و برای كسانیكه به كم خونی مبتلا هستند مفید است . ·یونجه بعلت درا بودن آهن برای درمان بیمایر راشیتیسم بكار می رود . ·عوارض كمبود ویتامین ث با خوردن یونجه از بین میرود. ·یونجه تازه در بسیاری از كشورها مانند چین و روسیه و آمریكا به مقدر زیاد بجای اسفناج مصرف می شود . ·یونجه را در داروخانه ها و فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها بصورت پودر ، كپسول و قرص بفروش می رسانند . مقدرمصرف آن سه قرص در روز است. *با همه مزایایی كه یونجه دارد در خوردن تازه آن نباید زیاده روی كرد زیرا بسیار نفاخ است و حتی حیواناتی كه به مقدر زیاد از آن می خورند بعلت گاز زیاد ممكن است تلف شوند . ·ضماد پخته یونجه را اگر روزی چند بار روی اعضایی كه رعشه دارند بگذارید آنها را شفا می دهد . ·تخم یونجه قاعده آور است و برای این منظور تخم یونجه را بصورت دم كرده مصرف كنید . ·دم كرده یونجه درمان اسهال است. ·برای نرم كردن سینه و تسكین سرفه روزی 2-3 فنجان دم كرده تخم یونجه را مصرف كنید . ·برای درمان رعشه تخم یونجه را در روغن زیتون بریزید و مدت یك هفته جلوی آفتاب بگذارید سپس آنرا صاف كنید و روزی چند قاشق از آنرا بخورید و همچنین روی اعضایی كه رعشه دارند بمالید. ·یونجه حاوی مقدرزیادی ویتامین است . كوبیده آن زخم را به سرعت الیتام داده و از خونریزی جلوگیری می كند . مواد معدنی وپروتین ها یونجه سرشار از ویتامین های a,c,e,k و همچنین دارای آمیلاز كه آنزیم مخصوص هضم مواد نشاسته ای است می باشد . آنزیم های بسیاری در یونجه یافت می شود بهعنوان مثال می توان از امولسین ،اینورتاز ، و پكتیاز نام برد . یونجه دارای حدود 20%پروتئین می باشد پروتئین های موجود در یونجه عبارتند از: آرژنین، هیستیدین، آدنین، فنیل آلانین، آسپاراژین، سیستین. یونجه دارای اسید فسفریک نیز هست. یونجه همچنین دارای منیزیوم، آهن و مقدار جزئی ارسنیک و سیلیس است. بنابراین یونجه از نظر مواد غذایی بسیار مقوی و غذای خوبی برای انسان و حیوانات است. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده