Mahdi Eng 22940 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 آبان، ۱۳۹۲ مهمترين مسئله در مصرف تخم مرغ حفظ كيفيت آن و جلوگيري از احتمال آلودگي اش توسط عوامل گوناگون مي باشد ، كه در اينجا به نكاتي كاربردي و ساده ، كه رعايت كردن آنها براي مصرف كنندگان مفيد است ، اشاره مي شود : تخم مرغ هاي مصرفي امروزي از مرغ هايي بدست مي آيند كه خروس همراه آنها نيست ، رنگ پوسته بستگي به نژاد دارد ، رنگ زرده نيز بستگي به استفاده از رنگ دانه هاي خاص غذايي در جيره هاي غذايي آنها دارد ، ضمن اينكه هيچكدام از اينها تاثيري در ارزش غذايي تخم مرغ ها ندارد . 1-در خريد تخم مرغ ( مخصوصا" در فصول گرما ) مواظب باشيد كه آنها در يخچالي كه خوب كار مي كند و درجه حرارت آن متناسب با تغيير درجه حرارت محيط بيرون تنظيم شده است ، نگهداري شوند ( از نگهداري تخم مرغ ها در درب يخچال خودداري كنيد ) 2-براي تازه ماندن و جلوگيري از جذب بوهاي اطراف ، تخم مرغ ها را در كارتن شان نگهداري نماييد . 3-تخم مرغ ها را با كارتن شان در جايي از يخچال جا دهيد كه دما پايين تر است . 4-تخم مرغ ها را براي مدت طولاني نگهداري ننماييد ، حداكثر مدت زماني كه مي توانيد از تخم مرغ ها با كيفيت مطلوب استفاده كنيد ، چهار تا پنج هفته است ، ( اين در شرايطي است كه كليه نكات اساسي كه براي نگهداري آنها لازم است ، رعايت گردد . ) 5-از كارتن هايي كه قبلا" استفاده شده است براي نگهداري مجدد تخم مرغ ها استفاده نكرده و تخم مرغ هاي خام را همراه با تخم مرغ هاي پخته شده نگهداري ننماييد . 6-در موقع درست كردن غذا ، آن تعداد از تخم مرغ هارا از كارتن شان در يخچال خارج كنيد ، كه به آنها نياز داريد . 7-پختن را تا آن حد ادامه دهيد كه سفيده كاملا" سفت شده و زرده نيز به مرحله سخت شدن برسد ، ولي سخت نشود . 8-در موقع درست كردن املت ، تخم مرغ ها بايد تا حدي بپزند كه هيچ مايعي از آنها باقي نماند . 9-در موقع درست كردن تخم مرغ سرخ كرده بايد هر دو طرف آن پخته شده يا پختن آن در ظرف سر بسته صورت گيرد . 10-غذاهاي حاوي تخم مرغ را بيش از 2 ساعت در بيرون از يخچال نگهداري ننماييد . 11-به لحاظ حفظ سلامتي خودتان و جلوگيري از مسموميت هاي غذايي تخم مرغ را به خوبي پخته و تخم مرغ پخته شده را به مدت زمان طولاني تر نگهداري نكنيد . 12-تخم مرغ هاي يخ زده و غذاهاي حاوي تخم مرغ را كه در يخچال نگهداري مي كنيد ، قبل از مصرف ذوب كنيد ( ذوب كردن نبايد در درجه حرارت اتاق صورت گيرد ) . بعد از ذوب كردن در اولين فرصت نسبت به مصرف آن اقدام نماييد . 13-تخم مرغ هاي ترك دار ، كثيف و شكسته را مصرف ننماييد . 14-اگر به هر علت تخم مرغ هاي آب پز را نتوانستيد بلافاصله مصرف كنيد ، آنها را در قسمت سرد يخچال گذاشته و مي توانيد آنها را در عرض يك هفته به مصرف برسانيد . 15-سفيده خام اضافي باقيمانده را مي توانيد در ظرفي كه داراي دربي محكم است ريخته و در محل سرد يخچال گذاشته و در عرض چهار روز آتي مورد استفاده قرار دهيد . 16-زرده هاي سالم باقيمانده را نيز مي توانيد در داخل ظرفي كه حاوي آب سرد است گذاشته و در داخل يخچال قرار داده و در 1 الي 2 روز آينده مصرف كنيد . 17-در صورتيكه تخم مرغ را در آب مي پزيد ، آب آن را دور نريزيد و مي توانيد از آن به عنوان كود براي گل هاي منزل استفاده كنيد . 18-در همه مراحل آماده سازي غذاي حاوي تخم مرغ به جهت جلوگيري از آلوده شدن غذاها بهداشت فردي را رعايت نماييد ، دست ها را با صابون شست و شو كرده و غذاهاي پخته شده را با غذاهاي خام مخلوط نكنيد . منبع:foodsafty.ir لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده