رفتن به مطلب

فرهنگسرای نیاوران - ذفتر کار اسبق فرح دیبا ( کامران دیبا)


ارسال های توصیه شده

02_369_373_90.jpg

 

فرهنگسرای‌ نیاوران در سال ۱۳۵۶ ، با مساحت ۲۵۰۰۰ مترمربع ساخته و افتتاح شد. کامران دیبا معمار و طراح فضای فرهنگسرا‌ بوده که هم‌زمان موزه هنرهای معاصر و پارک شفق را نیز طراحی و اجرا کرده است‌. این فرهنگسرا‌ به طور خاص زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می‌کند.

فضای داخلی فرهنگسرا‌ شامل سالن اصلی با عنوان تالار نیاوران با ظرفیت ۳۰۰ نفر، سالن گوشه با ظرفیت ۱۰۰ نفر، کتابخانه‌‌، نگارخانه‌، رستوران و ساختمان اداری است‌.

کتابخانه‌ فرهنگسرا‌ مخزن کتاب‌های تخصصی هنر است‌، و نگارخانه دارای سه سالن است که نمایشگاه‌های عکس‌، نقاشی‌، خط‌، مجسمه و ... در آن برگزار می‌شود.

همچنین، رستوران فرهنگسرا‌ در دو طبقه با امکانات کامل برقرار است‌. واحدهای فعال در این فرهنگسرا‌ عبارتند از:

واحد تجسمی‌ که وظیفه آن برگزاری نمایشگاه‌های مختلف در ایام مختلف است‌; واحد نمایش که اجرای نمایش‌های مختلف را برعهده دارد; واحد موسیقی ضمن برگزاری دوره‌های عالی موسیقی خارجی و داخلی‌، اجرای کنسرت‌های مختلف و برنامه‌های پژوهشی موسیقی را نیز برعهده دارد; واحد سینما شامل فیلم‌خانه تخصصی با ۲۶ برنامه موضوعی و برنامه‌های پژوهشی یک فیلم‌، یک فیلم‌نامه‌. همچنین‌، شنبه‌ها فیلم‌های سینمایی روز اکران می‌شود.

در این فرهنگسرا‌ کلاس‌های آموزشی برگزار نمی‌شود.

 

سالن اصلی (خلیج فارس)

 

با ظرفیت 262 صندلی که هم به عنوان سالن سینما از آن استفاده می شود و هم برای اجرای تئاتر، کنسرت موسیقی و برگزاری سمینار، همایش و نشستهای تخصصی. کلیه تجهیزات سمعی و بصری برای این برنامه ها در سالن پیش بینی شده است.

از عمده مشخصات سالن خلیج فارس می توان به میز صدا با قابلیت 20 خط صدا، میز نور با قابلیت کنترل 48 خط پروژکتور،قابلیت پخش اسلاید پروژکشن، ضبط صوتی VCD - DVD - VHS - CD پخش فیلمهای 35 میلی متری نام برد. عرض دهانه سن سالن 784 سانتی متر، عرض داخل سن 10 متر و عمق سن 11 متر، ارتفاع 7 متر و عمق آوانس (تا پرده بغل رو) 4 متر می باشد و برای اجراهای صحنه ای و برگزاری کنسرت های موسیقی استاندارد است.

 

سالن گوشه:‌

 

با ظرفیت 109 صندلی در انتهای حیاط مرکزی و بین دو ساختمان قرار گرفته و دو ساختمان را به هم متصل می کند و برای برگزاری فعالیتهای گوناگون از جمله اجرای نمایش و کلاسهای آموزشی آماده سازی شده است.

 

کتابخانه فرهنگسرا

 

از سال 1357 در مساحت 250 متر مربع و همزمان با افتتاح این مرکز شروع به کار کرده و دارای منابع غنی در حوزه هنر و شرق شناسی بوده است. به مرور زمان، ضرورت تغییرکار بری این کتابخانه از عمومی به تخصصی هنر سبب شد تصمیم هایی از جهت ایجاد تغییرات کیفی در مجموعه گرفته شود. به همین سبب در اسفندماه 1380 مجموعه کتابخانه وجین شد و تنها منابع هنر و منابعی از متون قدیمی تاریخ و ادبیات باقی ماند.

این کتابخانه درحال حاضر مجموعه ی قابل توجهی کتاب در زمینه هنر را داراست که شامل کتابهای هنری فارسی و لاتین، نشریات روز صحافی شده، دایره المعارفها و واژه نامه های هنری، آلبوم های نقاشان و هنرمندان بزرگ جهان است.

شرایط عضویت در کتابخانه:

2 قطعه عکس

کپی شناسنامه

کپی کارت دانشجویی به همراه معرفی نامه از دانشگاه

 

نگارخانه:

 

چند پله مراجعین را از حیاط مرکزی به سمت در ورودی نگارخانه هدایت می کند قبل از ورود به نگارخانه یک هشتی وجود دارد. برای ورود به نگارخانه از یک راهروی چرخشی هدایت کننده به طرف جلو استفاده شده است که در ابتدای آن در سمت چپ نگارخانه شماره 2 به مساحت صدوپنجاه متر مربع و با هدف ارائه خدمات به هنرمندان جوان و مستعد قرار دارد. از این راهروی چرخشی به عنوان بخشی از نگارخانه شماره یک استفاده می شود. ساختار چرخشی این راهرو موجب شده تا فاصله راهرو تا قسمت اداری کمتر احساس شود. نگارخانه از چهار نیم طبقه به مساحت ششصد مترمربع تشکیل شده است و یکی از بزرگترین و معتبرترین نگارخانه های کشور محسوب می شود.

 

بخش اداری:

 

از سه طبقه مجزا تشکیل شده است که شامل واحدهای تجسمی،‌ سینما تئاتر، گرافیک،‌ موسیقی، طرح و برنامه، رایانه و روابط عمومی است.

  • Like 22
لینک به دیدگاه

پلانهای مجموعه:

 

 

oz6iza24n5oq6uq039qf.jpg

 

پلان طبقه همکف

 

cre1z73bf1tfqigois6t.jpg

 

 

پلان طبقه اول

 

منبع: تجزیه و تحلیل ده اثر برتز معماری معاصر ایران

  • Like 21
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...