رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

اگراگزمادارید یاازخشکی وخارش پوست رنج می برید ازجودوسر غافل نشوید.این ماده حاوی ترکیبات ضدالتهابی به نام آونانترامید است که اثر ضدخارش هم دارد.برای بهره گیری ازاین خاصیت ،کافی است چندقاشق چای خوری جودوسررادریک پارچه نخی نازک بریزیدوآن راببندید ودروان آبی که استحمام میکنید قراردهید.روغن زیتون هم برای تسکین اگزما مفید است چون موادضدباکتری دارد وجلوی آسیب دیدن پوست رامی گیرد.

لینک به دیدگاه

[h=1]

مفید برای اعصاب:بید مشک ، بابونه ، آقاطی ، پوست برنج ، گل گاوزبان ، شاهپسند وحشی ، کلم مفید برای مثانه :پونه ، توت فرنگی ، تمشک ، کاکل ذرت ، فندوق ، رازیانه ، لوبیای سبز ، کتان ، بابونه ، شیرین بیان ، بارهنگ ، گوجه سبز ، علف مرغ ، ختمی صورتی . مفید برای دل درد :آویشن ، نعنا ، کاکوتی ، بابونه ، بارهنگ ، بهار نارنج ، کل همیه بهار ، میوه نسترن ، میوه گل سرخ ، شاهپسند وحشی ، گیپر ، سنبل الطیب ، گردو ، گل همیشه بهار ، رازیانه . مفید برای رماتیسم : آرتیشو ، دارچین ، آقاطی ، برگ بو ، بنفشه ، بید مشک ، تمشک ، کاکل ذرت ، زیتون ، شنبلییله ، همیشه بهار کوهی ، شاه اسپرم ، کرفس . مفید برای درد زایمان:کاسنی ، برگ بو. مفید برای سوختگی :بارهنگ ، چای کوهی ، سیب زمینی ، پیاز ، گل همیشه بهار ، شاه اسپرم . مفید برای سیاتیک :شالک ، همیشه بهار کوهی ، سوسن زرد . مفید برای سیاه سرفه :انجیر ، آویشن ، اسطوخدوس ، بنفشه ، رازیانه ، ریحان ، سیر ، والک ، شقایق . مفید برای شوره سر :گزنه ، برگ چغندر ، بابونه ، ختمی . مفید برای تپش قلب :لیمو ، جوانه گندم ، گل نسترن ، مارچوبه ، گل زالزالک . مفید برای فشارخون :سنبل الطیب ، سیر ، قره قات ، گریپ فروت ، عناب.

[/h]

لینک به دیدگاه

سیـنوزیت(sinusitis) بـه عـفـونـت، التـهـاب و تـورم مـخـاط یـک یـا تـمام سینوسهای مجاور بینی اطلاق میگردد. شاید باورهای غلط در مورد بیماری سینوزیت و درمان آن، آزار‌دهنده‌تر از خود سینوزیت باشد، با این حال بر خلاف تصور عمومی، درمان دارویی برای مبتلایان به سینوزیت مزمن چاره‌ساز نیست.معنی ساده‌ این بیماری آن است که سینوس‌های شما عفونی یا ملتهب شده‌اند، اما این فقط اندکی از درد و گرفتاری‌ای را که در این شرایط تحمل می‌کنید، نشان می‌دهد.سینوزیت، به‌خصوص سینوزیت مزمن، از شایع‌ترین بیماری‌های دستگاه تنفسی در کل دنیاست.با شروع فصل سرما دوباره سرماخوردگی بین مردم شایع می‌شود. دراین‌میان، یكی از بیشترین مشكلاتی كه برای خیلی از افراد، به‌وجود می‌آید مشكل سینوزیت است كه در برخی مواقع نیز با آلرژی اشتباه گرفته می‌شود.التهاب سینوسهای پارانزال

که ممکن است به دلیل عفونت،آلرژی یا بیماری های خود ایمنی باشد.

sinuzit1.jpg

*** سینوزیت یک بیماری شایع است***

طبقه بندی طبق مدت :

 

·حاد: کمتر از ۴ هفته (اغلب شایع است )

 

·تحت حاد :۴-۸ هفته

 

·مزمن:۸ هفته یا بیشتر

 

*** هر ۳ نوع سینوزیت علائم مشابه دارند در نتیجه افتراق بین آنها مشکل

است***

 

حا د

 

معمولاً به وسیلهٔ عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مشخص میشود که معمولاً منشأ ویروسی‌ دارد.

اگر که عامل باکتریایی باعث سینوزیت باشد، این ۳باکتری در آن دخیل است:

۱-استرپتوکوک نومونیا ۲-هموفیلوس آنفلوانزا ۳-مورکسلا کاتارهالیس

***شایعترین باکتری ایجاد کنندهٔ سینوزیت،هموفیلوس آنفلوانزا است***

*** سینوزیت ویروسی‌ معمولاً ۷-۱۰ روز طول میکشد***

*** سینوزیت حاد از قارچ هم منشأ می‌گیرد که در بیماران دیابتی و آنهایی که سیستم ایمنی‌ ضعیفی دارند مثل ایدز یا بیماران پیوندی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند،دیده میشود و میتواند تهدید کنندهٔ حیات باشد***

مزمن

طبق تعریف سینوزیتی مزمن است که بیش از ۳ ماه طول بکشد. که میتواند ناشی‌ از بیماریهای مختلف باشد که التهاب مزمن سینوس به عنوان یک علامت شایع است.

2481.jpg

چطور می‌توان علایم سینوزیت را تشخیص داد و درمان مناسب برای آن چیست؟دكتر ژانت سروش، متخصص عفونی، اطلاعات كاملی درباره نشانه‌ها، عوارض و روش‌های درمانی انواع سینوزیت را به‌طور كامل شرح می‌دهد.سینوسهای مجاوربینی(paranasal sinuses): حفره های توخالی و پـر از هـوایی هستـنـد کـه در مـیان استخوانهای صورت و جمجمه قرار گرفته و با حفره بینی در ارتباط می بـاشنـد. در هـر طــرف صورت 4 عدد سینوس وجود دارد که عبارتند از:

 

1- سینوسهای فکی (maxillary sinuses):در زیر چشمها و در استخوان گونه واقع میباشند.

 

2- سینوسهای پیشانی(frontal sinuses):در بالای چشمها و در استخوان پیشانی واقع میباشند.

 

3-سینوسهای اتموئید و یا پرویزنی(ethmoid sinuses):بین چشمها و بینی و در استخوان پرویزنی واقع میباشند.

 

4- سینوسهای شب پره ای(sphenoid sinuses):در پشت سینوس پرویزنی و چشمها و در مرکز استخوان جمجمه زیر غده هیپوفیز واقع میباشند.

1321562959.jpg1404229772.jpg

پیدایش و رشد سینوسها:1-سینوسهای پیشانی تا سن 5-10 سالگی وجود ندارند. این سینوسها از سن 7 سالگی به بعد پدید می آیند.2-سینوسهای فکی و پرویزنی از بدو تولد وجود داشته و تا 18 سالگی به رشد خود ادامه می دهند.3-سینوسهای شب پره ای در سنین بلوغ ظاهر می گردند. ‌كار سینوس‌ها در بدن چیست؟

سینوس‌ها در ناحیه فك و صورت قرار دارند و از بدو تولد نوزاد در بدن تشكیل می‌شوند. این اعضا، حوزه‌های توخالی هستند كه قسمتی از صورت و جمجمه را اشغال می‌كنند و عملا كار فیزیولوژیكی زیادی در بدن انجام نمی‌دهند ولی اگر دچار التهاب، عفونت و ترشح غیرعادی شوند، علایمی ایجاد می‌كنند كه به آن التهاب سینوس یا سینوزیت می‌گویند. باید بدانید كه سینوس‌ها به خودی‌خود مشكلی برای سلامت بدن ایجاد نمی‌كنند و در عین حال، كار خاصی نیز انجام نمی‌دهند اما اگر به دلایلی این حفره‌ها دچار التهاب شوند به شكل سینوزیت ظاهر می‌شوند و در این صورت مشكلاتی را برای فرد به وجود می‌آورند.

 

معمولا سینوزیت از یك سرماخوردگی ویروسی معمولی شروع می‌شود كه اغلب، التهابی كه بر اثر این ویروس در مخاط سینوس ایجاد می‌شود، خودبه‌خود و بعد از گذشت چندروز بهبود پیدا می‌كند و احتیاجی به آنتی‌بیوتیك یا درمان‌های دیگر نیست. ولی گاهی اوقات به دنبال سرماخوردگی ویروسی، علایم سینوزیت ادامه پیدا می‌كند و بیش از یك هفته یا 10روز هم ادامه پیدا می‌كند.وظایف سینوسها:1-سبک شدن استخوان جمجمه و استخوانهای صورت.2-افزایش رزونانس (تشدید) صدای انسان.3-ایجاد یک بافر (ضربه گیر) در برابر ضربات وارده به سر و صورت.4-مرطوب و گرم کردن هوای تنفسی.5-تصفیه هوای تنفسی.6-عایق بندی ساختارهای حساس از قبیل ریشه دندانها و چشمها در برابر نوسانات سریع دمایی حفره بینی.نکته:سینوسهای مجاور بینی توسط سوراخهای ریزی بنام(ostium/ostia) به حفره بینی مرتبط می باشند. توسط این روزنه ها(مجاری) تبادل هوایی صورت گرفته و ترشحات سینوسها تخلیه میگردد.نکته:موکوس(mucus) یک ترشح لغزنده مخاطی است. موکوس یک کلوئید چسبناک و غلیظ که حاوی آنزیمهای آنتی باکتریال نظیر لیزوزیم و پادتنها (ایمنوگلوبینها) است. موکوس بطور طبیعی سفید و یا بی رنگ است. وظایف موکوس در سیستم تنفسی عبارت است از: مقابله با عوامل میکروبی و محافظت از ششها با به دام انداختن ذرات خارجی که همراه با هوای تنفسی وارد بینی میگردند.نکته:بطور طبیعی مخاط سینوسها و بینی از مژکهای میکروسکوپی موسوم به سیلیا (cilia) پوشیده شده است. این مژکهای ضرباندار با حرکات ریتمیک به سمت عقب و جلو به مانند یک جاروب میکروسکوپی موکوس، میکروبها، ذرات محرک، گردو غبار و مواد حساسیت زا را به دام انداخته و به سمت سوراخهای بینی و یا پشت حلق و معده می رانند.نکته: آب و هوای سرد باعث میگردد فعالیت مژک های مخاط بینی و سینوسها کاهش یافته و یا کاملا متوقف گردند. این امر باعث آبریزش بینی میشود. همچنین موکوس در هوای سرد غلیظ ترمیشود، از اینرو هنگامی که شما از هوای آزاد به داخل منزل می آیید، موکوس رقیق تر شده و مجددا دچار آبریزش بینی میگردید.نکته:استعمال سیگار و آلودگی هوا میتوانند حرکات مژکها را مختل و یا متوقف سازند.نکته: به هر علت که مخاط سینوسها ملتهب شود، سبب مسدود شدن منافذ (راه های ارتباطی) میان سینوسها و بینی میگردد. احتباس هوا، موکوس و چرک باعث ایجاد فشار به دیواره سینوسها میگردد. همچنین وقتی هوا نمیتواند وارد سینوسها شود، خلاء ایجاد شده ایجاد درد خواهد کرد. انسداد راههای ارتباطی موکوس (ترشحات سینوسها) را به یک محیط مستعد برای رشد میکروبها تبدیل میکند.

1395568718.jpg

طبق محل، چندین جفت سینوس پارا نزال وجود دارد :

 

۱- سینوس فرونتال

۲- سینوس اتموئید

۳-سینوس ماگزیلاری

۴-سینوس اسفنوئید

 

*سینوس اتموئید خود به چند سینوس تقسیم میشوند*

·ماگزیلاری: فک بالا ==> درد یا فشار در فک بالا (گونه) مثل دندان درد، سر درد

·فرونتال: پیشانی ==> درد یا فشار در سینوس فرونتال(واقع شده در بالای چشمها ==> سر درد

·اسفنوئید ==> درد یا فشار در پشت چشم اما اغلب اشاره به راس یا بالای سر دارد

**تئوری های اخیر حاکی‌ از همراهی سینوزیت با بیماریهای درگیر کننده راههای هوایی مثل آسم و همراهی با علائمی‌ چون سرفه است**

 

‌علایم و نشانه‌های بیماری سینوزیت چیست؟

از علایم بیماری سینوزیت می‌توان به ترشح بینی اشاره كرد كه از حالت شفاف به صورت چركی، زرد یا سبزرنگ تبدیل می‌شود. معمولا بیماران از سردردهای مزمن شكایت می‌كنند به خصوص وقتی سرشان را به سمت جلو یا پایین حركت می‌دهند احساس پری یا سنگینی در این ناحیه می‌كنند. از آنجایی كه ترشحاتی كه از سینوس در پشت حلق جمع می‌شود هنگام دراز كشیدن فرد آن را بیشتر تحریك می‌كند. بنابراین، بیمار دچار سرفه‌های مداوم در طول شب یا زمان خوابیدن می‌شود كه هنگام دراز كشیدن این حالت شدت پیدا می‌كند.

 

ممكن است در مراحل حاد سینوزیت، بیمار دچار تب شود ولی اگر مدت، بیماری از دو یا سه هفته بیشتر شود به آن سینوزیت مزمن اطلاق می‌شود و معمولا در این نوع سینوزیت، دیگر ابتلا به تب وجود ندارد. علایم بیماران در سینوزیت مزمن نیز شبیه بیماران مبتلا به نوع حاد آن است. بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن نیز از ترشحات غلیظ چركی از بینی، پشت حلق، سرفه‌های مزمن به خصوص در حالت دراز كشیدن و سردردها و سنگینی صورت شكایت می‌كنند. در اینجا روی این مساله تاكید می‌كنم كه برخلاف تصور عامه مردم كه اغلب فكر می‌كنند كه سردرد در ناحیه پیشانی، ناشی از سینوزیت است باید بگویم كه سردردها می‌توانند علل مختلفی داشته باشد و صرفا هر سردرد یا احتقان بینی، ناشی از سینوزیت نیست.

 

اگر فردی دچار سردردهای مزمن و آزاردهنده می‌شود، حتما باید با پزشك متخصص مغز و اعصاب مشورت كند تا علل دیگر نیز مورد بررسی قرار گیرد. بیماران به هیچ‌عنوان نباید بدون تجویز پزشك به طور خودسرانه برای سینوزیت خود آنتی‌بیوتیك مصرف كنند، چون باعث وخیم‌تر شدن وضعیت و عوارض دیگر می‌شود.

sinuses.gif

علایم سینوزیت:

1-احساس درد و یا فشار در پیشانی، گیجگاه ها، گونه ها، بینی، پشت و یا دور چشم ها.

2-تنفس از راه بینی دشوار میشود.

3-تخلیه ترشحات غلیظ، زرد و یا سبز رنگ از بینی و یا پشت حلق.

4-کاهش حس بویایی و چشایی.

5-گرفتگی و احتقان بینی، آبریزش بینی.

6-درد در فک فوقانی و یا دندانهای آرواره بالا.

7-سر درد هنگام برخاستن از خواب که با خم شدن به طرف جلو بدتر میشود.

8-بوی بد دهان.

9-گوش درد-احساس گرفتگی گوشها.

10-خستگی.

11-سرفه (در هنگام شب تشدید میشود)، گلو درد.

12-حالت تهوع و استفراغ.

13-علایم سرماخوردگی ای که به درمان پاسخ نمیدهند.

14-درد و تورم در ناحیه صورت.

15-احساس سنگین بودن سر.

Signs-Symptoms-Sinus-Infection.jpg

علایم سینوزیت های خاص:

1-سینوزیت فکی: درد در فک بالا و دندانهای فک فوقانی-گونه ها حساس به لمس می شوند.

2-سینوزیت پیشانی: لمس و فشار اندک به پیشانی ایجاد درد میکند.چشم ها حساس به نور میشوند.

3-سینوزیت شب پره ای: گوش درد، گردن درد، درد در عمق سر.

4-سینوزیت پرویزنی: تورم پلک ها و درد در ناحیه بین بینی و چشمها-حساسیت به لمس در دو طرف بینی-از دست رفتن حس بویایی .

1338696729.jpg

تشخیص:

 

·علائم کمتر از ۱۰ روز: ویروسی‌

·عوارض بیشتر از ۱۰ روز: باکتریایی

·سیتی اسکن از سینوس نشان دهنده این است که آیا سینوزیت حاد هست یا نه

·سیتی اسکن برای تأیید تشخیص اینکه آیا مزمن است یا نه به تنهایی کافی‌ نیست، برای تأیید تشخیص اینکه مزمن است یا نه ،اندوسکوپی بینی‌،سیتی اسکن ونشانه های بالینی نیاز است

1369775041.jpg

‌علل بروز سینوزیت چیست؟

اولین علتی كه منجر به عفونت یا التهاب سینوس می‌شود، عفونت‌های ویروسی است كه به دنبال اثراتی كه ویروس روی مخاط سینوس می‌گذارد آن را مستعد به التهاب و سینوزیت می‌كند و در این حالت سینوزیت چركی اتفاق می‌افتد. اغلب سینوزیت‌ها ویروسی هستند و باكتریال نیستند، ولی ممكن است به دنبال سینوزیت ویروسی، عفونت باكتریال نیز اضافه شود كه در آن صورت عفونت باكتریال ثانویه خواهیم داشت. 30 تا 50درصد سینوزیت‌های حاد باكتریال هستند و بقیه به صورت ویروسی و خودبه‌خود محدودشونده هستند و معمولا احتیاجی به درمان ندارند. برخی از عادت‌ها منجر به انسداد مجرای تنفسی بینی یا سینوس می‌شوند كه از مهم‌ترین آنها آلرژی‌ها هستند.

 

كسانی كه به آلرژی درازمدت و حتی آسم مبتلا هستند به دلیل مخاط ملتهب و انسداد نسبی كه در مجرای سینوس آنها وجود دارد مستعد این هستند كه به‌طور مكرر دچار سینوزیت چركی شوند. گاهی اوقات همین آلرژی و آسم منجر به تشكیل شدن پولیپ‌های بینی می‌شوند كه در نتیجه روی مخاط بینی برجستگی‌هایی را ایجاد می‌كنند و مجرای سینوس‌ها را باریك یا مسدود می‌كند. بنابراین، ترشحات سینوس به راحتی تخلیه نمی‌شود و از علت‌های مهم سینوزیت‌های مكرر است. افرادی كه در فصل زمستان و حتی فصل‌های دیگر دچار سینوزیت‌های چركی می‌شوند حتما باید از نظر زمینه آلرژی و پولیپ‌های بینی مورد بررسی قرار گیرند.

 

انحراف تیغه یا سپتوم بینی، می‌تواند یكی دیگر از علل بروز سینوزیت باشد. انحراف تیغه بینی باعث می‌شود تا ترشحات سینوس، نتوانند به راحتی تخلیه شوند. در نتیجه، سینوزیت‌های چركی مكرر اتفاق می‌افتد. كسانی كه دچار انحراف بینی شدید هستند، سینوزیت‌های چركی به صورت پشت‌سرهم اتفاق می‌افتد. بنابراین بیمار باید این عیب آناتومی را با مراجعه به پزشك و درمان به موقع رفع كند در غیر این صورت سینوزیت‌های عفونی به طور مكرر برای بیمار اتفاق می‌افتد.

 

اینكه فكر كنید كسی كه دچار سرماخوردگی ویروسی می‌شود باید حتما از آنتی‌بیوتیك استفاده كند تا به سینوزیت چركی مبتلا نشود، تصور اشتباهی است چون لزوما هر فردی كه دچار سرماخوردگی ویروسی می‌شود بعدا به سینوزیت چركی مبتلا نمی‌شود. اغلب سینوزیت‌هایی كه با علایمی مانند سردرد، گرفتگی بینی، خلط پشت حلق و سرفه‌های شبانه، خود را نشان می‌دهند به دلیل التهاب مخاط ویروسی هستند و نیاز به درمان از طریق آنتی‌بیوتیك ندارند، فقط زمانی كه پزشك معالج تشخیص دهد عفونت ویروسی دوره‌اش تمام شده و علایم بیش از حد معمول ادامه پیدا كرده و منجر به سینوزیت چركی باكتریال شده است آنتی‌بیوتیك تجویز می‌شود تا عفونت سینوزیت چركی برطرف شود. ولی مصرف آنتی‌بیوتیك به عنوان پیشگیری از سینوزیت چركی كار كاملا نادرستی است.

 

تحریك‌های شیمیایی و آلودگی هوا نیز می‌توانند از دیگر علت‌های بروز سینوزیت باشند. برخی افراد كه برحسب شغل‌شان با موادشیمیایی سروكار دارند یا در محیط‌هایی كه آلودگی هوا شایع است زندگی می‌كند با تحریك دایمی مخاط، علایمی شبیه سینوزیت پیدا می‌كنند و دچار پولیپ‌های بینی می‌شوند كه در نتیجه آن سینوزیت مكرر برای آنها اتفاق می‌افتد. به این نكته هم اشاره كنم كه لزوما علت سینوزیت، ویروس و باكتری نیست و گاهی اوقات علت آن می‌تواند قارچ نیز باشد به خصوص كسانی كه زمینه آسم و آلرژی دارند سینوزیت می‌تواند علت قارچی داشته باشد كه باز هم باید تحت معالجه پزشك متخصص قرار گیرد و درمان خاص برای این نوع سینوزیت را انجام دهند. migna.ir بعبارتی دیگر عوامل ایجاد کننده سینوزیت اینها هستند:1-آلرژی ها: با متورم و مسدود ساختن راههای ارتباطی و دهانه سینوسها و جلوگیری از تخلیه سینوسها. حساسیت میتواند به گرده گیاهان، مایت ها، شوره سر حیوانات، کپک ها، گرد و غبار و یا غذاها باشد.

2-عفونتهای ویروسی:آنفلوآنزا و سرماخوردگی باعث التهاب مخاط سینوسها و تورم آنها شده و با افزایش ترشح موکوس موجب انسداد روزنه ها می شوند. در 3 درصد بالغین و 20 درصد کودکان، سرماخوردگی به عفونت باکتریایی ثانویه و سینوزیت خواهد انجامید.

3-عفونت های باکتریایی: باکتریهایی که بطور طبیعی در مجاری تنفسی فوقانی بسر میبرند وقنی سیستم ایمنی بدن تضعیف شده و یا تخلیه سینوسها بدرستی صورت نمیگیرد، باکتریهای محبوس شده تکثیر یافته و ایجاد عفونت میکنند.

4-پولیپ های بینی: پولیپ رشد خوش خیم بافت مخاطی بینی است. پولیپ بینی در افراد مبتلا به آلرژی و آسم شایع میباشد. پولیپ ها میتوانند دهانه سینوسها را مسدود سازند.

5-عفونتهای قارچی:عمدتاً به علت تضعیف سیستم ایمنی بدن پدید می آیند. عفونتهای قارچی بیشتر در افراد مبتلا به آسم مشاهده شده و بیشتر سینوسهای فکی را درگیر می کنند.

6-ناهنجاریهای ساختار بینی: انحراف تیغه بینی و بزرگ بودن شاخک های بینی میتوانند منافذ سینوسها را مسدود سازد.migna.ir

7-آلودگی هوا: هوای آلوده معمولاً از ذرات مولکولی بزرگ تشکیل یافته اند که در مخاط گیر افتاده و ممکن است واکنش آلرژیک و التهاب مخاط را سبب گردند.

8-شنا کردن:شنا کردن در آب حاوی کلر باعث میشود مژک های مخاط بینی و سینوسها تضعیف شده و تخلیه ترشحات به خوبی صورت نگیرد. همچنین کلر باعث التهاب مخاط بینی میشود و فرد را مستعد عفونت باکتریایی میکند.

9-سیگار کشیدن: دود سیگار حرکت طبیعی مژک ها را کند و یا متوقف میسازد.تجمع موکوس نیز ایجاد عفونت و ترشح پشت حلق میکند.

10-اختلالات ضعف ایمنی بدن نظیر بیماریهای ایدز و فیبروز سیستیک.

11-عفونت دندانها: انتشار عفونت دندانهای آسیای فک بالا نیز میتواند باعث سینوزیت فکی گردد.

sinusitis.jpg

 

‌از چه روش‌هایی برای درمان سینوزیت استفاده می‌شود؟

همان‌طور كه گفتم به هیچ‌وجه درمان پیشگیری از طریق مصرف آنتی‌بیوتیك پیشنهاد نمی‌شود اما كسانی كه زیاد به سرماخوردگی ویروسی مبتلا هستند و استعداد بیشتری برای ابتلا به سینوزیت دارند باید بیماری زمینه‌ای آناتومی كه منجر به انسداد مجاری تنفسی شده را برطرف كنند. یعنی اگر فرد به انحراف بینی دچار است باید با عمل جراحی اصلاح شود و اگر به آلرژی مبتلا است آن را درمان كند تا سینوزیت‌ به‌طور مكرر اتفاق نیفتد. اگر بتوانیم این عیب آناتومی را برطرف كنیم، فرد اگر دچار عفونت سرماخوردگی معمولی ویروسی شود می‌تواند با شست‌وشوی مكرر با محلول‌های سرم فیزیولوژیكی كه در داروخانه‌ها در دسترس است یا آب‌نمك استریلی كه خودمان می‌توانیم در منزل تهیه كنیم و بتوانیم از تجمع میكروب در حفره‌های سینوس جلوگیری كنیم. migna.ir

 

در نتیجه احتمال ابتلا به سینوزیت چركی را كمی كاهش دهیم. برای كسانی كه تشخیص داده می‌شود كه به سینوزیت چركی مبتلا هستند، انواع آنتی‌بیوتیك‌ها در دسترس است. آموكسی‌سیلین، آمپی‌سیلین، كوآموكسی‌كلاو و داروهای جدیدتری كه در بازار موجود است مانند آزیترومایسین را می‌توان برای درمان سینوزیت استفاده كرد. گاهی اوقات درمان این بیماری مشكل می‌شود و فرد به صورت مزمن دچار علایم می‌شود كه در این مواقع، حتما باید با نظر متخصص از تركیب چند آنتی‌بیوتیك استفاده شود، چنین بیماری حداقل دو هفته طول می‌كشد به این دلیل آنتی‌بیوتیك باید حفره‌ای پوشیده پیدا كند كه این عمل كمی مشكل انجام می‌شود در نتیجه به درمان آنتی‌بیوتیكی طولانی‌مدت احتیاج است.

 

در بعضی از سینوزیت‌های مزمن كه فرد بیشتر از سه تا چهار هفته علایم آن را دارد در صورت التهاب شدید و ضخامت مخاط سینوس نیاز به دخالت جراحی است. البته عمل جراحی به این معنا نیست كه حتما سینوس‌ها باید باز شوند و شخص حتما به اتاق عمل برود، امروزه با تكنولوژی‌هایی كه در عمل پزشكی موجود است از طریق وسیله‌ای به نام سینوسكوب و یا آندوسكوپی بینی لوله‌های ظریفی را وارد مجاری بینی و سینوس می‌كنند و مخاط ملتهب و ضخیم‌شده سینوس را می‌تراشند و آن را برمی‌دارند. شخصی كه به سینوزیت مزمن دچار شده برای درمان، احتیاج به دخالت آندوسكوپی و جراحی نیز پیدا می‌كند و ممكن است به تنهایی با درمان آنتی‌بیوتیكی بهبود پیدا نكند.

78109213180892301651302233312711923145243219.jpg

درمان سینوزیت

- وقتی هدف از درمان باز کردن راه ارتباطی بین سینوس و حفره بینی است، استفاده از ضد احتقان‌های موضعی یا عمومی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

- ممکن است بسته شدن راه ارتباطی، بر اثر آلرژی باشد که در این مواقع استفاده از داروهای ضدآلرژی مناسب است.

- زمانی که نشانه‌هایی از عفونت سینوس‌ها وجود دارد باید از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کرد.

- در بسیاری از موارد سینوزیت حاد که نشانه‌ای از عفونت مثل تب، ترشحات بد رنگ و درد شدید وجود ندارد، می‌توان با استفاده از ۱۰ مورد زیر، سینوزیت را بهبود بخشید:

 

۱- بخور: تنفس هوای مرطوب و گرم باعث کاهش تورم منافذ سینوس‌ها خواهد شد. برای این کار روزی سه بار سر خود را روی ظرف آب جوش بگیرید و در حالی که حوله‌ای روی سرتان انداخته اید، به مدت ۱۵ دقیقه هوای گرم و مرطوب را استنشاق کنید، یا با استفاده از دستگاه بخور، هوای اتاق را مرطوب نگه دارید.

دقت داشته باشید هفته‌ای یک بار برای جلوگیری از رشد قارچ و کپک روی دستگاه بخور، آن را با مواد سفید کننده خانگی تمیز کنید.

۲- دوش آب گرم: آب گرم با افزایش جریان خون در سینوس‌ها، اثرات ضد احتقانی (ضدگرفتگی) خواهد داشت.

۳- تنفس در هوای تمیز: از افراد سیگاری دوری کنید. در فصل گرده افشانی، در و پنجره‌ها را ببندید و کمتر بیرون بروید تا دچار حساسیت نشوید.

۴- رطوبت بینی: روزانه چند نوبت بینی خود را با آب نمک بشویید، زیرا آب نمک با اثرات ضد التهابی، تورم منافذ سینوس‌ها را کم می‌کند.

۵- افزایش نوشیدن آب : روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید تا ترشحات بدن و سینوس‌ها رقیق شوند.

۶- ورزش: نرمش روزانه به مدت ۲۰ دقیقه، باعث افزایش جریان خون در بدن و سینوس‌ها می‌شود و از تورم منافذ آنها می‌کاهد.

۷- تغییر وضعیت خواب: با گذاشتن دو یا سه بالش زیر سر به هنگام خواب و بالا قرار گرفتن سر نسبت به تنه، محتویات سینوس‌ها راحت‌تر تخلیه می‌شوند. خوابیدن بیش از حد به این دلیل که بدن در حالت افقی قرار دارد، گرفتاری سینوس را بیشتر می‌کند.

۸- عدم مصرف مواد محرک: شکلات و تنقلات ، گرفتاری سینوس‌ها را بیشتر می‌کند.

۹- کاهش مصرف مواد لبنی: مواد لبنی در حد مفید آن مصرف شوند، نه بیشتر.

۱۰- کنترل داروهای مصرفی: برخی از داروهای استروژن‌دار و ضدفشارخون، می‌توانند با تورم مخاط بینی مانع تخلیه ترشحات سینوس‌ها شوند.

درمان گیاهی سینوزیت

- دم کرده کاسنی که از مخلوط یک قاشق چایخوری پودر ریشه کاسنی در یک فنجان آب جوشیده تهیه می‌شود.

- بخور گیاه بابونه

- بخور اوکالیپتوس

جراحی سینوزیت

معمولا ۲۰ درصد موارد سینوزیت با درمان‌های طبی رایج بهبود پیدا نمی‌کنند، یا گاهی وجود پولیپ یا انحراف در تیغه بینی، سبب انسداد راه ارتباطی می‌شود که در این موارد نیاز به جراحی است. 1- یکی از روش‌های موجود، جراحی تحت بیهوشی با استفاده از اندوسکوپ و لیزر سرد است.

2- Balloon sinuplasty روشی جدیدتر است. در این روش، بعد از قرار دادن یک کاتتر کوچک راهنما درون بینی، زیر دید اندوسکوپی، یک سیم هدایت کوچک وارد سینوس می‌شود. سپس بالن متسع می‌شود و به آرامی دیواره‌های مجرا را متسع می‌کند. خونریزی در این روش بسیار کم است و اکثر بیماران پس از ۱ تا ۲ روز به فعالیت‌های عادی خود می‌پردازند. در این روش هیچ‌گونه بافت یا استخوانی برداشته نمی‌شود، بلکه بخشی از استخوان به سمت دیگر هل داده می‌شود تا دهانه سینوس باز شود.

 

 

‌آیا بوی بد دهان ناشی از سینوزیت است؟

بوی بد دهان (هالیبروزیس) می‌تواند علت‌های زیادی داشته باشد كه تمامی آنها به حفره‌های دهان بازمی‌گردد. خرابی دندان، لثه، حضور میكروب‌ها روی مخاط زبان یا حضور میكروب‌ها روی سینوس‌ها، حتی ناراحتی معده، مری و ریفلكس یعنی برگشت اسید معده همگی می‌توانند از علل بوی بد دهان باشند. بنابراین سینوزیت چركی علت شایع بوی بد دهان نیست، ولی می‌تواند یكی از دلایل آن باشد. فردی كه به سینوزیت چركی مبتلا می‌شود به علت اینكه به طور دایم پشت حلق ترشحات چركی دارد، باعث بروز بوی بد دهان می‌شود ولی این مساله به معنای آن نیست كه فردی كه مرتب دچار بوی بد دهان می‌شود، مبتلا به سینوزیت است. اگر فرد دچار علایم سینوزیت مانند خلط چركی پشت حلق، گرفتگی و ترشحات بینی و سرفه‌های شبانه شود بوی بد دهانش می‌تواند به این علت ایجاد شده باشدكه با درمان سینوزیت این مشكل برطرف می‌شود.

 

‌كشیدن سیگار چه تاثیری روی وضعیت سینوزیت دارد؟

همان‌طور كه گفتیم، با تحریك مخاط بینی و سینوس، پلیپ‌های بینی و التهاب مخاط ایجاد می‌شود كه این التهاب‌ها به طور ثانویه موجب می‌شود تا ترشحات سینوس به راحتی تخلیه نشود و حفره‌ها پر از ترشحات چركی و در نتیجه سینوزیت چركی شود. موادشیمیایی، آلودگی هوا و آلرژن‌ها این موضوع را تشدید می‌كنند كه به طور قطع سیگار در رأس این مواد قرار دارد یعنی یكی از علت‌های اصلی كه باعث التهاب و تحریك مخاط بینی و سینوس می‌شود كشیدن سیگار است. سیگار می‌تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم منجر به سینوزیت چركی مكرر شود مثلا در افرادی كه سیگاری هستند این مورد در فصل زمستان به وضوح دیده می‌شود كه هرچند با هر بار درمان آنتی‌بیوتیك كمی بهبود پیدا می‌كند ولی با ادامه دادن به سیگار كشیدن قطعا سینوزیت دوباره عود می‌كند.

fog2b.gif

 

‌چرا آلرژی با سینوزیت اشتباه گرفته می‌شود؟

با توجه به اینكه برخی از علایم آلرژی مانند ترشحات دایمی و گرفتگی بینی به علایم سینوزیت شباهت دارد ممكن است در برخی موارد با آن اشتباه گرفته شود و در ضمن نكته مهم‌تر این است كه در بسیاری مواقع آلرژی و سینوزیت به طور همزمان ایجاد می‌شوند یعنی فردی كه مستعد آلرژی است مستعد ابتلا به سینوزیت نیز است. معمولا روش‌هایی برای تشخیص سینوزیت با آلرژی وجود دارد برای مثال فردی كه با علایم سینوزیت به پزشك مراجعه می‌كند سریعا شروع درمان انجام نمی‌شود، معمولا عكس رادیوگرافی ساده سینوس و در صورت لزوم، سی‌تی‌اسكن سینوس برای فرد بیمار صورت می‌گیرد، در آن صورت تشخیص سینوزیت چركی بسیار راحت انجام می‌شود چون به سادگی می‌توان حفره‌های بینی را مشاهده كرد كه پر از چرك و عفونت هستند در این صورت این بیماری دیگر با آلرژی اشتباه گرفته نمی‌شود.

لینک به دیدگاه

[h=1]

[/h][h=2]بیماری های پوستی و درمان های گیاهی عبارتند از :[/h][h=3]۱‌) اگزما و درماتیت‌ تماسی‌[/h] اگزما ها جزء رایج‌ ترین‌ علامت ها و شکایت‌ های‌ بیماران‌ در بیماری های پوستی است‌ . از قدیم‌ داروهایی‌ جهت‌ درمان‌ التهاب‌ و خشکی‌ پوست‌ وجود داشته‌ که‌ امروزه‌ همان‌ داروهای‌ گیاهی‌ به‌ صورت‌ صنعتی‌ عرضه‌ شده‌اند که ‌شامل‌ :

۱- افشرة‌ سدر (Drop ziziphus extract): درمان‌ اگزمای‌ تماسی‌ ، خارش‌ و ضد التهاب‌ پوست‌.

۲- انوکسولون‌ (Enoxolon) : درمان‌ بیماری های پوستی التهابی‌ ، اگزماهای ‌خفیف‌ سطح‌ صورت‌ و پلکها و اطراف‌ دهان‌، ادرار سوختگی‌ نوزادان‌، آفتاب‌ سوختگی‌، نیش‌ حشرات‌.

۳- کالاندولا (Calandula): درمان‌ درماتیت‌های‌ آلرژیک‌ و التهاب‌های ‌پوستی‌ ، خشکی‌ و ترک‌ پوست‌ ، آفتاب‌ سوختگی‌ ، ادرار سوختگی‌ نوزادان‌.

۴- کامیل‌ (Kamil): درمان‌ التهاب‌های‌ پوستی‌ ، آزردگی‌ جلدی‌ ناشی‌ از خراش ها و بریدگی‌ سطحی‌

 

[h=3]۲‌) شوره‌ سر (Head dandruff)[/h]1- افشرة‌ حنا (Henna extract): ضد شورة‌ سر، ضد قارچ‌، تقویت ‌کنندة‌ مو

۲- شوراک‌ (Shourak): ضد شورة‌ سر، تقویت ‌کنندة‌ مو، رفع‌ موخره‌ و جلوگیری‌ از ریزش‌ مو

۳- حنای‌ بدون‌ رنگ‌ (Henna): آنتی‌سپتیک‌ برای‌ پوست‌ و مو، تقویت ‌پوست‌ و مو

۴- رزماری‌ (Rosemary): پیشگیری‌ از خارش‌ و پوسته‌ شدن‌ سر

 

[h=3]۳) تبخال‌ و بیماری های پوستی ویروسی‌ (Herpes simplex)[/h]1- ملیسان‌ (Mellisan): ضد ویروس‌ در درمان‌ تبخال‌

۲- میرتوپلکس‌ (Myrtoplex): درمان‌ تبخال‌ پوستی‌ و ژنیتال‌ )۱HSV و ۲(HSV

3- محلول‌ میرتکس‌ (Solution myrtex): درمان‌ تبخال‌، درمان‌ آفت ‌دهان‌

[h=2]۴) آکنه‌[/h]۱- محلول‌ ضدجوش‌ باریجه‌ (Galbanum Anti-acne) : درمان‌ آکنه‌ و جوشهای‌ چرکی‌

۲- لوسیون‌ ضدجوش‌ باریجه‌ (Galbanum Anti-acne) : درمان‌ آکنه‌ و جوشهای‌ چرکی‌

۳- بخور دینه‌ (Dineh Inhaler powder) : درمان‌ آکنه‌، موثر در درمان‌ سرماخوردگی‌، سرفه‌، احتقان‌ بینی‌

 

[h=3]۵) خارش ‌ (Pruritus)[/h] خارش‌ از شکایات‌ شایع‌ پزشکی‌ در بیماری های پوستی ، بیماریهای ‌داخلی‌ و مالیگننسی‌ها است‌. بعد از تشخیص‌ علت‌ زمینه‌، درمان‌ علامتی ‌این‌ شکایت‌، موجب‌ راحتی‌ بیمار می‌شود. هرچند بسیاری‌ از داروهای‌ گیاهی‌ صرفاً در خارش‌های‌ سر کاربرد دارند اما چند داروی‌ مهم‌ گیاهی‌ در رفع‌ خارش‌ موجود است‌ که‌ شامل‌:

۱- انوکسولون‌ (Enoxolon): ضدخارشهای‌ انگلی‌، خارش‌ تناسلی‌ زنان‌

۲- پرند (Parand): رفع‌ خارش‌ و ناراحتی‌ پوست‌ سر، نرم‌ کننده‌ موی‌ خشک‌

۳- رزماری‌ (Rosemary): جلوگیری‌ از خارش‌ و پوسته‌ شدن‌ سر

 

[h=3]۶) ریزش‌ مو و خشکی‌ مو[/h] بیماری های پوستی که‌ موها را درگیر می‌کنند نیز از شکایات‌ شایع‌ مراجعین‌ به ‌مطب‌ها و درمانگاهها هستند. داروهای‌ گیاهی‌ که‌ در این‌ زمینه‌ کمک‌ کننده‌اند شامل‌:

۱- گیسو (Gissu): سرشوی‌ گیاهی‌، جلوگیری‌ از ریزش‌ مو و موخره‌، تقویت‌ کنندة‌ مو

۲- رزماری‌ (Rosemary): جلوگیری‌ از ریزش‌ مو، تحریک‌ رشد مو، تبدیل ‌موی‌ کرکی‌ به‌ موهای‌ ضخیم‌

۳- شوراک‌ (Shourak): جلوگیری‌ از ریزش‌ مو، رفع‌ موخره‌، تقویت ‌کننده‌ مو

 

[h=3]۷) خشکی‌ پوست‌ و ترک‌ پوست‌[/h] خشکی‌ پوست‌ از عوارض‌ شایع‌ تماس‌ با مواد شوینده‌ و خشکی‌های‌ فصلی‌ و حساسیتی‌ است‌. علاوه‌ بر داروهای‌ صنعتی‌ شیمیایی‌، مواد گیاهی ‌نرم‌کننده‌ نیز برای‌ درمان‌ این‌ عارضه‌ وجود دارد که‌ تأثیرگذاری‌ قابل‌ توجه‌ داشته‌ و تقریباً بدون‌ عارضه‌ است‌.

۱- ماسک‌ صورت‌ (Facial mask): نرم‌کننده‌ و تقویت‌کننده‌ پوست‌، ضدعفونی‌ پوست‌

۲- عصاره‌ کتیرا (Trago canth extract): نرم‌کننده‌، تمیزکننده‌ و براق‌کنندة‌ پوست‌

۳- کالاندولا (Calandula): درمان‌ خشکی‌ و ترک‌ پوست‌

 

[h=3]۸) داروهای‌ ضدقارچ‌[/h] مایکودرم‌ (Mycoderm): ضد تینه‌آور سیکالر.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

درمان گیاهی اگزما ،خارش پوست و حساسیت (آلرژی)حساسیت پوستی و خارش می تواند عوامل مختلفی داشته باشد که به عنوان مثال می توان به نیش حشرات و یا تماس مواد شوینده با دست و پا در هنگام شستشو اشاره کرد . در اینجا به بررسی چند گیاه دارویی که برای این مشکل مفید هستند اشاره می کنیم.تذکر مهم : کسانی که به هر دلیلی دچار خارش پوستی می باشند لازم است از مصرف پیاز ، سبزی خوردن ، ادویه ، توت فرنگی ، ماهی و میگو خودداری کنند. 1- مصرف دارویی: ضد خارش بدن ، ضد اگزما ، ضد گزش حشرات نام گیاه دارویی: بابا آدم شکل دارویی و مقدار مصرف: 1- مقدار 20 تا30 گرم ریشه باباآدم را در دو لیوان اب حل کرده یا بجوشانید و صبح و ظهر و شب هر دفعه یک استکان با کمی قند تناول نمایید.2- علاوه بر خوردن باید از جوشانده یا دم کرده روزانه دو تا سه بار در محل خارش بمالید. 2- مصرف دارویی: ضد خارش و آلرژی ، ضد گال ، ضد اگزما نام گیاه دارویی: بادرنجبویه شکل دارویی و مقدار مصرف: دو استکان گیاه بادرنجبویه را در یک لیوان اب جوشانده و پس از صاف کردن ، آب آن را بر پوست مبتلا بمالید و این کار را چند بار تکرار کنید. 3- مصرف دارویی : ضد خارش و سوزش حاصل از نیش حشرات نام گیاه دارویی: لیمو شکل دارویی و مقدار مصرف: مقداری آب لیمو را در محل بمالید و گهگاه تکرار کنید. 4- مصرف دارویی : ضد خارش ، ضد اگزما نام گیاه دارویی : حنا شکل دارویی و مقدار مصرف: در شبانه روز چند مرتبه مقداری پودر خشک حنا در بر زخم بمالید. 5- مصرف دارویی : رفع خارش بیماری های پوستی و ضد آماس پوست نام گیاه دارویی : زردچوبه شکل دارویی و مقدار مصرف: یک قاشق غذاخوری پودر زردچوبه را در کمی آب گرم حل نموده و به صورت خمیر بر محل بمالید و یا برپارچه ای پهن کرده و در محل مورد نظر قرار دهید. 6- مصرف دارویی : ضد خارش پوست، ضد اگزما نام گیاه دارویی : کرچک (روغن کرچک) شکل دارویی و مقدار مصرف: در شبانه روز چند مرتبه به آرامی روغن کرچک را به پوست بمالید. 7- مصرف دارویی : ضد خارش پوست ف ضد آلرژی ، ضد اگزما نام گیاه دارویی : گیشنیز شکل دارویی و مقدار مصرف: مقداری گیشنیز تازه را پس از شستن ، کوبیده ، با مقداری پودر نان خشک مخلوط نموده ، برپوست بمالید و تا بهبودی کامل تکرار نمایید. منبع: گیاهان شفادهنده

  • Like 1
لینک به دیدگاه

علل خشکي پوست : 1- غدد چربي به مقدار کافي پوست را چرب نمي کنند، در نتيجه پوست خشک مي شود.

2- قرار گرفتن پوست در معرض عناصر و فلزات بخصوص در زمستان.

3- عوامل ژنتيکي

4- برنامه غذايي نامناسب. کمبود مواد مغذي به خصوص ویتامین A و ويتامين هاي گروه B باعث خشکي پوست مي شود.

5- عوامل محيطي مثل تابش نور خورشيد، باد، سرما، مواد شيميايي يا مواد آرايشي يا شست و شوي زياد بدن با صابون هاي تند.

6- بيماري هايي مثل درماتيت (التهاب پوست)، اگزما، پسوريازيس يا سبوره ( فقدان ترشح غدد پوستي )

7- خشکي پوست همچنين مي تواند در اثر عوامل زير باشد:

الف) کم کاری تیروئید

ب) دیابت

ج) بعضي داروها مثل ديورتيک ها، ضد اسپاسم ها، آنتي هيستامين ها

از مصرف صابونهايي که شديداً قليايي هستند و يا مواد پاک کننده اي که داراي مقادير زيادي مواد خشک کننده و قليايي هستند، خودداري کنيد.

 

[h=2]مراقبت از پوست خشک :[/h]* براي شست و شوي پوست خشک از آب تصفيه نشده استفاده نکنيد. هرگز با آب داغ پوست خود را نشوييد.

* براي حفظ شادابي و تازگي پوست صورت خود از آب معدني استفاده کنيد. از کيسه حمام يا ليف خشک و زبر استفاده نکنيد.

پوست خشک نياز به مراقبت کامل دارد. تميز کردن ملايم، ماساژ منظم و استفاده از کرم چرب کننده و مرطوب کننده لازم است.

* شست و شوي پوست علاوه بر اينکه آلودگي پوست و مواد آرایشی را از بين مي برد، چربي طبيعي پوست را هم که از آن حفاظت مي کند، از بين مي برد. کرم مرطوب کننده،مقدار آب سطح خارجي پوست را افزايش مي دهد، در نتيجه نرم و مرطوب به نظر مي آيد.

* براي شست و شو از صابون هاي ملايم با PH طبيعي استفاده کنيد. صابون هايي را که صرفاً تبليغاتي است و براي پوست مناسب نيست، هيچ وقت بکار نبريد.

* بعداز شستن پوست، با کرم بچه آن را چرب کنيد. قبل از خواب، هر شب پوست صورت خود را با کرم مخصوص ماساژ دهيد.دراطراف چشم که خطوط ريز زيادي دارد و خيلي زود چروک مي شود، مقدار بيشتري از اين کرم تقويت کننده بماليد.

* از مصرف صابونهايي که شديداً قليايي هستند و يا مواد پاک کننده اي که داراي مقادير زيادي مواد خشک کننده و قليايي هستند، خودداري کنيد.

* پوست خود را با آب مرطوب کنيد، سپس يک لايه نازک از يک مرطوب کننده روي پوست خود بماليد تا از اثر هوا به پوست جلوگيري کند و خشکي پوست را از بين ببرد و مجدداً آن را نرم کند.

198100236722071856417820635134200251127155232.jpg

[h=2]پاک کننده پوست در صبح[/h]هر روز صبح 15 دقيقه قبل از حمام کردن ، مواد زير را با هم مخلوط کنيد و روي پوست خود قرار دهيد:

يک عدد زرده تخم مرغ

يک قاشق مرباخوري آب پرتغال

يک قاشق مرباخوري روغن زيتون

چند قطره گلاب

چند قطره آب لیمو ترش

[h=2]مرطوب کننده پوست در روز[/h]مقدار کمي از يک مرطوب کننده طبيعي را روي پوست اطراف گلو، لب ها و چشم هاي خود بماليد. آقاياني که ريش خود را مي تراشند، بايد فوراً اين کار را انجام دهند. 10 دقيقه صبر کنيد و مجدداً اين کار را تکرار کنيد.

[h=2]مرطوب کننده پوست در شب[/h]بعداز شستن و تميز کردن پوست، کمي آب به پوست خود بپاشيد و با حوله اي نرم به آرامي پوست خود را خشک کنيد. سپس از سينه تا بالاي پيشاني را با يک کرم مرطوب کننده نرم کنيد. 5 دقيقه صبر کنيد تا کرم جذب پوست شود. ( براي جذب سريع تر، صورت و گلوي خود را با يک ليف گرم بپوشانيد) سپس با يک پارچه نرم، اضافي کرم را پاک کنيد.

[h=2]يک ماسک مناسب براي پوست هاي خشک[/h]مواد زير را با هم مخلوط کنيد و بعنوان ماسک روي پوست خود قرار دهيد :

يک عدد تخم مرغ

يک قاشق مرباخوري عسل

نصف قاشق مرباخوري روغن زیتون

چند قطره گلاب

حمام شیر يک بار در هفته حمام شير بگيريد. شير باعث تغذيه و نرمي پوست شما مي شود. 250 گرم پودر شير و نصف قاشق غذاخوري روغن بادام را در آب گرم وان بريزيد. سپس در وان دراز بکشيد تا شير روي پوست شما اثر کند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

خواب خوب بر سلامت ذهنی و جسمی انسان بسیار مؤثر است. فردی که به صورت طولانی مدت از کمبود خواب (Insomnia) رنج می برد، ممکن است به بعضی از مشکلات روانی دچار شده و به مراقبت های بیشتری نیاز پیدا کند. خواب نه تنها بر سلامت جسمی و روحی انسان تأثیر می گذارد بلکه متقابلاً از شرایط جسمی و روحی انسان و عوامل محیطی تأثیر می پذیرد. بی خوابی، کم خوابی و اختلالاتی همچون دیدن کابوس های شبانه ازجمله مشکلاتی است که بسیاری از افراد در دنیای ماشینی امروز با آن مواجه هستند‌ که برای رفع آنها استفاده از گیاهان و مواد غذایی طبیعی توصیه می شود. روی آوردن به گیاهان دارویی و استفاده از مواد غذایی طبیعی به جای داروهای شیمیایی در درمان این اختلالات می تواند بسیار مفید باشد. در زیر به بررسی چهار نکته علمی ثابت شده در درمان بی خوابی، کم خوابی و اختلالات خوابمی پردازیم :

**نوشیدن یک فنجان شیر داغ مخلوط با یک قاشق عسل ۳۰ دقیقه پیش از خواب یکی از روش های توصیه شده است. اثر خواب آور این محلول به ˈتریپتوفانˈ موجود در شیر که یکی از اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است، مربوط می شود.

این اسید آمینه موجود در شیر علاوه بر خواب آوری ، در تولید ˈسروتونینˈ هورمونی که به خوابیدن کمک می کند و از بیدار شدن های بی موقع جلوگیری می کند، موثر است.

** ماساژ دادن نقاطی از بدن با روغن های مخصوص از دیگر مواردی است که به داشتن خوابی آرام کمک می کند.

یکی از این روغن ها، روغنˈ اسطوخودوس ˈ است که می تواند به کاهش اختلالات جزئی خواب کمک کند. می توان چند قطره از این روغن را بر روی بالش خود ریخت و یا چند قطره از آن را بر روی یک دستمال ریخته و جلوی بینی گرفته و نفس کشید.

همچنین می توان از مخلوط این روغن با سایر روغن ها استفاده کرد. به این صورت که ۱۰ قطره از این روغن را با نصف قاشق چای خوری روغن زیتون مخلوط کرد و این ماده جدید را بر روی نقاط محرک خواب مانند شقیقه ها، مچ دست ها و قوزک پا مالید و ماساژ داد.

** برای رسیدن به نتیجه بهتر می توان برخی نقاط حساس و موثر در خوابیدن را فشار داد. یکی از این نقاط حساس در پشت گوش ها قرار دارد که فشار دادن این نقطه در رفع بی خوابی موثر است.

همچنین فردی که دچار کابوس های شبانه می شود، باید نقطه حساس روی انگشت میانی درست در پایین ناخن ها را فشار دهد.

**استفاده از ویتامین های گروه B و مواد معدنی همچون کلسیم، منیزیم و پتاسیم نیز در درمان اختلالات خواب توصیه می شود.

گزنه یکی از گیاهان دارویی است که دارای مقادیر زیادی از این مواد است؛ این گیاه به تنظیم خواب کمک می کند و در داشتن شبی آرام بسیار موثر است.

توصیه می شود استفاده از گزنه به صورت کپسول یا چای برای درمان اختلالات خواب به مدت ۲ تا ۳ ماه ادامه یابد. از آنجایی که این گیاه همچنین به مقابله با خستگی کمک می کند، بهتر است از این روش درمانی در روره های زمانی مختلف و در زمان تغییر فصل ها نیز استفاده شود.

جوشانده گزنه نیز در رفع اختلالات خواب موثر است. برای تهیه این جوشانده باید یک قاشق غذاخوری از برگ گزنه خشک یا یک مشت برگ گزنه تازه را در یک فنجان بزرگ با ۲۰۰ میلی لیتر آب جوش ریخت و میل کرد.

لینک به دیدگاه

[h=1]درمان سرخچه با گیاهان دارویی[/h] 1- هر روز پنج گرم گل گاو زبان را در یک لیتر آب سرد چند دقیقه بجوشانید و بعد 15 دقیقه دم کنید. سپس صاف کرده و آن را با شیر مخلوط و با عسل شیرین کنید و به بیمار بدهید تا بخورد.

 

2- سه قاشق چای خوری گل گاو زبان را در سه استکان آب جوش دم کرده؛ بعد از هر وعده غذا با کمی نبات صرف نمایید و تا بهبودی کامل ادامه دهید. هم چنین می توانید همراه این گیاه مقداری "ریشه سنبل الطیب" را به صورت مخلوط دم کرده و میل نمایید(برای کودکان کمتر از 5 سال یک قاشق چای خوری در یک استکان آب کافی است).

 

3- پس از سبک کردن معده بیمار مقداری تخم کاسنی، تخم گشنیز، تخم خرفه، تخم کاهو، تخم خیار سبز و تخم خیار چنبر(از هر کدام یک مثقال) را با یکدیگر مخلوط کرده و در هاون، نیم کوب کرده و سپس بجوشانید. آب آن را صاف کرده و سپس شش مثقال ترنجبین در این شیره بریزید و طی روز دائماً به بیمار بدهید. ماءالشعیر نیز برای بیماران مبتلا به سرخجه بسیار مفید است. در ضمن می توانید هر شب موقع خواب، آب شیر خشت را 3-2 قاشق مرباخوری به او بدهید. از مصرف غذاهای بودار، پرچرب و روغن بادام پرهیز کنید.

 

طی بیماری خوراکی هایی خنک مانند: آب هندوانه، مغز خیار، آب لیمو ترش ، آب پرتقال، لعاب اسفرزه، آب کاسنی، مغز کاهو، عرق بیدمشک، چهار عرق، ماءالشعیر، جوشانده عناب و ترنجبین، گشنیز، شیر کم چرب و شیرخشت را مصرف نمایید.

لینک به دیدگاه

[h=1]خار خسک و ناتوانی جنسی[/h] اگر چه بسیاری معتقدند که گیاهان دارویی برای مشکلات جنسی کاربردی ندارند و این مشکل را برطرف نمی کنند اما تحقیقات خلاف آن را ثابت کرده است.

 

بعضی از گیاهان دارویی که در فروشگاه ها موجود است خارخسک، یوهیمبه، گینکو و... می باشد. اگرچه این داروها بر خلاف داروهای شیمیایی کاملاً بی ضرر و فاقد عوارض جانبی هستند، مهم است که بدانیم کیفیت کاربردی آنها متفاوت است.

 

یکی از بهترین این داروها خارخسک است که روی کاربرد آن تحقیقات بسیاری انجام شده است. این ماده از زمان های قدیم در اروپا و آسیا برای درمان ناتوانی های جنسی و ناباروری مورد استفاده قرار می گرفته است البته قبل از اینکه پیشرفت های علمی داروهایی شیمیایی و علاج های پزشکی برای این عارضه پیدا شود و ماده اصلی آن که پروتودیوسین نامیده می شود کشف شود.

 

شش دانشگاه و بیمارستان آکادمیک بیش از نه تحقیق روی این مسئله انجام داده اند که آثار پر منفعت داروهای گیاهی را به اثبات می رساند. این تحقیقات نشان داده است که خارخسک در مواقعی کاربرد دارد که هورمون های جنسی فرد نامتوازن بوده یا تستوسترون کاهش یافته باشد. در این حالت ماده فعال موجود در خارخسک می تواند با استفاده از آنزیم های طبیعی بدن فرد این کمبود را جبران کند.

 

تحقیقات دیگری نشان داده است که خارخسک می تواند dhea که ماده ای موثر برای برقراری یک رابطه ی جنسی سالم و کامل می باشد را در بدن فرد بالا ببرد.

 

این ماده برای درمان ناتوانی های جنسی بالا بردن کیفیت عملکرد فرد بسیار خوب عمل می کند و اگر به طور مرتب مورد استفاده قرار گیرد می تواند این مشکل را درمان کند، به یاد داشته باشید که این دارو فوری عمل نمی کند و نیازمند زمان است. هیچ عوارض جانبی هم تا به حال از این ماده دیده نشده است.

 

نکته قابل توجه: اگرچه می توان در فروشگاه ها انواع مختلفی از این داروی گیاهی را مشاهده کرد، اما باید توجه داشته باشید که بعضی از این داروها اصل نیستند و فاقد آن ماده فعال که به درمان این عارضه کمک می کند هستند. دقت کنید که نوعی از این ماده را انتخاب کنید که حداقل 45 درصد حاوی پروتوسین باشد.

لینک به دیدگاه

گیاه درمانی قدیمی ترین و جدید ترین نوع درمان در جهان

 

گياه درمانى يك نظام طبى بين‏المللى و بسيار كهن است كه از گياهان براى پيش‏گيرى و درمان بيمارى‏ها استفاده مى‏كند. حفظ و تقويت تندرستى از دیگر كاربردهاى اين نظام است.

 

تقريباً همه گياهانى كه به عنوان ادويه براى رنگ و طعم دادن به غذا استفاده مى‏شوند خواص درمانى دارند ولى شمار گياهان دارويى خيلى بيش‏تر از شمار گياهان مصرفى در آشپزى و در توليد محصولات آرايشى و بهداشتى است.

 

استفاده از گياهان براى درمان بيمارى‏ها پيشينه‏اى كهن‏تر از انسان دارد.

 

اين روش چگونه عمل می کند؟

 

امروزه بى‏ترديد مى‏دانيم كه گياهان موجوداتى زنده و پويا و فعال هستند و در همه ساعات شبانه‏روز در حال جذب، تبديل، ساختن، مصرف و پخش مواد متعدد درون اندام‏هاى خود مى‏باشند، و از خورشيد و ماه و شايد ديگر سيارات منظومه شمسى تأثير مى‏گيرند. اين واقعيت به ما مى‏گويد كه براى دسترسى به بيش‏ترين تمركز ماده‏اى گياهى، يك زمان مطلوب وجود دارد. ماده مورد نياز ما در گياه برخى اوقات بيش‏ترين تمركز را در برگ‏ها و در برخى اوقات ديگر در ريشه يا گل‏هاى گياه دارد.

 

يكى از اساسى‏ترين اصول طب گياهى این است که رابطه هر انسان با گياهانى كه در محيط زندگى او مى‏رويند. طب گياهى مى‏گويد گياهانى كه در محيط زندگى هر انسان مى‏رويند بيش‏ترين احتمال را براى درمان بيمارى‏هاى او دارند.

 

روش اجرا چگونه است؟

 

گياه‏درمان‏گر ممكن است براى اطمينان يكى از روش‏هاى مدرن را كه معمولاً براى كمك به تشخيص بيمارى به كار گرفته مى‏شوند چون آزمايش خون، ادرار، اشعه ايكس، يا پاتالوژى را به كار گيرد، گرچه گياه‏درمان‏گران ورزيده معمولاً از هيچ‏يك از آن‏ها استفاده نمى‏كنند زيرا در پايان شنيدن تاريخچه زندگى بيمار نوع بيمارى او را تشخيص داده‏اند.

 

هر شخص بيمار دارويى خاص خود دريافت مى‏كند كه مقدار و تنوع و تركيبش را گياه‏درمان‏گر با در نظر گرفتن وضعيت و نياز او تعيين كرده است. اصل مهم روش گياه‏درمان‏گر بازگرداندن تعادل طبيعى به كل بدن بيمار است نه تيمار علائم بيمارى او.

 

چه انتقاداتی به این روش وارد است؟

 

چون بسيارى از داروهاى گياهى علائم بيمارى را به سرعت رفع مى‏كنند بيماران ناآگاه اين تغيير را درمان اصلى مى‏پندارند. البته برخى بيمارى‏هاى حاد چون عفونت آپانديس را كه نياز به جراحى فورى دارد نمى‏توان با داروهاى گياهى درمان كرد، اما اطباى طب گياهى مى‏گويند كه حتى چنان پديده‏هاى بدخيم اگر زود تشخيص داده شوند با مصرف داروهاى گياهى بهبود مى‏يابند.

 

فلاسفه روزگار باستان باور داشتند كه طبيعت داروهاى گياهى يا معدنى مناسب هر بيمارى را خلق كرده است و اگر ما آن دارو را نمى‏يابيم نقص از طبيعت نيست. گياه درمانى بهترين نتايج را در آدم‏هايى مى‏دهد كه از نبود تعادل انرژيايى مولود زندگى شهرى بيمار شده‏اند، و اگر بيمار شيوه زندگى‏اش را به گونه‏اى اصلاح كند كه به حالتى طبيعى‏تر بازگردد آثار درمانى واقعاً خوب توليد خواهد كرد. گياه درمانى براى آدمى كه دل‏خوش يا معتاد به مصرف انواع مسكن‏ها و آنتى‏بيوتيك‏ها و آرام‏بخش‏هاى عصبى شيميايى و مصنوعى است، اضافه وزن دارد، سيگار يا مواد مخدر چون الكل يا حشيش يا ترياك يا كوكائين مصرف مى‏كند، خورد و خوابش غيرطبيعى و غيرمعقول است، فعاليت بدنى قابل توجه ندارد، و هواى آلوده شهرى بزرگ را تنفس مى‏كند معجزه نمى‏كند.

 

درمان‏گر طب گياهى بيش‏تر با مردمى سر و كار دارد كه از نبود تعادل بين انسان و دنياى گياهى او رنج مى‏برند. و طبيعى است كه بخش عمده توجه او متمركز بر تغذيه است.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...