masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 مهر، ۱۳۹۲ [h=1]ترکیبات مهم گیاهان دارویی[/h]هر ماده که در گیاهی پیدا میشود دارای نقش خاصی در گیاه میباشد. ماده میتواند در ساختمان گیاه برای انجام اعمال حیاتی بکار رفته باشد، ماده میتواند در ساختار خواص فیزیکی و شیمیایی گیاه نقش داشته باشد. روغنهای عطری: مواد عطری ، درمان بخش تمیز کننده، ضد عفونی کننده، محرک اشتها ، هضم کننده غذا ، ضد درد ، ضد نفخ معده و روده و ضد اسپاسم عضلانی میباشند. آلکالوئیدها: انواع مواد مخدر از جمله مرفین ، کدئین و کوکائین در شمار آلکالوئیدها هستند. هر کدام از این مواد نقش مخصوص و معین د درمان بیماریها دارند. مواد پروتئینی: مواد پروتئینی از ترکیب برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ایجاد شدهاند نصف اسیدهای آمینه را انسان قادر به سنتز آنها نیست و باید توسط تغذیه گیاهی و جانوری وارد بدن شوند. مواد تلخ مزه: بسیاری از گیاهان دارای مزه تلخ مزه هستند مانند کاسنی که خواص دارویی و درمانی دارد. مواد تلخ مزه غیر سمی محرک اشتها بوده و تحرک کننده بسیاری از اندامهای برای فعالیت بیشتر مانند برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و کیسه صفرا هستند. فلاونوئیدها: فلاونوئیدها مواد موثری هستند که عمدتا در گیاهان عالی یافت میشوند این مواد انواع سموم در بدن را خنثی میکنند. تاننها: خاصیت ضد درد دارند، لثهها و پوست دهان را محکم و تمیز میکنند. اثر مثبت روی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام دارند. مواد لعابدار: وظیفه این مواد این است که مایعات را به این مواد متصل میکنند. این مواد موجب کاهش کلسترول خون میشوند. گیاه پنیرک ، ختمی و بارهنگ ، غنی از مواد لعابدار هستند. از دیگر مواد موجود در گیاهان دارویی میتوان به ویتامینها ، اسیدهای گیاهی و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اشاره کرد. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 مهر، ۱۳۹۲ كشف طبيعت بزرگترين دل مشغولي انسان در طول زندگي آنان بوده وانتقال سينه به سينه اسرار طبيعت بزرگترين تلاش انسان ها براي حفظ اين گنجينه گرانبها بوده است. ازدير باز خواص معجزه اساي گياهان برانسان ها مشخص گرديده بود وتمدنهاي كهن به خوبي درهمه زمينه ها ازجمله مواد داروئي وبهداشتي وارايشي از آنها كمال استفاده را مي كردند.باتوجه به تنوع آب وهوائي ايران وجود انواع گياهان گياهان مناطق سردسيري وگرمسيري دراين پهنه از جهان استفاده از گياهان داروئي در اين سرزمين كهن قدمتي ديرينه دارد واستفاده از گياهان داروئي وعرقيات گياهي ريشه در آداب ورسوم ايرانيان دارد.در اين مورد براي شناسائي خواص داروئي اين گياهان دانستن تركيبات شيميائي اهميت بسيار زيادي خواهد داشت .در اين بررسي به معرفي مهمترين تركيبات شيميائي تعدادي از گونه هاي بيشمار گياهان داروئي مي پردازيم: خيار Cucumber نام علمی Cucumis sativus خيار داراي ساپونين و آنزيم هاي مختلفي مانند پروتئولي تيك و غيره و ويتامين ها و مواد معدني مختلف مي باشد .در صد گرم خيار مواد زير موجود است . انرژي 8 كالري آب 95 گرم پروتئين 0/6 گرم مواد چربي 0/1 گرم مواد نشاسته اي 2/5 گرم فسفر 30 ميلي گرم آهن 0/2 ميلي گرم كلسيم 25 ميلي گرم پتاسيم 160 ميلي گرم ويتامين آ 250 واحد سديم 6 ميلي گرم ويتامين ب 1 0/03 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/04 ميلي گرم ويتامين ب 3 0/2 ميلي گرم ويتامين ث 7 ميلي گرم گياه دم اسب Horsetail نام علمی Equisetum Arvense گياه دم اسب داراي اسيد سال سيليك ، اسيد ليوئيك ،اسيد مالك ،اسيد اگزاليك ، اكويس تونين ، اسيد اكويس تيك ، دي متيل سولفون ، اكوتي نيك ، يك ماده تلخ ، يك ماده رزيني ، چربي ، ساپونين و همچنين داراي مقدرزيادي (در حدود 70%) سيليس مي باشد آزمايشات متعدد نشان مي دهد كه دم اسب مقدر بسيار كمي طلا نيز دارد ذرت Corn نام علمی Zea mays رنگ زرد ذرت مربوط به موادي به نام زئين Zeine و زيازانتين Zeaxanthine مي باشد . در صد گرم دانه ذرت خام مواد زير موجود است : انرژي 350 كالري آب 13 گرم پروتئين 9 گرم چربي 4 گرم مواد نشاسته اي 72 گرم كلسيم 22 ميلي گرم سديم 1 ميلي گرم پتاسيم 285 ميلي گرم فسفر 265 ميلي گرم آهن 2 ميلي گرم ويتامين آ 490 واحد ويتامين ب 1 0/4 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/12 ميلي گرم ويتامين ب 3 2/2 ميلي گرم ارسنيك 30 ميلي گرم كاكل ذرت داراي مواد معدني مختلف و املاح پتاسيم و كلسيم مي باشد . در صد گرم كاكل ذرت مواد زير موجود است : گوگرد 2/8 ميلي گرم كلر 3/6 ميلي گرم فسفر 5/2 ميلي گرم سيليسيم 4 گرم آهن 0/06 ميلي گرم كلسيم 1/7 ميلي گرم منيزيم 1/4 ميلي گرم سديم 0/2 ميلي گرم پتاسيم 26/5 ميلي گرم همانطور كه در جدول بالا مشاهده مي شود كاكل ذرت داراي مقدر زيادي پتاسيم است وبعلت وجود اين ماده معدني است كه كاكل ذرت ادرار آور است . رازيانه FENNEL نام علمی Foeniculum vulgare رازيانه داراي حدود 10% روغن ، كيم مواد قندي و مسويلاژ و حدود 4% اسانس مي باشد . روغن رازيانه دريا 4% اسيد پال ميتيك ، 22% اسيد اوليئك ، 14% اسيد لينوئيك و 60% اسيد پتروسلينيك مي باشد.اسانس رازيانه ه از تقطير ميوه آن بوسيله بخار با بدست يم آيد مايعي ات زرد .در صد گرم برگ رازيانه تازه مواد زير موجود است : آب 90 گرم پروتيئن 2/5 گرم چربي 0/4 گرم مواد نشاسته اي 4/5 گرم كلسيم 100 ميلي گرم فسفر 50 ميلي گرم آهن 2/5 ميلي گرم پتاسيم 400 ميلي گرم ويتامين آ 3500 واحد ويتامين ث 30 ميلي گرم روناس Madder نام علمی Rubia Tinctorum ريشه روناس داراي ماده اي رنگي به نام آليزارين مي باشد كه براي رنگرزي بكار مي رفت ولي بعد از اينكه توانستند اين ماده را به طريقه شيميايي تهيه كنند كشت آن براي تهيه آليزارين متوقف گرديد زردآلو Apricot نام علمی Armeniaca bulgar در صد گرم زردآلوي بدون هسته مواد زيرموجود است انرژي 54 كالري آب 84-81 گرم مواد قندي 12-10 گرم پروتئين 1 گرم كلسيم 18 ميلي گرم فسفر 23 ميلي گرم سديم 1 ميلي گرم پتاسيم 280 ميلي گرم آهن 0/5 ميلي گرم ويتامين آ 2700 واحد ويتامين ب 1 0/03 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/04 ميلي گرم ويتامين ب 3 0/6 ميلي گرم ويتامين ث 10 ميلي گرم اسيد سالسيليك 1/5 گرم مواد نشاسته اي 6/35 گرم آلبومين 0/45 گرم چربي 0/12 گرم مغز زردآلو داراي 40% روغن ،مقدري پروتئين ، قند اسانس و ويتامين هاي A و C و B17 كبالت مي باشد . ويتامين B17 كه Laetrile و Pangamic acid پانگاميگ اسيد ناميده مي شودطبق تحقيقات دانشمندان ضد بيماري سرطان و معالج سرطان است واين ويتامين بصورت قرص در اروپا وجود داشته و مصرف مي شود ولي متاسفانه فروش آن در كانادا قدغن است زيرا دري مقدر بسيار كمي سيانيد مي باشد . گياه زوفا Hyssop نام علمی Hyssopus Officinalis برگهاي زوفا داراي طعمي تند و مطبوع مي باشد . ماده اي شيميايي كه در آن وجود دارد بنام هيسوپين معروف است . در زوفا همچنين حدود ي درصد اسانس وجود دارد زيره سبز Cumin Seed نام علمی Cuminum cyminum زيره داراي تانن ، روغن زرين و اسانس است . اسانس زيره را از تقطير ميوه له شده تحت اثر بخار آب بدست مي آورند . اين اسانس مايعي است بيرنگ كه در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه اي رنگ مي شود .بوي زيره مربوط به آلدئيدي بنام كومينول است . مقدر كومينول در زيره بسته به محل كشت آن بين 30 تا 50 درصد است . سنبل الطيب (علف گربه) Valerian نام علمی valeriana Officinalis .مواد شيميايي موجود در ريشه و ريزوم اسانس ريشه و ريزوم(2-0.5%) Oil of valerian Monoterepens- Valepotriates- Didrovaltrates- Iridoides- Sesquiterepens- Isovaltrates- Valerenic acids- isoValerenic acids- Alkaloids – Gums- Asetic acid- Bronoel- Spathulenol- champhen- limonene- propionic acid--pinene- phenolic acid chlorogenic acid- amidon - formic acid- butric acid cafeic acid- tannins chatinine,valerine,isovaleramid,chalmatinem,actinidine,pinoresinol, idylmethylketon,valerianine dipyr- Amino acids arginine,glutamine,GABA,tyrosine bornyl acetate- valerianol- valerianone- valerenal- B-sitosterol- Choline- Fatty acids- Flavonoides glucose - methyl,2-pyrplketo bitter extracts -pinene -cariophylene isoeugenyl terpinolene dihydrocarvyeyl acetate carveyl acetate isobornyl isovalerata isobornyl acetate سير Garlic نام علمی Allium sativum سير د اراي تركيبات گوگردي مي باشد كه خاصيت ضد عفوني كننده ميكرب كشي و جرم كشي باين گياه مي دهد . سير همچنين داراي موايد بنام آليسين ، آليساتين مي باشد كه ميكرب هاي حصبه و پاراتيفوئيد را از بين مي برد در صد گرم سير خام مواد زير موجود است : آب 61 گرم انرژي 6 كالري موادنشاسته اي 29 گرم چربي 0/2 ميلي گرم كلسيم 30 ميلي گرم فسفر 200 ميلي گرم پتاسيم 530 ميلي گرم آهن 1/5 ميلي گرم سديم 20ميلي گرم ويتامين آ 20 واحد ويتامين ب 1 0/25 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/8 ميلي گرم ويتامين ث 15 ميلي گرم شاه پسند وحشي Vervain نام علمی verbena Officinallis شاه پسند وحشي داراي مواد شيميايي مختلفي نظير تانن ،موسيلاژ ، ساپونين ، وربي نالين Verbenalin ، بتاكاروتن و ماده اي تلخ مي باشد شبدر قرمز Red Clover نام علمی Trifolium Pratenes گل شبدر داراي مواد شيميايي مانند تريفولين ،ايزوتريفولين و اسانس روغني مي باشد . اين گياه درياي املاح معدني مانند سليس ،آهن ، فسفر ،گوگرد ، پتاسيم ، منيزيوم ،منگنز ، روي ،مس ، سرب ، نيكل و كوبالت مي باشد شنبليله Fenugreek نام علمی Trigonella gracum البته اين گياه داراي طعم و اسانس معطر مي باشد . تحقيقات جديد نشان داده است كه شنبليله داراي اسيد نيكوتينيك يا نياسين كه ويتامين B3 نيز ناميده مي شود ،مي باشد . اين ويتامين عامل جلوگيري كنند ه از بيماري پلاگرا مي باشد و همچنين اثر گشاد كننده عروق را نيز درا است . شيرين بيان Liquorice - Licorice نام علمی Glycyrrhiza globra ريشه شيرين بيان داراي گلوكز ،ساكاروز ، آسپاراژين ، مواد آلبوميدي ،رزين و كمي اسانس ميباشد . ماده اصلي كه باعث شيريني اين گياه است گليسيرين خوانده مي شود . در شيرين بيان ماده اي بنام لكوريتي جنني چالكون وجود دارد كه خاصيت دفع اسپاسم عضلات را دراست . صبرزرد Aloe نام علمی Aloe vera صبر زرد موادي نظير آلوئين فامودين ، آنترا كيون ،ايزوباربالوئين و مقدري در حدود 12 درصد صمغ مي باشد . عدس Lentil نام علمی Lens culinaris medic عدس منبع غني پروتئين و ويتامين هاي گروه B مي باشد .مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زير است انرژي 340 كالري پروتئين 25 گرم چربي 1 گرم مواد نشاسته اي 60 گرم كلسيم 80 ميلي گرم فسفر 380 ميلي گرم آهن 7 ميلي گرم پتاسيم 8 ميلي گرم ويتامين آ 600 واحد بين المللي ويتامين ب 1 0/4 ميلي گرم ويتامين ب2 0/2 ميلي گرم ويتامين ب 3 2 ميلي گرم آرسنيك 1ميليگرم فلوس Cassia نام علمی Cassia Fistula مغز فلوس داراي اكسي آنتراكينون ، مواد قندي ،صمغ ، اسانس و مواد روغني است . خاصيت مسهلي فلوس مربوط به چند ماده شيميايي است كه از مشتقات آنتراكينون مي باشد . فندق Hazelnutنام علمی Corylus avellan مغز فندق در حدود 60 درصد روغن درد كه برنگ زرد روشن بوده و داراي طعمي ملايم و بوي مطبوعي مي باشد . اين روغن بمصرف تغذيه ،عطر سازي و نقاشي مي رسد . مغز فندق داراي مقدر زيادي فسفر مي باشد در صد گرم مغز فندق موادزير موجود است : انرژي 625 كالري آب 5/8 گرم پروتئين 12/5 گرم مواد نشاسته اي 15 گرم مواد چرب 60 گرم كلسيم 200 ميلي گرم فسفر 320 ميلي گرم آهن 3/5ميلي گرم سديم 2 ميلي گرم پتاسيم 700 ميلي گرم ويتامين ب 1 0/5 ميلي گرم ويتامين ب 3 1 ميلي گرم. قاصدك Dandelion نام علمی Taraxacum officinale تلخي برگ هاي اين گياه مربوط به يك ماده متبلور تلخ بنام تاراكسين است ضمنا اين گياه داراي ساپونين ، قندهاي مختلف و اسيد هاي چرب است . اين گياه بالاترين حد ويتامين آ را در بين گياهان درا ست و همچنين داراي مقدر زيادي پتاسيم است در صد گرم برگ گياه گل قاصدك مواد زير موجود است آب 85 گرم پروتئين 2/7 گرم مواد چرب 0/7 گرم نشاسته 10 گرم كلسيم 185 ميلي گرم فسفر 65 ميلي گرم آهن 3 ميلي گرم سديم 75 ميلي گرم پتاسيم 400ميلي گرم ويتامين آ 14000 واحد ويتامين ب 1 0/2 ميلي گرم ويتامين ب2 0/25 ميلي گرم ويتامين ب 3 1/2 ميلي گرم ويتامين ث 45 ميلي گرم كاهو Lettuce نام علمی lactuca sativa در صد گرم كاهوي ايراني مواد زير موجود است : آب 94 گرم انرژي 18 كالري پروتئين 1/2 گرم موادنشاسته اي 0/1 گرم كلسيم 65 ميلي گرم فسفر 25 ميلي گرم آهن 1/5 ميلي گرم چربي 0/2 گرم كلسيم 18 ميلي گرم سديم 10 ميلي گرم پتاسيم 250 ميلي گرم ويتامين آ 500 واحد ويتامين ب 1 0/5 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/08 ميلي گرم ويتامين ب 3 0/4 ميلي گرم ويتامين ث 10 ميلي گرم ارسنيك 0/02 ميلي گرم اسيد اگزاليك 0/003 ميلي گرم كاهو ضمنا داراي مواد معدني مانند نيكل ، كبالت ، سولفور و مس مي باشد مواد شيميايي كاهو عبارتند از : لاكتوكاروم Lactucarum ( كه ماده اي است مخدر ) موم ، رزين ، ماليك اسيد و سوكسي نيك اسيد ، لاكتوم كاروم خواب آور و مسكن است . از لاكتوم كاروم بعنوان داروي خواب آور و مسكن و نيز در چشم پزشكي براي گشاد كردن مردمك چشم استفاده ميشود . از كاهو همچنين ماده اي بنام تريداس Thridace گرفته مي شود كه مسكن و ضد درد است . براي تهيه تريداس ساقه كاهو رسيده را تكه تكه كرده وشيره آنرا با فشار خارج مي سازند . اين شيره را سپس حرارت داده تا در اثر حرارت مواد آلوميني آن منعقد مي شود در نتيجه مايعي صاف بدست مي آيد . اين مايع را تحت درجه حرارت كم و در خلاء حرارت داده كه تريداس بدست مي آيد . اين مايع را مي توان خشك كرد و بصورت پودر درآورد . تخم كتان Flax seed نام علمی Linum usitatissimu از دانه هاي كتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغني بدست مي آيد كه به روغن كتان ( براي اينكه با روغن برزك اشتباه نشود) ناميده مي شود كنجد Sesame نام علمی Sesamus indicum كنجد داراي پروتئين ، ويتامين هاي B,D,E,F و لسيتين Lecithin مي باشد . مقدر روغن آن در حدود 50% است روغن كنجد مركب از حدود 70% اسيدهاي جرب اشباع نشده مانند لينولئيك اسيد ،اولئيك اسيد و مقدري اسيدهاي چرب اشباع شده مانند اسيد پالمتيك و آراشيديك اسيد مي باشد . روغن كنجد يكي از روغن هاي شاباع نشده و مفيد براي بدن است و در آمريكاي شمالي و كانادا بمقدر زياد مصرف مي شود و دليل آن اسن كه اين روغن نه فقط كلسترول بدن را بالا نمي برد بلكه آنرا كاهش مي دهد . براي تهيه روغن كنجد معمولا دانه ها را مي شويند تا رنگ روي آن از بين برود سپس دانه ها را آسياب كرده و در آب مي ريزند تا پوست آن كه سبك روي آب بيايد كه آنرا مي گيرند . بعد دانه ها را خشك كرده و در آب جوش مي ريزند و خمير مي كنند . اين خمير را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جداشود . اين روغن را روغن سرد فشار اول مي نامند و از تفاله باقيمانده تحت اثر فشار و گرما روغني بدست مي آيد كه بنام روغن گرم يا فشار دوم معروف است كه البته ارزش غذايي روغن سرد را ندارد . تفاله باقيمانده از اين مرحله را معمولا براي علوفه دام ها بكار مي برند . مخصوصا اين تفاله از نظر داشتن مواد پروتئيني غذاي خوبي براي گاوهاي شيدره است . اگر مي خواهيد از روغن كنجد استفاده كنيد دقت كنيد كه روغن سرد فشار اول باشد كه بنام First cold pressed معروف است زيرا در اثر حرارت دادن روغن كنجد خواص خود را از دست مي دهند . گريپ فروت Grapefruit نام علمی Citrus paradisi گريپ فروت منبع غني ويتامين C و B1 مي باشد . پوست گريپ فروت داراي مقدر زيادي پكتين است مهمترين تركيبات شيميايي گريپ فروت ناري گين ، ليموئين ، سسكي ترپين ، آلدئيد ، ژرانيول و كادينين مي باشد . در صد گرم گريپ فروت مواد زير موجود است انرژي 30 كالري آب 88 گرم پروتئين 0/3 گرم چربي 0/13 گرم كلسيم 11/5 ميلي گرم فسفر 12 ميلي گرم پتاسيم 130 ميلي گرم آهن 0/2 ميلي گرم ويتامين آ 1 واحد ويتامين ب 1 0/02 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/01 ميلي گرم ويتامين ب 3 0/01 ميلي گرم ويتامين ث 30 ميلي گرم گريپ فروت يك ميوه اسيدي است و بهتر است كه آنرا همراه ديگر مركبات مصرف كرد و هنگاميكه آنرا مي بريد زود آنرا مصرف كنيد زيرا در اثر ماندن مواد موثر خوردا از دست داده و تلخ مي شود . گريپ فروت از ليمو ترش كمتر اسيدي است بنابراين آنهائيكه نمي توانند از ليمو ترش استفاده كنند بهتر است كه اين ميوه را بجاي ليمو ترش مصرف كنند . گشنيز Coriander نام علمی Coriangrum sativum در يكصد گرم گشنيز مواد زير وجود دارد آب 7/5 گرم مواد چرب 15 گرم سلولز 38 گرم اسانس 1 گرم اسيد اگزاليك 12 ميلي گرم كلسيم 170 ميلي گرم ويتامين آ 200 واحد ويتامين ث 50 ميلي گرم مواد جرب گشنيز مركب از اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك و اسيد پتروسه لينيك است .در برگهاي خشك گشنيز مقدر زيادي ويتامين A,C يافت مي شود . لوبيا Kidney bean نام علمی Phasaeolous vulgaris در صد گرم لوبياي سبز مواد زير موجود است آب 92 گرم پروتئين 1/6 گرم چربي 0/2 گرم مواد نشاسته اي 4/5 گرم سديم 4 ميلي گرم پتاسيم 150 ميلي گرم كلسيم 50 ميلي گرم فسفر 35 ميلي گرم آهن 0/6ميلي گرم ويتامين آ 540 واحد ويتامين ب 1 0/16 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/1 ميلي گرم ويتامين ب 3 0/5 ميلي گرم ويتامين ث 15 ميلي گرم اينوزيت 0/75 ميلي گرم ساكارز 1/5 گرم در صد گرم لوبياي خشك مواد زير موجود است آب 10 گرم پروتئين 22 گرم چربي 1/5 گرم سديم 15 ميلي گرم پتاسيم 1 گرم كلسيم 130 ميلي گرم فسفر 420 ميلي گرم آهن 7 ميلي گرم ويتامين آ 20 واحد ويتامين ب 1 0/55 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/2 ميلي گرم ويتامين ب 3 2/4 ميلي گرم برگهاي لوبيداراي ماده اي بنام آلان توئين مي باشد لوبياي سويا Soy beanنام علمی Soja hispida Moench سويا از نظر ويتامين هاي گروه B بسيار غني است و داراي مقدري ويتامين هاي C,D,E,K و كمي كاروتن مي باشد . سويا همچنين دريا كلروفيل و آنتي بيوتيكي بنام كاناوالين نيز هست / دانشمندان موفق شده اند كه از لوبياي سويا يك نوع آنتي بيوتيك ارزان قيمت تهيه كنند كه موروميكس ناميده مي شود و باكتريهاي مضر روده را از بين مي برد . جدول زير مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسيده ،جوانه سويا ، شير سويا و سبوس سويا را نشان مي دهد دانه خشك جوانه سويا شير سويا سوس سويا آب 10 گرم 86 گرم 92/5 گرم 62/8گرم پروتئين 34 گرم 6 گرم 3/4 گرم 5/6 گرم چربي 17/7 گرم 1/4 گرم 1/5 گرم 1/3 گرم مواد نشاسته اي 29 گرم 4/7 گرم 2/2 گرم 9/5 گرم كلسيم 226 ميلي گرم 48 ميلي گرم 20 ميلي گرم 82 ميلي گرم فسفر 550 ميلي گرم 67 ميلي گرم 48 ميلي گرم 104 ميلي گرم آهن 8/4 ميلي گرم 1 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 4/8 ميلي گرم ويتامين آ 80 واحد 80واحد 40 واحد 7320 واحد ويتامين ب 1 1/1 ميلي گرم 0/25 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 0/02 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/3 ميلي گرم 0/2 ميلي گرم 0/03 ميلي گرم 0/25 ميلي گرم ويتامين ب 3 2/2 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 0/2 ميلي گرم 0/4 مياي گرم همانطور كه گفته شد سويا از نظر مواد پروتئيني بسيار قوي است و در كشورهاي فقير از آن بعنوان جانشين گوشت استفاده مي كنند . در جدول زير سويا با گوشت مقايسه شده است سويا گوشت گاو آب 9/87% 74% پروتئين 36/67% 23/74% چربي 17% 2/3% پتاسيم 3/1% 54% اسيد فسفريك 1/47% 66% بنابر اين همانطور كه در جدول بالا ديده مي شود مقدر پروتئين سويا 1/5 بربر گشوت گاو مي باشد و منبعي غني از پروتئين است . براي درست كردن شير سويا ، دانه سويا را له كرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثير آب قرار مي دهند سپس آنرا صاف مي كنند و بدين ترتيب نوشابه اي مانند شير بدست مي آيد كه منبع غذايي خوبي است كه مي توان بجاي شير گاو مصرف كرد . روغن سويا كه از فشدرن دانه هاي له شده وسيا بدست مي آيد رنگ زرد مايل به قرمز درد و داراي بوي مخصوصي شبيه بوي لوبيا است و در حرارت 15 در جه منجمد مي شود ولي درجه حرارت معمولي حالت روان درد مارچوبه Asparagus نام علمی Asparagus officinalis درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زير است آب 90 گرم پروتئين 2/5 گرم چربي 0/2 گرم مواد نشاسته اي 4/2 گرم كلسيم 22 ميلي گرم فسفر 60 ميلي گرم آهن 1/1 ميلي گرم سديم 2 ميلي گرم پتاسيم 275 ميلي گرم ويتامين آ 900 واحد ويتامين ب 1 0/2 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/2 ميلي گرم ويتامين ب 3 1/5 ميلي گرم ويتامين ث 35 ميلي گرم موز Banana نام علمی Musa sapientum قندي كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است در صد گرم موز مواد زير موجود است انرژي 100 كالري آب 70 گرم پروتئين 0/8 گرم چربي 0/2 گرم قند 6/5 گرم كلسيم 8 ميلي گرم فسفر 25 ميلي گرم آهن 0/7 ميلي گرم سديم 1 ميلي گرم پتاسيم 370 ميلي گرم ويتامين آ 190 واحد ويتامين ب1 0/05 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/06 ميلي گرم ويتامين ب 3 0/07 ميلي گرم ويتامين ث 10 ميلي گرم در موز چند ماده شيميايي بسيار مهم مانند سروتونين ، نوروپي تفرين ، دوپامين و كاته چولامين وجود دارد ميخك Clove نام علمی caryophillium aromaticus غنچه هاي درخت ميخك پس از باز شدن يعني قبل از اينكه رنگ خاكستري و ارغواني آن تبديل به قرمز شود بايد چيده و خشك نمود . ميخك كه بعنوان ادويه و دارو بكار مي رود پودر اين غنچه ها مي باشد .ميخك داراي 16 درصد و ساقه هاي درخت در حدود 5 درصد و برگهاي آن داراي 2 درصد اسانس روغني مي باشد كه از تقطير اين قسمت ها بدست مي آيد .اسانس ميخك داراي بوئي قوي وطعمي سوزاننده مي باشد .اين اساسن سفيد رنگ بوده كه اگر در مجاورت هوا قرار گيرد رنگ آت تيره و غليظ مي شود . اسانس ميخك داراي اوژنول ،كاربو فيلين ، الكل بنزيليك ، بنزوات دو متيل ، فورفوول و اتيلن مي باشد . اوژنول كه ماده اصلي ميخك مي باشد آرام كننده و ضد عفوني كننده است و از آن در دندانپزشكي براي آرام كردن درد دندان استفاده مي شود علف هفت بند Knotgrass نام علمی Polygonum aviculare علف هفت بند دريا اسيد پوگيلونيك ، اسيد اگزاليك ، آرابينوسيد ، اسانس ، مواد رزيني ، مواد قندي و موسيلاژ مي باشد هندوانه Watermelon نام علمی Citrullus vulgaris هندوانه داراي اسيد آمينه اي بنام سيترولين و موادي بنام كاروتن و ليكوپن و نوعي قند بنام مانيتول مي باشد در صد گرم هندوانه مواد زير موجود است آب 92 گرم پروتئين 0/5 گرم مواد چربي 0/2 گرم نشاسته 6 گرم كلسيم 0/7 ميلي گرم فسفر 10 ميلي گرم آهن 0/5 ميلي گرم سديم 1 گرم پتاسيم 100 ميلي گرم ويتامين آ 600 ميلي گرم ويتامين ب 1 0/03 ميلي گرم ويتامين ب 2 0/3 ميلي گرم ويتامين ب 3 0/2 ميلي گرم ويتامين ث 8 ميلي گرم تخم هندوانه داراي حدود 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شيميايي مانند روغن بادام مي باشد . يونجه Alfalfa نام علمی Medicago sativa يونجه سرشار از ويتامين هاي A,C,E,K و همچنين داراي آميلاز كه انزيم مخصوص هضم مواد نشاسته اي است مي باشد . آنزيم هاي بسياري در يونجه يافت مي شود بعنوان مثال مي توان از امولسين ،اينورتاز ، و پكتياز نام برد . يونجه داراي حدود 20%پروتئين مي باشد پروتئين هاي موجود در يونجه عبارتند از : ليزين ،آرژنين ، هيستيدين ، آدنين ، فنيل آلانين ،آسپاراژين و سيستين . يونجه داراي اسيد فسفريك نيز هست يونجه همچنين داراي منيزيوم ، آهن و مقدر جزئي ارسنيك و سيليس است لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 مهر، ۱۳۹۲ گیاه دارویی همیشه بهار: Latin name:Calendula officinalis L English name:pot marigold Family:asteraceae or compositea یکساله و علفی بومی اروپامیباشد. بخش دارویی:گل ها و برگ ها مهم ترین ترکیبات دارویی:Flavonidscarotenes .volatie oilMucilage.Triterpen پماد کالاندولا در درمان درماتیتهای آلرژیک، پیشگیری و تسکین التهاب پوست بدن شیرخوارانبر اثر تماس با ادرار، آزردگیهای پوستی ناشی از خراشها و بریدگیهای سطحی، خشکی و ترکهای پوست، گزیدگی حشرات، و درمان آفتابسوختگی مصرف میشود.(منبع:ویکی پدیا) اثرات دارویی و طرز استعمال : 1.درمان جوش ها، التهابات و ترک پوست : گل همیشه بهار اثر فوق العاده ای در درمان برخی از ناراحتی های پوستی همچون ترک پوست، جوش ها و انواع التهابات پوستی دارد به طوری که امروزه در داروخانه ها عصاره گیاه مذکور تحت عنوان پماد کالاندولا عرضه می گردد. برای تهیه پماد کالاندولا می توان 4 تا 6 گرم عصاره گل همیشه بهار را در مقداری کره یا چربی مخلوط نموده و به شکل خارجی در وضع استعمال نمود. 2.درمان پنبه، زگیل و میخچه : به این منظور برگ تازه کالاندولا را به شکل ضماد و یا برگ در سرکه خیسانده شده آن را در موضع می دهند. 3.درمان یرقان : 1ـ2 قاشق غذاخوری از گیاه در نیم لیتر آب به شکل خوراکی در درمان یرقان مؤثر است. 4.پائین آورنده کلسترول خون : دم کرده 30 گرم گل همیشه بهار در یک لیتر آب اگر تماماً در یک روز مصرف شود پائین آورنده کلسترول خون است. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 مهر، ۱۳۹۲ دارچین Latin name:Cinnamomum verum English name:cinnamon true cinnamon srilanka cinnamon ceylon cinnamon دارچین یک درخت همیشه سبز(Every green)میباشد،که بومی سریلانکااست و پوست آن قسمت دارویی محسوب میشود. عطر مربوط به دارچین مطعلق به اسانس آن میباشدو همچنین بوی تند و تیز دارچین به ترکیبات سینامال دی هاید و سینامیک آلدهاید برمی گردد. اسانس دارچین طلایی رنگ است که اگر درمعرض اکسیژن باشد جذب شده و به رنگ تیره میانجامد.وهمچنین ترکیبات رزینی نیز دز آن دیده میشود. د ر سال 2003پژوهشی نشان داد که دارچین د رمداوای بیماری ها ی قندی و دیابت اثرات مفیدی دارد و باعث بهبود سطوح گلوکز و چربی ها در بیماران دیابتی(نوع دوم)میشود. تذکر:بیش از یک گرم در روز مصرف نشود در بعضی ازمنابع ذکر شده که دارچین سرطان زا میباشد. کیبات شیمیایی: اسانس (که جزو اصلی آن سینام آلدئید و اوژنول است)، ترکیبات فنیل پروپانی و ترپنی، تانن ها، نشاسته، رزین و مانیتول. {خواص درمانی دیگر: رفع سوء هاضمه،افزایش اشتها،برطرف کردن حالت تهوع ، داروی کمکی در درمان اسهال کودکان. {مقدار مصرف و روش تهیه: سه نوبت در روز.در هر نوبت 1 قاشق چای خوری سرخالی از دارچین را درنصف لیوان آب جوش ریخته ، پس ازمدت10دقیقه آنرا صاف کرده و همراه غذا میل می نمائید. {عوارض جانبی: در مصرف زیاد سبب تحریک مخاطهای گوارشی می شود. {مصرف در بارداری و شیردهی: مشکل خاصی دیده نشده است ولی میزان مصرف از مقدار ذکر شده در بالا نباید بیشتر گردد. {موارد منع مصرف:حساسیت به دارچین، زخم های معدی-روده ای. {ملاحظات :اسانس دارچین نباید بصورت خوراکی یا موضعی مصرف شود. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 مهر، ۱۳۹۲ منبع:http://www.masiid.blogfa.com لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده