shirin.agro 6340 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 مرداد، ۱۳۹۰ 1-میوه نارس گوجه فرنگی سمی است و باید از خوردن آن پرهیز كرد.در گوجه فرنگی سبز و نارس مادهای سمّی به نام سولانین وجود دارد كه خوردن آن موجب مسمومیت شده و ایجاد دل پیچه،اسهال و باز شدن مردمك چشم میشود. 2-در چین از جوشانده ریشه،شاخهها و برگهای مسن گوجه فرنگی برای رفع دندان درد استفاده میشود و خود گیاه نیز خاصیت حشرهكش دارد. 3- لیكوپن موجود در گوجهفرنگی،نوعی آنتیاكسیدان است كه مانع ایجاد كلسترول بد خون میشود و به همین دلیل از بروز حملات و بیماریهای قلبی جلوگیری میكند.توجه داشته باشید مصرف گوجهفرنگی پخته،موجب جذب لیكوپن بیشتری در بدن میشود. 4- گوجه فرنگی حاوی انواع ویتامینهای گروه ب است،به همین دلیل داروی مناسبی برای رفع عصبانیتهای افراد است.مصرف مداوم گوجه فرنگی همراه با غذا و به صورت سالاد، سیستم عصبی بدن را تقویت كرده و آرامش را به همراه خواهد آورد. 5- گوجهفرنگی یكی از مهمترین منابع ویتامین آ است.به همین دلیل درتقویت بینایی،تقویت و سلامتی پوست و مخاط ها و رشد استخوانها مفید است. 6- گوجهفرنگی به دلیل داشتن ویتامینهای ث و آ فراوان دستگاه ایمنی بدن را تقویت كرده و بدن را در برابر امراض وبیماریهای عفونی مقاوم میسازد. 7- اگر پوست شما كك و مك دارد،هر روز آن را با آب گوجه فرنگی تمیز كنید،كمكم كك و مكها را از بین میبرد. 8- گوجه فرنگی ورم مفاصل را برطرف میكند و برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید است. 9- گوجه فرنگی به دلیل نداشتن سدیم و قند،غذای مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت و فشار خون است. 10- توجه داشته باشید خوردن گوجه فرنگی،برای بعضی بیمارانی كه دچار حساسیت یا آلرژی (خارش بدن،قرمز شدن پوست،آسم،كهیر و...) هستند،ضرر دارد. 6 لینک به دیدگاه
shirin.agro 6340 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 اردیبهشت، ۱۳۹۱ گوجه فرنگی رقم Black Sea man Tomato طول دوره رسیدگی 82 روز اندازه متوسط تعداد 30 بذر در هر میوه واریته جدید در سال 2012 - هر گونه کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است - 6 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 مهر، ۱۳۹۲ ارقام خوب گوجه: کلاستر، چری (گیلاسی)، کالیبرا، کنزو، باربارا بهترین PH خاک برای کشت گوجه فرنگی 5/5 تا 8/6 متوسط جوانهزنی بذر گوجه فرنگی: 6-4 روز برداشت محصول: 70-60 روز بهترین درجه حرارت برای جوانهزنی: 30-25 سانتیگراد زمان انتقال نشاء به زمین اصلی زمانی است که ارتفاع بوته 30-20 سانتیمتر شود. برای کشت نشاء در زمین اصلی حفرههایی با فاصله 60-40 ایجاد میکنند. اگر تراکم بوته بصورت 5/2 بوته در متر مربع در نظر گرفته شود برای هر هکتار نیاز به 25000 بوته وجود دارد. درجه حرارت مناسب برای رشد و گلدهی گوجه فرنگی در روز 25-21 درجه سانتیگراد و در شب 19-17 درجه سانتیگراد است. در حالت معمولی گوجه هر 2 روز یکبار یا یک روز در میان آبیاری میشود. در هوای سردتر هر 7 یا 8 روز یکبار آبیاری انجام میشود. سه عنصر اصلی برای گوجه فرنگی: فسفر ـ پتاسیم ـ ازت آمار تولید گوجه در ایران 400-300 تن در هکتار است. در دنیا 800-700 تن در هکتار است. بهترین حالت برای برداشت میوه رسیده سفت است که به رنگ قرمز روشن (صورتی) است. برای بستهبندی میوههای از جعبههای پلاستیکی استفاده شود بهتر است. برخی از روشهای تربیت بوته: 1 ـ روش سنتی خوابانیدن ـ روش متوالی قوسی ـ روش پرورش روی سیم با ارتفاع بلند ـ روش کشت بینابینی ـ روش قلابی بذر گوجه ردکلاد برای نواحی گرم مناسب است. بذر گوجه ردتاپ دارای بوتههای بلند، میوه درشت کروی شکل و محصول فراوان است. بذر گوجه اوربانا دارای محصول فراوان، خوش رنگ و خوشمزه میباشد. هرس اولیه زمانی است که بوته 30 سانتیمتری میشود. هرس در گوجه هر 3 روز یکبار انجام شود. هر بوته گوجه فرنگی در طول رشد 65 لیتر آب مصرف میکند. روش تراوایی به دلیل افزایش بهرهوری آب مصرفی، ممانعت از رشد علفهای هرز و کاهش بیماریهای قارچی بهترین شیوه آبیاری گوجه است. میزان برداشت عناصر غذایی گوجه فرنگی با 90 تن عملکرد بیش از 260 کیلوگرم ازت (N ) , 100 کیلوگرم فسفر (P2O5) , 520کیلوگرم پتاسیم (K2O) , 40 کیلوگرم منیزیم , 60 کیلوگرم گوگرد و رقمی بیش از 100 کیلوگرم در هکتار کلسیم میباشد . ولی مقدار برداشت عناصر ریز معدنی در مقایسه با عناصر پرمصرف بسیار کم و ناچیز است . مثلا برای برداشت 48 تن در هکتار گوجه فرنگی فقط 608 گرم مس (Cu), 535 گرم آهن (Fe)، 95 گرم منیزیم (Mn) ,60 گرم روی(Zn) و 28 گرم بر (B) برداشت میگردد که در مقایسه با مقادیر عناصر پرمصرف بسیار ناچیز ولی مهم میباشند. اطلاعاتی درباره کودهای شیمیایی 16 عنصر شیمیایی مورد نیاز برای رشد گیاه: عناصر H هیدروژن (از طریق آب)، C کربن (تزریق دیاکسید کربن)، O اکسیژن (از طریق هوا) تقسیمبندی عناصر غذایی: 1 ـ عناصر ماکرو (پر مصرف): N ازت، P فسفر، K پتاسیم، Ca کلسیم، Mg منیزیم، S گوگرد 2 ـ عناصر میکرو (کم مصرف): Fe آهن، Cu مس، Zn روی، Mn منگنز، B بر، Mo مولیبدن N (ازت) برای رشد رویشی، P (فسفر) برای گسترش ریشهها، K (پتاسیم) باعث افزایش مقاومت گیاه به آفات میشود. N (ازت): بیشتر از سایر مواد غذایی در تغذیه گیاه مصرف میشود و همواره در دوره رشد بصورت تدریجی مصرف شود. نیاز گیاهان به ازت زیاد است. راههای مصرف: آب آبیاری، محلولپاشی روی برگ یا خاک قبل از کشت علائم کمبود: توقف رشد رویشی، تغییر رنگ برگ به سبز کم رنگ یا زرد، رنگ میوهها روشن، گل کوچک مانده و میریزد، رشد بیش از حد ریشه و قهوهای شدن ریشه. درمان کمبود ازت: کوددهی سرک ازت به خاک 50-20 کیلوگرم در هکتار یا محلولپاشی اوره 500-200 گرم در 100 لیتر آب هر دو هفته یکبار در هنگام غروب خورشید. دو شکل کلی کودهای ازته: 1 ـ بصورت آلی: کودهای دامی، پودر استخوان 2 ـ بصورت معدنی: کودهای شیمیایی از قبیل نیترات آمونیوم، فسفات آمونیوم، اوره. مصرف بیش از حد ازت باعث بیماری قارچی مثل پیتیوم میشود. K (پتاسیم): عامل مهم تسهیل در انتقال مواد غذایی و آهن است. گیاه را در برابر سرما و گرما و بیماری مقاوم میکند. فسفر قبل از شروع کاشت مصرف میشود. علائم: سطح میوهها غیر طبیعی میشود. رنگ میوه نامناسب میشود. درمان کمبود: بصورت سرک قبل از کشت یا محلولپاشی با سولفات پتاسیم به میزان 2 در 1000 Ca (کلسیم): عمدتاٌ در برگ گیاهان وجود دارد. علائم کمبود: حاشیه برگها قهوهای و پیچدار شده و برگها کوچک باقی میمانند. نوک ریشهها میمیرد و در قسمتهای باقیمانده ریشه زایدههایی شبیه غدههای کوچک ساخته میشود. درمان کمبود: محلولپاشی با نیترات کلسیم 800 گرم در 100 لیتر آب P (فسفر): این عنصر به توسعه ریشه و رشد و باردهی گیاه کمک میکند. علائم کمبود: برگها سبز تیره مایل به ارغوانی و بنفش، برگها کوچک و براق مانده و لکههای قهوهای روی برگهای مسن ایجاد میشود. پیچیدگی برگها به پشت درمان کمبود: استفاده از کود سوپر فسفات تریپل به میزان 20 گرم در هر متر مربع یا فسفات منوپتاسیم به مقدار 50-30 میلیگرم در لیتر همراه آب آبیاری. Mg (منیزیم): این عنصر در ساختمان کلروفیل بکار میرود. علائم کمبود: وجود لکههای موجدار و قهوهای با ظاهری چروکیده، میوهها کوچک مانده و بافت میوه نرم میشود. درمان کمبود: محلولپاشی با سولفات منیزیم 2 کیلوگرم در 100 لیتر هر 2 هفته S (گوگرد): نقش گوگرد در تشکیل پروتئین و اسید آمینه است. درمان کمبود: استفاده از کود سوپر فسفات، سولفات آمونیوم، گل گوگرد، سولفات کلسیم عناصر میکرو (کم مصرف): Fe (آهن): این عنصر در ساخت و تولید سبزینه نقش مهمی دارد. علائم کمبود: رنگ برگهای جوان زرد روشن میشود. احتمال سوختگی برگها درمان کمبود: محلولپاشی سولفات آهن 150 گرم در 100 لیتر آب Mn (منگنز): نیاز گیاه به این عنصر کم است. کمبود و فراوانی منگنز هر دو سبب زردی گیاه میشود. علائم کمبود: زرد شدن تمام سطح برگچهها و زرد شدن جوانه گلها، ایجاد نقاط سوخته روی برگها بصورت لکههای مواج در آمدن درمان کمبود: محلولپاشی سولفات منگنز 500 گرم در 100 لیتر آب یا 50 گرم در هر متر مربع Cu (مس): علائم کمبود: رشد گیاه متوقف، ارتفاع گیاه کم، وجود لکههای زرد در قسمت میانی برگهای بالغ، میوهها کوچک هستند. درمان کمبود: محلولپاشی با سولفات مس 1 گرم در لیتر به همراه 5 گرم در لیتر آهک Zn (روی): در رشد و میوهدهی و مقاومت بوته در مقابل بیماریهای قارچی مؤثر است. علائم کمبود: کاهش گلدهی و ریزش گلها درمان کمبود: محلولپاشی با سولفات روی 500 گرم در 100 لیتر آب B (بر): علائم کمبود: مرگ جوانهها و نقاط رشدی، ایجاد ظاهر پرپشت و بدشکل درمان کمبود: استفاده از 10 کیلوگرم بوراکس در هکتار یا محلولپاشی بوراکس 100 گرم در 100 لیتر آب Mo (مولیبدن): علائم کمبود: ایجاد سوختگی در نوک و حاشیه برگها درمان کمبود: مصرف مولیبدات پتاسیم به میزان 150 میلیگرم در متر مربع بصورت خاکی یا محلوپاشی 1 گرم در لیتر Cl (کلر): علائم کمبود: پژمردگی گیاه درمان کمبود: استفاده از کلرور پتاسیم کودهای ماکرو 1 ـ کودهای ازته: کودهای آمونیاک و کودهای اوره بهترین نمونه کود اوره است. انواع کودهای آمونیومی: نیترات آمونیوم (جزء بهترین کود ازته)، سولفات آمونیوم، نیترات پتاسیم، نیترات کلسیم 2 ـ کودهای فسفره: سوپر فسفات تریپل و معمولی، اسید فسفریک (باز کننده لولهها در آبیاری قطرهای)، فسفاتهای آمونیوم. توجه: کودهای فسفره قبل از کشت مصرف میشوند و مصرف سرک ندارند. 3 ـ کودهای پتاسه: کلرور پتاسیم، سولفات پتاسیم، نیترات پتاسیم کلسیم و گوگرد بصورت کود استفاده نمیشوند و بیشتر همراه با کودهای دیگر مثلاٌ سولفات آمونیوم بکار میروند. 4 ـ کودهای مخلوط: NPK کودی کامل است که در آب حل میشود و در آبیاری قطرهای استفاده میشود. بعد از برداشت محصول هر 18 روز یکبار از کودهای کامل استفاده شود. سولفات روی جهت جلوگیری از برگسوزی در ترکیب با کود اوره بکار برده می شود. کودهای میکرو بصورت پودری و مایع هستند. بیشتر به صورت محلول در آب آبیاری و یا محلولپاشی استفاده میشوند. روشهای معمول کوددهی: 1 ـ اختلاط کود با خاک: مورد استفاده برای کودهای پایه NPK 2 ـ انحلال کود با آب آبیاری: برای کودهای اوره، نیترات آمونیوم، اسید فسفریک و نیترات پتاسیم کاربرد دارد. 3 ـ محلولپاشی روی برگ: برای کودهای میکرو استفاده دارد. اگر شرایط آزمایش خاک وجود نداشته باشد میتوان از فرمول زیر استفاده کرد: نیترات آمونیوم 30-20 کیلوگرم یا سولفات آمونیوم 50 کیلوگرم یا اوره 25 کیلوگرم سولفات پتاسیم 50 کیلوگرم گوگرد 50 تا 100 کیلوگرم سولفات روی 5 کیلوگرم سولفات منیزیم 20-10 کیلوگرم سولفات مس 2 کیلوگرم سولفات منگنز 5 کیلوگرم فسفات آمونیوم 20-10 کیلوگرم عناصر اصلی مورد نیاز گوجه: ازت 370 کیلوگرم در هکتار فسفر 50 کیلوگرم در هکتار پتاسیم 680 کیلوگرم در هکتار منیزیم 290 کیلوگرم در هکتار کلسیم 45 کیلوگرم در هکتار از نظر کودهای شیمیایی نیاز گوجه بیشتر به ازت، فسفر و پتاس است. فسفات دیآمونیوم: به ازای هر هکتار گوجه 300 کیلوگرم در نظر میگیرند که قبل از کاشت به گیاه میدهند. اوره یا نیترات آمونیوم: میزان مصرف در هر هکتار 300 کیلوگرم است که پس از سبز شدن گیاه بصورت نواری روی زمین پخش میکنند. اگر دیازینون پودر با کودهای ماکرو مخلوط شود بهتر است. نیتروژن زیاد و پتاسیم کم در ترک خوردن میوهها نقش دارد. پوسیدگی انتهای میوه (گلگاه): به علت کمبود کلسیم است. کودهای سرک بعد از رسیدن بوته به 40 سانتیمتری و آغاز گلدهی طبق فرمول زیر قابل استفاده است: نیترات آمونیوم 680 کیلوگرم در هکتار در طول برداشت اسید فسفریک 160 کیلوگرم در هکتار در طول برداشت نیترات پتاسیم 560 کیلوگرم در هکتار در طول برداشت سولفات منیزیم 260 کیلوگرم در هکتار در طول برداشت گوجه فرم ازت نیتراته را به فرم آمونیومی آن ترجیح میدهد. مصرف کلرور پتاسیم همزمان با رشد و زمان گلدهی حداقل 4 بار بیشترین تولید را ایجاد میکند. در طول دوره رشد مخصوصاً زمانی که گل به میوه فندقه تبدیل شود نیاز به استفاده از کودهای میکرو میباشد. کودهای میکرو بطور همزمان و بصورت محلولپاشی روی برگها استفاده میشود. در زمان میوهدهی بوتهها میتوان با استفاده از سولوپتاس بصورت خاکی و میزان 10 کیلوگرم در هر هکتار و از طریق آب آبیاری و یا دفاندر پتاسیم بصورت محلولپاشی روی بوتهها و نسبت 2 لیتر در هزار لیتر آب نیاز بوته را به پتاسیم برطرف کرد. کود مایع: زمان مصرف این کود بعد از دادن کود سرک هر 15 روز یکبار و حداکثر 2 یا 3 دفعه توصیه میشود. 2 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 مهر، ۱۳۹۲ آفات گوجه فرنگی آفات مهم گوجه فرنگی: شته ـ کنه و کرمها شته: برای مبارزه با شته علفهای هرز نابود شود. لانه مورچهها از بین برود. برگهای آلوده قطع شوند. نصب مقواهای زرد آغشته به مواد شیرین، مبارزه بوسیله سموم شتهکش مانند آزینفوس، آندوسولفان و پاراتیون کرم میوه: یکی از شایعترین آفات گوجه است که برای مبارزه با آن باید از سم کارباریل استفاده کرد. برای مبارزه با شبپره زمستانی مقدار 800 گرم لیندین 25 درصد را با 80 کیلوگرم سبوس و دو حلب آب مخلوط نموده و به نسبت هر 60 کیلو طعمه در یک هکتار مصرف نماییم. برای مبارزه با شته یکی از سموم مالاتیون 50 درصد یا دیازینون 20 درصد به نسبت حدود 5/1 لیتر در هزار لیتر آب مخلوط کرده و مزرعه را سمپاشی نمایید. سم بیمتروزین یا چس برای نابودی شتهها استفاده میشود. بیماریهای شایع در گوجه فرنگی قارچکش: کاپتان ـ مانکوزب سادهترین روش قارچکشی: برای هر 1000 متر مربع 10 کیلوگرم گرانول ریدومیل با 2 کیلوگرم بنومیل مخلوط شده و به نسبت یکنواخت در سطح زمین پخش و شخم زده شود. رطوبت کم باعث کاهش رشد و عدم گردهافشانی و رطوبت بالا باعث خفگی و پوسیدگی ریشه، زرد شدن برگهای پایینی، گلریزی، کاهش طول ساقه، پیری پیش از بلوغ و شیوع بیماریهای قارچی فیتوفتورا و ریزوکتونیا میشود. شاخهها و خوشهگلهای نزدیک به زمین حتماٌ حذف شوند برای اینکه بوته آفت و بیماری نگیرد. سمپاشی با قارچکشهای مختلف مانند کاپتان، تایرام، دودین و اکسی کلرور مس چند هفته قبل از برداشت. در زمان بروز پوسیدگی میوه یا خال سیاه (آنتراکنوز) از سموم مانکوزب و مانب باید استفاده کرد. در زمان بیماری بادزدگی (سوختگی شاخ و برگ) هر 10 روز باید سمپاشی صورت گیرد. اگر قسمتهای هوایی گیاه آسیب ببیند بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی بروز کرده است که برای درمان آن باید از بنومیل یا کاربندازیم در پایه هر گیاه استفاده کرد. در صورت بروز بیماری لکه باکتریایی که لکههایی سیاه و برجسته روی میوه ظاهر میشود باید از سموم مانب و زینب و داکونیل در زمان آلودگی استفاده کرد. نماتد خاک: ریشهها متورم شده و حالت کیست پیدا میکند باید از متیل بروماید و متام سدیم استفاده کرد. بیماری فیتوفتور اینفستانس: روی برگها لکههای نامنظم بیرنگ که بعداًٌ قهوهای میشود ظاهر میگردد. سموم پیشنهادی: متالاکسیل، بنالاکسیل، سموم حاوی مس پیچیدگی برگها نیز ناشی از وجود کنه بر روی برگها میباشد که برای مبارزه از کوزون استفاده میکنیم. برای از بین بردن کرمهای خانواده اسفیجیده و کرم هلیوتیس از سم کارباریل استفاده میشود. یکی از سفیدکهایی که مشاهده شد سفیدک سطحی بود که به صورت لایه سفید رنگی در سطح برگ دیده میشود که برای مبارزه با آن از دینو کاپ یا کاپتان استفاده میشود. نوع دیگری از سفیدک ، سفیدک ظاهری می باشد که در زمانی که هوا گرم نباشد از گوگرد و در صورتی که هوا گرم باشد از کوزان استفاده میشود که این سفیدک به صورت لایههایی سفیدرنگ در زیر برگ دیده میشوند. از مانب نیز میتوان برای مبارزه با سفیدکها استفاده کرد. هنگام مشاهده علائم اولیه سوختگی زودرس از قارچکشهای حفاظتی از قبیل کارباماتها، کلروتالونیل، ترکیبات مسی به فاصله 7 روز در آب و هوای خنک و تا فاصله 10 روز در آب و هوای خشک استفاده گردد. برای مبارزه با بیماری فوزاریوم که رنگ برگهای گوجه را آجری متمایل به قهوهای میکند میتوان بوتههای گوجه فرنگی را به فاصله هر 15 روز یکبار با فسفیمکس به نسبت 2 لیتر در 1000 لیتر آب بر روی بوتهها سمپاشی نمود. لیست علفکشهای موجود در بازار: پاراکوات، گراماکسون، توتریل، ترفلان، سونالان، سنکور، گالانت، بازاگراف 2 لینک به دیدگاه
tak elham 469 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 خرداد، ۱۳۹۳ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای نخستین بار در انگلیس "گوجه فرنگی سیاه" تولید شده است که برخی پژوهشگران از آن به عنوان محصولی مفید به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری سرطان یاد می کنند. روزنامه انگلیسی دیلی میل در گزارشی نوشت: گوجه فرنگی سیاه حاوی آنتوسیانین و آنتی اکسیدانهایی است که می تواند کمکی برای مقابله با بیماری سرطان باشد. در این گزارش آمده است که گوجه فرنگی سیاه همچنین می تواند درمانی برای بیماری قندخون و چاقی باشد. علت سیاهی رنگ این نوع گوجه فرنگی، قرار گرفتن رنگدانه های داخل آن در معرض اشعه خورشید است. "رای براون" 66 ساله نخستین کسی است که این میوه سیاه رنگ را تولید کرد و برای یکی از دوستانش با پاکتی که بر روی آن "گوجه فرنگی سیاه" قید شده است، فرستاد. براون می گوید که وی همواره به چیزهای تازه و نو چشم می دوزد، چیزهایی که هیچ کسی قبل از وی آنها را کشف نکرده است و تاکنون گوجه فرنگی با رنگ نارنجی و قهوه ای دیده شده؛ اما رنگ سیاه کاملا جدید بوده است. گفته می شود که این گوجه فرنگی سیاه در دانشگاه ایالت اوریگون در امریکا به عنوان بخشی از طرح موسوم به "اندیجو روز" توسعه داده شد، رنگ این گوجه از آبی بنفش براق به رنگ سیاه تقریبا زغالی تبدیل می شود و قسمت پایینی آن اندکی قرمز رنگ است. این نوع گوجه فرنگی که توجه جامعه علمی را به خود جلب کرده است، سرشار از آنتوسیانین می باشد. به نوشته روزنامه دیلی میل، براون سه بوته کاشته که هرکدام از آنها 20 گوجه فرنگی با ظاهری سیاه رنگ و درونی قرمزتولید کرده است. 2 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 خرداد، ۱۳۹۳ گوجه فرنگی سیاه.. به نام تایگر نام داره اولین بار در کشور ترکیه به بهره برداری رسید.. و بسیار از نظر دارویی دارای خواشص. و خوشمزه است.. 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده