Mahdi Eng 22940 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 مهر، ۱۳۹۲ چندي است كه طبقه بندي جديدي در ارتباط با محصولات غذايي مرسوم شده است و بر اين اساس مواد غذايي توليدي به دو دسته مواد غذايي ارگانيك يا كاملا طبيعي و مواد غذايي غير ارگانيك تبديل شده اند چندي است كه طبقه بندي جديدي در ارتباط با محصولات غذايي مرسوم شده است و بر اين اساس مواد غذايي توليدي به دو دسته مواد غذايي ارگانيك يا كاملا طبيعي و مواد غذايي غير ارگانيك تبديل شده اند. هرچند كه اين دسته بندي در كشورهايي مثل ايران هنوز گسترش نيافته است ولي در بسياري از كشورهاي صنعتي و پيشرفته دنيا، در فروشگاه ها و سوپرماركت ها معمولا با دو دسته از محصولات با برچسب هاي متمايزكننده ارگانيك و غيرارگانيك روبه رو مي شويد. اهميت استفاده از محصولات كاملا طبيعي و ارگانيك در بعضي از كشورها به اندازه اي است كه فروشگاه هايي اختصاصي براي فروش اين دسته از محصولات وجود دارد. البته پرواضح است كه اين محصولات علاوه بر تفاوت در برچسب ها تفاوت هاي ديگري نيز دارند كه از آن جمله مي توان به تفاوت در قيمت اشاره كرد. طبيعي است كه بهاي محصولات ارگانيك، به مراتب بيش از محصولات غيرارگانيك است. محصولات ارگانيك موادي هستند كه عاري از هرگونه مواد افزودني و شيميايي خارجي مثل سموم، كودها، آفت كش ها و ساير عوامل مضر براي سلامتي انسان هستند. اين محصولات كاملا به طور طبيعي عمل آوري شده اند.تحقيق و مطالعه روي اين دسته از محصولات همچنان ادامه دارد و از سوي ديگر در بسياري از موارد اين محصولات به توليد كارخانه اي و انبوه رسيده اند. از آن جمله مي توان به محصولات ارگانيك مثل نان و بيسكويت اشاره كرد. اهميت استفاده از نان هاي ارگانيك به ويژه در جوامعي كه نان به عنوان قوت غالب مطرح است نقش آن را در حفظ سلامت افراد جامعه روشن مي سازد. در بيسكويت نيز كه به عنوان يك ميان وعده مهم توسط اقشار مختلف جامعه به ويژه كودكان و نوجوانان مصرف مي شود، در صورت توليد به صورت ارگانيك بسيار مفيد و ارزنده خواهد بود. در روش هاي مدرن نانوايي از افزودني هايي تحت عنوان improvers يا بهبود دهنده ها استفاده مي شود تا زمان لازم براي عمل آوري خمير كاهش يابد. در حالي كه در نانوايي ارگانيك به خميرها زمان كافي براي تخمير داده مي شود و از بهبود دهنده ها استفاده نمي شود و در اين نوع نانوايي از بهترين مواد ارگانيك استفاده مي شود و در واقع در اين نوع توليد، هدف، توليد محصولات ارگانيك و در عين حال با كيفيت بالاست. كمپاني هايي كه در دنيا در اين زمينه فعال هستند و محصولات اين گونه را عرضه مي كنند بسيار موفق اند تا جايي كه حتي گاهي موفق به دريافت جوايزي نيز شده اند. از جمله اين محصولات نانوايي ارگانيك مي توان به موارد زير اشاره كرد: 1) نان سفيد كه در قالب هاي كوچك g400 و قالب هاي بزرگ g800 حلبي و به روش سنتي با يك تخمير طولاني مدت آماده شده است. 2) نان whole meal با آرد كامل و به وسيله تخمير طولاني توليد شده است. whole meal يا آرد كامل آردي است كه بنا به تعريف بايد حاوي تمام محصولات آسياب كردن گندم تميز باشد. يعني نسبت (درصد) استخراج آن 100 درصد باشد. مقدار فيبر خام در آرد كامل در قوانين مربوط به انگلستان مشخص نشده است، اما دامنه معمولي آن 2.5 ـ 1.8 درصد است كه به طور متوسط 2/2 درصد مي شود) 3) از ديگر انواع نان مي توان به Soda Bread يا نان جوش شيرين اشاره كرد. نان جوش شيرين در واقع يك نوع طبقه بندي نان براساس تركيب شيميايي است كه زياد مصطلح نيست. در اين نوع نان يك ماده تركيبي به نام كربنات هيدروژن سديم (بيكربنات سديم NaHco) وجود دارد.در ميان انواع نان هاي توليدي نان Soda Bread به دو صورت نان سفيد و نان با آرد كامل توليد مي شود كه اين نان ها فاقد مخمر و شير هستند. 4) نان Mixed secd كه يك نان مخلوط است كه پايه آن آرد كامل گندم است اما داراي دانه هاي كنجد و آفتابگردان و poppy (دانه گياهي به نام خشخاش papaver somin fervm است كه طعم آجيل دارد. به نان، كيك و سس كره اي كه براي سبزي ها مصرف مي شود، اضافه مي كنند) درون و بيرون است. 5) نان جاودار 100 درصد يك نان طعم دار است كه از يك آرد جاودار كاملا ارگانيك و خالص تهيه شده است. 6) نان زيتون داراي پايه نان سفيد به همراه زيتون هاي كامل است و در آن از روغن زيتون با كيفيت بالا نيز استفاده شده است. 7) نان گردو آرد قهوه اي به عنوان پايه و بيس اين نان دوست داشتني به كار مي رود و اين نان با عسل يا پنير تست مي شود و بسيار مطبوع است. انواع فوق از جمله نان هاي ارگانيك بودند كه به عنوان نمونه مطرح شدند. از ديگر محصولات ارگانيك مي توان به خمير پيتزا اشاره كرد كه امروزه با توجه به افزايش ميزان مصرف انواع fast food و همچنين پيتزا در سراسر جهان بسيار جالب به نظر مي رسد. 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده