masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۲ چگونه پیاز را گلدار کنیم ؟: پیش رس کردن پیازها طرز عمل خاصی دارد . این عمل مشتمل بر انتخاب پیاز پیش رس از نظر سلامت ، رنگ ، تهیه خاک ، انتخاب محل خنک ، کاشت و بلاخره مراقبت تا موقع گل کردن است . برای انجام عملیات مزبور ، موارد زیر باید ذعایت شود : ۱) پیاز : پیازهای خریداری شده باید رسیده ، سفت و سنگین باشد . پیاز نباید مریض و معیوب باشد و مشخصات رنگ گل باید برای خریدار معین باشد . پیاز مخصوص باغچه غیر از پیازی است که در گلدان می کارند . پیازهای گلدانی باید طبیعتا پیش رس باشد و قبلا اعمالی روی آن انجام داده باشند . ۲) خاک : خاک گلدان عبارت از تورب و ماسه یا خاک برگ پوسیده و ماسه به نسبت مساوی است . خاکی که قبلا در آن پیاز کشت شده است نباید مورد استفاده مجدد قرار گیرد . باغداران گاهی برای پیاز لاله و سنبل و نرگس ، یک قسمت رس هم اضافه مینمایند و برای آماریلیس ، حتما یک قسمت رس اضافه می کنند . چون پیاز خود برای گل کردن به اندازه کافی مواد غذائی دارد . مسئله کود دادن به آن زیاد مهم نیست . ۳) گلدان : گلدان ممکن است از جنس رس ، سرامیک یا پلاستیک باشد . بلندی گلدان حد اقل باید در حدود ۱۲ سانتیمتر باشد . طرز عمل از کاشت پیاز تا گل دار کردن آن : طرز عمل آوردن انواع مختلف پیازها مختصری باهم فرق دارد . اگر ما بخواهیم برای یکایک آنها توضیح دهیم بحث مفصلی خواهد شد . بنابراین در اینجا فقط راجع به پیش رس کردن لاله بحث می کنیم . تمام انواع لاله ها به سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پائیز حوالی مهر و آبان در باغچه کاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود . معهذا اگر بخواهند پیاز لاله را پیش رس کنند ، باید پیازها را در مهرماه و آبان ماه در گلدان بکارند . مخلوط خاک همان است که در بالا گفته شد . به این ترتیب که در ته گلدان تیله گذاشته و خاک لازم را میریزند و چهار پیاز در آن میکارند و نوک پیازها باید خارج از خاک باشند . تولید کنندگان گل فقط یک پیاز لاله را در گلدان نشائی می کارند . معمولا در موقع کاشت ذور پیاز را ماسه می ریزند تا رطوبت اضافی به آن صدمه نزند .محیط پیاز لاله برای پیش رس کردن ۱۱ – ۱۲ سانتیمتر و وزنش در حدود ۳۵ – ۴۰ گرم باید باشد . لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده