رفتن به مطلب

مسابقه: کی این گیاه دارویی رو میشناسه ...؟

ارسال های توصیه شده

چون کسی اسم گیاه رو نگفت خودم میگم.....

چای کوهی

*چای کوهی: یکی دیگر از انواع چای که بسیار معروف است چای کوهی است. این چای از نظر درمانی بسیار مهم است چرا که خواص بیشماری برای نقاط مختلف بدن دارد.

158802_633.jpg

خواص: یکی از مهمترین خواص این چای در درمان افسردگی است و از سوی دیگر این چای برای افرادی که دارای رماتیسم هستند بسیار مفید است چرا که درهای مفصلی را به راحتی از بین می برد. در کنار این خواص چای کوهی به دستگاه گوارش میز بسیار کمک می کند و به شما در هضم غذا نیز بسیار کمک می کند.

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 432
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

• 2 هفته بعد...
اگه اشتباه نکنم من اینو تو کوههای سمت سبلان دیدم ولی بازم مطمئن نیستم این بوده یا نه؟؟؟؟:ws52:

جوابشو ندادید.. اولش اف بقیشو بگو.... بگم؟

• Like 1
لینک به دیدگاه

[TABLE=class: infobox biota]

[TR]

[TH=bgcolor: lightgreen, colspan: 2, align: center]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TH]

[/TR]

[TR]

[TD]فرمانرو:[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD](طبقه‌بندی‌نشده):[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]راسته:[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]تیره:[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]سرده:[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]گونه:[/TD]

[TD]A. absinthium[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=bgcolor: lightgreen, colspan: 2, align: center]

[/TH]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: center]Artemisia absinthium

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

افسنطین (Artemisia absinthium L, wormwood) گیاهی است علفی، پایا، به ارتفاع ٨٠-١٢٠ سانتیمتر.

گیاهی است دارویی و در طب سنتی برای دفع کرم روده استفاده می‌شده است. همچنین یکی از مواد تشکیل دهنده در ورموت . این گیاه به علت دارا بودن Thujone خاصیت روانگردان دارد.

[h=2]نامهای دیگر[/h] افسنتین کبیر، مروه، کشوثای رومی، خترق، خاراگوش، قورت اودی، سینسوس، مجری، ربل، دسیسه، شیح رومی، افسنطین رومی، اسبسنت، سلیسینوس، افنیثون، کمثوثا، گول‌هه‌نگ، واش، افسنتین بحری، شیح، افسنتین صغیر، ابسنتین، گندواش و کشوثا

[h=2]خواص[/h] ۱. طبع آن گرم و خشک است.

۲. مقدار مصرف افسنتین از نیم تا ۲ گرم می‌باشد. ۲. برای درمان شوره سر۵۰ گرم گل افسنتین را در۵۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده سپس موهای خود را با آن ماساژ دهید.

۳. برای درمان کم خونی و لاغری ۱ گرم افسنتین را در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده صاف نموده با عسل شیرین کنید قبل از ناهار و شام یک استکان میل شود. ۴. خانم‌هایی که قاعدگی نامنظم دارند ۲۰۰ گرم گل افسنتین را به مدت سه هفته در ۲۰ سی‌سی آب خیسانده کمی الکل ۹۶ درجه به آب اضافه نموده ۲۰ روز بگذارند بماند صاف نموده هر روز قبل از ناهار و شام یک قاشق چایخوری میل شود.

۵. اشخاصی که دچار بی‌خوابی و عصبانیت می‌شوند ۲۰ گرم گل افسنتین را در یک لیتر سرکه ریخته ۱۵ دقیقه جوشانده سپس صاف نموده در یک شیشه رنگی ریخته هر گاه دچار عصبانیت یا بی‌خوابی شدند با این محلول دو طرف پیشانی خود را ماساژ دهند تا به خواب عمیقی فرو روند.

• Like 1
لینک به دیدگاه
شما که ماشالله همشو بلدی ...:ws3:

بگو دیگه...:w16:

خوب من بگم همه امتیازا مال من میشه ها....

امتیازات رو تاپیکشو نخوندید. چی نوشتم.... اگه اجازه بدید من جواب بدم. کسی نتونه جواب بده.. و من جواب بدم. از تمام کسانی که جواب درست دادن و سوال طرح کردن. دراخر هر ماه. 1امتیاز کم میشه..:ws3:

به خاطر همین فعلا نمیگم تا دوستان حدس بزنن.. امتیاز مال شماها بشه. عزیزم.

• Like 1
لینک به دیدگاه
خوب من بگم همه امتیازا مال من میشه ها....

امتیازات رو تاپیکشو نخوندید. چی نوشتم.... اگه اجازه بدید من جواب بدم. کسی نتونه جواب بده.. و من جواب بدم. از تمام کسانی که جواب درست دادن و سوال طرح کردن. دراخر هر ماه. 1امتیاز کم میشه..:ws3:

به خاطر همین فعلا نمیگم تا دوستان حدس بزنن.. امتیاز مال شماها بشه. عزیزم.

بله متوجه شدم :ws3:

ممنون از توضیحاتتون خانوم دکتر :w16:

• Like 1
لینک به دیدگاه
بله درسته...

آفریـــــــــــــــــن :icon_gol:

هوراااااااااااا...

بومادران با نام برنجاسف نیز در برخی منابع از آن یاد می شود. نام لاتین بومادران Achillea millefolium است. این گیاه از تیره کاسنی و جزء آفتابی ها می باشد. بصورت خود رو و در باغ ها و صحاری می روید و بیست تا هشتاد سانتی متر ارتفاع داشته و شاخه های آن باریک و برگ های آن کوچک و گلهای آن در بعضی از گونه ها زرد و در بعضی سفید مایل به کبودی است. شاخه های گلدار این گیاه دارای آلکالوئیدی به نام آکی لیئن می باشد بعلاوه در گلهای این گیاه اسانس معطر و چند ماده دارویی دیگر موجود است. گیاهی است با طبیعت گرم و خشک، لطیف کننده بدن، مدر بول، بازکننده عادت ماهانه در زنها، دفع کننده شن کلیه و مجاری ادرار، گل های زرد رنگ آنکشنده آسکاریس و بعضی از انگل های دستگاه گوارش بوده و خوردن مقدار هشت گرم از پودر گل زرد آن همراه با عسل سبب مرگ و دفع آن ها می گردد.

bomadaran-300x300.jpgنوشته اند که هنگام خوردن این دارو لازم است غذای بدون روغن بخورند تا اثر دارو بهتر ظاهر گردد. کسی که بولش بند آمده می تواند مقداری از جوشانده این دارو را بخورد و در مقداری از آب جوشانده نیم گرم دارو بنشیند تا گرفتگی بولباز گردد.

به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، بخور آن جهت مداوای زکام نافع است. مقدار خوراک آن به تنهایی تا پانزده گرم و چنانچه با داروهای دیگر باشد ده گرم است و معمولاً آنرا با بابونه و یا با

میخورند.

کسی که ادرارش بند آمده اگر مقداری از جوشانده گل بومادران زرد رنگ را بخورد و در آبی که برگ بید مجنون در آن جوشانده باشند بنشیند (آب باید گرم باشد) ادرار او زودتر باز می گردد.

• Like 1
لینک به دیدگاه
سوال بعدی:

7ff60a8f57da898f6367cee37407ed9a.jpg

:ws3:بگم

بچه ها نمیگم چون میخوام امتیازات مسابقه برای شما بشه ها. برنده بشیدا... خیلی راحته. هورا مرسی دوست من

• Like 2
لینک به دیدگاه

خودم میگم...

گیاه شاهتره....

شاتره یا شاهتره با نام عمومی Common fumitory , Earth smoke گیاهی است علفی به ارتفاع تا 80 سانتی متر که در مزارع، باغ ها و زمین های کشاورزی به حالت خودرو می روید.

شاخه های ظریف فراوان و برگ هایی با تقسیمات بسیار زیاد، باریک و کوچک دارد. گل های شاتره کوچک به رنگ سفید یا سفید مایل به گلی است که به صورت مجتمع و گل آذین خوشه قرار گرفته اند. میوه ها کوچک و کروی هستند. قسمت مورد استفاده ی شاتره تمام قسمت های هوایی آن می باشد.

گونه ی Officinalis این گیاه در ایران رویش ندارد و آن چه به نام شاتره در بازار ایران وجود دارد، مربوط به دو گونه ی Parvifelora fumaria و Fumaria villantii است.

0003219%20(1).jpg

تاریخچه

شاتره از زمان عهد عتیق شناخته شده و در کتاب های "خواص گیاهان" مربوط به قرون وسطی توصیف شده است. این گیاه در طب سنتی، برای درمان اگزما و بیماری های دیگر پوستی به کار می رفته است، هم چنین به عنوان ملین و مدر مصرف می شده است. در دهه ی گذشته، این گیاه دوباره مورد توجه قرار گرفت، زیرا بنا به گزارشاتی، به احتمال زیاد عصاره ی آن در بهبودی بیماری های قلبی- عروقی و دستگاه کبدی- صفراوی موثر است.

منبع جغرافیایی

این گیاه بومی اروپا و آسیاست. در کنار جاده ها به عنوان علف هرز مزارع می روید و بیشتر توسط کشورهای شرقی اروپا صادر می گردد.

ترکیبات مهم

قسمت هوایی گیاه حاوی حدود یک درصد آلکالوئید است. بیش از 30 عدد آن ها تعیین فرمول شده اند. اکثر این الکالوئیدها از مشتقات بنزیل ایزوکنیولین هستند.

مهم ترین این آلکالوئیدها شامل فومارین(پروتوپین)، فوماری لین و سیناکتین هستند. از دیگر ترکیبات شاتره می توان فلاوونوئیدها، اسیدهای گیاهی به ویژه اسید فوماریک و موسیلاژ را نام برد.

0003219%20(2).jpg

اثرات مهم

این اثرات عبارت اند از:

• صفرا آور: آلکالوئید پروتوپین موجود در شاتره می تواند در مواردی باعث کاهش صفرا گردد و به اصطلاح دارای اثر Amphicholeretic است.

• همچنین در مشکلات قلبی-عروقی مصرف می شود.

• در طب عوام از شاتره به عنوان ادرار آور، مسهل و جهت رفع مشکلات پوستی از جمله اگزما استفاده می شود. اثر اخیر را مربوط به وجود اسید فوماریک در آن می دانند.

اسید فوماریک امروزه به طریقه ی سنتزی تهیه و در بعضی از فرمولاسیون های پوستی نظیر داروهای پسوریازیس مصرف می شود.

0003219%20(3).jpg

فرآورده های گیاهی

در ایران از این گیاه، فراورده های صنعتی وجود ندارد. در بعضی کشورها محصولاتی به شکل قطره از عصاره ی گیاه به صورت منفرد و یا مخلوط با گیاهان دیگر تهیه و به بازار عرضه شده است.

تهیه ی چای:

به 2 تا 4 گرم خشک شده ی گیاه(مخلوط برگ، گل و ساقه) یک لیوان آب جوش افزوده و 15 دقیقه می گذاریم بماند. سپس آن را صاف نموده و به صورت گرم قبل از غذا میل می کنیم.

می توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) این مقدار را تکرار کرد. جمعا می توان 6 تا 12 گرم گیاه خشک شده را که سه لیوان محصول صاف شده ایجاد می کند، در طول روز مصرف کرد.

عوارض جانبی

مصرف مقدار عادی و دارویی شاتره دارای عوارض جانبی نیست. ولی مصرف مقادیر بسیار زیاد به دلیل وجود آلکالوئیدهای ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ گردد.

مصرف در بارداری و شیردهی

تا کنون این موضوع مطالعه نشده است. بنابراین بهتر است در این دوران مصرف نشود.

مهم ترین اثرات گزارش شده شاتره:

آنتی کلی نرژیک، آنتی هیستامین، ضد ورم، ضد آریتمی، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، تقویت کننده ی قوای جنسی، کاهش تپش قلب، معرق، مسهل، ادرارآور، تهوع آور، بالا برنده ی فشار خون ، پایین آورنده ی پرفشاری خون، آرام بخش، سمی، مقوی معده، بی حس کننده، صفراآور و کاهش دهنده ی صفرا.

نکات قابل توجه:

1- نمونه ی گیاه خشک در بازار دارویی به طور طبیعی به صورت خرد شده و قطعات کوچک است و احتیاج به خرد یا پودر کردن ندارد و می توان مستقیما آب جوش روی آن ریخت.

2- توصیه می شود دم کرده ی شاتره را گرم مصرف کنید. چون ممکن است با سرد شدن، مواد موثر آن رسوب کنند.

3- در بسیاری از موارد دیده شده است که جهت کسب اثرات مذکور شاتره، از عرق شاتره ی موجود در بازار استفاده می کند.ولی عرق شاتره دارای مقدار بسیاری ناچیزی از اسانس است و مواد موثر اصلی در آن وجود ندارد. بنابراین عرق شاتره دارای خواص اصلی شاتره نیست.

4- برای مشکلات کبدی، صفراوی و پوستی باید از دم کرده ی آن استفاده کرد و در این موارد عرق شاتره بی تاثیر است.

منبع:دایره المعارف تغذیه

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...