رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

نمونه هایی از معماری بیونیک از گذشته تا حال مرکز تجاری بیرمنگام (selfridges)

1p7iana6w2ebg3w5dn.jpg

مرکز تحقیقات لندن

برای طراحی ساختمان مرکز تحقیقات لندن از گیاهی به نام لوتوس الهام گرفته شده است.

استادیوم المپیک مونیخ

از لحاظ ساختار و شکل کلی، بنای استادیوم المپیک مونیخ قابل توجه است. ایده ی اصلی معماران استادیوم، هرتزوگ و دمورن، سنت‌شکنی در شیوه ی طراحی رایج استادیوم‌های ورزشی بود که در این میان شیوه ی پوشش سقف و گاه خودنمایی سازه ی آن به عنوان ویژگی منحصربه ‌فرد استادیوم تنها بخشی از معماری آن را شکل می‌دهد.

iz2ft1befd8hjgvqkc6.jpg

در خصوص فضای داخلی استادیوم نیز اولین مساله مورد توجه آنها، ایجاد نزدیک‌ترین رابطه و هیجان ممکن میان بازیکنان و تماشاگران فوتبال بود؛ فضایی که هرتزوگ و دمورن آن را به تئاترهای کلوب شکسپیری یا دهانه ی آتشفشان (به سبب وجود حرارت و التهاب ناشی از گدازه‌ها) تشبیه می‌کنند. زمانی که استادیوم طی یک مسابقه مملو از تماشاگر است‌، در این صورت است که معماری به کنار رفته و تماشاگران و بازیکنان برای تجربه‌ای از جنس هیجان به جزیی از بنا تبدیل می‌شوند.

برج تورنینگ تورسو

این برج معروف به پیکره ی مارپیچ که اثری از معمار بزرگ سانتیاگو کالاتراوا می باشد 190 متر ارتفاع دارد واز بتون و فولاد ساخته شده است. طرح برج حالت تندیس گونه ای دارد و از مقطع تا بالا ترین قسمت 90 درجه چرخیده وهر طبقه به صورت قطعه ای مجزا طراحی شده است. ایده ی اولیه ی طرح ملهم از ستون فقرات انسان بوده و این اثر را در جرگه بیونیک چرخشی قرار می دهد.

 

fx5fkp0y25e2yo4ivmh9.jpg

استادیوم فوتبال اثر Kisho Kurokawa

کانسپت این استادیوم چشم انسان است.

fm4rgwad1oz1yhslz2g.jpg

برج شهر عمودی (bionic tower)

با افزایش جمعیت و با طراحی آسمان خراش ها شهر ها در جهت عمودی گسترش یافتند. این ساختمان ها به علت محدودیت های تکنولوژیکی و طبیعت غیر انسانی خود پاسخ گوی نیازهای بشر در شهرهای عمودی نبودند، اما با ساخت بنای امپایر استیت (برج بیونیک) به ارتفاع 380 متر شهر عمودی بر اساس مدل های طبیعی از قبیل سبکی و استحکام استخوان های پرندگان، انعطاف پذیری ساختار سبزیجات و رشد بر اساس مدل طبیعی ساختار یک درخت وریشه های پراکنده ی آن طراحی شد و بدین ترتیب به محدودیت های موجود در چنین شهر هایی پاسخ داده شد. مدل ساختاری برج بیونیک عمدتأ از تحلیل عالی تغییرات ساختاری موجود در سبزیجات الهام گرفته می شود که حد مرز ارتفاعی معمول را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد. این بنا از ستون هایی تشکیل شده که مانند آنچه در آوند گیاهان اتفاق می افتد وظیفه ی حمل و جابجایی ساکنان، آب، انواع مختلف سیالات موجود و انرژی لازم برای کل مجموعه را بر عهده دارند. ساختار این ستون ها با غشای نازک و پیچ و تاب خورده ای شکل گرفته و اطرافش با بتون های خاص پوشیده شده که در نهایت به شکل کپسول در آمده است و باعث بالا رفتن استحکام مجموعه و همچنین قابلیت انعطاف در برابر بار غیر متمرکز و بی نظم فشار باد می شود. پوسته ی خارجی برج از آشیانه ی پرندگان الهام گرفته شده و در عین رخنه پذیر بودن مستحکم نیز هست. این ویژگی اجازه می دهد هوای طبیعی کنترل شده و نور وارد مجموعه شود. فوندانسیون شناور و سیستم ضد زلزله ی آن نیز از خاصیت منحصر به فرد ریشه های درختان بزرگ الهام گرفته است.

خاویر جی پیروز و ماریا رزا سرورا، دو معماراسپانیایی، این سازه ی غول پیکر را بر اساس قوانین حاکم بر طبیعت طراحی کرده اند. این دو معمار در ادامه ی پژوهش های خود در راستای آموختن مسائلی چون انعطاف پذیری، قابلیت سازگار شدن با محیط، صرفه جویی انرژی و … از طبیعت و نتیجتا” کشف و ساخت نمونه ی سازه ای جدید به نام Bio Structure، برج بیونیک را به گونه ای طراحی کرده اند که تمام قسمت های آن ملهم از طبیعت باشد، چراکه آنها اعتقاد دارند طبیعت پاسخ تمام مشکلات را در خود دارد.

شهرک علوم وفنون (city of arts & sciences)

این بنا اثر سانتیاگو کالاتراوا با وسعتی بالغ بر 350 هزار متر مربع در والنسیای اسپانیا قرار دارد و شامل بخش های مختلفی از جمله آسمان نما، موزه ی علوم، ساختمان پارکینگ و کاخ هنر است.

کالا تراوا می گوید: از آنجا که این سایت به دریا نزدیک است و والنسیا خشک، تصمیم گرفتم از آب به عنوان انعکاس دهنده ی معماری وبه عنوان عنصری شاخص در سایت استفاده کنم. استخر های کم عمقی اطراف ساختمان را فرا گرفته اند. از جمله نکات جالب توجه این بنا می توان به ورودی های بخش مترو و پل الامدا اشاره کرد. ارتفاع سایبان های قسمت ورودی که به وسیله ی بازوهای هیدرولیکی قابل تنظیم است تا زمین امتداد می یابد و چون ورودی در زیر زمین است باعث بسته شدن آن در مواقع ضروری می شود. علاوه بر خصوصیات سازه ای، در بخش آسمان نما از فرم چشم الهام گرفته شده است.

atagb87pn80hmog5s4s.jpg

445.jpg

مکعب آبی سازه ای از جنس حباب

پروژه به شکل یک مکعب ساده و شفاف و سازه ی آن بسیار شبیه به اجنماع مولکول های آب و در حقیقت آرایش پیچیده ای از اجزای حباب مانند است که به صورت یک مکعب بزرگ و حجیم کریستالیزه شده اند.

این طرح از بین طرح های ارائه شده از 10 کشور که اغلب معماران بزرگ و مطرح بین المللی طراحی کرده بودند، به مرحله دوم راه یافت و در آنجا توانست بر دو طرح دیگر یکی از چین و دیگری از آمریکا طرح رافائل وینولی پیروز شود.

پوشش ساختمان از ماده شفافی به نام ETFE برای پوشاندن سازه ی تشکیل دهنده ی مکعب آبی از داخل و خارج استفاده شده است.

ETFE مخفف اتیل تترا فلوئورو اتیلن یکی از مشتقات فلوئور است.

در مجموع برای پوشش داخلی و خارجی ساختمان حدود صد هزار متر مربع ETFE مصرف شده است. ETFE دارای خواص شگفت آوری است:

دوام آن حدود 20سال بوده، بسیار سبک وزن و عایق است و نور را به خوبی از خود عبور می دهد. حجم یک پانل ساخته شده از این جنس حدود یک درصد پانل مشابه از جنس شیشه است.

این ماده ی پلاستیکی بسیار محکم است و قابلیت مصرف مجدد دارد. در مقاسه با شیشه قابلیت عبور امواج ماورا بنفش از آن بیشتر است و با هر بارش باران خود به خود تمیز می شود. همچنین در مقایسه با شیشه عایق تر است و در برابر اثرات نور خورشید بسیار مقاوم است.

پروژه ی مکعب آبی محل برگزاری مسابقات شنا و سایر بازی های آبی در المپیک سال 2008 پکن بود.

در فرهنگ چینی یک اندیشه ی رایج وجود دارد .آسمان گرد و زمین مربع شکل است این ایده دربسیاری از طرح های معماری و طراحی شهری چین به کار گرفته شده است.

e8hmv3flnmfofen5pns.jpg

برج کاکتوس

این برج بزرگترین کاکتوس بتنی جهان می باشد. نکته ی مهم این برج شکل دادن بتن به گونه ای است که حتی خلل و فرج کاکتوس نیز در آن رعایت شده است. با این که برج از لحاظ بخش تکنولوژی خیلی قوی نیست، اما تاثیری که در کاهش دی اکسید کربن در محیط اطرافش می گذارد، قابل توجه و یک امتیاز برای آن محسوب می شود.

 

z4zxytnzg1wwiujhlto7.jpg

دروازه جهان( arc of world) اثر گرگ لین از پیشگامان معماری بیونیک

glzfjuzn5brmh1u81fmp.jpg

 

ساختمان ضد دود (anty smoge) اثر ونسان کالیباوت

سیتی هال لندن

jbc1e6m7kjbvvtezc3nz.jpg

برج فراز پل رابلینگ (ascent at robling bridge) اثر دانیل لیبسکیند

6fefc05534.jpg

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

بیونیک: معماری نشأت گرفته از طبیعت

 

این علم رابطه به کارگیری دانش سیستمهای زنده در حل مسائل فنی را در حیطه ی علمی توضیح می دهد که به روابط موجودات زنده و ماشینها اشاره دارد و این علم توسط همکاری زیست شناسان و مهندسان پایه ریزی شده است.

 

بیونیک دانان به صورت گروههایی از مهندسان و زیست شناسان کار می کنند و در واقع علم بیونیک زبان مشترک بین رشته های گوناگون می باشد.

 

بشر از ابتدا برای ساختن مکانها و وسایل خود از طبیعت الهام می گرفته است.

 

مثلاً : لئوناردو داووینچی از خفاش برای ساخت ماشین پرنده خود الهام گرفت. یا در نمایشگاه مونترال، اثر فرای اتو، از تار عنکبوت برای ساخت سازه اش الهام گرفته است.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

175038_515.jpg

 

معماری را می توان علم حیات مصنوعی نامید. همانطوری که در زبان ژنتیک از کدهایی با اشکال و فرمهای خاص استفاده شده تا به رابطه میان پدیده ها پی ببریم در اینجا می توان از کامپیوترها برای شبیه سازی فرم موجودات زنده با سازه ها و معماری کمک گرفت.

 

ذهنیت ارگانیک و بیونیک مهمترین دستمایه قرن 20 می باشدسالیوان، رایت، و لوکوربوزیه همگی از این سبک در معماری خود استفاده کرده اند.

 

معماران بیونیک و طبیعت گرا نگاهی جدید به سازه دارند. در اینجا به چند نمونه الهام گرفته از طبیعت می پردازیم.

 

در ساقه گیاهان بندها و حلقه هایی را مشاهده می کنیم که امکان انحنای ملایم در محل بندها را به گیاه می دهد. و در ساختمانهای بلند نیز حلقه های اتصالی را همانند این بندها مشاهده می کنیم.

 

معمارانی را می بینم نظیر کالاتراوا که طرحهای او طرحهایی از آناتومی بدن انسان به صورت جمعی یا فردی می باشد. و یا پله های و ساختمانهایی که با حیوانات مختلف ترکیب کرده است. حالات و مقاطع و اسکلتها و ماهیچه ها و اندامها ذاتاً مورد توجه این هنرمند می باشد.

 

از جمله آثار :

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

شهرک علوم و فنون در والنسیای اسپانیا

 

علاوه بر خصوصیات سازه ای ، در بخش نما از فرم چشم الهام گرفته شده است.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 


 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برج مسکونی تورنینگ تورسو : معروف به پیکره مارپیچ

 

طرح مبهم از ستون فقرات انسان بوده و هر طبقه به صورت قطعه ای مجزا طراحی شده است.

 


برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

موزه هنر میلواکی : این بنا در سال 1994 آغاز و در سال 2004 خاتمه یافت. این سازه مانند پرنده ای که بالهای خود را باز و بسته می کند را نمایش می دهد این سازه را که روی قسمت الحاقی به موزه قرار گرفته است سایبان می نامند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 


برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

برج بیونیک (بنای امپایر استیت)

 

به ارتفاع 380متر، بر اساس مدل طبیعی ساختار یک درخت و ریشه های گستردۀ آن طراحی شده است.

 

این بنا از ستونهای تشکیل شده که مانند آنچه در آوند گیاهان اتفاق می افتد وظیفه ی حمل و جا بجایی ساکنان را به عهده دارد. ساختار این ستونها با غشای نازک و پیچ و تاب خورده ای شکل گرفته و اطرافش با بتن پوشیده شده است که در نهایت به شکل . کپسول درآمده است که موجب استحکام و انعطاف پذیری این بنا می شود.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

دروازه جهان اثر گرگ از پیشگامان معماری بیونیک در آمریکا می باشد. طراحی برج چای و قهوه و دروازه ی جهان از آثار اوست.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

این ساختمان از قالب حبابی شکل موجودات تک سلولی و آمیبها الهام گرفته شده است و از طرفی قالب پیازی شکل دارد در سایت آن در کاستاریکا مثل گلی زیبا دیده می شود.


برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

ساختمان آنتی اسموک Anti Smoke

 

اثر یک معمار فرانسوی به نام ونسان کالیبا وت می باشد و در مرکز شهر پاریس قرار دارد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

این بنا فرمی بیضی شکل دارد وروی خطوط راه آهن احداث شده است. ازپانلهای خورشیدی از جنس آلومینیو م پوشیده شده است.

 

این سیستم به گونه ای طراحی شده است که آلودگیهای ناشی از تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریکی ***** شده است و وارد فضای ساختمان نمی شود. به همین دلیل نام آن را anti smoke گذاشته اند.


برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

برج فراز پل رابلینگ :

 

توسط دانیل لیبسکیند در کاوینگتون ایالت کنتاکی در کرانه ی رودخانه ی اوهایو در کنار پل رابلینگ ساخته شده است . شروع 2004 . پایان 2008 .

 

22 طبقه و بام حلزونی شیبداری دارد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.


برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

مرکز تجاری بیرمنیگام : یان کاپلیکی فرم این مرکز را طراحی کرده است.این بنا از دو پوسته ی داخلی و خارجی تشکیل شده است . پوسته بیرونی بنا از 15000 دیسک آلومینیومی تشکیل شده است.

 

منافذ این پوسته به حداقل کاهش یافته فروشگاهی در پوسته داخلی قراردارد و پوسته خارجی آن مثل چشم مگس یا به پوسته خزندگان بی شباهت نیست.

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...
سلام خسته نباشین

توی سایت یه مقاله بود در مورد بازار مشهد

که 17000 تومن قیمتش بود و 206 صفحه بود

هر چی میگردم الان پیداش نمیکنم

میشه کمکم کنین

ممنون

 

مطمئنید مقاله بود؟

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...
×
×
  • اضافه کردن...