رفتن به مطلب

آیا یارانه نقدی جزئی از نفقه زوجه است ؟


S a d e n a

ارسال های توصیه شده

آیا یارانه نقدی جزئی از نفقه زوجه است ؟

موضوع عدم امکان مطالبه یارانه نقدی به عنوان خواسته ای مستقل توسط زوجه ای که به هردلیل جدا از زوج زندگی مینماید مورد بررسی اجمالی قرار گرفت و نتیجه گرفتیم طرح دعوی مستقل تحت عنوان مطالبه سهم یارانه نقدی از زوج امکان پذیر نیست .

زنان بد سرپرست برای دریافت یارانه نیاز به حکم دادگاه نداشته و می توانند با یک استشهادیه جهت اثبات عدم صلاحیت زوج به فرمانداری یا بخشداری محل مراجعه نموده تا با تشکیل کمیته ای متشکل از دادگستری و فرمانداری رفع مشکل نمایند .

 

صرف نظر از تشکیل یا عدم تشکیل چنین کمیته ای و آنکه کمیته مذکور مجوز خود را از چه مرجعی کسب نموده باشد ، باید خاطر نشان نمود : موضوع دریافت یارانه نقدی نیز امری جدا از سایر امور خانواده نبوده و تابع عمومات قانونی است .

 

فلذا وقتی زنی که به هردلیل به شوهر خود دسترسی نداشته یا درمفارقت از زوج به سر می برد ، جهت خروج مکرر [نه موقتی ] ازکشور یا اخذ حکم حضانت از اطفال ، نیاز به مراجعه به دادگاه خانواده و اخذ حکم دادگاه دارد.

پس چگونه میتوان گفت برای دریافت یارانه نقدی خانوار و بدون تعیین تکلیف سرنوشت حقوقی خانوار می تواند با توسل به یک اسشتهادیه عادی و مراجعه به یک مرجع اجرائی.عدم صلاحیت زوج را اثبات نماید ؟

 

برابر قوانین و مقررات حاکم از جمله قانون تشکیل دادگاههای عمومی وانقلاب مصوب ۱۵/۴/۷۳ و قانون اختصاص تعدادی از دادگاه های موجود به دادگاههای اصل ۲۱ قانون اساسی مصوب ۸/۵/۷۶ ، هرگونه اظهارنظر درخصوص مسائل حقوقی خانواده ها ،خصوصا موضوع پرداخت نفقه در صلاحیت دادگاه خانواده بوده و هیچ کمیته و یا تشکلی خارج از چهار چوب دادگاه نمی تواند به این موارد رسیدگی و حکم صادر نماید .

 

از طرفی با توجه به اینکه برابر استدلال مندرج در مقاله ، یارانه نقدی جزئی از مجموع نفقه ای است که زوج باید به زوجه مستحق نفقه [و نه زوجه ناشزه ] بپردازد و وجه مستقلی نیست و همچنین با در نظرگرفتن عمومات قانونی که بر اساس آن زنی که مطالبه نفقه می نماید ، موظف است به دادگاه خانواده مراجعه و نفقه خود را از طریق این دادگاه از زوج مطالبه نماید .

 

محقق و مسلم است که پرداخت یارانه نقدی به صورت مستقل به زوجه در هر صورت مستلزم دریافت حکم از دادگاه خانواده است و راه حل ارائه شده توسط کمیسیون قضائی به لحاظ حقوقی واجد خدشه و اشکال خواهد بود .

 

فلذا با عنایت به مراتب مشروحه می بینیم که موضوع خانواده های بد سرپرست یا خانواده هایی که به هر دلیل در مفارقت از یکدیگر به سر می برند دراین قانون پیش بینی نشده و تعیین تکلیف این قبیل موارد تابع تشریفات دادرسی و صدور حکم از سوی دادگاههاست مگر اینکه مجلس با اصلاح قانون ، بودجه ای را جهت رفع مشکل موقتی این قبیل خانواده ها پیش بینی نماید .

محمد رضا سماواتی پور وکیل دادگستری

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...