Ghasem Zare 8757 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 شهریور، ۱۳۹۲ [TABLE=width: 98%] [TR] [TD=class: arial, colspan: 2]نویسندگان[/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]حسین آذرنیوند؛ شیما نیکو؛ حسن احمدی؛ محمد جعفری جعفری؛ ناصر مشهدی[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: arial, colspan: 2]چکیده[/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]هدف از این پژوهش، بررسی علل پراکنش تیپهای گیاهی در ارتباط با عوامل محیطی، تعیین مهمترین آنها و شناخت روابط حاکم بین پوشش گیاهی و عوامل محیطی (خصوصیات خاک، شیب، جهت، ارتفاع و بارندگی) است. واحدهای کاری به عنوان مبنا و پایه تحقیقات در نظر گرفته شد و پس از تهیه نقشههای شیب، جهت، ارتفاع، سنگ شناسی و رخسارههای ژئومورفولوژی و تلفیق آنها، نقشه واحد کاری تهیه شد. به منظور بررسی پوشش گیاهی در هر یک از واحدها، نمونهبرداری در 10 پلات به روش تصادفی ـ سیستماتیک صورت گرفت. اندازه پلاتهای نمونه برداری با توجه به نوع و پراکنش گونههای گیاهی به روش حداقل سطح تعیین شد. در داخل پلاتها، فهرست گیاهان موجود، درصد تاج پوشش هر یک از گونههای گیاهی و تراکم مشخص و در نهایت تیپهای گیاهی موجود در واحدهای کاری، بر اساس دو گونه غالب نامگذاری شدند. به منظور بررسی خصوصیات خاک منطقه، در داخل پلاتها به صورت یکی در میان در پای گیاه پروفیل (در هر واحد کاری 5 پروفیل) حفر شد. در پروفیلها از عمق 50-0 سانتیمتری خاک به عنوان عمق موثر خاک بر گیاه (عمق ریشه دوانی)نمونهبرداری انجام گرفت و عوامل خاکی بافت، درصد آهک، درصد گچ، درصد ماده آلی، اسیدیته، هدایت الکتریکی، نسبت جذب سدیم (SAR) و درصد سدیم تبادلی (ESP) اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات خاک و پوشش گیاهی از روش آنالیز مولفههای اصلی (PCA) به کمک نرم افزار PC-ORD استفاده شد. نتایج به دست آمده از آنالیز مولفههای اصلی نشان داد که از میان عوامل محیطی مورد بررسی به ترتیب ارتفاع، بارندگی، شیب به عنوان مولفه اصلی اول 29/39 در صد، درصد ماسه، درصد سیلت و درصد سدیم تبادلی (ESP) به عنوان مولفه اصلی دوم 5/20در صد و در مجموع از میان عوامل مورد بررسی، عوامل مذکور 79/59 در صد از تغییرات پوشش گیاهی منطقه دامغان را توجیه می کنند.[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: arial, colspan: 2]کلیدواژگان[/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2] برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ؛ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ؛ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ؛ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ؛ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اصل مقاله (380 K) برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام [/TD] [/TR] [/TABLE] لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده