رفتن به مطلب

Usb چيست و چه کاربردهايي دارد؟


ارسال های توصیه شده

کامپيوترهاي جديد داراي يک و يا بيش از يک کانکتور(Universal Serial Bus (USB هستند. کانکتورهاي فوق امکان اتصال تجهيزات جانبي متفاوتي نظير: چاپگر، اسکنر، دوربين هاي وب و... را فراهم مي نمايند.

سيستم هاي عامل پورت هاي USB را حمايت کرده و بدين ترتيب نصب درايور مربوطه ، به سرعت و به سادگي انجام خواهد يافت. USB چيست؟ همواره اتصال يک دستگاه به کامپيوتر و پيکربندي مناسب آن براي استفاده ، يکي از چالشهاي اصلي در رابطه با به خدمت گرفتن تجهيزات جانبي در کامپيوتر بوده است: - چاپگرها به پورت موازي متصل شده و اغلب کامپيوترها داراي يک پورت هستند - مودمها از پورتهاي سريال استفاده مي نمايند. اغلب کامپيوترها داراي دو پورت سريال بوده و در اکثر موارد سرعت مناسبي را دارا نمي باشند. دستگاه هايي که به سرعت بالايي نياز دارند به همراه کارتهاي خود عرضه مي گردند. اين نوع کارتها مي بايست در يکي از اسلات هاي برد اصلي نصب گردند. متاسفانه تعداد اسلات هاي موجود محدود بوده و در برخي حالات نصب نرم افزار مربوط به کارت دردسرآفرين نيز است.

هدف USB خاتمه بخشيدن به تمام موارد و مشکلات موجود در زمينه به خدمت گرفتن تجهيزات جانبي در کامپيوتر است.

USB يک روش آسان و استاندارد را براي اتصال 127 دستگاه به کامپيوتر، فراهم مي کند. هر دستگاه مي تواند 6 مگابيت در ثانيه پهناي باند داشته باشد. پهناي باند فوق براي اکثر دستگاه هايي که مي خواهيم به کامپيوتر متصل نمائيم ، مناسب خواهد بود. اکثر تجهيزات جانبي که جديدا توليد مي گردند، داراي يک پورت USB مي باشند. چاپگر، اسکنر، موس ، دوربين هاي ديجيتال ، دوربين هاي وب ، مودم ، بلندگو، تلفن ، رسانه هاي ذخيره سازي ، اتصالات شبکه و... نمونه هايي از اين نوع دستگاه ها هستند. اتصال يک دستگاه USB به کامپيوتر ساده است.

کانکتورهاي USB را مي توان در پشت سيستم مشاهده و در ادامه کانکتور USB را به آنها متصل کرد. در صورتي که دستگاهي براي اولين مرتبه (بار اول) نصب گردد، سيستم عامل مربوطه آن را تشخيص و با نصب درايور، عملا زمينه استفاده از دستگاه فراهم خواهد شد. دستگاه هاي USB را مي توان به دفعات به سيستم متصل و يا آنها را از سيستم جدا کرد.اغلب دستگاه هاي USB به همراه کابل اختصاصي خود ارائه مي گردند. کابلهاي فوق داراي اتصالي از نوع Aهستند. در صورتي که دستگاه USB داراي کانکتور A نباشد به همراه آن سوکتي ارائه شده که مي تواند يک کانکتور از نوع B را قبول نمايد. از کانکتور نوع A براي اتصال به کامپيوتر و از کانکتور نوع Bبراي اتصال دستگاه هاي خاص استفاده مي گردد. اغلب کامپيوترهاي جديد به همراه يک و يا بيش از يک سوکت USB ارائه مي گردند. با توجه به وجود دستگاه هاي متعدد که داراي پورت USB هستند ، مي توان بسادگي دستگاه مورد نظر را ازطريق پورت USBبه يکي از سوکتهاي USB کامپيوتر متصل نمود. مثلا مي توان به کامپيوتر يک چاپگر USB ، يک اسکنر USB ، يک دوربين وب USB و يک کارت شبکه USB را متصل نمود. در صورتي که کامپيوتر داراي صرفا يک کانکتور USB باشد و بخواهيم تجهيزات USB گفته شده را به آن متصل نمائيم چه کار بايد کرد؟ براي حل مشکل فوق مي بايست يک USB hub را تهيه کرد.

USB استاندارد قادر به حمايت از 127 دستگاه است.هاب USBبخشي از استاندارد فوق محسوب مي گردد. يک هاب ممکن است 4 و يا بيش از 4 پورت داشته باشد.هاب به کامپيوتر متصل شده و هر يک از دستگاه ها به يکي از پورتهاي هاب متصل خواهند شد. هابها مي توانند با برق و يا بدون برق باشند. استاندارد USB اين امکان را فراهم مي سازد که دستگاه ها برق مورد نياز خود را از طريق اتصال USB مربوطه تامين نمايند. يک دستگاه با مصرف برق بالا نظير اسکنر داراي منبع تغذيه اختصاصي خود است ولي دستگاه هاي با مصرف برق پايين نظير موس و دوربين هاي ديجيتال ، برق مورد نياز خود را مي توانند از گذرگاه مربوطه تامين نمايند. در صورتي که از دستگاه هايي نظير چاپگر و يا اسکنر استفاده مي گردد که خود داراي منبع تغذيه اختصاصي هستند، نيازي به هاب با برق نخواهد بود. در صورتي که از دستگاه هاي فاقد منبع تغذيه نظير موس و دوربين استفاده مي گردد، به هاب برق دار نياز خواهد بود.هاب داراي ترانسفورماتور اختصاصي خود بوده و برق مورد نياز گذرگاه را تامين خواهد کرد.

 

منبع: جام جم

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...