Ala Agrin 14476 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 مرداد، ۱۳۹۲ کبد چرب یک التهاب کبدی است و تجمع بیش از حد چربی درکبد، گاه باعث اختلال در فعالیت طبیعی بافت کبد می شود که می تواند سیر پیشرونده پیدا کند و باعث نارسایی کبد و یا سیروز کبدی گردد. زیادی چربی در کبد میتواند باعث التهاب در کبد شود و این امر نهایتا به سختشدن خطرناک این اندام می انجامد.مطالعات جدید نشان می دهد کبد چرب می تواند به التهاب کبد و حتی سرطان کبد منجر شود. مطالعات جدید نشان می دهد کبد چرب می تواند به التهاب کبد و حتی سرطان کبد منجر شود. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، آمارها نشان می دهد که متاسفانه موارد ابتلا به کبد چرب در حال افزایش است و چاقی و دیابت مهمترین عوامل ابتلا به این بیماری است. کبد چرب شایع ترین بیماری کبدی در سراسر جهان است و می توان این بیماری را به عنوان شاخص بیماری های قلبی و اختلالات متابولیسمی دانست. کبد چرب حاصل تجمع چربی در سلول های کبد است. زمانی که فرد بیش از نیاز طبیعی بدن چربی مصرف کند، این چربی ها به آرامی به سلول های کبد راه یافته و در آن ذخیره می شوند. زمانی که سلول های چربی ۵ تا ۱۰ درصد از سلول های کبد را اشغال کنند می توان گفت فرد به بیماری کبد چرب مبتلا شده است. این چربی های اضافه به تدریج کبد را آسیب پذیر می کند و سبب ایجاد التهاب و زخم کبد می شود. ● مراحل بیماری این بیماری مراحل مختلفی از پیشرفت دارد. مرحله اول پیشرفت بیماری، کبد چرب درجه یک نام دارد که درآن تجمع چربی تنها در بخش خارجی کبد صورت می گیرد. در این نوع، سلول های چربی عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار نمی دهند. در کبد چرب درجه دو و درجه سه، چربی به داخل سلول ها راه می یابد و عملکرد کبد را با اشکال روبه رو می کند. در نتیجه بیمار به درمان کامل و سریع نیاز دارد. ● دلایل ابتلا شایع ترین علت بروز این بیماری چاقی است. به گفته پزشکان ۷۵ درصد افراد چاق در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. به جز چاقی، علل تغذیه ای نیز در ابتلا به این بیماری نقش دارند. خوردن غذاهای چرب و فست فود، سوء تغذیه و کمبود پروتئین، استفاده طولانی مدت از تغذیه وریدی، جراحی روده برای درمان چاقی و کاهش وزن سریع نیز می توانند کبد چرب ایجاد کنند. دیابت، بالا بودن سطح چربی های خون، مقاومت به انسولین و فشار خون بالا نیز می تواند ازعلل این بیماری باشد. داروها و مواد شیمیایی مانند الکل، تتراسایکلین و تتراکلرید کربن هم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند. ● کبد چرب در کودکان به دلیل افزایش نگران کننده چاقی در میان کودکان، بیماری کبد چرب به طور فزاینده ای در میان این قشر از جامعه در حال افزایش است. این بیماری نزدیک به ۳ درصد کودکان و ۲۲-۵۳ درصد از کودکان چاق را تحت تاثیر قرار می دهد و حتی در میان کودکان ۴ ساله نیز دیده شده است. ● کبد چرب در افراد لاغر کبد چرب فقط مختص افراد چاق نیست و لاغر بودن، لزوما به این معنا نیست که شخص در بدنش چربی ندارد. افراد لاغر هم می توانند با مصرف چربی و روغن فراوان گرفتار کبد چرب شوند. آنها با توجه به نداشتن علایم واضحی چون شکم بزرگ و کم بودن وزنشان تصور میکنند سالم هستند. در نتیجه غذاهای چرب و شیرین فراوان می خورند و برای سوزاندن این مواد چندان فعالیتی نمی کنند. افراد لاغر هم برای رهایی از این بیماری نیازمند انجام فعالیت بدنی منظم و داشتن رژیم غذایی کم چربی هستند. این افراد باید غذا را خوب بجوند و از مصرف ماست و لبنیات پر چرب و آب همراه غذا بپرهیزند. ● علایم بیماری به طور کلی، افراد مبتلا به کبد چرب علائم خاصی را نشان نمی دهند. با این حال، می توان ناراحتی در شکم و کبد، خستگی و ضعف عمومی را از علائم این بیماری شمرد. ● درمان پزشکان معتقدند درمان کبد چرب با دلیل ابتلا به آن رابطه مستقیم دارد. پس برای درمان این بیماری به افراد چاق توصیه می شود با ورزش منظم و رژیم غذایی مناسب وزن خود را کاهش دهند. همچنین به افراد دیابتی و کسانی که چربی خون بالا دارند توصیه می شود از رژیم غذایی کم چرب و کم کالری همراه با انسولین استفاده کنند. ● پیشگیری پزشکان داشتن رژیم غذایی سالم، کم چرب و سرشار از فیبر، میوه و سبزیجات، ورزش و فعالیت بدنی منظم حداقل ۴ بار در هفته ، را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ضروری می دانند. همچنین مصرف نکردن نوشیدنی های الکلی، غذاهای فریز شده، زودپز شده، ترشیجات، رب، سس، نمک زیاد، چای پر رنگ، ادویه های تند، غذاهای فست فوت ، شیرینی جات، غذاهای غیر ارزشمند (پفک، چیپس، شکلات، بیسکوییت و…)، گوشت و تخم مرغ به میزان زیاد، انواع سرخ کردنی ها مانند سیر داغ، پیاز داغ، و نوشابه های گازدار می تواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 3 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده