رفتن به مطلب

مولکول هفته ACS


a.namdar

ارسال های توصیه شده

the molecule of the week

 

سایت acs ‌مربوط به انجمن شیمیدان‌های امریکا (American chemical society) می باشد که جزو معتبرترین سایت های علمی و آکادمیک در سطح جهان می‌باشد .

 

acs-logo.svg

 

این سایت یک بخش مشهور داره که اسمش مولکول هفته است. این قسمت، از سال 2001 در این سایت قرار داده می شه.

مولکول‌های قسمت مولکول هفته توسط شیمیدان‌ها و محققین و دانشمندان فعال در علم شیمی پیشنهاد داده می‌شود.

با توجه به 12 سال کار مداوم و هفتگی، در حال حاضر آرشیو تقریبا کاملی از مولکول‌ها در این سایت وجود دارد که می تواند برای محقیقن و دانشجویان یک مرجع و منبع مناسب برای آشنایی با جدیدترین مولکول‌ها و کاربرد و خواص آنها محسوب شود.

با اجازه مسئولان تالار شیمی تا جایی که امکانش باشه هر هفته، مولکول هفته رو تو این تایپیک قرار میدم.

 

  • Like 4
لینک به دیدگاه

فلوئوسینوناید

[h=1]Fluocinonide - July 22, 2013[/h]

 

فلوئوسنوناید یک استروئید گلوکوکورنیکوئید می باشد که برای سالهای زیادی به عنوان ضد التهاب موضعی برای درمان مشکلات پوستی از قبیل اگزما و اماس پوست استفاده می شود. این مولکول تحت نام‌های تجاری متعددی در کرم‌، پماد، یا فرمولاسیون‌های مایع به کار میرود. همچنین برخی دامپزشکان این ماده را برای حساسیت‌های پوستی سگ‌ها تجویز می کنند.

سنتز این مولکول اولین بار در 1959 تحت پتنت بریتانیا و توسط Olin Mathieson انجام شد. پتنت‌های مربوط به تحقیقات دارویی و علمی از 1964-65 منتشر شده است.

 

Fluocinonide.jpg

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

p -Coumaric acid

کوماریک اسید

 

July 29, 2013

 

یک شیمیدان استرالیایی به نام H.Hlasiwetz در سال 1965 اسید کوماریک را به صورت جامد کریستالی از گیاهان جدا نمود. این اسید از اسید سینامیک بیوسنتز شد و در قسمت‌های مختلفی از گیاهان خوراکی و سبزیجات وجود دارد.

 

اخیرا Berenbaum‌ و دانشگاه ایلینویز کشف کرده اند که زنبورهای عسلی که با عسل تغذیه می‌کنند در مقایسه با زنبور‌هایی که از شهد گل‌ها تغذیه می‌کنند مقاومت بالاتری در برابر افت کش‌ها و حشره کش‌ها دارند. آنها کشف کرده اند که p-coumaric اسید استخراج شده از عسل، سوخت و ساز coumaphos موش کش‌ها را در زنبور‌ها افزایش می دهد.

 

p_Coumaric_acid.jpg200px_Coumaphos.jpg

کوماریک اسید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

Hexabromocyclododecane

 

هگزابروموسیکلو دودکان

August 5, 2013

 

 

هگزابروموسیکلودودکان یک بروماین است که دارای تاخیر اندازنده آتشگیری می باشد و مورد استفاده در فوم‌های عایق پلی استایرن استفاده است. این ماده به میزان بسیار کم (0.2-0.7%) در فوم استفاده می‌شود، اما این ماده در محیط انباشته می شود و برای موجودات زنده آبی و حیوانات آرمایشگاهی سمی می باشد. امسال اعضاء انجمن مقابله با آلاینده‌های آلی استکهلم (POPs) تصمیم بر پایان دادن به استفاده از محصولات HBCD گرفته اند ، البته این حکم تا 2019 اجرایی نیست. تولید کننده‌های HBCD متعهد به مطالعه و توسعه انواع دیگری از تاخیر اندازه‌های شعله شده اند.

HBCD‌ مخلوط 16 دياستريومر می باشد. یکی از فراوان‌ترین انواع آن –(-α) می‌باشد که در شکل نمایش داده شده است.

 

1375364774916.jpg

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

Sulfamethazine

 

سولفا متازین

August 12, 2013

 

سولفا متازین یک آنتی بیوتیک از خانوادت سولفونامید‌ها می‌باشد که تحت نام های تجاری متعددی عرضه می شود.

اولین سنتز این مولکول توسط W.T. Caldwell گزارش شد.

بسیاری از دارو‌های سولفونامید اثرات عصب شناختی از قبیل سردرد و بی‌خوابی می باشد. اما سولفا متازین فاقد این عوارض می‌باشد. اخیرا K.Johnsson و همکارانش در دانشگاه ETH Lausanne ثابت نموده اند که اثرات جانبی سولفونامیدها ناشی از شکسته شدن آنزیم‌های سپیاپترین(sepiapterin) محلول می باشد.

سولفومتازین به بخش‌ فعال آنزیم نمی‌چسبد و بنابراین باعث ایجاد این اثرات جانبی نمی شود.

sulfomethazin.jpg

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

این هفته شیمیدان‌ها و محققین و دانشمندان فعال در علم شیمی مولکولی برای قسمت مولکول هفته پیشنهاد نداده اند هنوز آیا؟؟:whistle:

  • Like 2
لینک به دیدگاه

Ethylene

اتیلن

August 26, 2013

 

ساده ترین اولفین موجود که در سال 1669 توسط Becher کشف شده است. او این ماده را با حرارت دادن اتانول در حضور اسید سولفوریک کشف کرد، اما در سال‌های بعد اتیلن از بخار کراکینگ هیدروکربن‌های سبک به دست آمد.

این ماده به عنوان ماده خام برای پلی اتیلن شناخته شده است، اما نقش چشمگیری در زیست گیاهان دارد. اتیلن به نوعی سنسور برگ‌ها در تغییر رنگ، پژمرده شدن و افتادن است. این مولکول محرک گل‌ها به باز شدن و پژمرده شدن و میوه دادن می‌باشد.

بسیاری از پرورش دهنده‌های میوه‌ها با قرار دادن سرشاخه‌ها در معرض اتیلن، از این فرایند طبیعی برای کنترل رشد و میوه دهی و نهایتا تسهیل در برداشت و درو نمودن میوه‌ها استفاده می کنند.

 

 

ethylene.jpg

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

[h=2]1,4-Thiazine[/h]1,4 تیازین

 

 

September 2, 2013

 

1،4 تیازین یک ترکیب هتروسیکلیک با اتم‌های نیتروژن و سولفور در گوشه های مقابل در یک حلقه شش تایی قرار دارد. این ماده مایعی با دمای جوش 170 درجه سانتیگراد می‌باشد. این مولکول کمیاب بوده و کاربرد کمی هم دارد، اما مشتقات زیادی دارد که به عنوان ماده رنگزا، مواد دارویی و حشره‌کش‌ها استفاده می شوند. نوع اشباع شده این مولکول به عنوان تیومورفولین شناخته شده است.

1377869303455.jpg

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...