رفتن به مطلب

ذهن منتقد

viviyan

ارسال های توصیه شده

درود دوستان.

شما چه ملاک هایی برای پذیرش یک مطلب دارید؟ مخصوصا اگر مطلب ادعای علمی بودن را داشته باشد و نویسنده ادعا کند مطلبی که درباره اش صحبت میکند از نظر علمی ثابت شده است. فرض کنید مثلا درباره "هارپ"، "شعور آب" و .... چه چیزهایی باعث میشود شما مطلبی رو که ادعای علمی بودن دارد را بپذیرید یا نپذیرید؟

اصلا برای تست، نظرتون درباره "شیطان پرستی" چیست؟

• Like 11
لینک به دیدگاه

درود

من خودم اگر خالی از ذهن باشم درباره اون موضوع که سعی میکنم گوش کنم فقط و جبهه گیری بیجا نکنم

ولی خوب اگه اطلاعات داشته باشم تو اون حوزه که خوب تجزیه تحلیلش میکنم و در نهایت به نتیجه گیری میرسم

اگرم دامنه ی دانشم محدود باشه بعدش سریع میرم دنبالش و صحت و سقمش رو بررسی میکنم ببینم چه جوریاست

:w16: :a030:

• Like 4
لینک به دیدگاه

من در مورد موضوعات علمی هیچوقت با قطعیت چیزی رو قبول نمیکنم

هارپ باشه یا نباشه تاثیری نداره تو زندگی من همینطور شعور آب و ...

پس میشنوم و یادم میمونه تا اگه یه روزی موضوع مرتبطی بود بتونم بهم وصلشون کنم...

نظرم اینه: ممکنه همچین چیزی باشه و ممکنه نباشه

• Like 3
لینک به دیدگاه

یک نکته ای وجود داره.در مورد کپی پیست های زیاد یک مطلب هست .که مثل یک بمب اسپم عمل میکنه و کل اینترنت پخش میشه.

هر جایی میتونی این مطلب را بخونه.

جالب اینجاست خیلی هایشون غلط هستند و ویا شاید بخش کوچکی ازش درست باشه و یا نتیجه گیری ازش غلط باشه.

یادم میاد زمان توهم 2012 یک مطلب که کل اینترنت ایران در بر گرفت مطلب ناسا بود در مورد اینکه فعالیت خورشیدی در این تاریخ تاییدمیشه و از این چیزها.

یک لینک هم زیرش گذاشته بودند که جالب اینجا بود اگر کسی 2 سواد زبان انگلیسی بلد بود میتونست بفهمه که این مطلب اتفاقا میگه چرا دارید چرت میگید همچنین چیزی نیست.

ولی بدبختی این هست که این مطالب بخاطر گستردگیشون تو نت اصل و مدرک میشه و جالب اینجاست خیلی ها از اون به عنوان سند استفاده میکنند.

میگن یک دروغ را میخوای به دیگران بفهمونی اینقدر در اون محیط پخشش کن و تکرارش کن که طوری باشه خود نویسنده این مطلب فیک باورش بشه.

• Like 5
لینک به دیدگاه

من میگم بشنوید و جبهه نگیرید بسا باشدو ندانید

بسا باشدو دانشمندان ندانند

یه زمان میگفتن یه تلفن‌هایی‌ اومده بدون سیم هرجایی بری عمل می‌کنه اسمش موبایل بقیه :ws3: حالا یکی‌ یه زری زد تو چرا باور میکنی‌ تلفن بی‌ سیم؟

یزمانی همه تو تاریکی‌ بودند شبا بغد یه نفر داشت رو الکریسیته و برق کار میکرد بقیه :ws3:برو بابا دیوونه

یه زمانی‌ هم الان یه کسایی‌ ادعای یه چیزایی رو دارن که الان نمی‌تونن ثابت کنن و شاید به این زودیا ثابت نشه. بقیه :ws3: برو بابا روانی‌ دروغگو

و این است تکرار تاریخ

• Like 2
لینک به دیدگاه
من میگم بشنوید و جبهه نگیرید بسا باشدو ندانید

بسا باشدو دانشمندان ندانند

یه زمان میگفتن یه تلفن‌هایی‌ اومده بدون سیم هرجایی بری عمل می‌کنه اسمش موبایل بقیه :ws3: حالا یکی‌ یه زری زد تو چرا باور میکنی‌ تلفن بی‌ سیم؟

یزمانی همه تو تاریکی‌ بودند شبا بغد یه نفر داشت رو الکریسیته و برق کار میکرد بقیه :ws3:برو بابا دیوونه

یه زمانی‌ هم الان یه کسایی‌ ادعای یه چیزایی رو دارن که الان نمی‌تونن ثابت کنن و شاید به این زودیا ثابت نشه. بقیه :ws3: برو بابا روانی‌ دروغگو

و این است تکرار تاریخ

اگر کسی که ادعا میکرد یه تلفن هایی هست بدون سیم و نمیتوونست اثبات کنه ادعاشو، حق با منتقدانش بوده. :banel_smiley_4:

چیزایی که مدنظر شماست، فقط الان مدعیِ وجودشون نیستند، شاید سابقه هزاران ساله داشته باشه و هنوز که هنوز نتوانسته اند وجودش رو ثابت کنند و چه بسیار انسان هایی که به دنیا آمدند و این ادعاها را شنیدند و اثباتی ندیدند و مردند.

• Like 1
لینک به دیدگاه
اگر کسی که ادعا میکرد یه تلفن هایی هست بدون سیم و نمیتوونست اثبات کنه ادعاشو، حق با منتقدانش بوده. :banel_smiley_4:

چیزایی که مدنظر شماست، فقط الان مدعیِ وجودشون نیستند، شاید سابقه هزاران ساله داشته باشه و هنوز که هنوز نتوانسته اند وجودش رو ثابت کنند و چه بسیار انسان هایی که به دنیا آمدند و این ادعاها را شنیدند و اثباتی ندیدند و مردند.

و چه بسیار انسان‌هایی‌ که بی‌ روشنایی‌ آمدندو آرزوشون روشنایی‌ شبانه بود

آمدندو ندیدندو رفتند

و چه بسیار افرادی که آرزوشون نبود چون دشتد

می‌خوام بگم که همه چیز رو با علم کنونی قیاس نکنید

منعم معتقدم که همه چیز با علم اثبات می‌شه حتا جهنم حتا بهشت

شما هوش دارید اما چرا هوش رو نمی‌بینید؟

یعنی‌ نیستش؟

شما عقلو هوش رو واسم اثبات کن

• Like 1
لینک به دیدگاه
و چه بسیار انسان‌هایی‌ که بی‌ روشنایی‌ آمدندو آرزوشون روشنایی‌ شبانه بود

آمدندو ندیدندو رفتند

و چه بسیار افرادی که آرزوشون نبود چون دشتد

می‌خوام بگم که همه چیز رو با علم کنونی قیاس نکنید

منعم معتقدم که همه چیز با علم اثبات می‌شه حتا جهنم حتا بهشت

شما هوش دارید اما چرا هوش رو نمی‌بینید؟

یعنی‌ نیستش؟

شما عقلو هوش رو واسم اثبات کن

عقل و هوش اسم هایی هستند برای عملکرد مغز و نه بیشتر. شما یه مسئله رو حل میکنید، ابتدا مسئله رو میبینید، تجربیات قبلی آموخته شده که در مغزتون ذخیره شده رو به یاد میارید، تجزیه و تحلیل میکنید و در نهایت به مسئله جواب میدهید و حتی گاهی بین تجربیاتتان ارتباط برقرار میکنید و به نتیجه درست جدیدی میرسید، به این فرآیند در اصطلاح میگن هوش.

عقل هم همینطور؟ نکنه فکر کردید چیزی وجود دارد به اسم عقل؟ نه، همچین چیزی وجود ندارد، باز هم به فعالیت مغز شما میگویند عقل شما. کودک تصمیم میگیرد به بخاری دست نزند، چون قبلا به بخاری دست زده و الان میداند اگر به بخاری دست بزند دستش میسوزد، در اصطلاح میگوییم کودک عاقل شده.

اگر مغز شما آتروفی شده باشد و شما دچار دمانس یا آلزایمر شده باشید شما هوش و عقل ندارید.

شما معتقدی میتوان بهشت و جهنم را به روش علمی اثبات کرد، بفرمایید، اثبات کنید، مجامع علمیِ جهان منتظر اقدام شمایند.

• Like 1
لینک به دیدگاه

من برام یقین داشتن کسی که حرف میزنه خیلی مهمه.

از ابعاد مختلف هم سعی میکنم اون موضوع رو به چالش بکشم، تا بتونم ازش چیزی دریافت کنم.

اگر هم واقعا هیچ اطلاعاتی نداشته باشم و کلا نتونم هیچ داده ذهنی رو باهاش ارتباط بدم، میگم والا شاید شما درست میگی.

در مورد شیطان پرستی، من مدلی از زندگی دیدم ازش که نمیتونم باهاش کنار بیام، چون با شاخص های ذهنیم نمیخونه. برای همین نمیپذریمش.

• Like 1
لینک به دیدگاه
من برام یقین داشتن کسی که حرف میزنه خیلی مهمه.

از ابعاد مختلف هم سعی میکنم اون موضوع رو به چالش بکشم، تا بتونم ازش چیزی دریافت کنم.

اگر هم واقعا هیچ اطلاعاتی نداشته باشم و کلا نتونم هیچ داده ذهنی رو باهاش ارتباط بدم، میگم والا شاید شما درست میگی.

در مورد شیطان پرستی، من مدلی از زندگی دیدم ازش که نمیتونم باهاش کنار بیام، چون با شاخص های ذهنیم نمیخونه. برای همین نمیپذریمش.

شما تا چه حد سعی میکنید تحقیق کنید درباره مطلبی که کسی با یقین درباره ش برای شما میگوید؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
عقل و هوش اسم هایی هستند برای عملکرد مغز و نه بیشتر. شما یه مسئله رو حل میکنید، ابتدا مسئله رو میبینید، تجربیات قبلی آموخته شده که در مغزتون ذخیره شده رو به یاد میارید، تجزیه و تحلیل میکنید و در نهایت به مسئله جواب میدهید و حتی گاهی بین تجربیاتتان ارتباط برقرار میکنید و به نتیجه درست جدیدی میرسید، به این فرآیند در اصطلاح میگن هوش.

عقل هم همینطور؟ نکنه فکر کردید چیزی وجود دارد به اسم عقل؟ نه، همچین چیزی وجود ندارد، باز هم به فعالیت مغز شما میگویند عقل شما. کودک تصمیم میگیرد به بخاری دست نزند، چون قبلا به بخاری دست زده و الان میداند اگر به بخاری دست بزند دستش میسوزد، در اصطلاح میگوییم کودک عاقل شده.

اگر مغز شما آتروفی شده باشد و شما دچار دمانس یا آلزایمر شده باشید شما هوش و عقل ندارید.

شما معتقدی میتوان بهشت و جهنم را به روش علمی اثبات کرد، بفرمایید، اثبات کنید، مجامع علمیِ جهان منتظر اقدام شمایند.

من معقتدم که می‌شه اثباتش کرد نه اینکه من می‌تونم اثباتش کنم

در ضمن به من اثبات نشد که هوش هست شما تعریفی‌ از هوش به من دادید مث اینه من تعریفی‌ از جنّ به شما بدم

لینک به دیدگاه
من معقتدم که می‌شه اثباتش کرد نه اینکه من می‌تونم اثباتش کنم

در ضمن به من اثبات نشد که هوش هست شما تعریفی‌ از هوش به من دادید مث اینه من تعریفی‌ از جنّ به شما بدم

من دارم میگم چیزی به اسم هوش وجود خارجی ندارد، چیزی که بهش میگن هوش در واقع عملکرد مغز هست و بس. مثل احساسات مختلف و عملکردهای دیگر مغز.

لینک به دیدگاه
شما تا حد سعی میکنید تحقیق کنید درباره مطلبی که کسی با یقین درباره ش برای شما میگوید؟

متناسب با ارزش اون مطلب برام هست،

به طور مثال یه دوره ای تو فاز بحث های اعتقادی بودیم، خب موضوعات مختلف برامون ارزش وقت گذاری داشت و طبیعتا دنبال میکردیم.

حالا الان بحث های علمی خودم برام مهمه.

مثلا یکی بیاد ادعا کنه که من برای ارتقا سطح مشارکت در بافت فرسوده فلان راهبرد و سیاستی رو پیشنهاد میکنم، خب ارزش وقت گذاشتن داره، چون مفیده برام.

• Like 1
لینک به دیدگاه
متناسب با ارزش اون مطلب برام هست،

به طور مثال یه دوره ای تو فاز بحث های اعتقادی بودیم، خب موضوعات مختلف برامون ارزش وقت گذاری داشت و طبیعتا دنبال میکردیم.

حالا الان بحث های علمی خودم برام مهمه.

مثلا یکی بیاد ادعا کنه که من برای ارتقا سطح مشارکت در بافت فرسوده فلان راهبرد و سیاستی رو پیشنهاد میکنم، خب ارزش وقت گذاشتن داره، چون مفیده برام.

اگر یکی ادعا کنه ثابت شده که مثلا قوری پرنده ای در مدار فلان سیاره وجود داره، شما چه واکنشی نشان میدهید؟ باور میکنید؟ (شما میتوانید به جای قوری پرنده هرچیز دیگری رو بذارید). کلا میخوام بدونم معیارهاتون برای پذیرش و باور یک مطلب چیست؟

• Like 1
لینک به دیدگاه

آخرش اینه که نه شما از حرف‌های من به جایی‌ میرسی‌ نه من از حرف ‌های شما

نمی‌خوام واست مشکلی‌ پیش بیاد وگرنه راه‌هایی‌ هست که ورودش با شمست اما بعدش فقط و فقط با خداست

لینک به دیدگاه
آخرش اینه که نه شما از حرف‌های من به جایی‌ میرسی‌ نه من از حرف ‌های شما

نمی‌خوام واست مشکلی‌ پیش بیاد وگرنه راه‌هایی‌ هست که ورودش با شمست اما بعدش فقط و فقط با خداست

خب داریم صحبت میکنیم، معیارهای شما برای پذیرش و باور یک مطلب چیست؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
اگر یکی ادعا کنه ثابت شده که مثلا قوری پرنده ای در مدار فلان سیاره وجود داره، شما چه واکنشی نشان میدهید؟ باور میکنید؟ (شما میتوانید به جای قوری پرنده هرچیز دیگری رو بذارید). کلا میخوام بدونم معیارهاتون برای پذیرش و باور یک مطلب چیست؟

کلا برای هر حوزه ای معیارها فرق داره، معیارهای هوافضا با معیارهای شهرسازی با معیارهای اعتقادی فرق داره، نداره؟

برای این مثال شما اولش که با بگو بخند و بابا ولمون کن و چه فازیه و این چیزا قضیه رو یه مقدار میارم پایین، ببینم طرف خودش حاضره برای همچین مطلبی وقت بذاره یا نه.

حالا اگه اوکی بود، توضیحشو که داد، چون هیچ اطلاعاتی تو این حوزه که شما میفرمایید مثلا هوافضا و این چیزا، ندارم، میگم خب آقاجون حق با شماس یا شاید شما درست میگی و صرفا از اینکه مدل مدیریت کشورشون جوریه که به این بحث های مثلا بی فایده در کوتاه مدت اهمیت میده لذت میبرم.

• Like 1
لینک به دیدگاه
کلا برای هر حوزه ای معیارها فرق داره، معیارهای هوافضا با معیارهای شهرسازی با معیارهای اعتقادی فرق داره، نداره؟

برای این مثال شما اولش که با بگو بخند و بابا ولمون کن و چه فازیه و این چیزا قضیه رو یه مقدار میارم پایین، ببینم طرف خودش حاضره برای همچین مطلبی وقت بذاره یا نه.

حالا اگه اوکی بود، توضیحشو که داد، چون هیچ اطلاعاتی تو این حوزه که شما میفرمایید مثلا هوافضا و این چیزا، ندارم، میگم خب آقاجون حق با شماس یا شاید شما درست میگی و صرفا از اینکه مدل مدیریت کشورشون جوریه که به این بحث های مثلا بی فایده در کوتاه مدت اهمیت میده لذت میبرم.

پس میتوانیم اینطور بگیم که شما نه قبول میکنید و نه رد، و براتون اونقدر بی اهمیته که حتی درباره ش تحقیق هم نمیکنید.

منم کار میخوام. :texc5lhcbtrocnmvtp8

• Like 1
لینک به دیدگاه
پس میتوانیم اینطور بگیم که شما نه قبول میکنید و نه رد، و براتون اونقدر بی اهمیته که حتی درباره ش تحقیق هم نمیکنید.

منم کار میخوام.

برای قوری پرنده در مدار فلان سیاره آره.

منم میخوام :texc5lhcbtrocnmvtp8

• Like 1
لینک به دیدگاه

شما به هیپنوتیزم اعتقاد داری؟

همه می‌دونن هست

اما هنوز درون چگونه انجام شدنش شک هست

یه تلپاتی از طریقه الکتریسیته برای ماهی‌‌ها و موش هاست ولی‌ واسه انسان‌و نمیدونم از چه راهی‌ انجام می‌شه

موجود و هست و توی قران هم ازش یاد شده که درون جنگ دشمنان شمارو زیاد دیدند و به چشم شما دشمنان کم آمدند

که این همون هیپنوتیزم هستش که دولت‌ها سعی‌ می‌کنن ازش در این قرن استفاده کنن به نفع منافع.ِ خودشون

ولی‌ تا چندی پیش کسی‌ ازش خبر نداشت و اگه حرفی‌ هم زده میشد همه میگفتند کوو دلیل علمی‌

لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...