رفتن به مطلب

نورپردازی در طراحی داخلی


Saye Noori

ارسال های توصیه شده

10 نکته سریع وساده برای نور پردازی داخلی در دکوراسیون هر فضا

 

 

hdsvz3kuyrq8rzx8skq2.jpg

 

 

 

 

برای نورپردازی دکوراسیون داخلی خانه راه های سریع و ارزان هست که می‌تواند به شما کمک کند تا با نورپردازی فضای خانه خود را بیش از پیش آرامش‌بخش کنید تمرکز همه این روش‌ها بر افزودن عمق و جذابیت دید بیشتر به دکوراسیون خانه است به گونه‌ای که خودتان و افرادی که از خانه شما دیدن می‌کنند لذت ببرید و به آرامش برسید.

 

 

1)
برای همه کلیدهای برق در نورپردازی‌های کلی (سقفی) از دیمر استفاده کنید. نور سقفی اتاق، زمانی که قصد استراحت یا دیدن فیلم را داریم می‌تواند بسیار تند و آزاردهنده باشد. پس با استفاده از از دیمر به جای کلیدهای برق سنتی، با چرخاندن آنها به آسانی میزان و شدت نور را متناسب با شرایط مختلف تنظیم کنید. برای نمونه هنگام مطالعه یا برگزاری میهمانی‌ها از نور بیشتر و هنگام استراحت یا تماشای فیلم از شدت نور کمتری استفاده کنید. استفاده از دیمر همچنین می‌تواند هزینه ماهیانه مصرف برق شما را کاهش دهد و کمک کند تا به صورت بهینه از انرژی استفاده کنید.

 

2)
سرویس بهداشتی یکی از مکان‌های بسیار مناسب برای استفاده از چراغ‌های تزئینی است زیرا با کمک این چراغ‌های به اندازه زیادی بر زیبایی و لطافت دکوراسیون این فضا افزوده می‌شود (فراموش نکنید که باید دور از آب نصب شوند).

 

3)
نورپردازی‌ فضاهای بسیار تاریک را به حس‌گر (سنسور) حرکتی مجهز کنید. در مکان‌هایی مانند سرسرای بزرگ و تاریک، راه‌روها، زیرزمین و اتاق‌های زیر شیروانی که ممکن است به خاطر تاریکی زیاد در فاصله رسیدن فرد به کلید برق دردسرهایی به وجود آید، پیشنهاد می‌شود حس‌گرهای حرکتی نصب شوند تا با باز شدن در یا ورود فرد به این مکان‌ها، چراغ‌ها به صورت خودکار روشن شوند.

 

4)
به آثار هنری در دکوراسیون نور بدهید. برای این کار بالای تابلوهایی که به دیوار نصب کرده‌اید هالوژن‌هایی با نور متمرکز به پایین نصب کنید تا سطح تابلو روشن شود.

در قفسه‌ها و طبقه‌هایی که در آنها مجسمه‌ها و وسیله‌های تزئینی هنری قرار دارند را نیز نورپردازی کنید. با این کار جلوه آثار هنری در دکوراسیون برجسته می‌شود و چشم‌ها و توجه‌ها به سمت آنها جلب می‌شود و به همین علت جذابیت و زیبایی دید در دکوراسیون افزایش می‌یابد.

 

 

5)
استفاده از نورپردازی داخلی‌ رو به بالا این نوع نورپردازی بخش بالایی فضا را به طور کامل روشن می‌کند بدون اینکه نور مستقیم و با شدت از بالا به پایین بتابد و چشم را آزار دهد. این نوع نورپردازی نیاز به سیم‌کشی‌های حرفه‌ای با ابزار دشوار ندارد. می‌توانید به آسانی با استفاده از چراغ‌هایی که نور را رو به بالا منتشر می‌کنند و تنها با زدن دو شاخه به پریز آن را تامین کنید. بهترین مکان برای قراردادن این چراغ‌ها پشت گیاهان آپارتمانی موجود در دکوراسیون یا پشت مبلمان و وسایل بزرگ است.

 

6)
لوستر قدیمی خود را عوض کنید. اگر سالهاست که از لوستر فعلی استفاده می‌کنید آن را عوض کنید. لوستری جدید، مدرن و متناسب با دکوراسیون خانه خود را جایگزین آن کنید.

 

7)
نورآور باشید. اگر باری آباژور خانه خود کلاهی مناسب و دلپسند پیدا نکردید. نوع ساده را خریداری کنید و خودتان به کمک تکنیک‌های گوناگون پتینه مانند استنسیل یا مهر، رنگ‌ها و طرح‌های مختلف و دلخواه‌تان را به آن بیافزایید و از آن کلاهک ساده، عنصری تزئینی و چشم گیر بسازید. همچنین می‌توانید کلاهکی با پارچه تیره و بدون طرح انتخاب کنید و الگوهای مورد علاقه خود را با رنگ‌های مختلف شاد از پارچه‌های دیگر ببرید و روی بدنه کلاهک بچسبانید.

 

8)
کلاهک آباژور موجود در خانه را عوض کنید. تعویض کلاهک آباژور راهی ارزان، ساده و در عین حال تاثیرگذار برای عوض کردن جلوه دکوراسیون و ایجاد دگرگونی در آن است. بهترین روش برای استفاده از کلاهک جدید و مناسب برای آباژور این است که پایه آباژور را با خود به فروشگاه‌ها و مرکزهای فروش کلاهک آباژور ببرید و انواع مختلف را روی آن امتحان کنید و ببینید کدام گزینه می‌تواند زیباتر جلوه کند. سعی کنید اندازه و مدل نو و یگانه‌ای را انتخاب کنید. از رنگ‌هایی استفاده کنید که دوست دارید در دکوراسیون اتاق حضور داشته باشند.

 

9)
قسمت‌های بالای کابینت های آشپزخانه را نورپردازی کنید. برای این کار می‌توانید هم از هالوژن‌ها و هم از نورپردازی‌های خطی استفاده کنید. نورپردازی در قسمت‌های بالای کابینت علاوه بر اینکه جلوه دکوراسیون آشپزخانه را بسیار زیبا و شیک می‌کند. می‌تواند سطح کار را نیز روشن کند. برای مثال زمانی که نیمه شب قصد استفاده از فضای آشپزخانه را دارید می‌تواند فضا را خیلی ملایم روشن کند.

 

10)
در هر اتاق از ترکیبی از چند نوع نورپردازی گوناگون استفاده کنید تا جذابیت و زیبایی فضا بیشتر شود. برای نمونه، نورپردازی سقفی یا همان لوسترها (به همراه دیمر به جای کلید برق)، چراغ‌های زمینی یا رومیزی مانند انواع آباژورها، نورپردازی رو به بالا و نورپردازی متمرکز که برای روشن کردن آثار هنری استفاده می‌شود و همچنین شمع‌های متعدد از جمله انواع مهم نورپردازی هستند که باید برای راحتی و زیبایی فضا در دکوراسیون فضا گنجانده شوند.
  • Like 9
لینک به دیدگاه

روشهای نور‌پردازی در طراحی داخلی

 

8cyg0b27mj4pfl9x14.jpg

 

 

اهمیت نور‌پردازی مناسب هنگام طراحی یا تغییر دکوراسیون یک محیط از جمله مواردی است که به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شود چرا که با جزیی‌ترین تغییرات نتایج گوناگونی دریافت خواهید کرد که بر کل فضا موثر است.

 

شکی نیست که طراحی نور در فضا تاثیر زیادی روی حس و حال فضا و دید افراد در محیط دارد. برای مثال تصور کنید وارد مطب پزشکی شده‌اید که نور‌پردازی ملایمی دارد و از نور سقفی خبری نیست. چنین محیطی از استرس بیمار می‌کاهد و برای اکثر ما دلچسب است. انتخاب نور متناسب با محیط مورد نظر احتیاج به اطلاعات کافی درباره انواع مختلف چراغ، لامپ و وسایل جانبی و دیدی باز به اصل هماهنگی کل فضا دارد.

خانه‌های امروزی طوری طراحی می‌شوند که جای لوستر و چراغ‌های دیواری در آن‌ها تعریف شده است ولی اکثر ما ترجیح می‌دهیم به جای این نورهای ثابت، از چراغ‌های رومیزی و آباژور استفاده کنیم که به راحتی جابجا می‌شوند و می‌توانیم برای نور‌پردازی هر قسمت از خانه که احتیاج داریم از آن‌ها استفاده کنیم. حتی بعضی از آن‌ها امکان کم و زیاد کردن نور را نیز به ما می‌دهند که برای موقعیت‌های مختلف قابل استفاده هستند.

 

 

هدف مشخص

هنگام انتخاب نور مناسب، قبل از هرچیز باید دقت داشته باشید که هدفتان از نور‌پردازی فضای مورد نظر چیست؛ می‌خواهید کل فضا نور داشته باشد یا برای مثال می‌خواهید روی یک شیء خاص مثل یک تابلوی ارزشمند تاکید کنید، شاید هم فقط تعیین مسیر ورودی به اتاق پذیرایی برایتان اهمیت داشته باشد. به هر حال چنانچه هدفتان از نور‌پردازی مشخص باشد، به طور حتم نتیجه کار بسیار دوست داشتنی و خاص خواهد بود.

 

انواع نور

به طور کلی می‌توان نور‌ها را به سه دسته تقسیم کرد: دسته اول نورهایی هستند که برای کارهای خاص استفاده می‌شوند مثل چراغ‌های مطالعه، نورهای طراحی شده برای روی گاز و... از آنجایی که فردی که مشغول مطالعه یا آشپزی است احتیاج به نور کافی برای دیدن آنچه که انجام می‌دهد، دارد. این دسته از چراغ‌ها نور زیادی تولید می‌کنند تا فرد به کاری که انجام می‌دهد کاملاتسلط داشته باشد.

دسته دوم نورهای محیطی هستند که نور کلی فضا برای دیدن اطراف و افراد دیگر را تامین می‌کند. این نور‌ها همچنین برای ایجاد حس و حال خاص در محیط استفاده می‌شوند که در این صورت بهترین نوع کلید، کلیدهای «دیمر» است که با کم و زیاد کردن آن‌ها می‌توان نور موردنظر را تامین کرد.

دسته سوم نور‌های نقطه‌ای هستند که برای ایجاد تاکید روی یک شیء خاص استفاده می‌شوند؛ برای مثال در بالای یک مجسمه زیبا یا یک تابلوی نفیس. شاید هم برای ایجاد تاکید روی تختخواب یک اتاق خواب بزرگ.

به هر حال چنانچه به دنبال ایجاد فضایی شیک هستید، بهتر است نور‌پردازی مناسب را نیز در فهرست اولویت‌هایتان قرار دهید.

 

 

چند پیشنهاد

 

برای انتخاب نور‌پردازی ایده‌آل هدفتان را از نور‌پردازی تعیین کنید.

هر قسمت از فضاهای منزل باید نور‌پردازی خاص خود را داشته باشند، برای مثال در آشپزخانه هم به نور محیطی احتیاج دارید و هم نور مستقیم برای گاز و سینک ظرفشویی. اگر در اتاق خواب با این مشکل روبه رو شدید که نور کافی برای مطالعه نیست، مطمئن باشید که نورپردازیتان مشکل دارد و احتیاج است دوباره به آن فکر کنید.

 

برای ایجاد حس امنیت و آسایش در ورودی ساختمان، به نور‌پردازی آن نیز فکر کنید.

شاید نور‌پردازی ورودی اصلی ساختمان آخرین چیزی باشد که به نظرتان برسد ولی دقت داشته باشید این قسمت از اهمیت زیادی برخوردار است. نور خیلی ملایم و کم از امنیت فضا می‌کاهد، در عین حال نور زیاد ممکن است باعث ایجاد مزاحمت برای همسایه‌ها و عابران شود. بهترین راه حل برای این فضا، استفاده از نورهای حسگر است که با قدم گذاشتن در یک فاصله مشخص از در ورودی روشن می‌شوند. این دسته از چراغ‌ها هم از نظر اقتصادی بصرفه هستند و هم تا حدودی باعث ایجاد امنیت در محیط می‌شوند.

 

از پوشش‌های دیواری برای چراغ‌ها به عنوان دکور استفاده کنید.

نور‌پردازی خارجی ساختمان فقط جنبه کاربردی ندارد بلکه می‌توان برای زیبا سازی فضا هم از آن‌ها استفاده کرد. تابلوهای پلاک خانه امروزه طراحی‌های بسیار متنوع و زیبایی دارند که با نورپردازی‌های متفاوتی همراه هستند. این تابلو‌ها یکی از بهترین و ساده‌ترین المان‌های کاربردی برای تزیین دیوار ورودی اصلی به شمار می‌روند که در عین حال باعث ایجاد فضایی زیبا در شب نیز می‌شوند. بهترین نوع آن‌ها مدل‌هایی است که با تاریک شدن هوا خودبخود روشن می‌شوند و احتیاجی به روشن و خاموش کردن دستی ندارند.

 

در محیط‌های داخلی از چند منبع نوری مختلف برای نور‌پردازی یک فضا استفاده کنید.

برای فضاهایی مانند آشپزخانه، اتاق خواب و اتاق نشیمن چند منبع نوری به شما کمک می‌کند که حداکثر کارآیی را از فضا داشته باشید. نور تعبیه شده روی کانتر آشپزخانه نوری مناسب برای انجام کارهایی است که احتیاج به دقت و نور زیاد دارد. در حالی که یک آباژور پایه‌دار بلند کنار کاناپه راحت اتاق نشیمن بهترین جا برای مطالعه است. در حمام هم نور بالای آینه باید در حدی باشد که سایه روی آینه نیفتد و در عین حال باعث خیرگی نشود. این نور جدای نوری است که برای روشنایی کلی فضا در نظر گرفته شده است.

 

در انتخاب آباژور‌ها و چراغ‌های رومیزی بیشتر دقت کنید.

به کاربری این دسته از نور‌ها کمتر توجه می‌شود چرا که بیشتر جنبه تزیینی دارند. در حالی که بسادگی می‌توان با تعدادی آباژور یک محیط بزرگ را نور‌پردازی کرد بدون اینکه نیازی به نور سقفی یا دیواری باشد. البته قبل از هر چیز باید به فضایی فکر کنید که می‌خواهید آباژور مورد نظر را در آنجا قرار دهید و بررسی کنید که چه مقدار نور برای این فضا احتیاج دارید. گاهی لازم است چند آباژور با نورهای ملایم در دو یا سه نقطه از یک سالن قرار بگیرند در حالی که گاهی یک آباژور بلند با نور بیشتر برای ایجاد نقطه تاکید کافی است. شاید هم دوست داشته باشید از آباژورهای کوتاه رومیزی استفاده کنید.

 

برای سقف‌های بلند و دکوراسیون‌های مدرن از نورهای مخفی استفاده کنید.

در طراحی‌های امروزه، به طور معمول به جای استفاده از چندین لوستر و چراغ‌های دیواری از نورهای مخفی تعبیه شده در پشت طاقچه‌ها استفاده می‌شود که هم روشنایی ملایمی به فضای نشیمن و پذیرایی می‌بخشند و هم جای کمتری را اشغال می‌کنند. چنانچه از کلید‌های دیمِر برای این دسته از نور‌ها استفاده کنید، در هر موقعیت نور متناسب را در اختیار خواهید داشت. لامپ‌های کم مصرف را نیز فراموش نکنید چرا که این نور‌ها دیده نمی‌شوند و چنانچه از ظاهر لامپ‌های کم مصرف خوشتان نمی‌آید، بهترین موقعیت برای استفاده از آنهاست.

 

نور‌پردازی شب را در اتاق کودکان فراموش نکنید.

اغلب کودکان از تاریکی شب می‌ترسند، بنابراین هنگام طراحی اتاق کودکتان حتما فکری به حال نور شب در این فضا بکنید. یک چراغ خواب با نور ملایم می‌تواند هم مانع ترسیدن فرزندتان شود و هم روشنایی مورد نیاز شما را برای سرزدن‌های شبانه به کودکتان تامین کند و در عین حال به نوبه خود به زیبایی اتاق خواب کودک هم می‌افزاید.

 

در انتخاب لوستر برای اتاق پذیرایی و فضاهای رسمی دقت کنید.

شاید به نظر نرسد ولی لوستر‌ها المان‌هایی بی‌‌‌نهایت حساس و اثرگذارند که عدم دقت در انتخاب نوع مناسب آن می‌تواند روی دکوراسیون کلی فضای خانه تاثیر زیادی داشته باشد. برای مثال چنانچه طرفدار مبلمان و رنگ‌های مدرن هستید، بهتر است سمت لوستر‌ها و دیوارکوب‌های سنگین و کلاسیک نروید، چرا که تناقض آن‌ها در محیط اصلا خوشایند نیست. فقط کافی است برای تهیه لوستر، عواملی مانند سبک دکوراسیون خانه، ارتفاع سقف، نوع نور مورد نیاز محیط و... را در نظر داشته باشید تا نورپردازیتان با سایر عناصر دکوراسیون داخلی همخوانی لازم را داشته باشد.

 

لامپ‌های LED را فراموش نکنید.

ممکن است شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که طرفدار سفت و سخت لامپ‌های کم مصرف و قدیمی هستند ولی بهتر است برای یک بار هم که شده لامپ‌های LED را امتحان کنید. این دسته از لامپ‌ها با وجود اینکه نسبت به لامپ‌های معمولی گران‌تر هستند ولی از نظر ظاهری هم زیبا‌تر و کوچکترند، هم انرژی کمتری تلف می‌کنند و عمرشان بسیار طولانی‌تر است. لامپ‌های معمولی حدود ۹۰درصد انرژی را به صورت گرما هدر می‌دهند در حالی که اتلاف انرژی در LED‌ها تقریبا صفر بوده و هیچ گرمایی پس نمی‌دهند. نکته مثبت دیگر این دسته از نور‌ها، تنوع بی‌‌‌نهایت آنهاست؛ چه در رنگ و چه در سایز و میزان نور تولیدی، به طوری که می‌توانید برای هر فضا با هر کاربردی نوع خاصی از آن‌ها را استفاده کنید.

 

دیوارکوب‌ها فقط یک منبع نوری به شمار نمی‌روند.

یکی از حساسترین نورهای محیط، نورهای دیواری یا دیوارکوب‌ها هستند که در انتخاب آن‌ها باید بسیار دقت کرد. این دسته از نور‌ها به طور معمول در تمام نقاط خانه قابل استفاده هستند. اولین نکته‌ای که هنگام انتخاب آن‌ها باید به آن توجه کرد کاربری این نور در محیط است. در فضایی مانند اتاق نشیمن، نوری ملایم با فاصله‌ای متناسب با پشتی کاناپه مورد نیاز است که ترجیحا نور به سمت سقف باشد. در حالی که در حمام، نور بیشتر و به سمت پایین بیشتر به کار می‌آید. پس قبل از خرید و نصب نورهای دیواری به کاربرد و محل نصبشان دقت کافی داشته باشید تا دچار سردرگمی نشوید. چنانچه در انتخاب نوع لامپ مورد نیازتان هم دچار تردید هستید، می‌توانید با یک طراح داخلی یا یک متخصص برق ساختمان مشورت و با خیال راحت مناسب‌ترین نور برای فضای داخلی منزلتان را تهیه کنید.

 

 

 

منبع: sara.jamejamonline.ir

  • Like 7
لینک به دیدگاه

دیوارها دارای هویت هستند ...به نورپردازی انها توجه کنید

پله ها مسیر را مشخص میکنند ....در محیط های خارج ساختمان که نور کمتری استفاده میشود...انها را فراموش نکنید...

کنتراست نوری در فضای نشیمن...بسیار اهمیت دارد...

ایجاد سایه ها در فضای داخلی...یکی از پدیده های مهمی است که باید به ان توجه نمود...

و....

  • Like 5
لینک به دیدگاه
  • 5 هفته بعد...

2pyjachrjj6mn3moboc0.jpg

 

خانه های امروزی طوری طراحی می شوند كه جای لوستر و چراغ های دیواری در آنها تعریف شده است ولی اكثر ما ترجیح می دهیم به جای این نورهای ثابت، از چراغ های رومیزی و آباژور استفاده كنیم كه به راحتی جابه جا می شوند و می توانیم برای نورپردازی هر قسمت از خانه كه احتیاج داریم از آنها استفاده كنیم.

 

چند پیشنهاد اساسی برای انتخاب نورپردازی ،ایده آل هدف تان را از نورپردازی تعیین كنید:

 

1 - هر قسمت از فضاهای منزل باید نورپردازی خاص خود را داشته باشند.

 

41lqjrd1yzzvi5t9bzf.jpg

 

 

2 - برای ایجاد حس امنیت و آسایش در ورودی ساختمان، به نورپردازی آن نیز فكر كنید

 

m0xosl2wtysy5hd81ifa.jpg

 

3 - از پوشش های دیواری برای چراغ ها به عنوان دكور استفاده كنید

 

xinkwauk.JPG

 

4 - در انتخاب آباژورها و چراغ های رومیزی بیشتر دقت كنید

 

oylyjmzt.JPG

 

 

5 - برای سقف های بلند و دكوراسیون های مدرن از نورهای مخفی استفاده كنید

 

h7np4h2g5i6crfx7k4tm.jpg

 

6 - نورپردازی شب را در اتاق كودكان فراموش نكنید

 

ukjldhb5mzkspe0rcgrh.jpg

 

 

7 - در انتخاب لوستر برای اتاق پذیرایی و فضاهای رسمی دقت كنید.

 

crtblukw.JPG

 

8 - لامپ های LED را نیز فراموش نكنید.

 

 

r0evswjm.JPG

 

9 - دیواركوب ها فقط یك منبع نوری به شمار نمی روند.

 

fqveasdcha8czjb32kw.jpg

  • Like 6
لینک به دیدگاه

نور پردازی بافت های داخلی:

هرگز فراموش نکنید!!!بافت ها تنها وتنها در ارتباط با نورها خود را به نمایش میگذارن...دیواری که داری بافت باشد اما از نور کافی و مناسب برخوردار نباشد در واقع تاثیری در فضای داخلی نخواهد گذاشت وعنصری بیفایده تلقی میشود

48547-MedPic.jpg

  • Like 6
لینک به دیدگاه

ایجاد فضای حرکتی وحس بیشتر وبیشتر حرکت در یک راه پله ی تنگو تاریک

با استفاده از نور پردازی در کف پله ها...

وهمچنین توجه به فضای تاریک وروشن...برای ایجاد تنوع بصری و جلوگیری از تکرار فضا

058-100508_02.jpg

  • Like 7
لینک به دیدگاه

استفاده بهینه از نور؛حس بهتر در خانه

 

 

محیط خانه جایی‌ست که مهمترین ساعات شبانه‌روز را در آن سپری می‌کنیم. وقت صرف وعده‌های غذایی و اوقات خواب، بیداری و بعدازظهرها از زمان‌هایی هستند که اغلب‌مان این ساعت‌ها را در خانه می‌گذرانیم. حس و حال ما در این ساعات تا حد زیادی تحت تاثیر محیط خانه قرار دارد. فاکتورهای بسیاری در این تاثیرگذاری سهیم هستند که نور از مهمترین آنهاست.

اغلب افرادی که به مشاغل مرتبط با دکوراسیون داخلی مشغول هستند، از اهمیت نورپردازی در محیط‌های سربسته آگاهند و بخش اصلی کارشان را روی نور و روش‌های انتشار آن در محیط‌ها و اتاق‌های مختلف متمرکز می‌کنند. در این میان تاثیر نور طبیعی نیز بسیار زیاد است. با توجه به اینکه روند روتین زندگی ما، وابستگی نزدیکی با آغاز روز دارد، می‌توانیم با بهره بردن از برخی تکنیک‌های طراحی داخلی، از نور روز در تاثیرگذاری مثبت بر روی افراد خانه بیشترین بهره را ببریم.

 

nhl5gjiujm54u26gikx.jpg

 

در این مطلب، به نکاتی در همین رابطه اشاره شده است. هر چند که سبک و سیاق معماری ایرانی در ساخت و ساز منازل و محیط‌های کار تا حدودی با تصاویر این مطلب متفاوت است، اما رعایت اصول کلی اشاره شده در این مطلب می‌تواند به افزایش استفاده مثبت ما از نور طبیعی کمک شایانی نماید.

 

• نور طبیعی، حس و حال ما را بهتر می‌کند.

bsqfnboeflz2mphb9eh8.jpg

اغلب ما در محیط‌های روشن به مراتب احساس سرخوشی و شادابی بیشتری می‌کنیم. نور طبیعی برای همه ما ضروری است. پوست، مو، چشم‌ها و حتی ذهن ما به این منبع روشنایی طبیعی نیاز دارند. همچنین در صورت استفاده صحیح از این نور در محیط خانه، بهره‌وری مثبت از آن نیز بیشتر و بیشتر خواهد شد. نور طبیعی، در مقایسه با نورهای مصنوعی، می‌تواند محیط‌های تاریک را از رطوبت و هوای آلوده تمیز کرده و به محیط آرامش بخشد.

 

• نور و روشنایی کافی باعث می‌شود فضای داخل را بزرگتر از حد معمول حس کنیم.

اگر از دسته افرادی هستید که دوست دارید محیط منزل یا محل کارتان را بزرگتر از آنچه که واقعاً هست حس کنید و نشان دهید، نورپردازی صحیح و خصوصاً استفاده از نورهای طبیعی می‌تواند کمک بزرگی به شما باشد. نور کافی و مناسب، چشم‌ها را فریب داده محیط را بزرگتر نشان می‌دهد. اتاق‌های تاریکی که پر از وسیله هم هستند در مقایسه با اتاق‌هایی روشن با وسایل کمتر دو حس کاملاً متفاوت را القا می‌کنند. برای پر کردن سایه‌هایی که عصرها و پس از غروب خورشید در محیط ایجاد می‌شوند، به طور هوشمندانه از منابع مصنوعی نور استفاده کنید.

 

• استفاده بهینه از پنجره‌ها برای ورود نور بیشتر به محیط.

i4hta61j4hjqg1orfbbx.jpg

در بسیاری از منازل، مشکل کمبود نور، از پنجره‌هایی که در مکان‌های بد تعبیه شده نشات می‌گیرد. پنجره‌هایی که امکان ورود نور بیشتر به محیط را ندارند.

به محیط کار یا خانه نگاه کنید. اگر نور روز را به میزان کافی در آنها نمی‌بینید، شاید مشکل از محل‌های ورود نور باشد. استفاده از پرده‌های روشن و نازک و همچنین استفاده از رنگ‌های روشن در طراحی جهت انعکاس بهتر نور، می‌تواند بر روی روشنایی محیط تاثیر بسزایی داشته باشد.

 

• نور طبیعی به سلامت روانی کمک می‌کند.

در طراحی بسیاری از مکان‌های سربسته (خانه یا محل کار)، فواید و اثرات نور طبیعی بر سلامت روحی و روانی نادیده گرفته می‌شود. در محیط های سربسته، وجود نوری که نتیجه انعکاس یا ورود مستقیم نور روز و خورشید است، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای اینکه وضعیت خانه یا محل کار خود را از این لحاظ که نور کافی در آنها وجود دارد بررسی کنید، می‌توانید مدت کوتاهی را در محیط‌های بیرونی بگذرانید؛ سپس به داخل برگردید؛ اگر احساس تازگی بیرون از خانه را در محیط داخل آن نیز حس کنید، می‌توان گفت که وضعیت نرمال است. در غیراینصورت باید تصمیمی برای تغییر وضعیت محیط برای افزایش ورود نور به خانه بگیرید.

• نورپردازی صحیح به زیبایی محیط می‌افزاید.

 

5pyozhtfr53mskhz4ni.jpg

 

نورپردازی پیشرفت بسیاری در طراحی داخلی ایجاد کرده است. نورهای مخفی با تکنولوژی‌های جدید که از ترکیب لامپ‌های فلورسنت و ال‌ای‌دی بهره می‌برند، به افزایش زیبایی محیط کمک می‌کنند. همچنین استفاده از رنگ‌های گرم و سرد نیز به محیط های مختلف حس‌های جدید می‌بخشد. در صورت استفاده از نور طبیعی، بهره‌وری از نورهای مصنوعی با این نگاه نیز می‌تواند به افزایش زیبایی و آرامش محیط خانه و حتی محل کار کمک بسیاری کند.

.................

  • Like 6
لینک به دیدگاه

• پنجره‌های عریض در ورود نور به داخل خانه موثر هستند.

pecfgu2ch2j8fom7ivu.jpg

 

 

در صورتی که در فکر یا در حال ساخت یک خانه جدید هستید، بد نیست این توصیه را مد نظر قرار دهید. بسته به اینکه خانه خود را در چه محلی می‌سازید، مطمئناً باید در معماری ساختمان، به ورود نور کافی در ساعات مختلف روز توجه شود. ورود نور صبحگاهی به اتاق خواب و محیط خانه باعث می‌شود شما روزها را به طرز باورنکردنی بهتر آغاز و ادامه دهید. این در حالی است که عدم توجه به ورود نور کافی در معماری و طراحی داخلی، عامل اصلی ایجاد یک محیط دلگیر و کم نور خواهد بود که انگیزه هر روز شما را به شدت کاهش می‌دهد. پنجره‌های بزرگ و عریض می‌توانند در بهبود ورود نور به محیط داخل تاثیر بسزایی داشته باشند.

• از بهترین ابزارهای نورپردازی برای طراحی داخلی بخش‌های مختلف منزل یا محل کار استفاده کنید.

 

dagomfv7wvs39vl805yh.jpg

 

از طراح داخلی، شرکت خدمات طراحی و یا فروشگاه‌هایی که می‌خواهید برای طراحی یا خرید ابزار مورد نیاز برای دکوراسیون داخلی‌تان از آنها بهره ببرید، بخواهید که از بهترین نمونه‌ها با بیشترین بهره‌وری استفاده کنند. پیش از طراحی، در ساعات مختلف روز وارد خانه شوید و وضعیت نور و سایه‌های اتاق‌های مختلف را -بسته به کاربری هر یک- مورد بررسی قرار دهید. توجه کنید که کدام بخش‌ها به نظرتان به نور مستقیم و کدام اتاق‌ها به نور غیرمستقیم و مخفی نیاز دارند. این مساله به شما و طراح داخلی‌تان کمک می‌کند در نهایت انتخاب‌های بهتری برای اتاق‌ها و محیط‌های مختلف منزل پیدا کنید.

 

 

• از گیاهان آپارتمانی در محیط خانه استفاده کنید تا بهانه‌ای برای بستن منافذ ورود نور نداشته باشید.

 

eiy0575b8aixs1uvo9a7.jpg

 

گل‌ها و گیاهانی که امکان نگه‌داری‌شان در خانه وجود دارد را خریداری و در محیط خانه نگه دارید. این گیاهان علاوه بر اینکه منجر به ایجاد حس مثبت در میان افراد می‌شوند، بخاطر نیازشان به نور، مانع بستن منافذ ورود نور در محیط خانه می‌شوند و بدین ترتیب همواره محیطی پرنور و آرامش‌بخش در خانه خواهید داشت.

 

 

 

منبع:salemzi.com

 

  • Like 6
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

مقدمه ای بر نور و LED

 

 

امروزه نور و نور پردازی نقش بسیار مهمی در زندگی انسانها ایفا می کند. اصولا نور ریشه در نخستین روز خلقت دارد یعنی زمانی که واقعه نورانی Big Bang انفجار بزرگ زمین و کهکشان را بوجود آورد. اگر نور نبود پیدایش آب هم که ضامن بقای همه موجودات هست عینیت نمی یافت. تمدن و دانش بشری در زمینه نور مشعلها و شمعها و پدیده های ابتدائی تولید نور و روشنائی رو به تکامل گذاشت و به مرحله اعجاب انگیز کنونی رسید.

 

اما در زندگی مدرن امروزی نور تنها وسیله ای در خدمت ساخت اجسام و اشیاء ‌پیرامون ما نیست بلکه عاملی است که بهره گیری درست و عالمانه از آن می تواند تاثیر سازنده ای در روح و روان، شادابی، موفقیت و افزایش سطح بهره وری انسان در محیط کار و زندگی داشته باشد و درست به همین دلیل است که امروزه علم و هنر نورپردازی به یکی از رشته های بسیار مهم در جهان تبدیل شده و سرمایه گذاریهای هنگفتی هم در زمینه تولید انواع و اقسام وسایل و تجهیزات نورپردازی در کشورهای پیشرفته صنعتی صورت گرفته است. نورپردازی عامل بر جسته نمودن افتخارات و لحظات خاطره انگیز انسانهاست و امروزه لامپهای LED به دلیل شدت نور خارق العاده و مصرف انرژی بسیار ناچیز و حرارت تولیدی بسیار کم، جایگزین اصلی تمام لامپهای موچود دیگر می باشند و روز به روز با توجه به اهمیت صرفه جویی انرژی، شاهد حضور بیشتر این تکنولوژی هستیم.

 

 

نور عنصری است که بواسطه آن دیدن اشیاء ممکن می شود. نور می تواند ریتم خلاقانه ای به یک فضای داخلی ببخشد. بدون نور نه فرم را احساس می توان کرد، نه رنگ را و نه بافت را. نورپردازی در یک فضای داخلی پیامدهای مهمی در بردارد. چه بسا نورپردازی مناسب یک فضا آن فضا را خوشایند و چشم نواز کند. نورپردازی در کنار ابعاد زیباشناختی، بعد عملکردی هم دارد. نور مناسب در طول شب در یک فضای داخلی می تواند حس محدود بودن یا ابهام و هراس را بر طرف کند. نور مناسب یک اتاق حتی می تواند چهره آدمی را گرم و صمیمی کند. به کمک نورپردازی می توان یک فضای داخلی را به جزایر نورانی متنوعی تبدیل کرد .

برای ایجاد نوعی طبقه بندی اولیه و افزایش سهولت دسترسی، دو فهرست مجزا به تفکیک نورپردازی خانگی و نورپردازی عمومی تهیه نموده ایم .

 

 

q4sttucbplllru82fj4q.jpg

 

 

نور پردازی خانگی :

 

هدف از نورپردازی بازسازی فضاهای خارجی در فضاهای داخلی است که با انجام این کار به محیط علاوه بر روشنایی، حس داده می شود. به قسمتی از نور که نور از آن گسیل می شود، منبع نور و به تشعشع نور به قسمتهای مختلف پرتو نور گفته می شود .

نور طبیعی نور خورشید است و نور مصنوعی شامل: لامپ های گازی، رشته ای یا حرارتی، فلورسنت، کم مصرف وغیره می باشد .

 

 

فضای نشیمن:

 

اتاق نشیمن باید طوری طراحی شود که کاربران آن بتوانند از موقعیت خورشید منتهای استفاده را ببرند .

چون از اتاق نشیمن معمولاً در بعد از ظهرها و شبها استفاده می شود باید طوری طراحی شود که بتوان از موقعیت خورشید در ساعتهای بعد از ظهر استفاده نمود .

نور یا روشنایی اتاق نشیمن به دو دسته تقسیم می گردد: 1-روشنایی عمومی. 2- نور منطقه ای .

برای روشن کردن سرتاسر اتاق نشیمن می توان از سقف، دریچه های دیواری و بازشوها یا نور خارجی استفاده کرد. نور منطقه ای برای کار مخصوصی از قبیل خواندن، رسم یا خیاطی و امثال آن به کار می رود. نور منطقه ای با استفاده از لامپ های رومیزی، لامپ های دیواری، چراغ های پایه دار یا لامپ سقفی قابل ایجاد است .

 

 

g5cvtei6pzy3y9am9tsa.jpg

 

8llwxqawtxdf7avt6wqd.jpg

  • Like 5
لینک به دیدگاه

zgdut9qc4d3cwfo1p06t.jpg

غذاخوری

 

کنترل نور می تواند فضای اتاق غذا خوری را تغییر دهد، آرامش ایجاد کند و فضایی دلچسب تر فراهم آورد .

نور عمومی که می توان شدت آن را با استفاده از رئوستا کم و زیاد کرد می تواند برای هر موقعیتی، محیطی مناسب ایجاد کند. به علاوه برای روشنایی عمومی میز باید از لوستر یا نور سقفی استفاده شود .

 

 

u18vhr508x03f3hzyo28.jpg

آشپزخانه

در آشپز خانه استفاده از نور طبیعی و منظره ی بیرون در اولویت است، ولی نور مصنوعی هم حتی در طول روز مهم و مفید است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تشعشع مستقیم خورشید، به دلیل ایجاد حرارت در آشپزخانه مطلوب نمی باشد. روشنایی آشپزخانه به سه بخش اصلی تقسیم می شود :

 

 

1- نورپردازی کلی برای حرکت درون فضا و نظافت (حدود 250 تا 300 لوکس)؛

2- نورپردازی میز صبحانه به ترتیب توصیف شده در بخش نهارخوری؛ 3- روشنایی سطوح کار، محل قرار گیری ظروف مورد نیاز و حاوی مواد غذایی و روشنایی اجاق پخت و پز(بین 300 تا 500 لوکس)؛

 

 

روشنایی منحصر به چراغ مرکزی سقفی برای آشپزخانه مناسب نیست . کابینت های دیواری و بدن فردی که به آشپزی مشغول است سایه های مزاحم و نامناسب را ایجاد می کنند .

 

سیستمهای آشپزخانه این مسائل را حل و اغلب روشنایی مناسبی را در زیر کابینت های دیواری، روی اجاق و درون قفسه ها پیش بینی می کنند. هنگام کار در آشپزخانه چشم مرتبا به اطراف نگاه می کند و از این جهت کاهش کنتراست نوری در ایجاد حس آرامش موثر است .

طبقات داخل کابینت های در شیشه ای را نیز می توان با استفاده از روش های گوناگون روشنایی بخشید. اما یکی از بهترین راه ها نصب چراغ های کوچک در زیر هر یک از طبقات و یا در مواقعی که طبقات شیشه ای هستند نصب یک لامپ در قسمت بالا و یا پایین کابینت است .

 

 

j4vgu9bro6294p0iolr4.jpg

 

اتاق خواب بزرگسالان

 

شاید تشخیص این موضوع که آیا در اتاق خواب‌تان نورپردازی درست و اصولی وجود دارد یا نه در وهله اول کار چندان راحتی نباشد اما به‌راحتی از تبعات آن می ‌توان به این مطلب پی برد. اگر صبح‌ها با سردرد از خواب بیدار می ‌شوید وچشم‌هایتان می ‌سوزد و‌ هاله‌ای قرمزرنگ اطراف مردمک چشم‌هایتان دیده می‌شود یا اگر از همان اولین ساعات شروع روز عادت به بدخلقی و پرخاشگری دارید، همه و همه نشانگر جای خالی نورپردازی مناسب در اتاقتان است؛ چرا که نورپردازی خوب موجب می ‌شود در خانه خود احساس آرامش و امنیت داشته باشید .

 

راه حل تمامی ‌این مشکلات ایجاد یک شمای انعطاف ‌پذیر نوری است به نحوی که برای تمامی ‌ساعات روز مناسب باشد و به اتاق‌های شما در هر لحظه از شبانه ‌روز، حالتی خوشایند ببخشد. نورپردازی باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که با فشاردادن یک کلید ساده، به ‌راحتی بتوانید نور اتاق را زیاد یا کم کنید و مثلاً اتاق خود را از یک اتاق نورانی، به یک اتاق آرام با نوری رمانتیک که برای خوردن یک شام دونفره با همسرتان مناسب است، تبدیل کنید .

اگرچه نور پردازی سقفی و عمومی برای اتاق خواب خوب است و نظافت اتاق را آسان می کند، نور اصلی و کاربردی بهتر است در ارتفاعات پایین تر و بصورت موضعی باشد. میز آرایش، کمدهای لباس، میز پاتختی و دیوار پشت تلویزیون به روشنایی نیاز دارند. در اتاق خواب می توان از چراغهای پایه دار(استند) آباژور و چراغ برقی استفاده کرد. تأمین حداقل روشنایی لازم برای جهت یابی(حدود 5 تا 20 لوکس) برای موقعی که فرد نیمه شب از تخت برخاسته ودر اتاق حرکت می کند ضروری است. این نور می تواند در ارتفاع بسیار پایین و حتی در نزدیکی سطح زمین یا بصورت غیر مستقیم و مخفی باشد تا اشعه مستقیم آن باعث خیرگی چشم در اتاق خواب تاریک نشود. منابع روشنایی قرار گرفته در ارتفاع پایین حالت استراحت و خواب را تداعی می کنند. شدت نور کلی اتاق خواب می تواند حدود 200 لوکس باشد. ولی بصورت موضعی نقاط خاصی را می توان تا 500 لوکس روشن کرد .

 

...................

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

pt0crfve4nomcg1e1o1.jpg

 

اتاق خواب کودک

 

مهمترین مسئله در اتاق بچه اجتناب از چراغهای متحرک پایه دار و در دسترس است. روشنایی عمومی اتاق باید حدود 100 لوکس باشد، ولی روی میز بهتر است 200 تا 300 لوکس روشنایی داشته باشد .

یکی از مسائل مهمی ‌که در اتاق خواب کودک باید به آن توجه شود، وضعیت نور اتاق است .

اتاق خواب کودک بهتر است در بخش جنوب شرقی خانه باشد. به این خاطر که انرژی زندگی ‌بخش در هنگام طلوع آفتاب برای سلامتی کودک مفید است، در فنگ ‌شویی آمده بهتر است اتاق کودک هشت ضلعی، با نور طبیعی و تهویه مناسب باشد و البته با فاصله بسیار نزدیکی به اتاق والدین. اگر اتاق به طور طبیعی تاریک است، چراغ‌های اتاق را بیشتر کنید .

البته کودک درس‌خوان شما باید در اتاق خصوصی خود که معمولا تکالیف مدرسه را هم در آنجا انجام می ‌دهد، نور کافی داشته باشد. اما اهمیت نور فراتر از خصوصیات فردی و شخصیتی کودک است. نور عنصر لازمی ‌است که هیچ کودکی – چه درس‌خوان و چه تنبل – نباید از آن محروم بماند و هر انسانی – چه کودک و چه بزرگسال – برای ادامه حیات به آن نیاز دارد .

به طور کلی وضعیت نور اتاق خواب کودکان به لحاظ نیازهای خاص این سنین، توجه و حساسیت بیشتری نسبت به اتاق خواب بزرگسالان می ‌طلبد. کودک نیز مانند فرد بزرگسال، باید نوری در اتاق خواب داشته باشد که هنگام روز انجام کارهایی از قبیل پوشیدن لباس و پیداکردن اشیا را به‌خوبی امکان‌پذیر کند، امکان تشخیص رنگ ‌ها را به او بدهد و برای کارهایی همچون نقاشی و مطالعه و نوشتن تکالیف درسی، مقدار کافی و جهت مناسبی داشته باشد؛ مثلا جهت تابش نور – چه از پنجره و چه از چراغ مطالعه – نسبت به میز تحریر برای فارسی ‌زبان‌ها که جهت خط نوشتاری آنها از راست به چپ است، باید از چپ به راست باشد. هنگام شب نیز باید آنقدر نور در اتاق باشد که کودک، هم بتواند خوب استراحت کند و هم در صورت نیاز به برخاستن از تختخواب در نیمه ‌شب، توانایی تشخیص اشیای پیرامون خود را داشته باشد .

مهم‌ترین نکته‌ای که در مورد نور مصنوعی اتاق کودک باید مورد توجه قرار بگیرد، ایمنی است .

 

 

b07prmfvvt729uipoa.jpg

 

bmmkqgbtynvyzyeym0fr.jpg

 

 

حمام و سرویس های بهداشتی

 

نورپردازی در فضای حمام و دستشویی از اهمیت کمتری برخوردار است و به سادگی با نصب چراغ های سقفی قابل اجرا است. در حمام و دستشویی علاوه بر چراغ های سقفی که برای تأمین روشنایی محیط مورد استفاده قرار می گیرند نصب یک چراغ دیواری در بالای آینه نیز ضروری است اما توجه داشته باشید که برای این منظور از چراغ های فلوئورسنت استفاده نکنید زیرا نور این چراغ ها موجب تغییر برخی از رنگ ها شده و تصویر شما را با رنگ های غیرواقعی در آینه منعکس می کنند .

 

 

7inwdt2oxlaj7e3mz95.jpg

 

نورپردازی قسمت های دیگر خانه

 

نورپردازی قسمت های مختلف خانه، هال ورودی، راهروها و راه پله ها را نیز فراموش نکنید. این اماکن در هر خانه ای باید از نور فراوان برخوردار باشند به خصوص راه پله ها که در حفظ ایمنی و سلامتی خانواده و میهمانان اهمیت به سزایی دارد . در اینجا ایمنی مهم تر از زیبایی است و بهترین روش نورپردازی روشن کردن مسیر حرکت و سطح روی پلکان با چراغ هایی است که به دیوار نصب می شوند و نور را به طرف پایین می تابانند. استفاده از چراغ های دیواری کار تعویض لامپ را نیز ساده تر می کند .

 

.....................................

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

نورپردازی عمومی :

محیط های اداری

 

o6402q7n0ugqj2mxf7v1.jpg

 

نورپردازی محیط های عمومی قواعد ویژه ای دارد و استانداردهایی جدا از محیط های خصوصی و مسکونی می طلبد. در این بخش به اختصار به قواعدی چند در مورد نورپردازی مکانهای مذکور می پردازیم .

از آنجایی که عموماً بیشتر فعالیت های اداری در در طول روز انجام می گیرد روشنایی مصنوعی جنبه ی مکمل دارد. در ساختمانهای اداری که عرض ساختمان زیاد است، اغلب بخشهای مرکزی ساختمان از نور طبیعی مستقیم و کافی برخوردار نیستند؛ در بخشهای مرکزی ساختمان نور مصنوعی اولویت دارد در مکانهای کاری نزدیک به پنجره، چنانچه پنجره رو به جنوب، غرب یا شرق باشد، اجتناب از خیرگی چشم با استفاده از انواع وسائل شکست یا کاهش نور مستقیم اهمیت می یابد. اگر میزهای کار با توجه به نور طبیعی پنجره ها طراحی شوند، نور مصنوعی می تواند در نزدیکی پنجره نیز قرار گیرد تا تفاوت بین جهت تابش نور طبیعی و مصنوعی به حداقل برسد. محلهای تردد، ورود و خروج باید به صورت یکنواخت و کافی روشن شوند. 100 الی 150 لوکس روشنایی برای اینگونه فضاها کافی است. قسمت بیرونی فضای ورودی باید حداقل 50 لوکس روشنایی داشته باشد .

 

 

7mmprvtily1i1hk8bdu0.jpg

 

 

نمای بیرونی ساختمانهای اداری به لحاظ نور پردازی مهم است. چراغها باید در رابطه با فرم معماری نما طراحی شوند. چنانچه نمای ساختمان در خیابانها و معابر عمومی قرار گیرد، بخش پائینی نما می تواند نور پردازی قویتری در مقایسه با قسمتهای بالایی نما (در مورد ساختمانهای مرتفع اداری) داشته باشد .

 

در دفاتر و فضاهای کاری اداری تأمین 200 تا 300 لوکس روشنایی ضروری است و روی میز کار بهتر است 500 لوکس و در شرایط کار دقیق چشمی تا حدود 700 لوکس روشنایی تأمین شود. چراغها باید به گونه ای قرار گیرند که نور مستقیم آنها در مخروط دید افرادی که پشت میز کار نشسته اند، قرار نگیرد. نور غیر مستقیمی که به سقف می تابد، یا چراغهای مجهز به پرده های هدایت نور یا چنانکه سقف فضاهای وسیع اداری بلند طراحی شود منابع روشنایی کار شده در عمق یا در پشت سقفهای کاذب شبکه ای مناسب (5/3 تا 4 متر) و نور پردازی با مسئله ی کمتری روبه رو می شود .

 

 

mc1xw4m2w3m0po5b1nkp.jpg

 

 

در سالنهای کنفرانس و گردهمایی تأمین روشنایی برای سطوح عمود برای بهتر دیدن چهره ها به اندازه ی روشن کردن میزها اهمیت دارد. میز کنفرانس می تواند حدود 400 لوکس و سطوح عمودی اطراف میز حدود 200 لوکس روشنایی داشته باشند. روشنایی سطوح عمودی در محلهایی که بطور مداوم مراجع دارند نیز اهمیت دارد. در این فضاها بهتر است متن و محیط اطراف محل مراجعهء عموم بصورت متنوعی نور پردازی شود. نور پردازی باید به جهت یابی در فضا و تشخیص محلهای تردد و مراجعه ی اصلی کمک کند. محلهای گفتگو، انتظار و استراحت بهتر است به سبک فضاهای مسکونی نور پردازی شوند تا محیطی دوستانه و آرامش بخش بوجود آید .

نور پردازی یک فضای اداری گذشته از کاربردهای علمی ابزار تبلیغ و نمایش چهره ی شرکت به عموم است. در انتخاب نوع چراغ و نحوهء نور پردازی باید به این مسئله توجه شود .

نور پردازی نمی تواند یکسره به مهندس برق محول شود. روشنایی مصنوعی به عنوان مکمل نور طبیعی، نقش مهم و موثری در طرح معماری ودر کیفیت کلی ساختمان دارد. با نور پردازی مناسب می توان زیبایی ساختمان راتا حد قابل توجهی افزایش داد. در هر حال معماری و روشنایی دو مقوله ی غیر قابل تفکیک و در رابطه ی مستقیم باهم هستند .

 

 

 

...................

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 7 سال بعد...

مقاله نور طبیعی در معماری داخلی نوشته جمشید امامی که در شماره پنجاه و هفتم مجله آبادی منتشر شده است را به صورت PDF از پیوست می تونید دانلود کنید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

مقاله نورپردازی در پروژه های معماری داخلی ترجمه و تدوین بنفشه بیگلری که در شماره پنجاه و هفتم مجله آبادی منتشر شده است را به صورت PDF از پیوست می تونید دانلود کنید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...