رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

[TABLE]

[TR]

[TD=align: left]

[/TD]

[TD=align: left] tl.gif [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [/TD]

[TD=align: center] [TABLE]

[TR]

[TD=class: clsText, colspan: 5] armsmall.gifآموزش ساخت انواع خمير ها

 

آموزش تهيه خمير گل چيني [فقط براي ساخت گل]

 

براي تهيه خمير گل چيني روشهاي متعددي وجود دارد كه هر يك كاربرد خاصي دارد. البته تنها تفاوت آنها فقط در مواد لازم براي تهيه هر خمير مي باشد و روش تهيه آنها يكسان است.

 

[TABLE]

[TR]

[TD=class: clsText] روش اول:

نشاسته ذرت 1 پيمانه

چسب چوب نصف پيمانه

گليسرين 1 قاشق غذا خوري

آب 3/2 پيمانه

آبليمو 1 قاشق چايخوري

وازلين براي چرب كردن ظرف

 

[/TD]

[TD=class: clsText] روش دوم:

نشاسته ذرت 1 پيمانه

چسب چوب 1 پيمانه سر خالي

گليسرين 1 قاشق غذا خوري

آب 4/1 پيمانه

آبليمو 1 قاشق غذا خوري

وازلين براي چرب كردن ظرف

 

[/TD]

[TD=class: clsText] روش سوم (براي گلهاي كروشه اي):

نشاسته ذرت 1 پيمانه

چسب چوب 1 پيمانه سر خالي

گليسرين 2 قاشق غذا خوري

وازلين براي چرب كردن ظرف

 

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

روش تهيه:

ابتدا نشاسته را بوسيله الك ريز چندين بار به خوبي الك نموده تا ذرات درشت آن جدا شود. سپس ساير مواد را (به جز وازلين) به آن افزوده و در ظرف مناسبي به خوبي مخلوط كرده تا خميري صاف و يك دست بدست آيد. اينك يك ظرف لعابي يا تفلون را بوسيله كمي وازلين چرب نموده و مواد را درون ظرف بريزيد.

اكنون مايع بدست آمده براي پخت آماده است. روش پخت خمير گل چيني به اين صورت است كه ظرف مورد نظر را با شعله ملايم به آرامي حرارت داده و مرتباً به هم مي زنيم تا خمير ته نگيرد و خمير لطيفي به دست آيد.

خمير گل چيني هم اكنون آماده است. دستان خود را با وازلين كمي چرب نموده و خمير را با دقت و حوصله ورز دهيد. پس از خنك شدن، خمير را در پارچه اي تميز قرار داده و در كيسه نايلكس نگهداري نماييد.

در صورتي كه نايلكس را در جعبه اي قرار دهيد براي مدت طولاني تري مي توانيد خمير را در يخچال نگهداري كنيد.

 

نكته: بهترين زمان استفاده از اين خمير يك روز پس از پخت آن مي باشد.

 

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

خمير دكوراسيون (خمير نما كهنه)

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

مواد لازم:

مل : 3 پيمانه

پودر سنگ: 2 قاشق غذا خوري

پودر سينكا : 1.5 پيمانه

سريش : 4/3 پيمانه

چسب چوب نامرغوب : به مقدار لازم

 

روش تهيه:

مواد خشك را پس از الك كردن با هم مخلوط كنيد و سپس در ازاي هر پيمانه از مواد خشك، چسب چوب نامرغوب را به اندازه اي با مواد مخلوط مي كنيم كه به دست نچسبد و خمير نسبتاً سفتي به دست آيد. دستها را با وازلين چرب كنيد و مواد را خوب ورز دهيد تا كاملا خمير يكدستي به دست آيد. مواد را درون كيسه فريزر بريزيد و نگهداري نماييد.

 

توجه كنيد كه خميرهايي كه با پودر سريش درست مي شوند بعد از زمان مدت زماني كه در كيسه مي ماند شل مي شوند. شما مي توانيد دوباره از همان مواد خشك تهيه شده روي خمير بپاشيد و با ورز مجدد به خمير دلخواه برسيد. در صورتي كه خمير سفت شد با اضافه كردن مقدار كمي چسب چوب خمير ايده آل تري خواهيد داشت.

لینک به دیدگاه

خمير نماعتيقه (روش اول)

 

20120227093516_IMG_2305.jpg

 

مواد لازم:

نشاسته : 1 پيمانه

مل : نصف پيمانه

چسب چوب : به مقدار لازم

 

روش تهيه:

پودر نشاسته و مل را با هم مخلوط كنيد و سپس كم كم چسب چوب را به آن اضافه كنيد تا خمير يكدستي به دست آيد.

 

 

خمير نماعتيقه (روش دوم)

 

مواد لازم:

مل : 2 پيمانه

چسب چوب : به مقدار لازم

 

روش تهيه:

مل را الك كنيد و سپس كم كم چسب چوب را به آن اضافه كنيد تا خمير مورد نظر به دست آيد.

 

[h=3]آموزش: تزئین و نقاشی اشیا با خمیر نما عتیقه[/h]

لینک به دیدگاه

خمير گلهاي سراميك

 

مواد لازم:

پودر نشاسته ذرت : 3 پيمانه

پودر سريش : 4/3 پيمانه

چسب چوب : به مقدار لازم

 

روش تهيه:

نشاسته و سريش را مخلوط كنيد و سپس چسب چوب را به گونه اي اضافه كنيد تا بعد از ورز دادن خمير كاملا سفتي به دست آيد.

لینک به دیدگاه

خمير نما رومي

 

مواد لازم:

چسب چوب بي رنگ : 2 پيمانه

آب : 1 پيمانه

چسب كاغذ ديواري : 3 قاشق

پارچه متقال (براي استفاده روي كار)

 

روش تهيه:

چسب چوب، آب و چسب كاغذ ديواري را با هم مخلوط مي كنيم. پارچه را در مواد مي خوابانيم تا حدي كه پارچه كاملا خيس شود. سپس پارچه را روي سفال يا ستونهاي تزئيني به كار مي بريم.

لینک به دیدگاه

خمير فرفورژه:

 

مواد لازم:

پودر سينكا : 2 قاشق غذاخوري

پودر مل : 3 پيمانه

پودر سنگ : 2 قاشق غذاخوري

پودر سريش : 1.5 پيمانه

گليسرين : در حد چرب كردن (1 قاشق)

چسب چوب نامرغوب : به مقدار لازم

 

روش تهيه:

مواد خشك را الك كرده و با هم مخلوط مي كنيم.سپس چسب چوب را كم كم به آن اضافه مي كنيم تا خمير سفت و يكدستي به دست آيد. دستها را با گليسرين چرب كرده و مواد را كاملاً ورز مي دهيم.

لینک به دیدگاه

خمير نما جواهر:

 

مواد لازم:

مل : 3/2 پيمانه

چسب چوب : نصف پيمانه

سريش : 3/1 پيمانه

آب : 2 پيمانه

 

روش تهيه:

مواد خشك را الك كرده و با هم مخلوط مي كنيم.سپس چسب چوب و آب را كه قبلاً با هم مخلوط كرده ايم كم كم به آن اضافه مي كنيم.

لینک به دیدگاه

خمير سويك

مواد لازم:

نشاسته ذرت: 1 پيمانه

چسب چوب : 1 پيمانه

گليسرين : 2 قاشق

وازلين : 1 قاشق

آبليمو : 1 قاشق

 

روش تهيه

مواد را با هم مخلوط مي كنيم و به روش بن ماري (حرارت غير مستقيم) آن را مي پزيم و 12 ساعت بايد در دماي اتاق بماند تا آماده شود.

لینک به دیدگاه

خمير كاكتوس

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

مواد لازم:

نشاسته : 1 پيمانه

چسب چوب : 1 پيمانه سرخالي

وازلين : 1 قاشق غذاخوري

شيرپاكن: 1.5 قاشق غذاخوري

گليسرين : 1 قاشق غذاخوري (براي ورز دادن)

 

روش تهيه

مواد را با هم مخلوط مي كنيم و در كيسه فريزري كه قبلاً با گليسرين چرب شده مي ريزيم. در كيسه را محكم كرده و در آب جوش قرار مي دهيم تا خمير پخته شود. اين خمير را به روش بن ماري نيز مي توان تهيه كرد.

لینک به دیدگاه

f2.jpg

من خیلی به درست کردن جینگیل بینگیل علاقه مندم. کلا از بافتن دستبند گرفته تا اینجور چیزای تزیینی که با خمیر درست میشه.

e1.jpg

الان می‌خوام یه خمیر ساده رو یاد بدم تا خودتون بتونید برای خودتون دستبند، گوشواره، انگشتر و… درست کنید و شاید خیلی کارای بزرگتر از که دیگه بسته به هنر و سلیقه‌ی خودتون داره. موادش سادس، همه جا پیدا میشه و خیلی هم کم هزینه‌ست.

[h=3]مواد لازم[/h] 01.jpg

 

  • چسب چوب :: یک و نیم پیمانه
  • نشاسته‌ی ذرت گلسازی :: یک ونیم پیمانه
  • گلیسیرین :: یک دوم قاشق سوپ خوری
  • سرکه سفید یا قرمز :: فرقی نمیکنه :: یک دوم قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع :: یک قاشق سوپ خوری
  • قاشق چوبی

[h=3]مخلوط کردن نشاسته‌ی ذرت و چسب[/h] اول از همه نشاسته‌ی ذرت رو با چسب چوب مخلوط می‌کنیم:

11.jpg

و خوب هم می‌زنیم:

12.jpg

[h=3]اضافه کردن روغن، سرکه و گلیسیرین[/h] وقتی خوب هم زدیم، سرکه رو اضافه می‌کنیم و باز حسابی هم می‌زنیم:

08.jpg

بعدش گلیسیرین رو اضافه می‌کنیم و بازم هم می‌زنیم:

09.jpg

و بعد از اون هم روغن مایع رو:

07.jpg

در نهایت بعد از اضافه کردن سرکه، روغن و گلیسیرین یه همچین خمیری به دست میاد:

14.jpg

هم می‌زنیم… و هم می‌زنیم…

[h=3]آماده کردن خمیر و ورز دادن[/h] بعد دیگه اینجا کارمون تمومه و میریم به سمت آشپزخونه. اگه مایکروویو دارید که هیچی؛ اگر نه، ظرفتون رو بزارید روی کتری‌‌ای که در حال جوش هست و به مدت ۲ دقیقه دائم هم بزنید.

…و اما اگه مایکروویو دارید:

خمیر رو به مدت ۱۵ ثانیه توی مایکروویو می‌زاریم، در می‌آریم، هم می‌زنیم، و ۴ بار این کار رو تکرار می‌کنیم:

02.jpg

10.jpg

05.jpg

بعد از این خمیر کامل سفت میشه و می‌تونید با دستکش پلاستیکی ورزش بدید:

06.jpg

»» مواظب باشید که خیلی داغه.

[h=3]رنگ کردن[/h] *این خمیر سفیده و می‌تونید به هر رنگی که دوست داشتید رنگش کنید؛ با رنگ اکریلیک.

ولی اگر از همون ابتدا می‌خواید خمیر رو رنگی کنید، باید رنگ رو قبل از اینکه خمیر رو داخل مایکروویو بزارید بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید و دوباره اون ۴ بار، ۱۵ ثانیه‌ای رو انجام بدید:

03.jpg

04.jpg

13.jpg

در نهایت خمیر شما آمادست و یادتون باشه که باید توی کیسه فریزر یا ظرف در بسته ازش نگهداری کنید.

حالا هر چیزی که بخواید می‌تونید با خمیرتون درست کنید ^)^

final.jpg

e2.jpg

لینک به دیدگاه

ممنون شهدخت جان....

چند تا سوال داشتم ...اول اینکه خمیر آخری سرکه و روغن مایع هم نیازه ...چرا؟

و اینکه اگر میشه برای هرکدوم از خمیرهایی که توضیح دادی مورد کاربردش رو هم بهمون بگی...

... :icon_gol:

لینک به دیدگاه
وااااااااااااااااااای مرسی خیلی دوس دارم :hapydancsmil:

آریو دقت کردی تو صفحه ی اول تاپیک عکس شهدخت توی عکس مایکرو فر منعکس شده؟:ws3::ws3::icon_redface::w02::5c6ipag2mnshmsf5ju3:hapydancsmil::hapydancsmil::hapydancsmil::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

لینک به دیدگاه
آریو دقت کردی تو صفحه ی اول تاپیک عکس شهدخت توی عکس مایکرو فر منعکس شده؟:ws3::ws3::icon_redface::w02::5c6ipag2mnshmsf5ju3:hapydancsmil::hapydancsmil::hapydancsmil::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

 

زیاد دقت نکنید چون اون اصلا کار من نیست ...:ws3::w02:

من فقط با خمیر نون و قالب پیراشکی و سمبوسه و پیتزای تک نفره درست میکنم هنوز به درست کردن این چیزیها نرسیدم:whistle:

لینک به دیدگاه
ممنون شهدخت جان....

چند تا سوال داشتم ...اول اینکه خمیر آخری سرکه و روغن مایع هم نیازه ...چرا؟

و اینکه اگر میشه برای هرکدوم از خمیرهایی که توضیح دادی مورد کاربردش رو هم بهمون بگی...

... :icon_gol:

 

خب خمیر گل چینی هست دیگه

اگر دقت کرده باشی توی خمیر اولی هم از گلیسرین (برای چرب نگه داشتن آرد)و احتمالا (براقی ذاتی خمیر و نرمیش) و آبلیمو استفاده کرده..که در خمیر آخری از سرکه که بخاطر خاصیت اسیدیش و ( سركه ، سفتی چسب را از بین میبره)به احتمال زیاد ازش استفاده میشه.

 

از اسمشون که مشخصه به چه دردی میخورند.

بازم چشم میگردم عکس براتون میذارم.

لینک به دیدگاه

خمیر ایتالیایی

 

موادلازم

 

نشاسته ذرت یک پیمانه

 

چسب چوب یک پیمانه

 

گلیسیرین یک ق .س

 

مواد بالا را باهم مخلوط کرده واز صافی رد کنید.وبه روش بن ماری پخت کنید.

لینک به دیدگاه

ساخت خمیر نمکی

 

خمیر نمكی خمیری فرم پذیر است كه به راحتی با حداقل مواد كه در هر آشپزخانه ای یافت می شود تهیه می شود و با آن می توان تزئینات و وسایل بی شماری ساخت. این خمیر علاوه بر خاصیت فرم پذیری فوق العاده و نیاز به هزینه ناچیز پس از پخت نیز دارای استحكام قابل ملاحظه ای است كه موجب می شود وسایل ساخته شده از آن برای مدت ها قابل نگهداری و استفاده باشند. كافی است یك بار روش تهیه و كار با آن را فرا بگیرید و سپس با تكیه بر خلاقیت و سلیقه خود از آن برای ساخت وسایل تزئینی بی شمار و نامحدود سود ببرید. برای تهیه خمیر نمكی به مواد زیر نیاز دارید:

270 گرم آرد سفید (دو پیمانه سر صاف)

320 گرم نمك آشپزخانه (یك پیمانه سر صاف)

اب به مقداری که خمیر به دست نچسبد

 

برای تهیه این خمیر ابتدا مواد خشك را در ظرف بزرگی ریخته آب را اضافه كنید. مواد را با دست خوب مخلوط كنید تا خمیری به دست آید. این خمیر را حداقل به مدت 10 دقیقه تمام ورز دهید تا كاملاً فرم پذیر شود. برای آزمایش آمادگی خمیر، مقدار كمی از آن را در دست گلوله كنید. اگر گلوله ترك نخورد و ازهم باز نشد خمیر آماده كار است.

از این خمیر می توانید فرم های تزئینی جالبی بسازید. برای ساختن فرم های مسطح مانند قلب، ستاره و برگ های مختلف ، ابتدا خمیر را با وردنه به قطر 6 میلیمتر باز كنید و سپس با استفاده از قالب های شیرینی یا الگوهای مقوایی كه خودتان ساخته اید طرح های دلخواه را در آورید و برای ساختن فرم های حجیم مانند خوشه های انگور و یا انواع دیگر میوه ، پس از گلوله كردن خمیر می توانید به راحتی با انگشتان دست به آن فرم دهید. برای چسباندن خمیر از مقدار كمی آب استفاده كنید و با قلم مو به آن بزنید. رنگ آمیزی خمیر را به دو صورت می توانید انجام دهید. یك روش رنگ كردن خمیر ، قبل از ساخت مدل ها است كه با افزودن مقداری رنگ گواش به خمیر و ورز دادن آن به راحتی خمیر به رنگ دلخواه شما در خواهد آمد. روش دیگر رنگ آمیزی پس از ساخت و پخت مدل خمیری است . به این ترتیب كه پس از پخت و سرد شدن مدل ، آن را با استفاده از رنگ گواش و قلم مو رنگ آمیزی می كنند.

برای پخت خمیر ، مدل ها را در سینی فری كه از قبل كمی چرب كرده اید، بچینید و سینی فر را برای مدت نسبتاً طولانی (حدود 2 تا 10 ساعت بسته به قطر مدل خمیری و ابعاد آن) با درجه حرارت بسیار كم ، معادل 170 درجه سانتی گراد یا 250 درجه ی فارنهایت در فر قرار داده بپزید تا كاملاً سخت شود . چنان چه درجه حرارت فر شما بیشتر از 100 درجه سانتی گراد است زمان پخت را كاهش دهید تا خمیر نسوزد. پس از سخت شدن مدل های پخته شده ، فر را خاموش كنید و اجازه بدهید مدل ها در فر خاموش بمانند تا به تدریج سرد شوند. پخت مدل های ساخته شده با خمیر نمكی را می توانید با اجاق های ماكروفر سریع تر انجام دهید. به این ترتیب كه مدل های خمیری را در ظرفی چیده در ماكروفر قرار دهید و درجه آن را بر روی قدرت بسیار كم یا ذوب یخ اتوماتیك بگذارید و هر 5 دقیقه یك بار در آن را باز كنید. بگذارید خمیر چند دقیقه در ماكروفر خاموش بماند و دوباره 5 دقیقه دیگر به ماكروفر زمان بدهید. این كار را چند بار تكرار كنید تا خمیر پخته و سخت شود. مدت زمان حرارت دادن برای مدل های مختلف به تناسب قطر و مقدار خمیر آنها متفاوت است و معمولاً از 30 تا 60 دقیقه است.

مدل های ساخته شده از خمیر نمكی را می توانید به جای پختن در مجاورت هوا نیز خشك كنید ولی در این صورت وسایل ساخته شده شكننده تر بوده و از استحكام كمتری برخوردار خواهند بود. مدل های خمیر را بلافاصله پس از ساخت بپزید و هر بار به اندازه مورد نیاز خمیر درست كنید چون خمیر نمكی برای مدت طولانی قابل نگهداری نیست.

لینک به دیدگاه

ترکیب رنگها برای گلسازی

صورتی + زرد = کرم

 

قرمز + سفید = صورتی

 

قرمز + مشکی = زرشکی

 

آبی + مشکی = سورمه ای

 

آبی + سفید = آبی کمرنگ

 

سبز + مشکی = سبز یشمی

 

نارنجی + قهوه ای = حنایی

 

سفید + سیاه = خاکستری

 

قرمز + آبی = بنفش

 

قهوه ای + قرمز = گلبهی

 

سفید + زرد = شیری

 

قرمز + مشکی + زرد = قهوه ای روشن

 

بنفش + قرمز = سرخابی

 

قرمز + سبز = قهوه ای

 

قرمز + زرد = نارنجی

نرگس شیرازی

مواد و وسائل مورد نیاز:

رنگ روغنی زرد و سبز

پرچم به رنگ زرد

سیم ‌روکش‌دار شماره ۵

نوار گاترین

سیم پلاستیکی نازک برای ساقه اصلی

ابزار کار شماره ۱۱

 

 

مراحل انجام کار:

وسط گل:

۱- گلوله کوچکی به اندازه یک عدس از خمیر زرد رنگ را بردارید و آن را به‌شکل اشک فرم دهید.

۲- با ابزار کار شماره ۱۱ در قسمت پهن اشک یک گودی ایجاد کنید و با حرکت دورانی ابزار سوراخ ایجاد شده را باز کنید.

۳ تعدادی پرچم زرد درون آن قرار دهید و بگذارید تا خشک شود.

 

گلبرگ‌ها:

 

۱- گلوله‌ کوچکی از خمیر به ‌اندازه یک نخود بردارید و به ‌شکل اشک فرم دهید.

۲- آن را روی یک تکه نایلون قرار دهید و با فشار جلد نوار کاست آن را پهن کنید (تعداد ۶ عدد درست کنید).

۳- ابتدا ۳ گلبرگ را اطراف وسط گل بچسبانید و سپس در ردیف دوم ۳ گلبرگ دیگر را در فاصله بین هر دو گلبرگ ردیف اول بچسبانید.

 

کاسبرگ:

 

۱- گلوله‌ای از خمیر سبز رنگ را به اندازه یک عدس بردارید و آن را به شکل اشک دو سر فرم دهید.

۲- سپس آن را روی یک تکه نایلون قرار دهید و با جلد نوار کاست آن را پهن کنید (تعداد ۴ عدد درست کنید)

۳- هر ۴ کاسبرگ را در زیر گل بچسبانید.

۴- از سیم روکش‌دار یک تکه به اندازه ۵ سانتی‌متر ببرید و در انتهای گل قرار دهید.

۵- برای هر شاخه نرگس ۵ یا ۶ عدد گل درست کنید و ساقه آنها را با هم بگیرید و با نوار گاترین به شاخه اصلی متصل کنید.

 

غنچه گل نرگس:

 

۱- از خمیر سفید رنگ گلوله کوچکی بردارید و آن را به شکل اشک فرم دهید.

۲- ۴ عدد کاسبرگ را اطراف آن بچسبانید و یک تکه سیم روکش‌دار را در انتهای آن فرو کنید و بگذارید تا خشک شود.

۳- برای هر شاخه گل نرگس ۵ یا ۶ عدد غنچه لازم است.

۴- گل‌ها و غنچه‌ها را در یک دست با هم بگیرید و با نوار گاترین به ساقه اصلی وصل کنید.

 

 

 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...