z.b 6335 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 خرداد، ۱۳۹۲ محققان پژوهشکده علوم وفناوری نانوی دانشگاه کاشان با استفاده از آب انار به عنوان کاهنده، موفق به تولید نانوساختارهای مس یدید شدند. ساختار مولکول آنتوسیانین؛ رنگدانه موجود در انار به گزارش سرویس فناوری ایسنا، مولکول آنتوسیانین که رنگدانه موجود در انار است، به جز داشتن خاصیت کاهندگی به دلیل داشتن ممانعت فضایی بالا میتواند به عنوان سورفاکتانت نیز در سنتز نانومواد به کار رود. این مولکول با تجمع در اطراف اتمهای فلز مانع از کلوخهای شدن ترکیب میشود. همچنین طی تولید نانوذرات، مواد مختلفی به کار میرود که ممکن است برای محیط زیست خطرناک باشد. از این رو در این پروژه سعی شده است تا در تهیه نانوذرات از ماده طبیعی استفاده شود. از جمله این نانوذرات، نانوساختارهای مس یدید است که در این تحقیقات مورد توجه بوده است. نانوساختار مس یدید دارای کاربردهای گستردهای از جمله کاربرد آن به عنوان کاتالیزور در سنتز فنل، آنیلین و تیوفنلها از آریل هالیدها در محلولهای آبی است. همچنین از دیگر کاربردهای مهم این نانوساختار میتوان به استفاده در سلولهای خورشیدی، آشکارسازهای اشعه ایکس و گاما اشاره کرد. در این کار تحقیقاتی نانوساختارهای مس یدید به روش همرسوبی و با استفاده از آب انار به عنوان یک کاهنده طبیعی تهیه شده است. سنتز صورت گرفته در این تحقیق، به مواد مضر برای طبیعت کمتر نیاز داشته و با مواد طبیعی موجود در آب انار موسوم به آنتوسیانین طراحی شده است. فرنوش توکلی، دانشجوی کارشناسی ارشد نانوشیمی پژوهشکده علوم وفناوری نانوی دانشگاه کاشان در این رابطه توضیح داد: با توجه به این ویژگی آب انار، در این پژوهش محلول آبی نمک مس (II) با استفاده از آب انار کاهش داده شده و در ادامه نیز با افزودن پتاسیم یدید نانوساختار مس یدید به دست آمد. وی تصریح کرد: نتایج این کار تحقیقاتی حاکی از آن است که با افزایش حجم آب انار مورد استفاده، نانوذرات ریزتری به دست میآیند. همچنین نتایج نشان میدهد که قدرت کاهندگی آب انار در حد کاهندههای رایج شیمیایی مانند سدیم سولفیت است. توکلی خاطرنشان کرد: با توجه به کمیاب بودن بعضی از مواد شیمیایی محققان میتوانند با جستجوی منابع این مواد در طبیعت، ماده مورد نیاز خود را استخراج و از آن استفاده کنند. این کار هم صرفه اقتصادی دارد و هم به محیط زیست آسیبی نمیرسد. نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Materials Letters منتشر شده است. 2 لینک به دیدگاه
azarafrooz 14221 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 خرداد، ۱۳۹۲ کاشکی تو آب اناریام سرو شه موخامش 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده