Mehr@z 1092 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 اردیبهشت، ۱۳۹۲ برای خیلی از دوستانی که میخوان معماری بخونند یا به این رشته علاقه دارند ممکنه این سوال پیش بیاد و پیش خودشون بگن که من به اندازه کافی برای معماری خلاقیت ندارم و نمیتونم تو این کار موفق بشم. تو این تاپیک میخوام به این مساله بپردازم که برای تبدیل شدن به یک معمار چه چیزهایی لازمه و باید چه کارهایی انجام بدن. چه جوری میشه یک معمار بود (ممکنه با چیزی که در ذهنتون هست کمی متفاوت باشه) آلیس تو راه به یک گربه میرسه و ازش میپرسه کجا باید برم؟ گربه جواب میده که کجا میخوای بری؟ آلیس میگه نمیدونم گربه تو جوابش میگه اصلا مهم نیست که کجا میخوای بری... آلیس در سرزمین عجایب لویس کارول جواب گربه برای کسانی که قصد دارند معماری بخونند خیلی عالیه! اینکه بدونی کجا میخوای بری نصف راه رو رفتی اطلاعاتی که تو این تاپیک براتون میزارم برای شما که به معماری علاقه دارید خیلی مفیده. به من اعتماد کنید. من خودم هم معمار هستم! هر معماری اینو تجربه کرده: ممکنه یکی از نزدیکاتون ازتون بپرسه که شغل شما چیه؟ یعنی زندگیتونو چه جوری میگذرونید. جواب من یک جمله است. من یک معمارم... وبعدش سکوت برام جالبه که بدونم بقیه در موردم چی فکر میکنند. آیا به نظرشون من درآمد خیلی زیادی دارم؟ آیا باید خیلی با استعداد باشم؟ آیا دست خیلی قویی دارم؟ و خیلی از این دست سوالا. من باید حدس بزنم که میخوان چی بگن و برای هر کدوم از این سوالات پیش پا افتاده جواب داشته باشم. یا شاید ازم بپرسن: هممم شما ساختمون طراحی میکنید؟ من همیشه بهشون گفتم آره. ولی تو ذهن خودم چی فکر میکنم؟ در حالی که تو عمرم حتی یک ساختمون هم طراحی نکردم. ولی این جواب برای توقف ادامه بحث خیلی خوبه. پس معمارها به چه کاری مشغولند؟ اگه از معمارها بپرسید که در طول روز چه کارهایی میکنید هر بار ممکنه جواب های متفاوتی بشنوید. بسته به اینکه در یک شهر بزرگ یا یک شهر کوچک هستند باز هم جواب ها متفاوته. مطمئنا کاری که امروزه معمارها میکنند این نیست! قبل از اینکه تصمیم بگیرید معماری بخونید تصور کنید که میخواهید کار روزانه تون در آینده چه جوری باشه. بعد با مطالبی که در ادامه میاد مقایسش کنید. 11 لینک به دیدگاه
Mehr@z 1092 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 اردیبهشت، ۱۳۹۲ طراحی معماری در یک شرکت بزرگ شرکت های بزرگ یک تیم کامل طراحی دارند که فقط روی طراحی اولیه تمرکز میکنند. اگه میخواید در یک شرکت بزرگ کار کنید باید به فکر زندگی در یک شهر بزرگ مثل نیویورک، هوستون، لوس آنجلس ... تهران، مشهد، تبریز ، اصفهان یا غیره باشید یعنی باید با زندگی در شهرهای کوچک خداحافظی کنید. معماران طراح در شرکت های بزرگ: طراحی دست آزاد، تهیه تصاویر اولیه پروژه با کامپیوتر، و ترکیب نهایی آنها برای ارائه به کارفرما. این معمارها توانایی هنری بسیار قوی دارند و بیشتر روزشون در فعالیتهای سمت چپ مغزشون( تصورات خلاق) میگذره. اگه شما به طراحی های زیبا با استفاده از نرم افزارهای Adobe Photoshop, Sketch Up, 3d Studio VI, 3d max, V Ray, و غیره علاقه دارید، حتما از کار کردن در چنین تیمی لذت خواهید برد. پس آینده خودتونو در شرکت های بزرگ امتحان کنید. ممکنه برای آماده کردن ارائه برای کارفرما یا جمع اوری مدارک برای شرکت در مسابقات تا نصفه های شب بیدار بمونید. ولی بیدار موندن تا نصفه شب برای کاری که بهش عشق میورزید خیلی لذت بخشه (تجربه کردم که میگم). یکی از بدی های کار در این نوع شرکت ها اینه که فرصت کار در فازهای بعدی ساخت پروژه رو به دست نمیارید، نمیتونید در طراحی پلان های ساختمون شرکت داشته باشید و حتی نمیتونید بفهمید ساختمون چه جوری ساخته میشه. تیم های طراحی بزرگ معمولا شامل اعضای ارشدی هستند که با ابزارهای سنتی مثل مداد و راپید کار میکنند و اعضای جوانتری که روی ابزارهای مدرنتر مثل کامپیوتر کار میکنند. توجه داشته باشید که رقابت برای کسب این شغل خیلی سخت و خشکه چرا که بیشتر معمارها میخوان وارد این کار بشن. برای رقابت در این عرصه باید توانایی بسیار زیادی در نشون دادن هنر و استعدادتون داشته باشید. در هر صورت اگه ترجیح میدید در همه قسمت های پروژه باشید، این کار برای شما مناسب نیست. معماران بخش تولید نقشه ها در شرکت های بزرگ: شرکت های بزرگ، معمارها و کارآموزان زیادی دارند که روی تولید نقشه ساختمان و کار روی نقشه ها مشغولند. اینها نقشه هایی هستند که به پیمانکار داده میشه که ساختمونو از روش بسازه. دانشجویان یا معماران جوان (با سابقه کاری کمتر از 10 سال) روز کاری خود رو در تصحیح و کار روی نقشه ها با استفاده از برنامه های CAD یا BIM سپری میکنند. ممکنه تمام روز رو روی صندلی بنشینید و یه سری کارها رو بارها و بارها انجام بدید. بعضی از معمارها این کارو دوست ندارند و بعضی دیگه دوست دارند. کار روی تولید نقشه ها این توانایی رو به معمار میده که بفهمه ساختمون چه جوری ساخته میشه و جزئیات کار چه جوری در میاد. این معمارها اساسا طراحی نمیکنند و تصاویر س*کسی از ساختمون تهیه نمیکنند. اینها کار معمارهاییه که در بالا بهشون اشاره کردیم. اگه شما تشنه شرکت در طراحی پلان ها و کشیدن طرح های زیبا هستید این کار رو بهتون پیشنهاد نمیکنیم. به عبارت دیگه اگه مغز شما به صورت تکنیکی رشد داشته (سمت راست مغزتون بیشتر کار میکنه) میتونید کار خوبی اینجا پیدا کنید. ریاست یک شرکت بزرگ: یک رئیس یا شریک کاری به بالاترین درجه در یک شرکت میرسه. درآمد سالانه رؤسا خیلی خوبه (حدود 100 تا 200 هزار دلار) چون سابقه بسیار زیادی دارند. (بالای 20 سال) به همین صورت روابط و سودآوری زیادی هم دارند( در جذب کارهای جدید) اونا به طور مکرر کار میگیرند و مشغول به طراحی ساختمون میشن. درصد بسیار کمی از معمارها به این سمت میرسن. شما هم اگه خیلی خوب کار کنید امیدوار باشید بعد از پنجاه سالگی به این سمت برسید. اگر هم خیلی این کارو دوست دارید ولی نمیتونید تا 50 سالگی صبر کنید بهتره برید وکالت بخونید! مدیریت پروژه: بعضی از معمارها مستقیما درگیر ساخت پروژه هستند. اونها جوابگوی سوالات پیمانکار در مورد نقشه ها هستند. تایم روزانشون به حرف زدن با پیمانکار (10درصد)، تحقیق در نقشه ها (10 درصد)، بازدید از سایت پروژه (50 درصد) و تعدیل و تصحیح نقشه ها (30 درصد... گاهی اشکالاتی تو نقشه ها وجود داره) سپری میشه. اگه شما از بیرون بودن لذت میبرید و آدم پرچانه و نقادی هستید، ممکنه بخواید مدیر پروژه بشید. توجه داشته باشید که خیلی از معمارهایی که برای مدیریت پروژه کار میکنند تمام طول روز پشت سیستم مینشینند. اگه واقعا میخواید در سایت و بیرون دفتر کار کنید بهتره برای پیمانکار کار کنید چرا که مدیر پروژه ای روی ساختمون کار میکنه که بالای 20 سال سابقه کاری داره. چون این کار مستلزم تجربه خیلی زیادیه. نویسنده جزئیات: بعضی از معمارها هم در شرکت های بزرگ هستند که کار اونها صرفا طراحی نیست. بلکه به نوشتن جزئیات کار، کیفیت مصالح و توصیفات پروژه مشغول هستند. مثلا یک نویسنده جزئیات به پیمانکار میگه که چه رنگی رو برای نقاشی فریم ها و با چه کیفیتی انتخاب کنه. کار روزانه این اشخاص به تحقیق در مورد تازه های مصالح و ویرایش متن های بزرگ میگذره. اگه شما از خوندن و نوشتن لذت میبرید میتونید در این کار موفق باشید. دقت کنید که نویسنده جزئیات اصلا به طراحی و نحوه اجرای پروژه کاری نداره. پس اگه شما از طراحی خوشتون نمیاد یا زیاد از نظر هنری استعداد ندارید میتونید در این کار مشغول بشید. 9 لینک به دیدگاه
Mehr@z 1092 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 اردیبهشت، ۱۳۹۲ معماری در شرکت های متوسط و کوچک: معمارهایی که در شرکت های متوسط و کوچک کار میکنند نباید توقع گرفتن کار طراحی آسمان خراش ها و بناهای ماندگارو داشته باشند. ولی به دلیل کوچکی این شرکت ها، معمارها میتونند در اکثر مراحل ساخت پروژه همکاری داشته باشند. خیلی از معماران رده بالا در این شرکت ها( با سابقه بالای 20 سال) کمی از هر کاری رو انجام میدن. یه کم طراحی میکنند، با پیمانکارا ملاقات میکنند، و معماران جوانتر رو مدیریت میکنند.( همون کارایی که خیلی از معمارای کله گنده ایران انجام میدن) صاحب شرکت یا دفتر خصوصی: خیلی از دانشجوهایی که وارد معماری میشن به رویای داشتن شرکت خصوصی فکر میکنند و میخوان رئیس خودشون باشن. مزایا و انعطاف پذیر بودن شروع شرکت خصوصی اغوا کننده ولی بسیار سخته. این معمارها زمان زیادی با سرمایه اندک کار میکنند. حقوق سالیانه اونها ممکنه چیزی حدود 50 تا 70 هزار دلار باشه. (برای معمارهایی که بیشتر از 10 سال سابقه کاری دارند) پس اگه میخواید خیلی زود پولدار بشید قبل از هر اقدامی خوب فکر کنید. ولی اگه میخواید پیراهنای زیادی پاره کنید و پولدار شدن سریع زیاد براتون مهم نیست، این کار مناسب شماست. کارآموزها: اگه میخواید به هر یک از مشاغلی که در بالا اشاره شد برسید باید حداقل 3 تا 5 سال رو به صورت کارآموز کار کنید که در روز باید 8 ساعت پشت سیستم بنشینید. فقط بعضی از کارآموزانی که در شرکت های بزرگ کار میکنند ممکنه کارای خلاقانه انجام بدن و در تیم طراحی حضور داشته باشند (نگاه کنید به معماری در شرکت های بزرگ در بالای همین مقاله) بقیه کارآموزان باید اغلب روزشونو پشت کامپوتر به کارهای پاک نویسی مشغول باشند. توصیف کامل همه بخش ها و مشاغل معماری غیر ممکنه. ولی این تاپیک شروع خوبی بود. اینکه بدونید به چی علاقه دارید در تصمیم گیری و انتخاب هر کدوم از سمت ها تاثیر زیادی داره. بعضی از معمارها خونه طراحی میکنند، بعضی مدرسه، بعضی تمام طول روز پشت کامپیوتر مینشینند و بعضی باید همه روزشونو تو سایت پروژه سپری کنند. بعضی از معمارها هیچ وقت طراحی نمیکنند، بعضی از هر کاری بخشی رو انجام میدن. پس اگه یه روز منو تو خیابون دیدید و پرسیدید دارم چیکار میکنم و من جواب دادم که "من معمار هستم" ممکنه بفهمید منظورم چیه! منبع: lifeofanarchitect.com لینک به مقاله اصلی: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ترجمه و خلاصه: Mehr@z 9 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده