رفتن به مطلب

درمان موفقیت‌آمیز سرطان پستان با جلبک‌های قرمز دریایی


ارسال های توصیه شده

محقق ایرانی دانشگاه «پوترا» (UPM) مالزی موفق به درمان سرطان پستان با استفاده از گونه‌ای جلبک‌ قرمز دریایی در فاز حیوانی شد.

 

فاطمه شمس‌آبادی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی و مجری طرح در گفت‌وگو باایسنا، اظهار کرد: جلبک‌های دریایی به سه دسته قرمز، قهوه‌ای و سبز تقسیم می‌شوند. در کار تحقیقاتی که به صورت تیمی در دانشگاه مالزی انجام شد، هر یک از دانشجویان به بررسی یکی از انواع جلبک‌ها و تأثیر آن بر روی درمان سرطان پرداختند.

 

وی افزود: در این طرح جلبک‌ها را جمع‌آوری و عصاره‌گیری کردیم؛ سپس به بررسی تأثیر آن‌ها برروی 5 نوع از سلول‌های سرطانی انسان که دو نوع از آن‌ها از سلول‌های سرطان سینه انسان بودند، پرداختیم و به این نتیجه رسیدیم که گونه ای جلبک‌ دریایی قرمز (Eucheuma cottonii L) بهترین تأثیر را بر روی سلول‌های سرطانی دارند.

 

دانش‌آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه upm مالزی درخصوص مراحل تست حیوانی این طرح، خاطرنشان کرد: در شرایط حیوانی ابتدا موش‌ها را از طریق کشت سلول‌های سرطان سینه موش به سرطان مبتلا کردیم و پس از گذشت یک هفته از رشد این سلول‌ها، مرحله درمان و کنترل سرطان از طریق خوراندن عصاره این جلبک‌ها به موش‌های سرطانی در طول یک ماه را آغاز کردیم. نتایج این تحقیق نشان داد رشد تومور سرطانی متوقف و اندازه آن کوچک‌تر شده است.

 

شمس‌آبادی اضافه کرد: در مدت یک هفته پس از رشد و درمان یک ماهه، خون‌گیری انجام شده و نمونه خون برای مارکر آنتی اکسیدانت و لیپید پراکسیداسیون مورد آزمایش‌ قرار گرفت و تست بافت برای بافت‌های کبد و کلیه و تومور انجام شد. نتایج بررسی‌ها نشان داد که در مرحله نخست که همان رشد یک هفته‌ای قبل از شروع درمان بود، میزان MDA مارکر لیپید پروکسیداسیون افزایش یافته و این درحالی است که نتایج درمان با استفاده از عصاره جلبک منجر به کاهش این ماده و توقف رشد تومور سینه و کوچک ترشدن سایز آن شده و نسبت به داروی رایج درمان سرطان سینه (تاموکسیفن)، آسیب بافتی کمتری در این روش مشاهده می‌شود.

 

وی در پایان تصریح کرد: نتایج تست‌های این روش درمانی در مراحل سلولی و حیوانی موفقیت‌آمیز بوده؛ اما برای اطمینان از نتایج این روش در فاز انسانی، به ماکرهای بیشتری نیاز داریم که امیدواریم بتوانیم در آینده، آن را به عنوان روشی نوین در درمان سرطان سینه مورد استفاده قرار دهیم.

  • Like 6
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...