azarafrooz 14221 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 فروردین، ۱۳۹۲ ابتداي ماجرا هرچه دماي آب کمتر و فشار بيشتر باشد , ظرفيت پذيرش گاز بيشتري را خواهد داشت و به عنوان مثال co2 بيشتري را در خود حل مي کند. هنگام توليد نوشابه با استفاده از اين خاصيت , در دماهاي پايين و فشار بالا , نوشيدني با تزريق گاز co حالت اشباع مي رسد. بنابراين وقتي در نوشابه باز شود و نوشابه در دما و فشار معمولي قرار گيرد , محلول خاصيت فوق اشباع دارد يعني مقدار co2 حل شده در آن بيش از ظرفيت انحلال در آن دما و فشار است. چنين محلولي اگر شرايط مهيا باشد تمايل به آزاد کردن co2 دارد. براي اين کار گاز co2 محلول بايد به صورت حباب درآيد يعني مولکولهاي co2 حل شده بايد در نقطه اي جمع شوند و با به هم پيوستن , يک حباب تشکيل دهند و به سطح نوشابه بيايند و از آن خارج شوند. اگر دقت کرده باشيد تشکيل حباب در سطوح تماس خارجي نوشابه اتفاق مي افتد يعني در سطح نوشابه و ديواره هاي بطري يا دورني . به زبان ساده اين سطوح و به خصوص نا همواري هاي موجود روي آنها يا هر نوع ناهمگني موجود در محيط نقش جايگاههاي تجمع يا مکانهايي براي به هم پيوستن مولکولها و تشکيل حباب را بازي مي کنند.به عبارت عاميانه يعني مولکولها براي ايجاد حباب دنبال بهانه مي گردند و اين بهانه را در اين سطوح پيدا مي کنند. در اين وضعيت ريختن نمک در نوشابه باعث خروج سريع تر گاز از محلول مي شود. زيرا سطح بيشتري براي تشکيل حباب در اختيار مولکولها قرار مي گيرد ( سطح جانبي بلورهاي نمک ) . چيزي مانند تبلور ( = بلور شدن ) شکر پس از قرار دادن بلور يا نخ در محلول فوق اشباع آن.بنابراين چنين اتفاقي اصلا شيميايي نيست. هيچ واکنشي هم صورت نمي گيرد و تقريبا هر ماده اي از نمک و شکر گرفته تا شن و ماسه که بتوانند نوعي ناهمگني در محيط نوشابه ايجاد کند يا سطح آزاد در اختيار آن قرار دهد ( يا به طور خلاصه بهانه دست مولکولها بدهد ! ) ميتواند اين کار را بکند . اين اتفاق را حتما در هنگام وارد کردن ني در نوشابه ديده ايد. تنها مزيت نمک با شکر اين است که به دليل داشتن دانه هاي ريز سطح جانبي نسبي بيشتري در مقايسه با مواد درشت تر دارند. همين! از اين به بعد مي توانيد در نوشابه دوستتان به جاي نمک خاک بريزيد !!! منبع: وبلاگ "دنیای شیمی" 9 لینک به دیدگاه
Matin H-d 18145 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 فروردین، ۱۳۹۲ چقد سخت توضیح داده:icon_razz: 4 لینک به دیدگاه
azarafrooz 14221 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 16 فروردین، ۱۳۹۲ :5c6ipag2mnshmsf5ju3 داره میگه ها چون نوشابه با گاز CO2 اشباع شده دیدی تا درش رو باز میکنی حباب میزنه بالا به اصطلاح گازش خارج میشه حالا نمک شکر یا خاک زمانی که میریزی این حبابا میرن دوره این نمک و اینا جمع میشند میاند تو سطح برای همین یه جورایی جاذب حباب میشند که حبابا بیاند دورشون اینجوری میشه که گاز بیشتری خارج میشه امیدوارم خوف توضیح داده باشم 4 لینک به دیدگاه
Matin H-d 18145 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 فروردین، ۱۳۹۲ :5c6ipag2mnshmsf5ju3 داره میگه ها چون نوشابه با گاز CO2 اشباع شده دیدی تا درش رو باز میکنی حباب میزنه بالا به اصطلاح گازش خارج میشه حالا نمک شکر یا خاک زمانی که میریزی این حبابا میرن دوره این نمک و اینا جمع میشند میاند تو سطح برای همین یه جورایی جاذب حباب میشند که حبابا بیاند دورشون اینجوری میشه که گاز بیشتری خارج میشه امیدوارم خوف توضیح داده باشم مرسی عـــــــــزیزم:icon_gol: 3 لینک به دیدگاه
wheeler 8640 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 شهریور، ۱۳۹۲ البته البته و بازم البته ! همه اون گاز انيدريد كربنيك نيست! قسمت بزرگش چيز ديگه ايه كه قبلا اين تست شده و گفتم تو تالار شيمي خيلي ساده ميشه مشخص كرد نوشابه ما يا كولاست و يا رنگهاي ديگه كولا كه مشخصه فسفريك اسيد با دوز پايين و رنگهاي ديگه سيتريك اسيد! حالا زماني كه قراره نمك بريزيد يدونه از اين كاغذ سركاريا pH بذاريد بالاي ظرف ببينيد چي ميشه! يا بالاي اون گاز يك كبريت بزنيد ببينيد چي ميشه!! سادس كاغذ شما قرمز ميشه و شعله كبريت يا فندك شما هم به شدت دود ميكنه! بازم هم اون گاز انيدريد كربنيكه؟ نه قسمت اعظم اون گاز HCL هستش! محيط ما اسيد غليظ نداره ولي اون مقداري هست كه كار كنه مخصوصا فسفريك كه سه ظرفيتيه شكل كار اينه H3PO4 + 3NaCL ------->3HCL + Na3PO4 اين مثال فسفريك بود و سيتريك هم مثل همينه و سيترات سديم رو با خشك كردن نوشابه ميشه برداشت! دوغ هم به همين شكله . اصلا فرقي نداره هر اسيدي باشه همين داستان مياد وسط موفق باشيد 6 لینک به دیدگاه
Elixir 1749 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آذر، ۱۳۹۲ مرسی بچه ها خب این نمک ریختن توی نوشابه که تفریح بچه گیهامون بود قرص نعناع را تا حالا امتحان کردین؟؟ من خودم با نوشابه معمولی یه نفره تست کردم یکی از دوستام هم با نوشابه کولا امتحان کرده، کولا خیلی بهتر جواب میده و دوستم دیده که نوشابه تا ارتفاع 20 متر بالا پاشیده شده Cola & mentos 2 لینک به دیدگاه
a.namdar 5908 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آذر، ۱۳۹۲ مرسی بچه ها خب این نمک ریختن توی نوشابه که تفریح بچه گیهامون بود قرص نعناع را تا حالا امتحان کردین؟؟ من خودم با نوشابه معمولی یه نفره تست کردم یکی از دوستام هم با نوشابه کولا امتحان کرده، کولا خیلی بهتر جواب میده و دوستم دیده که نوشابه تا ارتفاع 20 متر بالا پاشیده شده Cola & mentos همین قرص نعنا سفیدا ک بچه بودیم میخوردیم؟؟؟ یعنی ممکنه قرص نعنا بخورم بعدش کولا بخورم معده م بترکه؟؟ 1 لینک به دیدگاه
Elixir 1749 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آذر، ۱۳۹۲ همین قرص نعنا سفیدا ک بچه بودیم میخوردیم؟؟؟ یعنی ممکنه قرص نعنا بخورم بعدش کولا بخورم معده م بترکه؟؟ دقیقا اردشیر یکی از دوستام روی عمه بیچاره ش تست کرده، از دهن عمه ش کف زده بیرون البته نوشابه ای که به عمه ش داده بود ازین ایرانی ها بود، منم که نوشابه ایرانی را تست کردم فقط کف کرد کولا را فقط رو دشمنت تست کن 2 لینک به دیدگاه
a.namdar 5908 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آذر، ۱۳۹۲ دقیقا اردشیر یکی از دوستام روی عمه بیچاره ش تست کرده، از دهن عمه ش کف زده بیرون البته نوشابه ای که به عمه ش داده بود ازین ایرانی ها بود، منم که نوشابه ایرانی را تست کردم فقط کف کرد کولا را فقط رو دشمنت تست کن ایول مرسی. عجب روش باحالی. میشه کشتار دسته جمعی راه انداخت باهاش. 2 لینک به دیدگاه
Elixir 1749 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آذر، ۱۳۹۲ ایول مرسی. عجب روش باحالی. میشه کشتار دسته جمعی راه انداخت باهاش. هیچ اثری هم ازت نمیمونه :ws28: 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده