Peyman 16150 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 اسفند، ۱۳۹۱ منبع مطالب ذکر شده در این تاپیک انجمن نواندیشان است و استفاده از مطالب صرفا با ذکر منبع آن یعنی www.noandishaan.com مجاز است سرباره فومی سرباره فومی اصطلاح رایجی است که به کفه حاصل از سرباره، که عمدتا متشکل از مونوکسید کربن و دی اکسید کربن است، در هنگام تولید فولاد در کوره های قوس الکتریکی گفته می شود. تشکیل فوم صرفا مختص به کوره قوس الکتریکی نیست، بلکه در حین تولید فولاد در کوره دمش اکسیژن یا کنورتر نیز سرباره فومی وجود دارد اما اهمیت این سرباره در کوره قوس الکتریکی به اندازه ای است که تحقیقات فراوانی بر روی نحوه شکل گیری حباب های مونوکسید کربن، اندازه گیری سایز آن ها، مدلسازی واکنش های اینترفیس بین فازهای مذاب و گازی، سینتیک تشکیل این گازها و ... انجام شده است از جمله مزایای این فوم، زمانی که کوره فولادسازی در سرویس هست در حین تولید فولاد، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش مصرف الکترود، کاهش صدای کوره، کاهش تولید ذرات غبار، کاهش Voltage Fluctuation، کاهش مصرف نسوز کوره و ... می باشد در پست های بعدی پروفایل تولید فولاد در کوره قوس اکتریکی (نمودار توان کوره بر حسب زمان) مورد بررسی قرار می گیره، برای اینکه ببینیم چه زمان سرباره فومی در کروه تشکیل می شود. برای اندازه گیری سرباره فومی شاخصی ارائه می شه به عنوان ایندکس فومی Foamy Index محققین زیادی روی این ایندکس کار کردن و روابط مختلفی برای اون ارائه دادن چیزی که این روابط رو از هم متمایز می کنه، شرایط سرباره است، یعنی ترکیب، مقدار بازیسیته، دما و ... از جمله کسانی که روی این ایندکس بسیار کار کرد، پروفسور Fruehan هست که رابطه ارائه شده توسط وی و همکارش Ito از جمله پرکاربردترین روابط محاسبه سرباره فومی نحوه تشکیل این فوم، رابطه نسبت ارتفاع به حجم گاز به صورت تئوری در ادامه بررسی می شود. ایندکس سرباره فومی تابع عوامل زیادی از جمله ویسکوزیته سرباره، کشش سطحی و چگالی سرباره و همچنین سایز حباب های گازی است هر کدوم از این موارد زمینه تحقیقات بسیاری است که به مرور مطالبی که بهشون دسترسی دارم رو براتون می ذارم. برای شروع مقاله زیر رو مطالعه کنید مقالات Fruehan و Ito و همچنین مقاله Zhang که از جمله مقالات مبنا برای اندازه گیری سرباره فومی است، بعد براتون می زارم، الان دمه دستم نیست تا بعد برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده