رفتن به مطلب

آیا با تکنوکراسی موافقید ...

Lean

آیا با تکنوکراسی موافقید؟  

13 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. آیا با تکنوکراسی موافقید؟

• 9
    • 3
    • 1

ارسال های توصیه شده

سلام خدمت دوستان نو اندیش

در ابتدا باید بگم که این یک بحث سیاسی نیست بلکه یک نظر سنجی در مورد یک نظریه است ابتدا به تعریف عنوان تایپیک وی پردازم:

تکنوکراسی - Technocracy - یا فن سالاری یعنی حکومت تکنیک یعنی نظامی که در آن سیاست ، اقتصاد ، فرهنگ و ... به وسیله صاحبان فن اداره میشه

این نظام مبتنی بر ماشینیسم خواهد بود و بر دانش فنی تکیه دارد در این نظان صاحبان علوم ، مهندسین ، متخصصین و دانشمندان اداره کلیه امور رو در دست دارند ، و به این افراد تکنوکرات میگن .

تكنوكرات‌ها كساني هستند كه فن و تكنولوژي را برتر از هر چيزي حتی مذهب مي‌دانند و فن سالاري را برتر از هر اصولي مي‌شمارند و معتقدند صنعت و تكنولوژي بالاتر و مهمتر از هر اصلي است و فن سالاران مستحق حكومتند.

حال سوال من اینه آیا حاضرید در جامعه ای زندگی کنید که توسط تکنوکرات ها اداره میشه؟؟

• Like 15
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 41
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

تکنولوژی تا حد زیادش بد نیست ولی این تکنولوژی نباید خیلی چیزها رو ازمون بگیره به عنوان مثال میگم

زندگی مادر بزرگامون با خودمون رو مقایسه کنید؟ تو عصر تکنولوژی سلامت بدن و روانی کمتره ولی ماشالله اونها چه انرژی و عمری داشتن و ما جوونها چه طور؟ روابط خانوادگی اونها چطور بود؟ الان چطوره؟ در کل تکنولوژی اگر درست استفاده بشه بد نیستش:banel_smiley_4:

با اون حذف مذهب هم موافقم:ws3:

• Like 4
لینک به دیدگاه
تکنولوژی تا حد زیادش بد نیست ولی این تکنولوژی نباید خیلی چیزها رو ازمون بگیره به عنوان مثال میگم

زندگی مادر بزرگامون با خودمون رو مقایسه کنید؟ تو عصر تکنولوژی سلامت بدن و روانی کمتره ولی ماشالله اونها چه انرژی و عمری داشتن و ما جوونها چه طور؟ روابط خانوادگی اونها چطور بود؟ الان چطوره؟ در کل تکنولوژی اگر درست استفاده بشه بد نیستش:banel_smiley_4:

با اون حذف مذهب هم موافقم:ws3:

اینکه متخصصین بخوان حکومت کنن در تمامی حوزه های مثل اقتصاد، سیاست ، فرهنگ و.... خواهد بود و این لزوما به معنی غرق شدن در تکنولوژی نیست ، عمده مخالفت جوامع مذهبی با تکنوکراسی حذف نقش مذهب در حکومته:ws3:

• Like 5
لینک به دیدگاه

اونها استدلال میکنن صرف داشتن تخصص جامعه رو به پیشرفت سوق نمیده ، اعتقاد دارند که تعهد در اولویت قرار داره و تعهد نه به معنای وطن دوستی بلکه تعهدات مذهبی شرطه:banel_smiley_4:

یعنی کسی که لزوما مذهبی نیست به دنبال سوء استفاده از قدرته ؟ یعنی آدمی که تعهد مذهبی نداره به فکر جامعه خودش و مردمش نیست؟

• Like 4
لینک به دیدگاه

نمیدونم!

حس میکنم بازم یه نوع دیکتاتوری درش وجود داره.

مردم دنبال یه عده میرن! حالا جدا از اینکه اون عده کارشون خوبه یا نه. من خوشم نمیاد.

به نظرم ایده آلش اینه که خواست مردم لحاظ شه.

زوری نباید چیزی به مردم تحمیل بشه.

من خوشم نمیاد.

من مثلاً مجلس افغانستان رو میبینم که ماینده ها با لباسای محلی میان و نمیدونم ظاهرای عجیب غریب یا مجلس هند، واقعاً لذت میبرم.

شاید آدمای بی سوادی باشن و تخصصی نداشته باشن ولی نماینده یه عده هستن! یه عده نظرشون اینه که این شخص براشون تصمیم بگیره! شاید تصمیم اشتباهی بگیره ولی خواست مردمشون این بوده.

من مخالفم:icon_gol:

• Like 5
لینک به دیدگاه

دوست عزیز مثل این میمونه که بپرسی ایا با داشتن 10 میلیون دلار تو حساب بانکیتون موافقید.البته فکر کردن به این سیستم تو ایران حداقل تا 20 سال اینده یک فانتزی و رویا هست و جاش تو تاپیک طنز فانتزی ها من هست.

• Like 5
لینک به دیدگاه
زنده یاد مختاری هدفش و راهش این بود که باید جامعه کتاب خون بشه تا قدرت تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که به سمتش میاد رو پیدا کنه جامعه ای که رشد فکری و فرهنگی نکنه هرگز به ازادی که توش حرمت و ارزشهای انسانی و اخلاقی پاس داشته بشه نمیرسه

لزوما از صندوق رای , دموکراسی بیرون نمیاد اینو با دل و جونم لمس کردم و میکنم

جامعه مثل یه گله گوسپند میشه که بش یه سری چیزا رو القا می کنن بعدش میان بشون حق رای میدن چنین جامعه ای حق انتخاب داره ولی قدرت تشخیص صلاح خودشو نداره

جامعه کتابخون هم جامعه ای که طبقه متوسطش بیشترین تعداد نفرات جمعیتی رو داشته باشه

جامعه ای که گشنه نباشه

برای ایجاد چنین جامعه ای هم لزوما باید نخبه ها و تکنوکرات ها در راس امور قرار بگیرن

افعانستان چامعه ای که کتاب دستش نیس جامعه ای که زنانشون وقتی میخوان طلاق بگیرن اول باید ثابت کنن اون مرد شوهرشونه

هرگز نباید حق رای به بی سوادها داد نتیجه اش میشه همون مجلسی که نمایندگان بلانسبت یه عده انسان گوسپند مسلک دارای حق رای

طبقه بی سواد و وپایین جامعه بخصوص محروم فرهنگی و اقتصادی رو نباید وارد تصمیم گیری های کلان کرد بلکه باید کم کم با ساختن مدرسه و بهبود شرایط اقتصادی و سیر کردن شکم پله پله رشدشون داد وقتی شکمش سیر شد اون موقع می تونی دستش کتاب بدی و حرف از حقوق شهروندی و برابر انسانها بزنی

به شدت تایید میشه گاهی شرایط طوری چیده میشن که خواست توده ها اتفاق میفته و نخبه ها که صلاح رو بهتر میشناسن و امور رو بهتر اداره میکنن در اقلیت قرار می گیرن و توده ها در چاهی که از سر ناآگاهی کندن میفتن ، در جامعه ای که سطح آگاهی رشد نکرده و فاصله زیادی بین عوام و قشر متخصص از نظر آگاهی هست لزوما دموکراسی نسخه خوبی نیست

• Like 3
لینک به دیدگاه
زنده یاد مختاری هدفش و راهش این بود که باید جامعه کتاب خون بشه تا قدرت تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که به سمتش میاد رو پیدا کنه جامعه ای که رشد فکری و فرهنگی نکنه هرگز به ازادی که توش حرمت و ارزشهای انسانی و اخلاقی پاس داشته بشه نمیرسه

لزوما از صندوق رای , دموکراسی بیرون نمیاد اینو با دل و جونم لمس کردم و میکنم

جامعه مثل یه گله گوسپند میشه که بش یه سری چیزا رو القا می کنن بعدش میان بشون حق رای میدن چنین جامعه ای حق انتخاب داره ولی قدرت تشخیص صلاح خودشو نداره

جامعه کتابخون هم جامعه ای که طبقه متوسطش بیشترین تعداد نفرات جمعیتی رو داشته باشه

جامعه ای که گشنه نباشه

برای ایجاد چنین جامعه ای هم لزوما باید نخبه ها و تکنوکرات ها در راس امور قرار بگیرن

افعانستان چامعه ای که کتاب دستش نیس جامعه ای که زنانشون وقتی میخوان طلاق بگیرن اول باید ثابت کنن اون مرد شوهرشونه

هرگز نباید حق رای به بی سوادها داد نتیجه اش میشه همون مجلسی که نمایندگان بلانسبت یه عده انسان گوسپند مسلک دارای حق رای

طبقه بی سواد و وپایین جامعه بخصوص محروم فرهنگی و اقتصادی رو نباید وارد تصمیم گیری های کلان کرد بلکه باید کم کم با ساختن مدرسه و بهبود شرایط اقتصادی و سیر کردن شکم پله پله رشدشون داد وقتی شکمش سیر شد اون موقع می تونی دستش کتاب بدی و حرف از حقوق شهروندی و برابر انسانها بزنی

حرفتون رو در مورد لزوم آگاهی در ین مردم رو کاملاً قبول دارم.

ولی به نظرم پیشرفت و رشد و آزادی و هرچیزی زوری نمیشه. به نظرم نباید جلوتر از فهم مردم خیلی چیزا رو بهشون داد.

در مورد ایران خب من از شرایط فعلی خیلی ناراضیم ولی یه چیزو خیلی دوست دارم، اینکه لیاقت ما همینه!

اینکه لیاقت ما همینه که نماینده هامون تو مجلس بحث و گیرشون این باشه که سوال بپرسن یا نپرسن!

اینکه فساد داره کل کشورو بر میداره!

ما لیاقت داشتن آزادی سطح بالا و پیشرفت تو خیلی زمینه ها رو نداریم!

این قضیه تو کشور رو خیلی دوست دارم. اینکه بر هر ملتی کسانی حکومت میکنن که لیاقتشو دارن.

به هرحال باید یه فرقی بین مردم ما و مردم مصر یا سوریه و ... باشه یا نه؟! شدت سرکوب مردم در بعد از انتخابات از شدت سرکوب تو سوریه بیشتر بود؟!

باید یه فرقی بین مردم ما و مردم سوئیس باشه یا نه؟! اینجوری جفتمون به آزادی میرسیم که! باید یه فرقی بین مردم ایران با سرانه مطالعه چند دقیقه در هفته با مردم فرانسه با سرانه مطالعه 12 ساعت در هفته باشه یا نه؟!

به نظرم هرچیزی تدریجیش خوبه. فهم و شعور مردم رو باید تدریجی بالا بره تا تمام اتفاقات خوب بعدش بیوفته.

زوری بشه میشه مثل قبل انقلاب که مردم شعور و ظرفیت درک پیشرفت های کشور در اون زمان رو نداشتن.

• Like 4
لینک به دیدگاه
حرفتون رو در مورد لزوم آگاهی در ین مردم رو کاملاً قبول دارم.

ولی به نظرم پیشرفت و رشد و آزادی و هرچیزی زوری نمیشه. به نظرم نباید جلوتر از فهم مردم خیلی چیزا رو بهشون داد.

در مورد ایران خب من از شرایط فعلی خیلی ناراضیم ولی یه چیزو خیلی دوست دارم، اینکه لیاقت ما همینه!

اینکه لیاقت ما همینه که نماینده هامون تو مجلس بحث و گیرشون این باشه که سوال بپرسن یا نپرسن!

اینکه فساد داره کل کشورو بر میداره!

ما لیاقت داشتن آزادی سطح بالا و پیشرفت تو خیلی زمینه ها رو نداریم!

این قضیه تو کشور رو خیلی دوست دارم. اینکه بر هر ملتی کسانی حکومت میکنن که لیاقتشو دارن.

به هرحال باید یه فرقی بین مردم ما و مردم مصر یا سوریه و ... باشه یا نه؟! شدت سرکوب مردم در بعد از انتخابات از شدت سرکوب تو سوریه بیشتر بود؟!

باید یه فرقی بین مردم ما و مردم سوئیس باشه یا نه؟! اینجوری جفتمون به آزادی میرسیم که! باید یه فرقی بین مردم ایران با سرانه مطالعه چند دقیقه در هفته با مردم فرانسه با سرانه مطالعه 12 ساعت در هفته باشه یا نه؟!

به نظرم هرچیزی تدریجیش خوبه. فهم و شعور مردم رو باید تدریجی بالا بره تا تمام اتفاقات خوب بعدش بیوفته.

زوری بشه میشه مثل قبل انقلاب که مردم شعور و ظرفیت درک پیشرفت های کشور در اون زمان رو نداشتن.

ممنون از امیر عزیز

اول اشاره کنم که بحث رو به سمت سیاسی شدن نبرید و از کشور صحبتی نشه اینجا بحث سر اینه که با تخصص میشه کشوری رو اداره کرد یا خیر غیر از تخصص چیز دیگری هم لازمه یا نه ، در بحث دموکراسی به واقع ابتدا باید ظرفیت و آگاهی رشد کنه بعد پیاده سازی بشه ، شما رد جامعه ای قصد داری مردم رو واکسینه کنی اما مردم بر اساس اعتقادات خرافی تزریق واکسن رو تزریق شیطان به بدن می دونند اینجا دیگه دموکراسی کارساز نیست بلکه صرفا با دیکتاتوری باید کار صورت بگیره شما اگر بخواید نهادینه کنید و فرهنگ سازی کنید که واکسن برای سلامتی مفیده عده زیادی بیمار شدن و جان خودشون رو از دست دادن ، در جامعه ای که عوام و توده ها بخش قالب جامعه هستند با یک برنامه تبلیغاتی این افراد به هر سمتی هدایت می شن و این از سر آگاهی نیست در اینجور موارد معمولا کسانی که قدرت تبلیغاتی رو دارن به قدرت می رسن و قشر متفکر و متخصص راه به جایی نمیبرن پس تا اینجا سه سوال مطرخ میشه

1- متخصصین محق هستند که خواستار اداره جامعه باشن؟

2- غیر از تخصص نیاز به چیز دیگری دارند ؟

3- در برابر توده ها و تفکر عامه چه اقدامی باید از طرف متخصصین انجام بشه ؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

این که اهل فن در هر موقعیتی قرار بگیره خوبه اما دلیل قبول نداشتن مذهب چیه؟!منظورم اینه که با چه هدفی مطرح شده...

به نظرم در راس همه چیز بهتره اخلاق قرار بگیره که هر ملتی سعی کردن این رو یه جوری ایجاد کنن یکی به اسم مذهب یکی به اسم تعهد و ... .البته به هر صورتی که "حق" رعایت بشه خوبه اما داریم مشاهده می کنیم که با وجودی که این اسامی(مذهب و این چیزا) مبنا قرار می گیره،هر کس سعی می کنه سودجویانه بهش نگاه کنه یعنی براش مذهب و اخلاق چیزی تعریف می شه که به نفعش باشه،فقط همین!این یعنی هرکس به اسم دین و مذهب هرکاری که می خواد رو انجام می ده و تمام مسئولیت کارهاش رو به گردن مذهب میندازه و این می شه سواستفاده...

حالا وقتی اینجا یه هچین مقوله ای وجود نداره خوبیش اینه که لااقل هرکس مسئولیت کارهاش رو خودش به عهده می گیره اما مشکل اینه که مبنایی وجود نداره و عملکرد با چیزی سنجیده نمی شه و همینطور ممکنه ناهماهنگی بین ارگان ها ایجاد بشه...

یه سوال : فن در این نظام در خدمت انسان قرار می گیره یا بر انسان و انسانیت هم برتری داره؟!!

• Like 3
لینک به دیدگاه
این که اهل فن در هر موقعیتی قرار بگیره خوبه اما دلیل قبول نداشتن مذهب چیه؟!منظورم اینه که با چه هدفی مطرح شده...

به نظرم در راس همه چیز بهتره اخلاق قرار بگیره که هر ملتی سعی کردن این رو یه جوری ایجاد کنن یکی به اسم مذهب یکی به اسم تعهد و ... .البته به هر صورتی که "حق" رعایت بشه خوبه اما داریم مشاهده می کنیم که با وجودی که این اسامی(مذهب و این چیزا) مبنا قرار می گیره،هر کس سعی می کنه سودجویانه بهش نگاه کنه یعنی براش مذهب و اخلاق چیزی تعریف می شه که به نفعش باشه،فقط همین!این یعنی هرکس به اسم دین و مذهب هرکاری که می خواد رو انجام می ده و تمام مسئولیت کارهاش رو به گردن مذهب میندازه و این می شه سواستفاده...

حالا وقتی اینجا یه هچین مقوله ای وجود نداره خوبیش اینه که لااقل هرکس مسئولیت کارهاش رو خودش به عهده می گیره اما مشکل اینه که مبنایی وجود نداره و عملکرد با چیزی سنجیده نمی شه و همینطور ممکنه ناهماهنگی بین ارگان ها ایجاد بشه...

یه سوال : فن در این نظام در خدمت انسان قرار می گیره یا بر انسان و انسانیت هم برتری داره؟!!

در برخی جوامع اصولی ایجاد میشه که ممکنه بخش اعظمی از اهل فن به اون اصول معتقد نباشن و این باعث میشه این بخش از معادلات جامعه کنار گذاشته بشن در حالی که در حوزه خود بهترین هستند کسان دیگری صرفا بخاطر اعتقاد به اون موارد در راس قدرت قرار بگیرن آیا درسته یا نه؟ فرض کنید حاکمینی که این اصول رو در جامعه پیاده کردن این اعتقاد رو داشته باشن که عدم اعتقاد به مذهب یعنی بی اخلاقی اما این سوال مطرح میشه که ایا مذهب ضمانت کننده اخلاقه ؟ آیا عدم اعتقاد به مذهب مساوی میشه با بی اخلاقی ؟ در کشور ها سکولار اعتقادی به مذهب وجود نداره اما اخلاق بیشتر حاکمه این چطور تفسیر میشه؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
ملتی که از رو احساسات انقلاب کنه، یا از این ور بوم میافته یا اونور!

نمونه ش انقلاب 57 و جنبش های اخیر:icon_razz:

خب بحث ما بیشتر روی تعهد و تخصص متمرکزه هانی رو این مورد نظر بده:w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه
خب بحث ما بیشتر روی تعهد و تخصص متمرکزه هانی رو این مورد نظر بده:w16:

من میگم دوتاش باید باهم باشه رو همین حساب اصن رای ندادم :|

• Like 2
لینک به دیدگاه
در برخی جوامع اصولی ایجاد میشه که ممکنه بخش اعظمی از اهل فن به اون اصول معتقد نباشن و این باعث میشه این بخش از معادلات جامعه کنار گذاشته بشن در حالی که در حوزه خود بهترین هستند کسان دیگری صرفا بخاطر اعتقاد به اون موارد در راس قدرت قرار بگیرن آیا درسته یا نه؟ فرض کنید حاکمینی که این اصول رو در جامعه پیاده کردن این اعتقاد رو داشته باشن که عدم اعتقاد به مذهب یعنی بی اخلاقی اما این سوال مطرح میشه که ایا مذهب ضمانت کننده اخلاقه ؟ آیا عدم اعتقاد به مذهب مساوی میشه با بی اخلاقی ؟ در کشور ها سکولار اعتقادی به مذهب وجود نداره اما اخلاق بیشتر حاکمه این چطور تفسیر میشه؟

به نظرم مذهب اصلا اخلاق رو تضمین نمی کنه،نمونش رو هم کم ندیدیم تا حالا...این که اخلاق حاکم باشه خیلی درست و خوبه اما در تکنوکراسی اخلاق و فن با هم چه ارتباطی دارن؟در کنار هم مهمن یا یکی بر اون یکی برتری داره؟!

• Like 1
لینک به دیدگاه
به نظرم مذهب اصلا اخلاق رو تضمین نمی کنه،نمونش رو هم کم ندیدیم تا حالا...این که اخلاق حاکم باشه خیلی درست و خوبه اما در تکنوکراسی اخلاق و فن با هم چه ارتباطی دارن؟در کنار هم مهمن یا یکی بر اون یکی برتری داره؟!

در تکنوکراسی همه چیز ابتدا با تئوری و علم سنجیده میشه حتی اخلاق، در تکنوکراسی یا حکومت اهل فن ، اخلاق در مرتبه پایین تر از تخصص قرار داره و همه چیز تنها با فن سنجیده میشه ، البته این نظر شخصی منه:w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه
در تکنوکراسی همه چیز ابتدا با تئوری و علم سنجیده میشه حتی اخلاق، در تکنوکراسی یا حکومت اهل فن ، اخلاق در مرتبه پایین تر از تخصص قرار داره و همه چیز تنها با فن سنجیده میشه ، البته این نظر شخصی منه:w16:

اخلاق رو نمی شه با فن سنجید،می شه؟

در صورتی که اخلاق به صورت واقعی وجود نداشته باشه،نظام پایدار نمی مونه یعنی احتمال سودجویی افزایش پیدا می کنه...

چیزی که تو کشور خودمون هم خیلی جاها می بینیم(بی اخلاقی رو می گم)

:ws37:

• Like 3
لینک به دیدگاه
اخلاق رو نمی شه با فن سنجید،می شه؟

در صورتی که اخلاق به صورت واقعی وجود نداشته باشه،نظام پایدار نمی مونه یعنی احتمال سودجویی افزایش پیدا می کنه...

چیزی که تو کشور خودمون هم خیلی جاها می بینیم(بی اخلاقی رو می گم)

:ws37:

اخلاق رو با هیچ چیز نمیشه سنجید ، اینکه مذهب معیاری برای سنجش اخلاق باشه تنها یک ادعاست ، وضع قوانین سخت گیرانه می تونه متضمن رعایت اخلاق باشه وضع قوانین هم از یک متخصص بهتر برمیاد تا یک غیر متخصص کما اینکه در کشور های سکولار میبینیم و در اخبار هم می شنویم که یک مسئول بخاطر بی اخلاقی حتی خیلی کوچیک به شدت رسوا میشه و خودش میره کنار اما همچین چیزی در جوامع مذهبی من ندیدم حتی بزرگترین رسوایی ها هم سرپوش گذاشته میشه با این تفاصیل به نظر میرسه یک تکنوکرات با اخلاق تر از یک فرد مذهبی است و مسئولیت اشباهش رو می پذیره.

• Like 2
لینک به دیدگاه
با اجازه استارتر یه سوال بپرسم

کدوم یکی از گزینه های زیر قابل اعتمادتر است و چرا ؟

1) مهندس کاربلد، مسلمون و مومن و معتقد به قرآن به عنوان کتاب آسمانی.

2) مهندس کاربلد، بی دین، شب قبل سه مرتبه از پله ها پرت شد پایین ولی از شدت مستی نفهمید سر و کله اش شکسته، رفت خوابید.

در ظاهر شماره یک ولی این یک قضاوت عجولانس که بگیم اون شخص بی دین مسلما بی اخلاقه ،کم ندیدم؛ واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می‌کنند, چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند ، اما این مسئله مطرح میشه یک مهندس کار بلد و غیر مذهبی و یک مهندس ناکاربلد و صرفا مذهبی وقتی بخوان انتخاب بشن اولی صرفا بخاطر غیر مذهبی بودن متهم به بی اخلاقی و رد میشه و دومی پذیفته میشه که این درست نیست

• Like 3
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...