رفتن به مطلب

اصول و مباني rtd ها


ارسال های توصیه شده

اصول و مباني RTD ها:

RTD بر اساس اين مشخصه كار مي كند كه مقاومت فلز با تغيير دما تغيير مي كند، از اين ايده استفاده شد و كه مقدار تغيير دما، به تغيير مقاومت تبديل شود. طبيعتا از فلزاتي استفاده مي شود كه حساسيت بالاتري داشته باشند. عموما آن را با فلزاتي چون پلاتين، نيكل، آلياژنيكل-آهن و مس مي سازند كه هر كدام براي كاربردي استفاده مي شوند.

 

 

 

fig1.gif

 

از مس در ژنراتورها و ترانسفورمرها استفاده مي كنند، همانطور كه در نموار آمده است نيكل و آلياژ نيكل آهن، نسبت به پلاتين در بازه دمايي كمتري خطي اند و پلاتين در بازه بيشتري خطي است كه بازه دمايي نيكل40 - تا 300 درجه سانتيگراد است و آلياژنيكل آهن در مصارف محدود و خاصي استفاده مي شوند.

 

به جهت خصوصياتي چون خطي بودن ( خطي تر نسبت به ديگر فلزات) پايدار بودن، دقت و... در صنعت از پلاتين استفاده مي شود.پلاتين بر اساس استاندارد « دين» ( Deutsches Institut fur Normung DIN) به دو درجه A و B تقسيم شده است.

 

 

Grade A: delta1.gift = +- (0.15+0.002.|t|) -200 to 650(°C)

Grade B: delta1.gift = +- (0.30+0.005.|t|) -200 to 850(°C)

 

 

fig2.gif

از پلاتين درجه A بيشتر در كارهاي آزمايشگاهي استفاده مي شود و در صنعت عموما از پلاتين درجه B استفاده مي كنند. مقدار مقاومت RTD را با استفاده از اين مورد كه مفدار ضريب مقاومتي با تعيير دما تغيير مي كند به رابطه هاي زير رسيديم:

 

For TR

RTD = R0 × [1 + A × T + B × T2 + (T – 100) × T3]

For T>0; RTD = R0 +

delta1.gifR

RTD = R0 × [1 + A × T + B × T2]

مدل خطي RTD = R0 +

delta1.gifR

RTD = R0 × (1 + alpha.gif × T)

كه R0 مقدار مقاومت پلاتين در دماي صفر درجه است، T دماي پلاتين و A ، B و C ضرايب ثابت اند كه از كاليبراسيون مي توانيم بدست بياوريم.

 

معمولا در جاهايي كه تكرار پذيري و خطي بودن اهميت دارد از RTD ها استفاده مي شود . البته RTD در مقابل تكانهاي شديد و شوكهاي مكانيكي به خوبي ترموكوپل مقاوم نيست و همچنين ماكزيمم دماي آن 1200درجه فارنهابت است ولي ترموكوپل مي تواند تا 3100 درجه فارنهايت را اندازه گيري كند.

مدارهاي بهسازي

 

براي بهسازي و تبديل مقاومت به ولتاژ بيشتر از مدار پل استفاده مي شود.RTD به صورت دو، سه و چهار سيمه به مدار پل وصل مي شود. در صنعت عموما از دو و سه سيمه استفاده مي شود كه خطاي سه سيمه كمتر از دو سيمه مي باشد. از چهار سيمه بيشتر در مصارف آزمايشگاهي استفاده مي شود.

 

 

2_wire.gif

3_wire.gif

4_wire.gif

كه براي مثال مدار پل سه سيمه بصورت زير مي باشد كه مقاومت RTD از رابطه پايين بدست مي آيد.

 

 

3_wire_2.gif

 

 

3_wire_1.gif

براي بهسازي RTD مدار هاي مجتمعي تيز وجود دارد كه مقاومت را به ولتاژ تبديل مي كنند.به عنوان مثال مدار مجتمع ADS1240 كه در زير آمدا است.

 

 

 

rtd_application_1.gif

مدار زير DSCA34 مي باشد.

 

 

rtd_application_2.gif

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...