رفتن به مطلب

افزایش بیماری های روانی به دلیل تورم ؟

Lean

ارسال های توصیه شده

[h=2]شیوع ۲۳ درصدی اختلالات روانی درکشور

[/h]

[h=1]گرانی‌ها، مردم را «عصبی» کرده است[/h]«با بسیاری از کسانی که زورگیری می‌کنند، صحبت می‌کنم و از آن‌ها پرسیده‌ام دلیل این کار و یا رفتار شما چیست؟ یکی از آن‌ها می‌گفت ما زورگیر نیستیم به دلیل بیکاری و رعایت نشدن حقوقمان پس ازبیکارشدن توسط کارفرما‌ها، به اداره کار شکایت کردیم و آن‌ها هیچ اقدامی برای ما انجام ندادند. نه سنواتی و نه بازگشت به کاری.»

گرانی همراه با افزایش پرخاشگری و خشونت بین مردم رشد سریع تحولات و نوسانات اقتصادی که عمدتا بدون دلیل و منطق اقتصادی در حال شکل گرفتن است، تاثیری بسزا بر زندگی اجتماعی شهروندان دارد. دکتر پرویز مظاهری، دبیر انجمن روانپزشکان ایران در این باره به «قانون» می‌گوید: مسائل اقتصادی یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار بر اختلالات روانی است. درآمد کسانی که ثابت است و دخلشان تکاپوی خرجشان را نمی‌کند موجب خودخوری، پرخاشگری و اضطراب می‌شود و روابط بین فردی را در خانواده دچار خدشه می‌کند. وی ادامه می‌دهد: به این مفهوم که پدر و مادر به دلایل اقتصادی دچار افسردگی می‌شوند و به دلیل رفتارهای نامناسب این افسردگی را به فرزندانشان هم منتقل می‌کنند. باید توجه بیشتری بشود چون این مسئله ایجاد نگرانی و افسردگی می‌کند. به گفته وی، فضای روانی نامطلوب و استرس‌ زا در جامعه که اخیرا به دلیل فشارهای اقتصادی زیادی که هر روز نرخ کالا‌ها افزایش چشمگیری می‌یابد و مردم را دچار شوک عصبی می‌کند از موضوعاتی به شمار می‌آید که می‌تواند جامعه را به تنش کشانده و گذر زندگی را برای افراد سخت کند، چرا که هر روز بر ناآرامی روانی آن‌ها اضافه خواهد شد. وی با اشاره به اینکه در جامعه دامن زدن به شایعات و گسترش نارضایتی‌های اجتماعی از مشکلات خطرناک در پی گرانی به شمار می‌ آید، ادامه می‌دهد: پایین آمدن آستانه تحمل افراد جامعه و عدم همسویی مردم با دولت در مقابل مشکلات خارجی، داخلی و ایجاد ناامیدی در جامعه نسبت به آینده کشور از نتایج بد افزایش ناگهانی قیمت‌ها در جامعه است. مظاهری با بیان اینکه باید فعالیت‌های فرهنگی به‌صورت مستمر گسترش و توسعه یابد، اظهار می‌دارد: مبانی اعتقادی ما‌‌ همان فعالیت‌های فرهنگی هستند که در اثر مغفول ماندن، اثری در جامعه ندارند. افزایش خشونت و پرخاشگری به دنبال تورم قریب به اتفاق مردم معتقدند که هیچ پیش بینی از آینده وضعیت اقتصادی و ایجاد فرصت برنامه ریزی برای آن را ندارد. این مهم سبب شده رفتارهایی ناخواسته در مدیریت زندگی‌شان سر زند که با آسیب‌های فراوانی مواجه است. «مصطفی اقلیما» رئیس انجمن مددکاری ایران در گفت‌و‌گو با «قانون» با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته آسیب‌های اجتماعی رواج بیشتری یافته است، می‌گوید: هر سال هم به دلیل تورم و فقری که در جامعه وجود دارد، آسیب‌های اجتماعی اعم از خشونت، پرخاشگری، فشارهای روانی و غیره افزایش می‌یابد. اما امسال به صورت علنی نمود پیدا کرده است. میزان درآمد کارمندان با مخارجشان همخوانی ندارد و قادر نیستند زندگی خود را تامین کنند و این مسئله باعث می‌شود حالت عصبی بگیرند و در نتیجه گسترش پرخاشگری در جامعه را به همراه دارد. وی می‌گوید: با بسیاری از کسانی که زورگیری می‌کنند، صحبت می‌کنم و از آن‌ها پرسیده‌ام دلیل این کار و یا رفتار شما چیست؟ یکی از آن‌ها می‌گفت ما زورگیر نیستیم به دلیل بیکاری و رعایت نشدن حقوقمان پس ازبیکارشدن توسط کارفرما‌ها، به اداره کار شکایت کردیم و آن‌ها هیچ اقدامی برای ما انجام ندادند. نه سنواتی و نه بازگشت به کاری. مثلا برخی ازآن‌ها که قبلا کارمند بودند، می‌گفتند رئیسشان از آن‌ها دل خوشی نداشته و بر اساس سلیقه شخصی آن‌ها را اخراج کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند این اتفاق از طرف رئیس زور نیست؟ خب، به کجا شکایت کند از دست این برخورد‌ها و بیکاری‌ها از سوی رئیسی که قانون را زیر پا می‌گذارد؟ اقلیما توضیح می‌دهد: همچنین بسیاری از افراد دیگر به دلیل پرخاشگری و خشونت عصبی به من مراجعه می‌کنند و می‌گوید نوسانات قیمت و گرانی‌های اخیر تاثیر زیادی بر اعصاب و روانمان گذاشته و کنترل رفتاری نداریم. کارمندی که یک سوم خط فقر حقوق بگیرد، می‌تواند پرخاشگر و دزد هم شود اقلیما می‌گوید: از ابتدای امسال تا کنون دوبار قیمت شیر افزایش یافته و قیمت سایر اقلام هم به همین ترتیب. در حالی‌که درآمد مردم افزایشی نداشته است، زمانی که همه کالا‌ها در کشور چهار برابر می‌شود، زور نیست؟ کارمند یا کارگری که ماهانه ۷۰۰ هزارتومان حقوق دریافت می‌کند چگونه دزد، پرخاشگر نشود و یا خشونتی را انجام ندهد. وی با تاکید براینکه روند زندگی در جامعه به نحوی شده که همه چیز با زورگویی پیش می‌رود، ادامه می‌دهد: همه مردم در هر سطح و قشری در حال زورگویی به یکدیگر هستند. شما توقع ندارید بخشی از همین مردم، زورگو و پرخاشگر نشوند، گرانی واقعا به مردم فشار وارد می‌ کند. در چنین شرایطی با وجود آنکه دستگاه‌های دولتی آمار و ارقامی از وضعیت بهداشت روان و سلامت مردم در تنگناهای اقتصادی و مالی نمی‌دهند، اما نگاهی به رفتارهای روزمره شهروندان و کم شدن صبر و طاقت آن‌ها در مقابل کوچک‌ترین کنش‌های جامعه، خود گویای هزار و یک اثر مشکلات اقتصادی بر زندگی آنهاست.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

سوال:

من به شخصه این حالت عصبی رو بارها و بارها دقیقا به دلیل تورم حس کردم ، پرخاشگری و عصبانیت شدید

شما چطور؟؟؟؟

• Like 16
لینک به دیدگاه

1000% این نابسامانی اقتصادی روی روح و روان مردم تاثیر گذاره......

که البته خود مردم هم بی تقصیر نیستن

مثلا1ض مرغ گرون میشه همه صف میکشن برای خریدنش

یا مثلاً هیچ قراری برای افزایش حامل های انرژی از قبیل سوخت نیست ولی مردم تو تاکسی و کوچه و بازار هی بهم دیگه میگن خبر داری بنزین میخواد بشه لیتری 2000 تومن گاز میخواد بشه فلان قیمت و غیره.......من بارها حرصم در اومده و گفتم آخه آقا نشده شما چرا داری شایعه پراکنی میکنی احمق.....وقتی ببینن مردم خودشون گرونی رو دوس دارن خب با این حرف من و شما که میخواد بشه این کار رو انجام میدن و کسی هم صداش در نمیاد چون چند میلیون احمق مثل تو هست که ذهن مردم رو قبل از گرون شدن هر چیز آماده میکنه و وقتی هم گرون میکنن یه چی از حرفی که قبل بین مردم رد وبدل شده پایین تر قیمت گذاری میکنن و بعد مردم مییان میگن باز خدا پدرشون رو بیامرزه(نیامرزه) فلان قیمتی که میگفتن نشد...:w000:

اینه که میگم تقیصر خود مردم هم هست

ببینید مگه چند درصد از ماها روی خط فقر هستیم؟؟

با این درآمدها و هزینه های که الان هست بنظر من فقط 10% از مردم جامعه بالای خط فقر هستن و ما بقی زیرخط فقر.........

واقعاً جای تاسف داره مملکتی با این همه غنایم و نیروی جوان به این روز دچار بشه.....

وقتی دارم این مطالب رو تایپ میکنم واقعاً بغض گلولم رو میگره و بغیر از این عمل کاری از دستم ساخته نیست:sigh:

• Like 11
لینک به دیدگاه
1000% این نابسامانی اقتصادی روی روح و روان مردم تاثیر گذاره......

که البته خود مردم هم بی تقصیر نیستن

مثلا1ض مرغ گرون میشه همه صف میکشن برای خریدنش

یا مثلاً هیچ قراری برای افزایش حامل های انرژی از قبیل سوخت نیست ولی مردم تو تاکسی و کوچه و بازار هی بهم دیگه میگن خبر داری بنزین میخواد بشه لیتری 2000 تومن گاز میخواد بشه فلان قیمت و غیره.......من بارها حرصم در اومده و گفتم آخه آقا نشده شما چرا داری شایعه پراکنی میکنی احمق.....وقتی ببینن مردم خودشون گرونی رو دوس دارن خب با این حرف من و شما که میخواد بشه این کار رو انجام میدن و کسی هم صداش در نمیاد چون چند میلیون احمق مثل تو هست که ذهن مردم رو قبل از گرون شدن هر چیز آماده میکنه و وقتی هم گرون میکنن یه چی از حرفی که قبل بین مردم رد وبدل شده پایین تر قیمت گذاری میکنن و بعد مردم مییان میگن باز خدا پدرشون رو بیامرزه(نیامرزه) فلان قیمتی که میگفتن نشد...:w000:

اینه که میگم تقیصر خود مردم هم هست

ببینید مگه چند درصد از ماها روی خط فقر هستیم؟؟

با این درآمدها و هزینه های که الان هست بنظر من فقط 10% از مردم جامعه بالای خط فقر هستن و ما بقی زیرخط فقر.........

واقعاً جای تاسف داره مملکتی با این همه غنایم و نیروی جوان به این روز دچار بشه.....

وقتی دارم این مطالب رو تایپ میکنم واقعاً بغض گلولم رو میگره و بغیر از این عمل کاری از دستم ساخته نیست:sigh:

البته فکر کنم یه مقدار کنترل شده باشه این به مرگ گرفتن تا به تب راضی شدن مردم.

همین آدمایی که میگی شاید از جنس اون بقال سرکوچه هستن.

از راننده تاکسی بگیر تا بقال و پیک موتوری و ...

• Like 7
لینک به دیدگاه

وایییییی

روز عاشورا...از صبح ساعت 5 مردم صف کشیده بودن برای گرفتن حلیم نذری...

البته یه صف که نبود...سه چهار تا میشدن

جالب اونجا بود که اکثریت هم باهم دعوا میکردن...بهم فحشهای ... میدادن

واسه یه ظرف کوچیک حلیم...

بعدم میگفتن ای بابا...خانما آقایون فشار نیارید...هل ندید بزارید نذرشون قبول شه

...

یه صحنات مفتضحی به بار آوردن بیا و ببین...:icon_pf (34):

اون روز ما از ساعت 5 صبح تا 10 صبح آرامش نداشتیم یعنی...

واقعا برای این مردم گرسنه..اصلا اعصابی هم باقی مونده آیا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

• Like 4
لینک به دیدگاه

دیروز ما رفته بودیم خرید خیلی شلوغ بود ... انگار میخواد قحطی بیاد همه به جون هم افتاده بودن

بعضیا که کارتون کارتون جنس میخریدن... فروشنده هه میگفت این جنسام که الان 1800تومنه تموم بشه، کارتون بعدی رو 2800 میفروشم نرخه جدیدهhrqr6zeqheyjho1f9mx8.gif

نمیدونم والا چی بگم ، ترس تو چهره مردم داد میزد :4564:

• Like 8
لینک به دیدگاه
دیروز ما رفته بودیم خرید خیلی شلوغ بود ... انگار میخواد قحطی بیاد همه به جون هم افتاده بودن

بعضیا که کارتون کارتون جنس میخریدن... فروشنده هه میگفت این جنسام که الان 1800تومنه تموم بشه، کارتون بعدی رو 2800 میفروشم نرخه جدیدهhrqr6zeqheyjho1f9mx8.gif

نمیدونم والا چی بگم ، ترس تو چهره مردم داد میزد :4564:

آخه واقعاً هم ترس داره. چون مسلماً کارتن بعدی میشه 2800 و کارتن بعدیش میشه 3800!

کارمندی که با حقوق ثابت داره زندگیشو میچرخونه مجبوره هرجور شده جنسشو تهیه کنه. چون میدونه با همین پول یک ماه دیگه نصف این جنس رو هم نمیتونه بخره.

شما برو بازار مغازه دارا اکثر جنساشونو انبار کردن و احتکار کردن واسه شب عید. میری مغازه انگار دزد زده بهشون، همه قفسه ها خالی ولی اون پشت انبار تا سقف پره جنسِ.

اونم به خاطر اینکه اجاره مغازش در بیاد باید همین کارو بکنه.

حالا تو این شرایط نمیشه به کسی بگی اینجوری نباش و درست رفتار کن و ... . طرف تمام فکر و ذهنش سیر کردن خانوادشِ.

اوضاع بد شده.

• Like 10
لینک به دیدگاه

به نظرم هیچ وقت شرایط درست نمیشه..

من میگم اگر قراره جنسا گرون بشه(که نباید قیمت فضایی داشته باشه) ،حداقلش اینه که ثبات داشته باشه یعنی من بدونم این جنسی که میخرم تا اخر سال همین قیمت میمونه ... یعنی هر روز هر ساعت یه قیمت؟:ws52: چه جوری حساب میکنن که هر لحظه قیمتش زیاد میشه؟؟؟؟؟؟

شامپو داوی که میخریدم 4000تومن الان باید 9000تومن پول بدم؟:w58: من که واقعا عصبی شده بودم :whistles:

یعنی من اگر فردا روزی بخوام مستقل شم چه جوری باید زندگی کنم؟:ws51:

• Like 7
لینک به دیدگاه

به نظرم باید سوال میکردی سال دیگه همچین موقعی چند نفرمون تو تیمارستانن:biggrin:

خب معلومه برای هر کسی که دستش تو کاره یا سرپرست یه خانواده ای هست هر روز بهش فشار بیشتری میاد هیچ چیزی هم مثل فشار عصبی نیست که آدم را از درون داغون کنه:hanghead:

• Like 5
لینک به دیدگاه

ملت قهرمان كره شمالي به همنوع خواري روي آوردن نمي دونم چقدر از ما فاصله گرفتن ولي توكارشون فعلا بهترين

هستن و به حول و قوه الهي با تلاش مسئولين و تحقق همه ارمانهاي سند چشم انداز تا موعدش ما هم كم كم

به اين فيض نائل ميشويم!

وضعيت بازار فاجعه است حتي كالايي كه چند هفته از توليدش نگذشته و قيمت بر روي

ان درج شده به قيمتي بالاتر فروخته ميشه!:icon_pf (34)::icon_pf (34):

• Like 8
لینک به دیدگاه

دوستم رفته بود جهیزیه بخره ؛ تعریف میکرد گفت قیمت یه یخچال ساید رو پرسیدیم گفت الان اینقدر تومنه فردا که اومدی ممکنه بیشتر شده باشه !!!! :ws27::ws27:

با این قیمتای نجومی :w768:رفت .... بعضی وقتا هم از ترس آینده مون با این وضع و اوضاع دقیقاً اینجوری میشم :banel_smiley_52:... گاهی هم واسه ی آبروت هم که شده باید به بعضیا بگی :imoksmiley:( یعنی یه جورایی با سیلی صورتمونو سرخ کنیم ) اگه بگیم خوب نیستیم اطرافیانمون میگن :there: درست میشه ؛ آخه یکی نیست بگه همیشه همینو گفتیم و روز به روز بدتر شد آخه تا کی ؟؟؟.... بعضی وقتا هم مامان و بابا ها این شخلی میشن :mornincoffee: (باباها) :ws44: (مامانا) ....:4564: (بچه ها ) گاهی وقتا با داداشا و خواهرا میشینیم نقشه ی دزدی میکشیم :gnugghender:

• Like 9
لینک به دیدگاه

خیلی دوست دارم برخی دوستان سینه چاک بودن اینجا نظر میدادن خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ:ws3:

با تشکر از تمامی ماموت ها اعم از کشف شده و کشف نشده که رو سفیدمون کردن:w02:

• Like 6
لینک به دیدگاه
به نظرم هیچ وقت شرایط درست نمیشه..

من میگم اگر قراره جنسا گرون بشه(که نباید قیمت فضایی داشته باشه) ،حداقلش اینه که ثبات داشته باشه یعنی من بدونم این جنسی که میخرم تا اخر سال همین قیمت میمونه ... یعنی هر روز هر ساعت یه قیمت؟:ws52: چه جوری حساب میکنن که هر لحظه قیمتش زیاد میشه؟؟؟؟؟؟

شامپو داوی که میخریدم 4000تومن الان باید 9000تومن پول بدم؟:w58: من که واقعا عصبی شده بودم :whistles:

یعنی من اگر فردا روزی بخوام مستقل شم چه جوری باید زندگی کنم؟:ws51:

:w16::icon_gol:

..

.

.

.:sigh:

• Like 2
لینک به دیدگاه

البته من کمی هم دولت آقای هاشمی رفسنجانی رو یادمه

بحران اقتصادی حال کشور رو اسفناک ارزیابی میکنم و بی سابقه.

به نظرم ایران اگه این بحران رو پشت سر بذاره، عجیب پیشرفت میکنه، وابستگی به نفت کمتر میشه ووو

• Like 3
لینک به دیدگاه

به نظرم ایران اگه این بحران رو پشت سر بذاره، عجیب پیشرفت میکنه، وابستگی به نفت کمتر میشه ووو

عبور از بحران های این چنینی دولت مردای اونچنینی مثل دکتر مصدق و ... میخواد، نه یکی مثل احمدی نژاد که در جواب گرونی میگه بیاید دم خونه ما بخرید ارزونه!

• Like 6
لینک به دیدگاه

فک می کنید چقدر این بحران ریشه خارجی داشته باشه؟ دولت مردان با هوش ما این بحران رو به وجود اوردن وقتی خودشون ریشه بحران هستن چطور میشه به پیشرفت امیدوار بود

• Like 5
لینک به دیدگاه

من خودم یکی از اون روانی ها هستم :4564:نمیخوام تضعیف روحیه کنم ولی درست بشو نیس, نه تنها عمر من کفاف نمیده عمر نسلای بد منم کفاف نمیده چون الان این اقایون هستن و بعد بچه ها و نوه ها و نتیجه هاشون :sigh:

هر کاری هم بکنیم اونقد نیرو دارن که جواب اعتراض؛ ما رو با خاک یکسان میکنن همونطور که یه بار این تجربه رو داشتیم ؛ مگر معجزه شه :4564:

خدا خودش کمک کنه :ws44:

• Like 4
لینک به دیدگاه

عصبی شدن خودش یه طرف مبتلا شدن به بیماری هایی که منشا عصبی داره طرف دیگه و هزینه های درمانش!!!!

یه آماری بگیرین از رشد بی سابقه ی بیماری های سرطان,ام اس,میگرن,صرع......اینا همشون منشاء عصبی و استرسی دارن وبعد آلودگی هوا و مواد غذایی و چاقی و ژنتیک و سبک زندگی........

البته که دلشون نمیخواد جلوی فشارهای روانی رو بگیرن !!!!ملت بیمار همیشه در صحنه خیلی بهتر از ملت سالم معترضه!!

ولی من هر سال 22 بهمن متوجه میشم وضع ما خرابتر از این حرفاست!دیگه علنا میان میگن ما با این گرونی آمـــــــــــــــــــدیـــــــــــــــــــم! یعنی ....:4564:

• Like 5
لینک به دیدگاه

.... یعنی هنوز جا هس دریغ نکنین:icon_pf (34):با عرض پوزش از دوستان بی بصیرت روی سخنم با با بصیرت هاس ، شهرداری باید یه طرحی بذار کنار خیابونا آخور ببندن ماشالله خر و گوسفند به شدت زیاد شدن:ws3: ایشالله گوشت ارزون میشه:ws28:

• Like 4
لینک به دیدگاه
.... یعنی هنوز جا هس دریغ نکنین:icon_pf (34):با عرض پوزش از دوستان بی بصیرت روی سخنم با با بصیرت هاس ، شهرداری باید یه طرحی بذار کنار خیابونا آخور ببندن ماشالله خر و گوسفند به شدت زیاد شدن:ws3: ایشالله گوشت ارزون میشه:ws28:

بس گوشت گرونه کسی نمیخره در نتیجه گوسفندی کشته نمیشه ؛ گوسفندا دارن به ریش ما میخندن که امار مرگ و میر انسانها بالا رفته اما حیوونا پایین اومده :banel_smiley_4:

سگ تو روح گوسفندا :w000:

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...