رفتن به مطلب

جایگاه درست زنان در خانواده کجاست؟


ارسال های توصیه شده

[h=1]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/h]

 

 

 

 

متاسفانه در بیشتر خانواده‌ها نقش‌ها به‌خصوص از سوی زنان چندان تعریف نشده است. گاه در خانواده‌ها شاهد آن هستیم که زنان نقش کودکانه، مادرانه یا مستبدانه ایفا می‌کنند و این به جای آن است که برای همسرشان یک دوست، رفیق، همدم وهمدل باشند.

 

 

 

 

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خانواده نهادیکوچک، دقیق و البته بسیار حساس است که بر اساس نقش‌هایی که زن و مرد در آن ایفا می‌کنند، پایدار می‌ماند.

 

متاسفانه در بیشتر خانواده‌ها این نقش‌ها به‌خصوص از سوی زنان چندان تعریف نشدهاست.

 

گاه در خانواده‌ها شاهد آن هستیم که زناننقش کودکانه، مادرانه یا مستبدانه ایفا می‌کنندو این به جای آن است که برای همسرشان یک دوست، رفیق، همدم وهمدل باشند و رفتن در اینقالب‌ها به كل خانواده ضرر می‌رساند.


دوران کودکی را فراموش نکنید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

دختر و پسرقبل از آنکه وارد زندگی مشترک شوند در خانواده‌های خود به سر می‌برند، پس نقش‌هایی که در آینده ایفا می‌کنند به دوران کودکی و الگوبرداری ازپدر و مادرشان مربوط می‌شود.

از 3 سالگی دختران ازمادر و پسران از پدر الگوبرداری می‌کنند و اگر این الگوبرداریدچار خدشه شود، در آینده آنها تاثیر خواهد گذاشت.

اگر دختری با بی‌توجهی پدرش روبه‌رو شود در زندگی زناشویی‌اش در نقش کودک فرو می‌رود.

 

اگر هم پسر خانواده‌ای با عدم توجه یا سختگیری مادرش مواجهشود در آینده به دنبال همسری می‌گردد که نقش مادرانه‌ای برایش ایفا کند.

 

پس فراموش نکنیم کهپایه‌های اولیه نقش‌های صحیح هر دختری در خانواده نخستین ودر دوران حساس بین 3 تا 6 سالگی شکل می‌گیرد.

اگر دختری بابی‌توجهی پدرش روبه‌رو شود در زندگی زناشویی‌اش در نقش کودک فرومی‌رود.

 

اگر هم پسر خانواده‌ای با عدم توجه یا سختگیری مادرش مواجهشود در آینده به دنبال همسری می‌گردد که نقش مادرانه‌ای برایش ایفا کند.


نقش مرد رابازی نكنید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای باز شدنبحث با یك مثال این مسئله را توضیح می‌دهم،دختری که مادرش تمام وقت شاغل است و بیشتر اوقاتش را با پدرش می گذراند نا خودآگاهاز یکسری الگوهای مردانه برداشت می‌کند و شخصیتش بیشتر جنبهمردانه به خود می‌گیرد و از لطافت و ظرافت‌های زنانه خود دور می‌ماند.

 

حال وقتی این دختر وارد زندگیمشترک می‌شود با رفتارهای مردانه‌اش همسرش را اذیت می‌کند، شاید اینگونه رفتارها در ابتدابرای مردان جالب باشد اما در زندگی زناشویی‌شانبه مشکل برخواهند خورد، زیرا مرد در نهایت زنی می‌خواهد که به او امنیت دهد نه اینکهامنیت را از او بگیرد.

برای درمان این نوع رفتار در زنان هیچ‌کس مانند خودشان نمی‌تواند به این مسئله کمک کند.

 

نقشمردانه و کنترل‌کننده برای شوهر نادرست استو در آینده منجر به فروپاشی زندگی می‌شود،زنان باید از سایر زنانی که در اطرافشان هستند و خصایص زنانه دارند الگوبرداریکنند.


قابل توجه مادر و پدرها

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برایالگوبرداری صحیح دختر از مادر در ایفای نقش همسر همان‌طور که گفته شد باید دختر در کنار مادرباشد و از از او الگوبرداری کند. البته احتمال آنکه در یک دوران دخترها به پدر وپسرها به مادرشان گرایش داشته باشند، بسیار طبیعی است.

 

در این برهه پدر و مادر بهجای تشرزدن و رفتارهای غیرمنطقی باید خودشان شرایط نزدیکی فرزندان هم‌جنس را به خود فراهم آورند، زیرا هرقدردختر از مادر و پسر از پدر دور بمانند احتمال آنکه در آینده و در زندگی مشترک نقش‌هایی غیر از همسر بودن را ایفا کنند،بیشتر است.


نقش مادر را بازی نكنید

وقتی نقش‌ها به‌درستی شکل نگیرد، بچه‌ها در زندگی مشترك نقش والد را برایهمسرشان بازی می‌کنند.

 

منظور از نقش والد،نقش سرزنش‌کننده، حمایتگر و در‌نهایت به زبان خودمانی غرغروست که می‌خواهد همه چیز در اختیار خودش باشد.

 

ازمنظر روانشناسی زنانی که برای همسرانشان مادری می‌کنند 2 علت دارد؛ یکی آنكه درالگوبرداری‌های دوران کودکی خود بهمشکل برخورده‌اند و دیگر آنکه شوهرانشاندارای شخصیتی ضعیف و بدون اعتماد به نفس و عزت نفس هستند.

 

در این شرایط همسرشانناخودآگاه مجبور می‌شود نقش حمایتی و مادرانهداشته باشد.

زمانی که زن در قالب مادر برای همسرش نقش ایفا می‌کند در واقع همسرش را به چشم کودک می‌بیند.

 

به عنوان مثال وقتی شوهر دیر بهخانه می‌رسد زنی که در نقش مادریفرو رفته است به شوهرش می‌گوید:«تا حالا کجا بودی؟چرا خبر ندادی؟ نگرانت شدم و.... .» مرد هم ناخودآگاه کودک می‌شود و دست به اعمال هیجانی می‌زند.

 

به عبارتی می‌توان گفت به جای آنکه مسائل را زن وشوهر در میان خود حل کنند، نقش‌هایشان را عوض می‌کنند.

 

زنان به این مسئله توجه نمی‌کنند که وقتی وارد قالب مادرانه می‌شوند مردان از این موضوع خوششان نمی‌آید زیرا آنها خودشان مادر دارند وهمسر می‌خواهند.


راز زندگیموفق

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

به عنوانمشاور خانواده می‌گویم، بهترین نقشی که زنانو مردان در زندگی مشترک باید ایفا کنند نقش بالغ- بالغ است.

در واقع بالغ بودنحالتی است بر اساس واقعیت‌ها و معطوف به زمان حالیعنی زن و مرد بدون غرض و هیچ‌گونه جبهه‌گیری در روابط زناشویی خود با یکدیگرزندگی می‌کنند که ما به آن «رفتارقاطعانه» می‌گوییم.

 

در واقع به جای آنکهمنفعل باشیم مانند کودک یا پرخاشگر و کنترل‌کنندهمثل والدین، بالغی هستیم با رفتاری حاکی از قاطعیت در کنار شوهرمان.

 

افکار،احساسات و نظرهای خودمان را به صورت مستقیم به همسرمان می‌گوییم.

 

چنین نقشی در زندگی مشترک برپایه برد- برد است یعنی هم زن از زندگی مشترک و زناشویی رضایت دارد و هم همسرش.


زن می‌تواندنقش دوست و رفیق همسرش را بازی كند؟

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

چون سخن دوستشیرین‌تراست، توصیه من به زن وشوهران جوان این است که با یکدیگر در زندگی مشترک دوست و رفیق باشند. در جامعه ماوقتی صحبت از نقش‌های همسران می‌شود افراد گارد می‌گیرند و نمی‌توانند در قالب نقش‌های درست بروند. یک زوج موفق، زوجیهستند که برای یکدیگر دوست، رفیق و همدم (البته به شکل بالغ) باشند و از همه مهم‌تر به نظرهای یکدیگر احترام بگذارند.


فاصله سنی درازدواج را جدی بگیرید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

پیشنهاد عالیآن است که دختر و پسر به هنگام ازدواج با در نظر گرفتن اینکه باید دختران چند سالکوچک‌تر از پسران باشند، تشکیلزندگی دهند اما گاهی اوقات پیش می‌آید که در ازدواج‌ها سن دختر بالاتر از پسر است.

دلیل آن در بیشترموارد این است که مرد در دوران کودکی با عدم توجه یا فقدان مادر بزرگ شده‌ است.

 

این به‌راحتی ایفای نقش مادرانه راتوجیه می‌كند و به قول خود این دستهاز زنان، آنها تمام تلاش‌شان را برای حفاظت و مراقبتاز شوهرشان به كار می‌گیرند كه سایه نوعی ترس ونگرانی را پشت این موضوع می‌توان دید.

همچنین دیده شده که گاهی مردان 15 تا 20 سال وشاید هم بیشتر از همسرشان بزرگ‌تر هستند كه نقش‌ها عوض می‌شود و مرد حالتی پدرانه به خود می‌گیرد و زن در نقش کودک فرو می‌رود.

 

در نهایت هیچ‌كدام از موارد فوق، روابط زناشویی سالمینیست.

 

زیرا رابطه سالم نباید مبتنی بر پر کردن جاهای خالی گذشته‌مان باشد.

اینگونه رابطه‌ها از حساسیت بیشتریبرخوردار است و باید از همان ابتدا زن و مرد با ملاحظه رفتار کنند و از مشاوره‌های خانواده کمک بگیرند تا بعدها دچار مشكل نشوند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...