peyman sadeghian 30244 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ [TABLE=width: 98%, align: center] [TR] [TD] خانواده چيست؟ گروه كوچكي است از جامعه. شامل يك زوج متاهل به همراه فرزندانشان كه ويژگي اساسي و غيرقابل تفكيك آن صميميت است. وظيفه آن چيست؟ توليد مثل و اجتماعي كردن نسل آينده. چه عاملي باعث تزلزل و ناپايداري آن ميشود؟ زمستان عاطفي. چه كنيم دچار سردي عاطفي نشويم؟ بچهدار شويد. شوخي ميكنيد؟ جدي ميگوييم. بتول جباريان كارشناس ارشد روانشناسي تربيتي در گفتوگو با جامجم يكي از وظايف والدين را توليد نسل عنوان ميكند كه نبود توافق بين زوجين در نداشتن فرزند يا تك فرزندي موجب سردي عاطفي و ناپايداري خانواده ميشود و اين مساله اين بنيان را سست خواهد كرد. چه عواملي موجب شده تا امروزه بيشتر زوجين حتي آنهايي كه زود ازدواج كردهاند تمايلي به بچهدارشدن ندارند يا در صورت امكان به يك فرزند قانعاند؟ زندگيهاي گذشته وابسته به زمينهاي كشاورزي بود و وجود فرزندان زياد پاسخگوي اين قضيه. ولي زندگي شهري به مرور خانوادهها را از حالت گسترده درآورد و زندگيها هستهاي شد. يعني مثلث پدر، مادر و فرزند بهوجود آمد. به همين منوال مشكلات و دغدغههاي زندگي شهري آنقدر افراد انساني را درگير كرد كه از وظايف پدر و مادري خود غافل شده و كمتر به اين مساله پرداختند و هماكنون شاهد خانوادههاي تك فرزند يا بيفرزند زيادي هستيم. نداشتن فرزند در آينده چه مشكلات روحي و رفتاري را براي زوجين به همراه دارد؟ همانگونه كه گفتيم يكي از وظايف والدين توليد نسل است و باروري، يعني از خود موجودي به وجود آوردن وشايد اين لذتبخشترين قسمت زندگي زناشويي باشد. نبود فرزند منجر به ايجاد آشيانه خالي خواهد شد و والدين را در دوران پيري با ياس و نااميدي مواجه خواهد كرد. بيشترخانوادههاي تك فرزند توجه افراطي به فرزند دارند و از او انتظارات بيش از ظرفيتش داشته و ميخواهند خطا نكند. اين گونه رفتار بر روح و روان فرزند چه تاثيراتي ميگذارد؟ والدين دوست دارند نداشتهها و نيافتههاي خود را از طريق فرزندان تامين كنند. بنابراين اغلب بهطور ناخواسته فشارهاي زيادي را بر فرزند وارد كرده و انتظارات كمالگرايانه از وي دارند. حال اگر اين فرزند تك باشد و خواهر و برادري نداشته باشد تحميل اين خواستهها روي او بيشتر ميشود، وقتي هم كه فرزند ببيند توانمندي هايش جوابگوي درخواستهاي والدين نيست، فشارهاي مضاعفي را متحمل ميشود و تحت تعارضات مختلف قرار خواهد گرفت. غرور و خودخواهي ناخواستهاي كه بهدليل حمايتهاي والدين در تك فرزندان ايجاد ميشود ميتواند او را در جامعه به فردي نابهنجار تبديل كند؟ بيشتر تك فرزندها به خاطر توجه بيش از حد والدين شان خود را در مركز توجه ميبينند و شايد انتظار داشته باشند جامعه اطراف شان نيز همانند والدين با آنها رفتار كند. بنابراين احتمال دارد بهدليل حمايت نشدن از سوي افراد جامعه، ناسازگار شوند نه نابهنجار. بهطور مثال ممكن است هيچگاه نتوانند روحيه كارگروهي را به دست آورند. تك فرزندان به دليل آنكه خواهر و برادري ندارند بيشتر اوقات را با بزرگسالان ميگذرانند. وارد شدن زودهنگام به دوران بزرگسالي چه پيامدهاي منفي به همراه دارد؟ فرزند در دوره اوليه كودكي بيشتر نيازمند حضور والدين خود است. ولي در دومين دوره كودكياش نقش همسالان بارزتر ميشود و مهارتهاي زيادي را از همسالانش ميآموزد. وجود خواهر يا برادر بزرگتر نيز ميتواند مهارتهاي لازم براي اجتماعي شدن او را فراهم كند. حال اگر فرزند تك باشد و بهدليل تربيت سختگيرانه والدين اجازه ارتباط با همسالان خود را نداشته باشد. مجبور است در كنار بزرگسالان پرورش يابد. در نتيجه او تجربهاي از كودكي و نوجواني خود ندارد و با بازيها، كارها و نقشهاي اين گروه سني آشنا نيست و يك دفعه پرشي به دوران مسئوليتپذيري بزرگسالان خواهد داشت. آيا نداشتن خواهر و برادر ميتواند موجب عقده، كمبود يا حسادتهاي بيمارگونه در تك فرزندان شود؟ زماني كه بچههاي خانوادههاي اطراف تك فرزند، خواهر و برادري داشته باشند نداشتن آن براي او سوال برانگيز است. ولي در اجتماعي كه تمامي دوستان، همبازيها و همكلاسيها تك فرزند باشند، ديگر سوالي براي فرزند باقي نخواهد ماند. اما خوب است بدانيد داشتن خواهر يا برادر براي تك فرزند باعث ميشود برخي خصلتها همچون بخشنده بودن، سهيم بودن و... را ياد بگيرد و مهارتهاي لازم براي همنوا شدن با جامعه را راحت تر بياموزد. ولي لزوما نداشتن خواهر و برادر موجب عقدهاي شدن تك فرزندان نخواهد گشت. بيشتر تك فرزندها سنگ صبور خانواده هستند و نگراني، تشويشها و غم زندگي والدين را به دوش ميكشند. آيا اين عامل ميتواند موجب استرس و اضطراب دائم در فرزند شود؟ امروزه توقعات فرزندان بسيار بالاتر رفته و آنها همواره زير چتر حمايتي والدين خود قرار دارند و تك فرزند بودن باعث ميشود اين چتر سيطره زيادتري نيز داشته باشد. بنابراين بيشتر تشويشها و نگرانيها همچون چه و چطور شدنها مربوط به والدين ميشود و فقط درخصوص فرزند نيست. آيا تك فرزندي ميتواند در زندگي آينده كودك پس از ازدواج در تعامل با همسر و خانواده وي تاثيرگذار باشد؟ با اين سرعتي كه جامعه به دليل مشكلات اقتصادي به سمت تك فرزندي پيش ميرود، همسر آينده اين تك فرزند نيز همچون او تك فرزند خواهد بود. اما در صورت وجود خواهر يا برادرهمسر نيز احتمال ايجاد مشكل براي تك فرزند زياد نيست. تك فرزندها در مقايسه با چند فرزندها ميتوانند با سختي، مشكلات و فشارهاي زندگي آينده كنار آيند و روي پاي خود بايستند و مستقل شوند؟ در صورت تربيت درست و كسب مهارتهاي لازم براي اجتماعي شدن، او نيز راههاي چالش با مشكلات را فرا خواهد گرفت. مسلح شدن به مهارتهاي اجتماعي روي پاي خود ايستادن ربطي به داشتن خواهر يا برادر نخواهد داشت. تك فرزندان در مقايسه با چند فرزندان پس از فوت والدين دچار چه بحرانهايي ميشوند؟ اين سير طبيعي زندگي را همه باور دارند هم چند فرزند و هم تك فرزند. اگر شبكه حمايتي خواهر و برادر قويتر باشد شايد عضو كوچك آن خانواده راحت تر با مساله از دست دادن والدين كنار بيايد. در مورد تك فرزندان هم، شايد نياز به زماني بيشتر براي سرو سامان دادن به شرايط خود داشته باشند اما آنها نيز كنار خواهند آمد. نسل آينده تك فرزندان با چه مشكلاتي مواجهند؟ آنها تجربه شيرين داشتن خواهر و برادر را لمس نكرده و تجربهاي از بودن در كنار خانوادههاي گسترده را نخواهند داشت و وجود خاله، دايي، عمه و عمو براي آنها تبديل به يك رويا ميشود. در جامعه ما والدين تك فرزندان اغلب تربيت سختگيرانه دارند يا سهلگيرانه؟ شايد به دليل درگيري و تامين نيازهاي زندگي خارج از محيط خانه خواه ناخواه والدين بهدليل حضور كمتر اين خلأ را با سهل گيري پر كنند. وابستگي شديد والدين به تك فرزندان چه پيامدهايي درزندگي حال وآينده فرزند ايجاد ميكند؟ به دليل آنكه والدين تمام هم و غم خود را روي تك فرزند ميگذارند و وابستگي زيادي به وي پيدا ميكنند، مستقل شدن وي ميتواند آنها را با آلام زيادي مواجه كند. ولي نگاه واقع بينانه داشتن به مساله استقلال فرزندان، بعد از يك دوره سني ميتواند آنها را آماده پذيرش اين موضوع كند. فاخره بهبهاني [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] 5 لینک به دیدگاه
Lean 56968 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ ما 5 تا بچه ایم گرچه فاصله سنیم تقریبا با بقیه زیاده ولی وقتی فک میکنم 4 نفر هستن که دوسم دارن و ازم حمایت میکنن احساس اعتماد به نفس میکنم 5 لینک به دیدگاه
M!Zare 48037 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ راست میگه....دو تا هم کمه ولی شرایط خانواده ها فرزند بیشتر رو اجازه نمیده 5 لینک به دیدگاه
black banner 9103 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ از لحاظ جمعيت شناختي هم بررسي كنيم / ضرره از دو تا آدم / يك آدم باقي ميمونه و اگر همينجوري از دوتا آدم يكي باقي بمونه / جمعيت ايران نابود ميشه ، ديگه نيروي انساني نداريم و عواقب بدي داره تازه 2 تا هم كمه / چون از دو نفر فقط دو نفر ميمونه / اينجا با صرف نظر كردن از بلاياي طبيعي و ساير اتفاقات جمعيت ، ثابت ميشه و نرخ رشد رو به كاهش ميزاره / كه باز اين ضرره پس گور باباي اون كسي كه اين شعار رو داد ( فرزند كمتر زندگي بهتر) دهه شصتي ها از ازدياد جمعيت ، به فلاكت كشيده شدن دهه 80 به بعد ديگه به خاك سياه ميشينند ميگيد نه ؟؟ من مرده شما زنده ، بشينيد نگاه كنيد مگر اينكه هر چه سريعتر يك خاكي تو سرمون بگيريم 4 لینک به دیدگاه
Lean 56968 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ از لحاظ جمعيت شناختي هم بررسي كنيم / ضرره از دو تا آدم / يك آدم باقي ميمونه و اگر همينجوري از دوتا آدم يكي باقي بمونه / جمعيت ايران نابود ميشه ، ديگه نيروي انساني نداريم و عواقب بدي داره تازه 2 تا هم كمه / چون از دو نفر فقط دو نفر ميمونه / اينجا با صرف نظر كردن از بلاياي طبيعي و ساير اتفاقات جمعيت ، ثابت ميشه و نرخ رشد رو به كاهش ميزاره / كه باز اين ضرره پس گور باباي اون كسي كه اين شعار رو داد ( فرزند كمتر زندگي بهتر) دهه شصتي ها از ازدياد جمعيت ، به فلاكت كشيده شدن دهه 80 به بعد ديگه به خاك سياه ميشينند ميگيد نه ؟؟ من مرده شما زنده ، بشينيد نگاه كنيد مگر اينكه هر چه سريعتر يك خاكي تو سرمون بگيريم برای این خرفت چه دلیلی داری ؟ 3 لینک به دیدگاه
آریودخت 43941 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ برای این خرفت چه دلیلی داری ؟ فک میکنم منظورشون واسه وضعیت بد اقتصادی باشه 3 لینک به دیدگاه
black banner 9103 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ برای این خرفت چه دلیلی داری ؟ دهه 80 به بعد ، اكثرا تك فرزندي هستند يا خيلي زياد باشند ميشن 2 تا بچه ... ميدوني نرخ رشد چقدر مياد پايين ؟؟ بعد اين نسل با 20 سال فاصله ، از لشكر دهه شصت چطوري ميخوان كشور به اين بزرگي و جمعيت رو جمع كنند؟؟؟ نرخ جمعيت نزديك منفي داره ميشه !! اون وقت بايد از چين آدم وارد كنيم يكم سرچ كن تا بيشتر با عواقب نرخ رشد منفي آشنا بشي !!! 6 لینک به دیدگاه
black banner 9103 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ به عبارتي جمعيت ما پير ميشه يادته تو جغرافيا دبيرستان يك سري نمودار جمعيتي بود ؟؟؟ بهترين حالت اينه ، جمعيت كنترل بشه ، تا اون نمودار شكل هرم يا زنگوله بگيره تا يك جاها ايران خوب پيش رفت ، نمودار داشت درست ميشد حالا بيا نگاه كن ببين ، قاعده نمودار چجوري شده / اصلا نمودار هيچ شكل هندسي نداره ، يك چيز داغون شده 6 لینک به دیدگاه
آریودخت 43941 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ دهه 80 به بعد ، اكثرا تك فرزندي هستند يا خيلي زياد باشند ميشن 2 تا بچه ... ميدوني نرخ رشد چقدر مياد پايين ؟؟ بعد اين نسل با 20 سال فاصله ، از لشكر دهه شصت چطوري ميخوان كشور به اين بزرگي و جمعيت رو جمع كنند؟؟؟ نرخ جمعيت نزديك منفي داره ميشه !! اون وقت بايد از چين آدم وارد كنيم يكم سرچ كن تا بيشتر با عواقب نرخ رشد منفي آشنا بشي !!! حالا اینا به کنار ، مسئله روحی روانی رو بگو همه منزوی و تنها 4 لینک به دیدگاه
black banner 9103 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی: با این روند در 15 یا 20 سال آینده یک جمعیت کم در حدود 50 میلیون نفر خواهیم داشت که اکثر آنها پیر، مسن و زمینگیر هستند و شدیدا با خلاء نیروی جوان و پرنشاط مواجه خواهیم بود. اينجاست كه دهه هشتادي ها به بعد ، مخصوصا اين آخري ها . به خاك سياه ميشينند !!! 4 لینک به دیدگاه
آریودخت 43941 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی: با این روند در 15 یا 20 سال آینده یک جمعیت کم در حدود 50 میلیون نفر خواهیم داشت که اکثر آنها پیر، مسن و زمینگیر هستند و شدیدا با خلاء نیروی جوان و پرنشاط مواجه خواهیم بود. اينجاست كه دهه هشتادي ها به بعد ، مخصوصا اين آخري ها . به خاك سياه ميشينند !!! تقصیر خودشونه ، والا الان زن و شوهر شاهکار کنن شکم خودشونو سیر کنن ، بچه پیش کش 4 لینک به دیدگاه
Lean 56968 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی: با این روند در 15 یا 20 سال آینده یک جمعیت کم در حدود 50 میلیون نفر خواهیم داشت که اکثر آنها پیر، مسن و زمینگیر هستند و شدیدا با خلاء نیروی جوان و پرنشاط مواجه خواهیم بود. اينجاست كه دهه هشتادي ها به بعد ، مخصوصا اين آخري ها . به خاك سياه ميشينند !!! فک نمیکنی فرآهم کردن شرایط ازدواج برای جوانان راه حل باشه نه تشویق همسران میان سال به باوری های زیاد و سن بالا که خطر ابتلا بیماری های مادر زادی رو تشدید میکنه، اگر نسل دهه 60 که انفجار جمعیت ما بوده شرایط ازدواج داشته باشن با همون یکی دو بچه هم به مشکل جمعیتی دچار نخواهیم شد. 3 لینک به دیدگاه
آریودخت 43941 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ فک نمیکنی فرآهم کردن شرایط ازدواج برای جوانان راه حل باشه نه تشویق همسران میان سال به باوری های زیاد و سن بالا که خطر ابتلا بیماری های مادر زادی رو تشدید میکنه، اگر نسل دهه 60 که انفجار جمعیت ما بوده شرایط ازدواج داشته باشن با همون یکی دو بچه هم به مشکل جمعیتی دچار نخواهیم شد. بله موافقم 3 لینک به دیدگاه
Lean 56968 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ دهه 80 به بعد ، اكثرا تك فرزندي هستند يا خيلي زياد باشند ميشن 2 تا بچه ... ميدوني نرخ رشد چقدر مياد پايين ؟؟ بعد اين نسل با 20 سال فاصله ، از لشكر دهه شصت چطوري ميخوان كشور به اين بزرگي و جمعيت رو جمع كنند؟؟؟ نرخ جمعيت نزديك منفي داره ميشه !! اون وقت بايد از چين آدم وارد كنيم يكم سرچ كن تا بيشتر با عواقب نرخ رشد منفي آشنا بشي !!! در حال حاضر که عواقب انفجار دهه 60 بیشتر بوده ، زیر فشار های اقتصادی ، فشار بیکاری ، افسردگی ، سرخوردگی نسل سوخته و بدبخت 60 داره کارش به جنون میکشه ، بستگی داره نظر کیو مطالعه کنی ، نظر یک آخوند همه چیز دان ، یا نظر یک متخصص آگاه 4 لینک به دیدگاه
M!Zare 48037 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ بیشتر از نیروی جوانی ما به ذهن خلاق جوانی احتیاج داریم که متاسفانه قدرت تفکر رو از نسل ما گرفتن وگرنه خیلی از فعالیت های انسانی رو ماشین ها می تونن انجام بدن و این هرم از یک جایی به بعد متوازن خواهد شد.شاید این وسط گروهی قربانی بشن. من خودم با بعد عاطفی قضیه مشکل دارم... 4 لینک به دیدگاه
alimec 23102 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ بیشتر از نیروی جوانی ما به ذهن خلاق جوانی احتیاج داریم که متاسفانه قدرت تفکر رو از نسل ما گرفتن وگرنه خیلی از فعالیت های انسانی رو ماشین ها می تونن انجام بدن و این هرم از یک جایی به بعد متوازن خواهد شد.شاید این وسط گروهی قربانی بشن. من خودم با بعد عاطفی قضیه مشکل دارم... شما تک فرزندین خانم مهندس؟ 3 لینک به دیدگاه
M!Zare 48037 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ شما تک فرزندین خانم مهندس؟ خیر تک دخترم فقط یک داداش دارم ولی خب ما که دو تا هستیم هم خیلی وقت ها نیاز به یک خواهر رو احساس کردم ، وضعیت تک فرزندها رو هم میدونم به مراتب بدتر است. یعنی چون تک فرزند نیستم اینجا نظر ندم 4 لینک به دیدگاه
آریودخت 43941 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ خیر تک دخترم فقط یک داداش دارم ولی خب ما که دو تا هستیم هم خیلی وقت ها نیاز به یک خواهر رو احساس کردم ، وضعیت تک فرزندها رو هم میدونم به مراتب بدتر است. یعنی چون تک فرزند نیستم اینجا نظر ندم منم تک دخترم و حس میکنم جای خالی یه خواهر رو همیشه احساس میکنم اما با توجه به شرایط فک میکنم در اینده بچه خودمم مث خودم تک باشه . طفلی من ، طفلی بچه ام 4 لینک به دیدگاه
M!Zare 48037 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ منم تک دخترم و حس میکنم جای خالی یه خواهر رو همیشه احساس میکنم اما با توجه به شرایط فک میکنم در اینده بچه خودمم مث خودم تک باشه . طفلی من ، طفلی بچه ام الهی:aghosh: نمیدونم چرا با تک فرزندی هیچ وقت نمیتونم کنار بیام...نظر من یا اصلا بدون فرزند و یا دو فرزندی است چون تک فرزندی، فرزند رو در معرض آسیب بسیاری قرار میده 4 لینک به دیدگاه
آریودخت 43941 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 بهمن، ۱۳۹۱ الهی:aghosh:نمیدونم چرا با تک فرزندی هیچ وقت نمیتونم کنار بیام...نظر من یا اصلا بدون فرزند و یا دو فرزندی است چون تک فرزندی، فرزند رو در معرض آسیب بسیاری قرار میده بله دقیقا اما این مشکل از مردم نیس از کسایی هست که وضع جامعه رو رو به شکلی بردن که من و شما و امثال ما مردم عادی چاره ای نداریم در حال حاضر اونقد مث ما جوونا بیکار هستن که حتی نمیتونن فکر ازدواج رو بکنن اونم نه واسه نپذیرفتن یا نخواستن قبول مسئولیت بلکه واسه اینکه نمیخوان واسه شرایط بد اقتصادی شرمنده زن و بچه باشن و ترجیح میدن این عذاب رو به تنهایی بکشن تا اینکه 2 نفر دیگه هم متحمل این عذاب بشن 4 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده