رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

كيفيت سنج فراصوتي براي محصولات کشاورزی

 

 

چكيده

 

آزمون فراصوتي يكي از روشهاي آزمون غير مخرب است كه در زمينه‌ي كيفيت سنجي محصولات كشاورزي در حال توسعه مي‌باشد. تبیین کیفیت محصولات و چگونگی اندازه‌گیری آن در کشاورزی پیشرفته اهمیت وافری دارد. استفاده از فراصوت در ارزیابی فرآوري مواد غذايي سابقه‌اي ديرينه دارد اما در مورد محصولات كشاورزي روند تكميلي را سپري مي‌كند. كيفيت سنجي غير تهاجمي و غير مخرب موضوع جديدي در عمليات پس از برداشت است كه به کمک آن ویژگی‌های اندازه‌گیری شده با روشهای غیر مخرب به کیفیت محصول ربط داده می‌شود. برای آزمون محصولات کشاورزی به روش فراصوت عبوری به طور معمول از دو شاخص فراصوت، یعنی سرعت امواج و میزان تضعیف استفاده می‌شود. در اين پژوهش، ابتدا سامانه‌ی کیفیت سنج فراصوتی طراحی و ساخته شد که اساس کار آن، پردازش سیگنال های عبوری از محصولات كشاورزي است. قسمتهای اصلی آن عبارتند از تپ‌ساز/ تپ‌گیر ساخته شده، کاوشگرهای فرستنده و گیرنده، برنامه‌ی کنترل، رایانه، و سامانه جمع‌آوری داده‌ها. سامانه با پردازش سیگنال ها به صورت نیمه خودکار ویژگی‌های سرعت و میزان تضعیف را تعیین می‌کند. در ادامه آزمایشات، اثر ماده‌ی واسط، نیروی تماسی، ضخامت نمونه‌ها و لایه‌ی تاخیر بر سیگنال دریافتی بررسی شد. آزمایش ها با نمونه‌های تهیه شده از بافت برخی محصولات كشاورزي اجرا شد. طول نمونه‌ها با توجه به نوع محصولات كشاورزي از 5 تا 120 میلی متر متغیر بود. نتایج نشان داد که با استفاده از امواج غیر پیوسته(تپی) با بسامد kHz40 و توان نسبتاً کم، می‌توان امواج فراصوت را از بیشتر محصولات كشاورزي عبور داد. با در نظر گرفتن ماده‌ی واسط، ضخامت مناسب نمونه و نیروی تماسی کم، سامانه کیفیت‌سنج فراصوتی با دقت خوب، سرعت مناسب و نیمه خودکار، میزان تضعیف و سرعت امواج عبوری از نمونه‌ها را اندازه‌گیری می‌کند.

 

متن کامل مقاله را از لینک زیر دریافت نمایید:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...