رفتن به مطلب

تایپه 101 برجی بر فراز آسمان


* v e n o o s * مهمان

ارسال های توصیه شده

* v e n o o s * مهمان

frrrhzwoyejcoveq2lc3.jpg

 

 

بزرگترین برج مسکونی جهان در منطقه‌ای زلزله‌خیز ساخته شد تا میزان مقاومتش را به نمایش بگذارد. تایپه 101نام برج 101 طبقه‌ای است که با 508 متر ارتفاع به‌عنوان بلندترین برج مسکونی در کتاب رکوردهای جهان "گینس" ثبت شده است.

 

 

سرعت بعضی از توفان‌های این منطقه بیش از 250 کیلومتر در ساعت است و گاهی در این منطقه سالی 200 بار زلزله می‌‌آید.

 

 

تا پیش از آغاز سال 2005، برج‌های دو قلوی پتروناس در شهر کوالالامپور، پایتخت مالزی رکورد بلندترین ساختمان مسکونی جهان را داشتند، اما امروز «تایپه 101» 56 متر بلندتر از آنهاست و رکورد بلندترین را در اختیار دارد.هزينه ساخت اين برج 1.5 ميليارد يورو و بيشتر آن صرف فن اورى ايمن سازی اين برج شده است .

 

 

 

پس از حادثه تروريستى 11سپتامبر و ويرانى برج هاى دوقلو مركز تجارت جهانى نيويورك ،سازندگان اين برج همه سيستم هاى ايمنى ساختمان را بار ديگر مورد بازنگرى قرار دادند .

 

حادثه 11 سپتامبر به معماران و مهندسان ثابت كرد كه حادثه اى مثل اتش سوزی در یک آسمانخراش ميتواند حتی از زلزله يا توفان هم خطرناك تر باشد ، به همين دليل اسکلت فولادي برج را با نوعي ماده ضد حریق پوشاندند .

 

 

راز مقاومت این برج در کره فولادی است به وزن 660 تن که در بین طبقه 87 تا 92 تایپه 101 به 16 بازوی فولادی آویخته شده است. این پاندول غول پیکر تعادل ساختمان را در برابر زلزله‌های بسیار شدید و توفان‌های مهیب که در این منطقه امری عادی و همیشگی است، حفظ می‌‌کند.

 

 

داستان ساخت اين برج مربوط به شش سال پیش است . " چن شوى بيان " رئيس جمهور فعلي تايوان و شهردار آن زمان تايپه قصد داشت تا در تايپه ، پايتخت تايوان ، یک بناى يادبود بسازد.طرح اوليه مربوط به سه ساختمان بلند بود ، اما شهردار تايپه مي خواست یک بناي منحصر به فرد و بي همتا براى شهر و كشورش بسازد ، بنايى كه بتواند ركورد بشکند و در كتاب گينس ثبت شود. او و همکارانش پس از بررسي طرح هاي مختلف ، اين آسمانخراش 101 طبقه را كه براساس شاخه گياه بامبو طراحی شده است ، انتخاب كردند . جالب است بدانيد براى طراحی داخلي اين ساختمان از راهنمایی و ديدگاه های استادان " فنگ شويى " كه روش باستانى فرهنگ شرق در طراحی و چیدمان بناهاست استفاده شده است . هدف فنگ شويى ايجاد حس هماهنگي در فضاى ساختمان است .

 

شهر ممنوعه و ديوار چين براساس اصول فنگ شويى ساخته شده است . در تايپه 101 ، پنجره ها ، چارچوب درها ، جهت اتاق ها و ... نيز براساس اصول فنگ شويى تنظيم شده است .

 

یك گروه ژاپنی سیستم‌های ساختمان‌سازی و آسانسور، سریع‌ترین آسانسور دنیا را در ساختمان 101 تایپه مركز تایوان كه با 508 متر ارتفاع ، بلند‌ترین ساختمان جهان شمرده می‌شود، نصب كرده است.

 

دو دستگاه از این آسانسور كه در ساختمان اداری 101 طبقه تایپه نصب شده است می‌تواند با سرعتی حدود یك هزار و 10 متر در دقیقه یعنی 6/60 كیلومتر در ساعت صعود كند. این آسانسور كه به‌عنوان پرسرعت‌ترین بالابر جهان دركتاب ركوردهای جهانی گینس به ثبت رسیده است، گنجایش 24 نفر و یا ظرفیت حمل یك ‌هزار و 600 كیلوگرم را دارا است.

 

 

آیا تایپه 101 واقعا بلندترین سازه جهان است ؟

بسیاری معتقدند عناصری همچون تیر پرچم ، آنتن و منارهای مخروطی كه از ملحقات تعداد زیادی از ساختمان‌های بلند هستند، نباید در اندازه‎گیری ارتفاع ساختمان به حساب آورده شوند. همچنین از نظر فنی، برج‌های مشاهده و برج‌های مخابراتی بایستی به عنوان سازه در نظر گرفته ‎شوند و نه ساختمان، چون این نوع برج‌ها قابل سكونت نبوده و فاقد فضای مسكونی یا اداری هستند.

 

 

با این اوصاف، به نظر می‎رسد برج تایپه 101 (Taipei 101 Tower) در تایوان، با ارتفاعی بالغ بر 508 متر، بلندترین ساختمان حال حاضر جهان باشد.

 

 

اما بایستی توجه داشت كه منار مخروطی بزرگ آن (با ارتفاع 60 فوت) باعث این افزایش ارتفاع ‎شده است. پیش از ساخت برج تایپه 101، برج‌های دوقلوی پتروناس (Petronas Twin Towers) در كوالالامپور مالزی ، بلندترین ساختمان‎های جهان به شمار می‌رفتند. همانند برج تایپه 101 ، بخش قابل توجهی از ارتفاع برج‌های دوقلوی پتروناس نیز به مناره‌های مخروطی‌شان مربوط است ، نه به فضای قابل استفاده آنها.

 

 

اگر در محاسبه ارتفاع ساختمان، تنها فضای قابل سكونت مد نظر قرار گیرد و از سطح پیاده‎رو ورودی اصلی تا رأس سازه‎ای ساختمان (بدون احتساب تیرهای پرچم و مناره‌ها) اندازه‌گیری شود، در این صورت برج سیرز (Sears Tower) شیكاگو، با ارتفاع 442 متر ، كه در سال 1974 ساخته شده است ، هنوز نیز عنوان بلندترین ساختمان جهان را برای خود حفظ خواهد كرد.

 

 

اما اگر در اندازه‌گیری ارتفاع ساختمان‌ ، مناره‌ها ، تیرهای پرچم و آنتن‌ها نیز به حساب آورده شوند ، در این صورت رده‌ بندی بلندترین ساختمان‎های جهان ، بایستی تمام سازه‎های ساخت بشر را ـ چه فضای قابل سكونت داشته باشند و چه نداشته نباشند ـ در بر بگیرد. با این فرض ، برج CN در كانادا ، برج مخابراتی و جاذبه گردشگری تورنتو با ارتفاعی بالغ بر 33/553 متر ، بلندترین ساختمان حال حاضر جهان خواهد بود.نكته جالب توجه اینجاست كه هیچ یك از این ساختمان‌ها ، بدون توجه به اینكه بر اساس چه معیاری عنوان بلندترین ساختمان جهان را به خود اختصاص داشته باشند ، این عنوان و جایگاه‌ را برای مدت طولانی در اختیار نخواهند داشت. با توجه به رقابت شدیدی كه در حال حاضر میان كشورهای مختلف برای برافراشتن ساختمان‌های هر چه بلندتر وجود دارد ، حتی ساختمان‌های بلندتری كه هم اینك در مرحله طراحی و بر روی كاغذ هستند ، نیز نبایستی از حفظ درازمدت جایگاه‌شان در آینده مطمئن باشند .

 

 

منابع : مرکز عمران ایران ، آرونا ، روزنامه آسیا

 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...