رفتن به مطلب

اقیانوس‌های فرازمینی میزبان احتمالی حیات


ارسال های توصیه شده

[h=1] اقیانوس‌های فرازمینی میزبان احتمالی حیات

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علمي

کد خبر: 91101709929

یکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۰

3

تحقیقات گسترده‌ای برای یافتن آب بر سطح سیارات و قمرهای مختلف با هدف یافتن نشانه‌های احتمالی حیات در حال پیگیری است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شواهد زمین شناسی متعددی از وجود آب در گذشته باستانی مریخ بدست آمده است و یافته‌های اخیر مریخ نورد کنجکاوی ناسا نیز نشانه‌هایی از جریان داشتن آب بر سطح سیاره سرخ در میلیاردها سال قبل را نشان می‌دهد.

مطالعات جدید نشان می‌دهد: دست کم شش قمر از جمله اروپا و گانیمد (سیاره مشتری)، تیتان و انسلادوس (سیاره زحل) و تریتون (سیاره نپتون) دارای اقیانوس‌های زیر سطحی هستند که می توانند میزبان احتمالی حیات باشند.

هر یک از این قمرها احتمالا دارای منابع آبی به اندازه تمام اقیانوس‌های زمین هستند.

ایده یک منطقه قابل سکونت ستاره‌ای که آب بر سطح سیاره آن بصورت پایدار وجود داشته باشد، نخستین بار توسط «مایکل هارت» در اواخر دهه 1970 میلادی مطرح شد.

«کن هند» از محققان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا تأکید می‌کند: فرضیه یک منطقه قابل سکونت تقریبا منسوخ شده و در حال حاضر فرضیه وجود تنوع حیات در مناطق مختلف در منظومه شمسی تقویت شده است.

برای یافتن نمونه‌های احتمالی حیات در اقیانوس های فرازمینی باید به پوسته ضخیم یخ در عمق سیارات نفوذ کرد.

به گفته محققان، قمر انسلادوس احتمالا حاوی آب و مواد معدنی بوده و یکی از بهترین مکان‌ها برای یافتن حیات میکروبی محسوب می‌شود؛ همچنین منابع آبی در قمر اروپا نیز احتمالا دو تا سه برابر زمین است و عمق این اقیانوس فرازمینی حداقل 10 برابر اقیانوس‌های زمین تخمین زده می‌شود.

 

آژانس فضایی اروپا (ESA)‌ در برنامه تحقیقاتی JUICE‌ قصد دارد سه قمر یخی مشتری شامل اروپا، گانیمد و کالیستو را تا سال 2030 میلادی با هدف یافتن آب و نمونه‌های احتمالی حیات مورد بررسی قرار دهد.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...