رفتن به مطلب

: برای همه کسانی که با کامپیوتر کار می کنند


ارسال های توصیه شده

نام بیماری : سندرم تونل کارپال ((c.s.t

تعریف : تنگی کانال عصب مچ دست را سندرم تونل کارپال یا c.s.t می گویند. علایم بیماری زمانی بروز می کند که کانال عصبی که در ناحیه مچ دست قرار دارد تنگ می شود و باعث ایجاد فشار بر روی عصب مدیان مچ دست می شود.

 

علل و عوامل : معمولا به دلیل استفاده بیش از حد از مچ دست به ویژه در موارد کارهای ظریف و تکراری ایجاد می شود و اصولا به دنبال انجام مکرر کارهایی که با دست و مچ انجام می شود علایم بروز می کند. شیوع این بیماری در خانم های خانه دار، بین سنین 30-40 سال،کاربران کامپیوتر،نجاران،تصویرگران ،کارگران،قصاب ها و مکانیک های خودرو و رانندگان ماشین های سنگین بیشتر است؛این اختلال همچنین متعاقب بعضی از بیماری ها به واسطه التهاب و تورمی که ایجاد می شود،نیز مشاهده می شود از جمله این بیماری ها می توان به دیابت،کم کاری غده تیروئید،روماتیسم های مفصلی،حاملگی،نارسایی کلیه، شکستگی ها و صدمات اشاره کرد.

علائم و نشانه ها :

1- درد در انگشت شست،نشانه و میانی است به سمت ساعد و بازو هم کشیده می شود. شب ها افزایش می یابد. با افزایش استفاده از دست مثل زمان رانندگی یا خواندن روزنامه افزایش می یابد. با تکان دادن و فشار به کف همان دست کاهش می یابد.

2- بی حسی و سوزش در انگشت شست،نشانه و میانی که به سمت ساعد و بازو کشیده می شود.

3- احساس فشار در یک یا هر دو دست که گاهی این علایم متوجه ساعد می شود در موارد شدیدتر حتی شانه ها هم درگیر می شوند.

4- فلج انگشتان شست،اشاره،میانی و نصف انگشت چهارم در بعضی موارد.

5- عدم توانایی در گرفتن اشیاء و افتادن اشیا از دست.

6- تغییر شکل ناخن ها و خشکی پوست دست و انگشتان.

7- حساسیت به سرما.

لینک به دیدگاه

دیسک گردن در کاربران رایانه

 

16514.jpg

...را از علائم ديسك گردن عنوان و توصيه كرد: كاربران كامپيوتر و افرادي با مشاغلي كه سرشان در يك وضعيت قرار دارد با...

 

یك متخصص و جراح مغز و اعصاب، درد گردن، سوزش بین دو كتف و احساس كاهش قدرت دستها را از علائم دیسك گردن عنوان و توصیه كرد: كاربران كامپیوتر و افرادی با مشاغلی كه سرشان در یك وضعیت قرار دارد با انجام ورزشهای ایزومتریك گردن از بروز دیسك گردن جلوگیری كنند.

دكتر تورج یزدی اظهار كرد: دیسك گردن یك غضروف بین معضلی دو مهره مجاور گردن را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: در اثر فشارهای مكانیكی و حركات ایجاد شده،‌ به تدریج دیسك‌های گردن دچار تغییراتی شده كه از حالت نرمال خود خارج و در نهایت سبب بیرون زدگی دیسك می‌شود.

وی با اشاره به علائم دیسكهای گردن تصریح كرد: یك دسته از علائم شامل علائم ناشی از فشار بر روی ریشه‌های عصبی و دوم فشار بر روی نخاع می‌باشد.

دكتر یزدی خاطرنشان كرد: علائم فشار بر روی ریشه‌های عصبی گردن انتشار یابنده بوده و از گردن و شانه به سمت اندامهای فوقانی منتشر می‌شود.

وی یادآور شد: بیمار غیر از درد احساس بی‌حسی یا خواب رفتگی در دست دارد و برخی بیماران دچار احساس كاهش قدرت دستها می‌شوند و از سوی دیگر، بعضی بیمار در اولین بار متوجه اختلال در حركات ظریف دستها هنگام نوشتن می‌شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی یزد در ادامه گفت: آسیبی كه با فشار بر روی نخاع بروز می‌كند، جدی بوده و این بیماران با كاهش قدرت اندام فوقانی مراجعه می‌كنند. همچنین ممكن است به تدریج اختلال در راه رفتن و حركات پاها ایجاد شود.

وی افزود: از آنجا كه برخی بیماران به علائمی مثل فشار بر روی دست چپ مبتلا می‌شوند لذا تشخیص بیماری قلبی عروقی برای آنان داده می‌شود كه باید مراقبت باشند.

دكتر یزدی، درد ناحیه گردن، سپس سر، شانه‌ها و بین دو كتف را از دیگر علائم دیسك گردن نام برد و گفت:برای برخی بیماران حركات گردن بخصوص خم شدن گردن و حركت سر به عقب بسیار دردناك است و همچنین بعضی بیماران هنگام خم كردن سر به جلو احساس برق گرفتگی در تمام ستون فقرات می كنند.

این متخصص مغز و اعصاب توصیه كرد:‌ در بیمارانی كه دچار علائم ناشی از فشار بر روی ریشه عصبی می‌شوند در مرحله اول درمانهای طبی شامل استفاده از گردن بند داروهای ضد التهابی و سرانجام ورزش‌های گردن توصیه می‌شود.

وی با بیان این مطلب كه اكثر بیمارانی كه دردهای ناشی از فشار عصبی دارند با این درمانها بهبود می‌یابند، افزود: ولی بیماران مقاوم به این درمانها نیازمند اعمال جراحی هستند و در مقابل بیماران دارای علائم فشار بر روی نخاع بدون قید و شرط نیازمند عمل جراحی هستند كه عمل جراحی سبب تخلیه و كاهش فشار بر روی عصب می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی یزد خاطرنشان كرد: درمان دیسك گردن به دو تكنیك عمل جراحی از جلو پشت گردن صورت می گیرد كه معمولا براساس وضعیت دیسك و تجربه و راحتی دست پزشك جراح انجام می‌شود.

وی كاربران كامپیوتر، حسابداران، خیاطان و آرایشگران و افرد كه امور دفتری دارند را از افراد مستعد به دیسك های گردن دانست و گفت: از آنجا كه دیسكهای گردن در این افراد شایع‌تر است لذا این افراد باید ورزشهای گردن بویژه ورزشهای ایزومتریك به طور مرتب و روزانه انجام دهند تا عضلات گردن و شانه آنها تقویت شوند و از برند دیسك گردن جلوگیری شود.

این متخصص و جراح مغز و اعصاب در پایان خطاب به افراد شاغل كه معمولا در اكثر مواقع سرشان در یك وضعیت قرار دارد، توصیه كرد: این افراد در مراحل اولیه قبل از ایجاد علائم و درد در ناحیه گردن و سوزش ناحیه بین دو كتف باید ورزش كنند.

 

 

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران

  • Like 1
لینک به دیدگاه

مشكلات چشم ناشی از كار با كامپيوتر

 

5499.jpg

چشم انسان حروف چاپی را بهتر از حروف نمایش داده شده بر روی مانیتور می‌بینند. علت این امر این است كه حروف چاپی كنتراست ....

 

CVSچیست؟

CVS مجموعه ای از علائم چشمی‌و بینایی است كه بر اثر كار با كامپیوتر ایجاد می‌شوند. تقریبا 4/3 كسانیكه زیاد با كامپیوتر كار می‌كنند گرفتار این علائم هستند. به نظر می‌رسد با فراگیرتر شدن بكارگیری كامپیوتر در محل های كار و حتی در خانه ها تعداد كسانیكه از CVS رنج می‌برند روبه افزایش باشد.

 

علائم CVS:

مهمترین علائم CVS عبارتند از: خستگی چشم، خشكی چشم، سوزش، اشك ریزش و تاری دید. CVS همچنین ممكن است سبب درد در گردن و شانه ها نیز بشود.

چشم انسان حروف چاپی را بهتر از حروف نمایش داده شده بر روی مانیتور می‌بینند. علت این امر این است كه حروف چاپی كنتراست بیشتری با صفحه سفید زمینه داشته و لبه های آنها واضح تر است حال آنكه در مورد صفحه مانیتور چنین نیست و لبه ها به وضوح حروف چاپی نیستند بلكه حروف از یك مركز با كنتراست بالا شروع شده و به تدریج كم رنگ تر می‌شوند و پس از تبدیل به خاكستری كمرنگ ناپدید می‌گردند. بنابراین لبه های حروف بر روی صفحه مانیتور وضوح حروف چاپی را ندارد.

یكی از مهمترین دلایل خشكی و سوزش چشم هنگام كار با كامپیوتر كاهش میزان پلك زدن است بطوریكه افراد هنگام كار با كامپیوتر تقریبا1/5حالت عادی پلك می‌زنند. این مسأله به همراه خیره شدن به صفحه مانیتور و تمركز بر روی موضوع كار سبب می‌شود تا پلك ها مدت بیشتری با بمانند و در نتیجه اشك روی سطحچشم سریعتر تبخیر می‌شود.

10 توصیه برای كاهش علائم CVS

1. سعی كنید بطور ارادی پلك بزنید. این كار سبب می‌شود سطح چشم شما با اشك آغشته شده و خشك نشود. در صورتیكه مشكل شما شدید باشد می‌توانید از قطره های اشك مصنوعی استفاده كنید.

2. مركز مانیتور باید حدود 10 تا 20 سانتی متر پایین تر چشمان شما باشد. این وضعیت علاوه بر اینكه باعث می‌شود پلك ها پایین تر قرار گیرند و سطح كمتری از چشم در معرض هوا باشد، از خستگی گردن و شانه ها نیز می‌كاهد. در این موارد هم باید مانیتور را در ارتفاع مناسب قرار داد و هم ارتفاع صندلی را نسبت به میزكار تنظیم كرد بطوریكه ساعد شما هنگام كار با keyboard موازی با سطح زمین باشد.

3. مانیتور خود را طوری قرار دهید كه نور پنجره یا روشنایی اتاق به آن نتابد. هنگام كار با كامپیوتر سعی كنید پرده ها را بكشید و روشنایی اتاق را نیز به نصف وضعیت معمولی كاهش دهید. اگر از چراغ مطالعه بر روی میز خود استفاده می‌كنید آن را طوری قرار دهید كه به صفحه مانیتور یا چشم شما نتابد. همچنین می‌توانید از صفحه های ***** نیز بر روی صفحه مانیتور استفاده كنید. تابش نور به صفحه مانیتور سبب كاهش كنتراست و خستگی چشم می‌شود. این مسأله بخصوص زمانیكه زمینه صفحه تیره باشد شدیدتر خواهد بود.

4. به چشمان خود استراحت دهید. سعی كنید هر 5 تا 10 دقیقه چشم خود را از مانیتور برداشته و به مدت 5 تا 10 ثانیه به نقطه ای دور نگاه كنید. این كار سبب استراحت عضلات چشم می‌شود. همچنین به شما وقت می‌دهد پلك بزنید و سطح چشم شما مرطوب شود.

5. اگر مجبورید كه متناوباً به یك صفحه نوشته و مانیتور نگاه كنید (خصوصاً در مورد تایپیست ها) ممكن است چشم شما خسته شود زیرا باید تطابق خود را تغییر دهد. برای جلوگیری از این مسأله سعی كنید صفحه نوشته شده را در حداقل فاصله و هم سطح با مانیتور قرار دهید. برای اینكار می‌توانید از copyholder استفاده كنید.

6. فاصله مانیتور با چشمان شما باید 50 تا 60 سانتی متر باشد.

7. روشنایی و كنتراست مانیتور خود را تنظیم كنید. میزان روشنایی مانیتور باید با روشنایی اتاق هماهنگی داشته باشد. یك روش برای تنظیم روشنایی مانیتور این است كه به یك صفحه وب با زمینه سفید (مثل این صفحه) نگاه كنید. اگر سفیدی صفحه برای شما مثل یك منبع نور است روشنایی مانیتور زیاد است و باید آن را كم كنید. در مقابل، اگر صفحه كمی‌خاكستری به نظر می‌رسد روشنایی را زیاد كنید. در مجموع روشنایی باید در حدی باشد كه چشمان شما احساس راحتی كنند. كنتراست مانیتور باید حداكثر باشد تا لبه های حروف بیشترین كنتراست را با نوشته خود پیدا كند.

8. مشخصات دیگر مانیتور خود را تنظیم كنید. كیفیت نمایش تصاویر بر روی مانیتور به سه عامل بستگی دارد: Resolution، Refresh Rate، و DotePitch.

Refresh Rate نشان دهنده فركانس تجدید تصویر بر روی مانیتور است. فركانس پایین می‌تواند برای چشم خسته كننده باشد و فركانس های خیلی پایین سبب پرش تصویر می‌شوند. بهترین Refresh Rate حدود 70 هرتز یا بیشتر است. Resolution یا وضوح تصویر كه به Refresh Rate نیز بستگی دارد به تراكم پیكسل های تصویر بر روی مانیتور گفته می‌شود. هرچه تعداد پیكسل ها بیشتر باشد جزئیات بیشتری از تصویر دیده می‌شود. بطوركلی هرچه Resolution بیشتر باشد بهتر است ولی باید به Refresh Rate نیز توجه داشت. گاهی Resolution بالا Refresh Rateپایین دارند بنابراین باید وضعیتی را انتخاب كرد كه هر دو بیشترین تعداد را داشته باشند.

Dot Pitch بر sharpness تصویر مؤثر است و هر چه عدد آن كمتر باشد تصویر sharpتر است. بیشتر مانیتورها dot pitch بین 25/0 تا 28/0 میلی متر دارند.

28/0 میلی متر یا كمتر عدد مطلوب است. Refresh Rate و Resolution را در ویندوز می‌توانید در Display Properties تنظیم كنید ولی dot pitch قابل تنظیم نیست.

9. اگر علی رغم رعایت توصیه های گفته شده باز هم دچار علائم CVS هستید می‌توانید از عینك های مخصوص استفاده كنید زیرا گاهی مشكل در دید متوسط است. ما بطور معمول كمتر از دید متوسط استفاده می‌كنیم زیرا بیشتر اوقات یا اشیاء دور رانگاه می‌كنیم و یا اشیاء نزدیك. ولی مانیتور كامپیوتر دقیقا در فاصله ای از چشم قرار می‌گیرد كه مربوط به دید متوسط است. اگر شما عینكی هستید عینك شما به احتمال زیاد برای كار با كامپیوتر مناسب نیست زیرا دید متوسط را اصلاح نمی‌كند. برای دریافت عینك مناسب كامپیوتر به چشم پزشك مراجعه كنید.

10. هنگام كار با كامپیوتر سعی كنید گردن خود را راست نگه داشته و شانه را عقب بدهید. قوز كردن هنگام كار طولانی با كامپیوتر سبب دردهای گردن و شانه ها می‌شود. اگر پشتی صندلی شما قابل تنظیم است آن راطوری تنظیم كنید كه كاملا به پشت شما بچسبد. همچنین ارتفاع صندلی خود را طوری تنظیم كنید كه كف پاها روی زمین قرار داشته و زانوی شما در زاویه 90 درجه قرار داشته باشد. Keyboard و Mouse باید پایین تر از آرنج و نزدیك دستان شما قرار داشته باشد.

لینک به دیدگاه

چگونه از دردهای ناشی از کار با کامپیوتر جلوگیری کنیم؟

 

16427.jpg

امروزه یکی از شایعترین شکایات در افراد جوان بویژه در میان کارکنان ادارات و بانک ها، عوارض کار طولانی مدت با کامپیوتر است. این عوارض شامل ......

امروزه یکی از شایعترین شکایات در افراد جوان بویژه در میان کارکنان ادارات و بانک ها، عوارض کار طولانی مدت با کامپیوتر است. این عوارض شامل دردهای گردن و شانه که با خستگی شدید عضلات این ناحیه همراه است، دردهای مفصل آرنج، مچ، انگشتان و نهایتاً دردهای پشت و کمر می‌‌باشد.

در مواقعی که این دردها پس از یک کار طولانی و یا یک روز پر کار به سراغ شما می‌‌آید، بهترین اقدام استراحت، ماساژ ملایم نواحی درگیر، ریلکس کردن عضلات و آرامش است. اما برای جلوگیری از این گونه دردها که هیچ علت آناتومیک ندارد، یک راه بسیار ساده وجود دارد و آن هم رعایت وضعیت صحیح بدنی است.

قدم اول انتخاب میز و صندلی استاندارد است.

قدم دوم استفاده صحیح از میز، صندلی، مانیتور، صفحه کلید و موس است.

قدم سوم برنامه ریزی کاری است، به این صورت که بیش از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به حالت ثابت نشسته یا ایستاده نمانید و در بین کار حتماً وضعیت بدنی خود را تغییر دهید. حتی هر نیم ساعت سر جای خود بایستید و یا چند قدم راه بروید.

قدم چهارم انجام حرکات نرمشی ساده به صورت روزانه است که می‌‌تواند شامل موارد زیر باشد:

تمرین۱) در حالت کاملاً صاف بنشینید. دستها در کنار بدن قرار بگیرند. به آرامی‌‌هر دو شانه را بالا ببرید ۵ ثانیه مکث کنید و سپس شانه ها را رها کنید. حرکت را ۵ مرتبه تکرار کنید.

تمرین۲) در حالت کاملاً صاف بنشینید. دستها در کنار بدن قرار بگیرند. به آرامی‌‌هر دو شانه را ۵ مرتبه به جلو بچرخانید و سپس ۵ مرتبه به عقب بچرخانید.

تمرین۳) در حالت کاملاً صاف بنشینید:

الف) هر دو دست را به صورت کشیده در جلوی خود بگیرید و انگشتان و مچ را باز و بسته کنید (۵ مرتبه)

ب) هر دو دست را به صورت کشیده در طرفین خود بگیرید و انگشتان و مچ را باز و بسته کنید (۵ مرتبه)

ج) هر دو دست را به صورت کشیده در بالای سر خود بگیرید و انگشتان و مچ را باز و بسته کنید (۵ مرتبه)

تمرین۴) در حالت کاملاً صاف بنشینید:

الف) کف هر دو دست را به هم بچسبانید و تا جاییکه ممکن است آرنج ها را بالا بیاورید

ب) پشت هر دو دست را به هم بچسبانید و تا جاییکه ممکن است آرنج ها را پایین بیاورید

تمرین۵) در حالت کاملاً صاف بنشینید. دستها در کنار بدن قرار بگیرند. سر را به یک سمت خم کنید به طوریکه گوش به شانه همان سمت نزدیک شود ۵ ثانیه مکث کنید و سپس به حالت اول برگردید (۵ مرتبه) حرکت را برای سمت دیگر تکرار کنید

تمرین۶) سر را از حالت کاملاً صاف در راستای بدن به آرامی‌‌به پایین خم کنید به طوریکه چانه به قفسه سینه نزدیک شود ۵ ثانیه مکث کنید و به حالت اول برگردید

تمرین۷) سر را از حالت کاملاً صاف در راستای بدن به آرامی‌‌به عقب خم کنید به طوریکه احساس کشیدگی در جلوی گردن کنید ۵ ثانیه مکث کنید و به حالت اول برگردید

تمرین۸) در حالت کاملاً صاف بنشینید. عضلات شکم را منقبض کنید (شکم را داخل بکشید) ۵ ثانیه مکث کنید ۵ مرتبه تکرار کنید

تمرین۹) در حالت کاملاً صاف بنشینید. پای راست را از روی زمین بلند کنید و مستقیم در راستای ران نگه دارید ۵ ثانیه مکث کنید (۵ مرتبه) حرکت را با پای چپ تکرار کنید

تمرین۱۰) بایستید و دستها را در گودی کمر بگذارید. به آرامی‌‌و فقط ۱۰ درجه به عقب خم شوید و قفسه سینه را باز کنید ۵ ثانیه مکث کنید و به حالت اول برگردید (۵ مرتبه)

سپس ۳ تا ۵ نفس عمیق بکشید و به کار خود ادامه دهید

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

منبع: میعادگاه ایرانیان

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...