رفتن به مطلب

پديده ي آلودگي هوا و راهكار هاي پيشنهادي شما

ارسال های توصیه شده

در مورد قسمت دوم یه چیزایی مثل پست 21 این تاپیک مد نظر شماست؟

بنظرم با تغییر فشار و دما بتوان باد مصنوعی تولید کرد.

در شیوه ای که برای ایجاد بارش های مصنوعی استفاده می شود نیز ابتدا دما را تغییر می دهند، درسته؟

این توربین بزرگ قرار چه نقشی رو داشته باشه؟

ببينيد مشكل در وارونگي هوا سكون هواي سرد بر سطح شهر هست.اگر بشود جريان مصنوعي ايجاد كرد اين آلاينده ها به خارج شهر منتقل مي شوند.

پستي كه فرموديد براي توليد برق هست.چيزي كه من گفتم بايد انرژي صرف كنيم تا باد ايجاد كنيم(شما فرض كن يك پنكه ي بزرگ بالاي هر ساختمان:ws3:)

تغيير فشار و دما در سطح يك شهر به نظر كار ناممكني مي آيد

هدف من از مطرح كردن اين سوالات به چالش كشيدن ذهن خودم و شماست:a030:

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 77
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

ببينيد مشكل در وارونگي هوا سكون هواي سرد بر سطح شهر هست.اگر بشود جريان مصنوعي ايجاد كرد اين آلاينده ها به خارج شهر منتقل مي شوند.

پستي كه فرموديد براي توليد برق هست.چيزي كه من گفتم بايد انرژي صرف كنيم تا باد ايجاد كنيم(شما فرض كن يك پنكه ي بزرگ بالاي هر ساختمان:ws3:)

تغيير فشار و دما در سطح يك شهر به نظر كار ناممكني مي آيد

هدف من از مطرح كردن اين سوالات به چالش كشيدن ذهن خودم و شماست:a030:

الان متوجه منظورتون شدم:w16:

روش های مختلفی وجود داره، مثلا بالای هر بام یک پنل خورشیدی بزاریم که برق مورد نیار برای چرخش این فن رو تامین کنه. اینجوری از برق شهر هم استفاده نکردیم ولی خوب چون در زمستان شاید تابش کافی نباشه، این روش جوابگو نباشه. از طرف دیگه استفاده از برق شهری برای این کار معقول نیست.

اگر این هوای سرد ساکن رو به شیوه ای گرم کنیم چی؟آیا از این طریق هم مشکل حل میشه؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
الان متوجه منظورتون شدم:w16:

روش های مختلفی وجود داره، مثلا بالای هر بام یک پنل خورشیدی بزاریم که برق مورد نیار برای چرخش این فن رو تامین کنه. اینجوری از برق شهر هم استفاده نکردیم ولی خوب چون در زمستان شاید تابش کافی نباشه، این روش جوابگو نباشه. از طرف دیگه استفاده از برق شهری برای این کار معقول نیست.

اگر این هوای سرد ساکن رو به شیوه ای گرم کنیم چی؟آیا از این طریق هم مشکل حل میشه؟

فكر باحالي شد:ws3:

هواي گرم رو به بالا حركت مي كنه.آنقدر بالا مي رود كه انرژي خود را از دست بدهد و هم دما با هواي آن ارتفاع بشود.اگر هواي سرد ساكن بر سحط شهر رو گرم كنيم اين هواي گرم شروع به حركت ميكنه و ذرات رو با خودش مي بره بالا و هواي سرد از اطراف شهر جايگزين ميشه.

ولي چجوري ايكار رو ميشه كرد؟

خورشيد با اين عظمت تو گرم كردن هواي ساكن درمونده,ما با چه منبعي بايد گرم كنيم؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

البته واقعا اين نيست كه خورشيد نتونه هواي شهر رو گرم كنه.

امروز اگر بيرون مي رفتيد(در تهران) له راحتي مي توانستيد به سمت خورشيد نگاه كنيد.علت اين هست كه آلايندگي ها مانند يك عايق و ***** عمل مي كنند و مانع از رسيدن انرژي خورشيد به سطح زمين مي شوند و يك لايه هواي سرد زير لايه ي عايق مانند آلودگي ها گير مي افتد.

خورشيد لايه ي بالاتر از آلودگي ها را گرم مي كند و لايه ي زيرين سرد باقي مي ماند .در نتيجه جرياني ايجاد نمي شود.يكي از دلايلي كه بارندگي در رفع آلودگي بصورت نسبتا طولاني مدت موثر هست از بين بردن اين لايه ي عايق هست.

• Like 2
لینک به دیدگاه

ما در ايران يك سيتم غلط داريم كه در اين مورد خاص داره به نفع ما كار مي كنه و اگر اين سيستم غلط نبود احتمالا مشكل ما حاد تر بود.

ما در سال هاي اخير همه جا را آسفالت مي كنيم.پشت بام ها را با ايزوگام تيره عايق مي كنيم.اين خيلي خيلي بد هست و مانع از بارش هاي برف ميشه.اما در اين مورد خاص با جذب حداكثري انرژي از خورشيد و پس دادن حرارت در طي شب به مرور باعث ميشه كه تا حدودي جريان هوا برقرار بشه.

البته خيلي ضعيف هست و در مقابل غول آلودگي تنها حكم يك مسكن رو داره

• Like 2
لینک به دیدگاه
فكر باحالي شد:ws3:

هواي گرم رو به بالا حركت مي كنه.آنقدر بالا مي رود كه انرژي خود را از دست بدهد و هم دما با هواي آن ارتفاع بشود.اگر هواي سرد ساكن بر سحط شهر رو گرم كنيم اين هواي گرم شروع به حركت ميكنه و ذرات رو با خودش مي بره بالا و هواي سرد از اطراف شهر جايگزين ميشه.

ولي چجوري ايكار رو ميشه كرد؟

خورشيد با اين عظمت تو گرم كردن هواي ساكن درمونده,ما با چه منبعي بايد گرم كنيم؟

اگر بتونیم با یک شیوه ای نور خورشید رو متمرکز کنیم (چیزی مثل کوره آفتابی) هر بام یک منبع انرژی با دمای بسیار بالا داره که باید به شیوه ای متمرکز در کل سطح پخش بشه و علاوه بر ساعات خاص تابش ،ما بقی ساعات هم بشه از این حرارت استفاده کرد.چه مقدار حرارت به این شیوه میشه به دام انداخت ؟

اگر آب برامون ماده ارزشمندی نبود می گفتم ، بر روی این کوره ها به شیوه آبیاری قطره ای لوله هایی قرار بدیم که آب رو سطح داغ بچکونه و بخار آب گرم به مرور وارد جو بشه، اما با توجه به حیاتی بودن آب عملا این ایده رد میشه.

اما بخار آب موجود در هوا رو چی؟ اگر بتونیم به شیوه ای کندانسش کنیم و دوباره وارد جو کنیم ، این بار بخار داغ، شاید هدف مورد نظر ما رو تامین کنه.اما مگر چه مقدار بخار آب در هواست؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
اگر بتونیم با یک شیوه ای نور خورشید رو متمرکز کنیم (چیزی مثل کوره آفتابی) هر بام یک منبع انرژی با دمای بسیار بالا داره که باید به شیوه ای متمرکز در کل سطح پخش بشه و علاوه بر ساعات خاص تابش ،ما بقی ساعات هم بشه از این حرارت استفاده کرد.چه مقدار حرارت به این شیوه میشه به دام انداخت ؟

اگر آب برامون ماده ارزشمندی نبود می گفتم ، بر روی این کوره ها به شیوه آبیاری قطره ای لوله هایی قرار بدیم که آب رو سطح داغ بچکونه و بخار آب گرم به مرور وارد جو بشه، اما با توجه به حیاتی بودن آب عملا این ایده رد میشه.

اما بخار آب موجود در هوا رو چی؟ اگر بتونیم به شیوه ای کندانسش کنیم و دوباره وارد جو کنیم ، این بار بخار داغ، شاید هدف مورد نظر ما رو تامین کنه.اما مگر چه مقدار بخار آب در هواست؟

توضيح دادم

آسفالت تا 90 درصد انرژي رو جذب مي كنه و به مرور پس ميده.ولي خاك درصد خيلي كمتري انرژي رو جذب ميكنه و خيلي سريع پس ميده.

براي همين تو بيابون 1 ساعت از غروب آفتاب كه ميگذره خيلي سرد ميشه ولي تو محيط شهري نه.

اگر گرماي بازتاب داده شده از زمين زياد باشه عملا مانع باروري ابر ها ميشه و با خشكسالي مواجه ميشيم.مگر اينكه اين گرما حاوي بخار آب باشه كه به اصطلاح ابر ها را نمدار كند.

در منطقه اي يك ميزان رطوبت نسبي دارد.يكي از روش هاي پيش نهاد شده براي نجات درياچه اروميه باز گرداندن رطوبت بالاي درياچه به درياچه هست كه يك امر ممكن از نظر تكنولوژي هست.

در دبي با اين روش باران مصنوعي توليد كردند و كلي هم تبليغات كردند و سر و صدا كرد.

اما نمي توان رطوبت را از يك حدي كمتر كرد (باعث مي شود كه شما تبديل به بخار بشويد:ws3:)

اگر اشتباه نكنم رطوبت امروز تهران 7% بوده .رقم كمي هست.ضمن اينكه ما امروز باد با سرعت 13 كيلومتر بر ساعت داشتيم.از سمت شمال به جنوب.ولي باد با اين سرعت جوابگوي آلودگي هوا نبود .فكر ميكنيد با روشي كه گفتيد باد با سرعت بيشتري قابل توليد است؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
توضيح دادم

آسفالت تا 90 درصد انرژي رو جذب مي كنه و به مرور پس ميده.ولي خاك درصد خيلي كمتري انرژي رو جذب ميكنه و خيلي سريع پس ميده.

براي همين تو بيابون 1 ساعت از غروب آفتاب كه ميگذره خيلي سرد ميشه ولي تو محيط شهري نه.

اگر گرماي بازتاب داده شده از زمين زياد باشه عملا مانع باروري ابر ها ميشه و با خشكسالي مواجه ميشيم.مگر اينكه اين گرما حاوي بخار آب باشه كه به اصطلاح ابر ها را نمدار كند.

در منطقه اي يك ميزان رطوبت نسبي دارد.يكي از روش هاي پيش نهاد شده براي نجات درياچه اروميه باز گرداندن رطوبت بالاي درياچه به درياچه هست كه يك امر ممكن از نظر تكنولوژي هست.

در دبي با اين روش باران مصنوعي توليد كردند و كلي هم تبليغات كردند و سر و صدا كرد.

اما نمي توان رطوبت را از يك حدي كمتر كرد (باعث مي شود كه شما تبديل به بخار بشويد:ws3:)

اگر اشتباه نكنم رطوبت امروز تهران 7% بوده .رقم كمي هست.ضمن اينكه ما امروز باد با سرعت 13 كيلومتر بر ساعت داشتيم.از سمت شمال به جنوب.ولي باد با اين سرعت جوابگوي آلودگي هوا نبود .فكر ميكنيد با روشي كه گفتيد باد با سرعت بيشتري قابل توليد است؟

چقدر سخت شدhanghead.gif

برای ایجاد باد دو روش وجود داره: ایجاد اختلاف فشار و یا دما...

روشی که من گفتم مبتنی بر تغییر دما بود...همیشه یک ایده خام پر از اشکال است. دقیقا برای رفع مشکل چه سرعتی باید تولید شود؟

روش دیگر ایجاد اختلاف فشار است که شاید کارامدتر و کم هزینه تر باشد. در حقیقت نتیجه یکسان خواهد بود ، یعنی با تغییر فشار، دما و در نتیجه چگالی و غلظت تغییر میکند.

چگونه می توان اختلاف فشار ایجاد کرد؟

در دبی برای ایجاد باد مصنوعی و در نهایت باران مصنوعی از چه روشی استفاده شد؟ اینها سوالاتی است که در ذهن من شکل گرفته، سعی میکنم تا حدودی خودم پاسخش رو پیدا کنم، دوستان هم اگر پاسخش رو میدانند لطفا بیان کنند.

• Like 2
لینک به دیدگاه
چقدر سخت شدhanghead.gif

برای ایجاد باد دو روش وجود داره: ایجاد اختلاف فشار و یا دما...

روشی که من گفتم مبتنی بر تغییر دما بود...همیشه یک ایده خام پر از اشکال است. دقیقا برای رفع مشکل چه سرعتی باید تولید شود؟

روش دیگر ایجاد اختلاف فشار است که شاید کارامدتر و کم هزینه تر باشد. در حقیقت نتیجه یکسان خواهد بود ، یعنی با تغییر فشار، دما و در نتیجه چگالی و غلظت تغییر میکند.

چگونه می توان اختلاف فشار ایجاد کرد؟

در دبی برای ایجاد باد مصنوعی و در نهایت باران مصنوعی از چه روشی استفاده شد؟ اینها سوالاتی است که در ذهن من شکل گرفته، سعی میکنم تا حدودی خودم پاسخش رو پیدا کنم، دوستان هم اگر پاسخش رو میدانند لطفا بیان کنند.

اگر آسون بودكه تا حالا مساله رو حل كرده بودند :ws3:

يك موضوع ديگر هم هست.نقش ساختمان هاي بلند.وقتي يك مانع در مقابل جريان هوا قرار مي گيره چي ميشه؟پشت آن مانع يك منطقه ي آرام داريم .طول اين منطقه بطور تجربي حدود 3 برابر ارتفاع مانع هست.يعني يك ساختمان 20 متري حدود 60 متر منطقه ي آرام ايجاد مي كنه و توي اين 60 متر اگر يك ساختمان 20 متري ديگر باشد باز هم 60 متر ديگر.

اين يك معضلي هست كه عدم نگاه زيست محيطي در ساخت و ساز هاي شهري باعثش شده.

مثلا در شهر اصفهان جريان باد در ارتفاع كم و از دامنه ي كوه صفه به سمت شهر جريان داشت.اين قسمت از بافت تاريخي شهر فاصله داره و به همين دليل اجازه ي بلند مرتبه سازي داده شده.همين امر باعث شده كه جريان باد در اصفهان دچار اختلال بشود و ما شاهد هستيم كه پا به پاي تهران دچار آلودگي هوا ميشود.(شاخص ترين اين بلند مرتبه سازي ها ساختمان پزشكان هست)

اما در مورد اينكه چه سرعتي باد نياز داريم من اطلاع ندارم.سرعت بادي هم كه ديشب گفتم بر اساس آمار سايت هواشناسي بود.

در مورد دبي هم من نگفتم باد ايجاد كردند بلكه گفتم با استفاده از رطوبت هوا باران توليد كردند.يك مقاله ي توصيفي در اين مورد داشتم كه متاسفانه الان نمي دونم كجاست:ws3:

اين روش از نظر تكنولوژي شدني هست و قابل دسترس.براي احياي درياچه ي اروميه و حفظ وضعيت موجود پيشنهاد شده كه با اين روش از هدر رفت اب فعلي از طريق تبخير جلوگيري به عمل بيايد.

ولي باز هم شك دارم با توجه به رطوبت تهران قابل اجرا باشد.ض

من اينكه راه حل ما بايد فراگير باشد.مثلا اصفهان كه شهر بسيار خشكي هست از اين طريق راه به جايي نمي برد.

• Like 2
لینک به دیدگاه
اگر آسون بودكه تا حالا مساله رو حل كرده بودند :ws3:

يك موضوع ديگر هم هست.نقش ساختمان هاي بلند.وقتي يك مانع در مقابل جريان هوا قرار مي گيره چي ميشه؟پشت آن مانع يك منطقه ي آرام داريم .طول اين منطقه بطور تجربي حدود 3 برابر ارتفاع مانع هست.يعني يك ساختمان 20 متري حدود 60 متر منطقه ي آرام ايجاد مي كنه و توي اين 60 متر اگر يك ساختمان 20 متري ديگر باشد باز هم 60 متر ديگر.

اين يك معضلي هست كه عدم نگاه زيست محيطي در ساخت و ساز هاي شهري باعثش شده.

مثلا در شهر اصفهان جريان باد در ارتفاع كم و از دامنه ي كوه صفه به سمت شهر جريان داشت.اين قسمت از بافت تاريخي شهر فاصله داره و به همين دليل اجازه ي بلند مرتبه سازي داده شده.همين امر باعث شده كه جريان باد در اصفهان دچار اختلال بشود و ما شاهد هستيم كه پا به پاي تهران دچار آلودگي هوا ميشود.(شاخص ترين اين بلند مرتبه سازي ها ساختمان پزشكان هست)

اما در مورد اينكه چه سرعتي باد نياز داريم من اطلاع ندارم.سرعت بادي هم كه ديشب گفتم بر اساس آمار سايت هواشناسي بود.

در مورد دبي هم من نگفتم باد ايجاد كردند بلكه گفتم با استفاده از رطوبت هوا باران توليد كردند.يك مقاله ي توصيفي در اين مورد داشتم كه متاسفانه الان نمي دونم كجاست:ws3:

اين روش از نظر تكنولوژي شدني هست و قابل دسترس.براي احياي درياچه ي اروميه و حفظ وضعيت موجود پيشنهاد شده كه با اين روش از هدر رفت اب فعلي از طريق تبخير جلوگيري به عمل بيايد.

ولي باز هم شك دارم با توجه به رطوبت تهران قابل اجرا باشد.ض

من اينكه راه حل ما بايد فراگير باشد.مثلا اصفهان كه شهر بسيار خشكي هست از اين طريق راه به جايي نمي برد.

برای حل مشکل ارتفاعات ساختمان ها باید تغییرات رو در نواحی شمالی و ورودی به شهر ایجاد کرد. اگر جهت باد از شمال به جنوب باشد، باید قبل از ورود به شهر ، پتانسیل لازم رو در آن ایجاد کرد.

با کاشتن درخت در حومه شهر و در مناطق کوهپایه ای می توان رطوبت هوا رو افزایش داد. و جبهه هوای مورد نیاز را تولید و به سمت شهر روانه کرد.

درسته که در دبی باران مصنوعی ایجاد کردن ولی مگر باراش بدون ایجاد باد هم میشه؟ واسه همین من این نتیجه رو خودم گرفتم:ws3:

شهری مثل اصفهان هم رودی مثل زاینده رود دارد که البته از میزان آب نیز کم شده است ولی در مسیر ورودی می توان از رطوبت ان نیز استفاده کرد. در کل ایران مناطق کویری زیادی داره ولی اگر در هر منطقه پوشش گیاهی متناسب با آن منطقه را بتوان تقویت کرد تا حدودی از خشکی هوا کاسته می شود.نه؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
برای حل مشکل ارتفاعات ساختمان ها باید تغییرات رو در نواحی شمالی و ورودی به شهر ایجاد کرد. اگر جهت باد از شمال به جنوب باشد، باید قبل از ورود به شهر ، پتانسیل لازم رو در آن ایجاد کرد.

با کاشتن درخت در حومه شهر و در مناطق کوهپایه ای می توان رطوبت هوا رو افزایش داد. و جبهه هوای مورد نیاز را تولید و به سمت شهر روانه کرد.

درسته که در دبی باران مصنوعی ایجاد کردن ولی مگر باراش بدون ایجاد باد هم میشه؟ واسه همین من این نتیجه رو خودم گرفتم:ws3:

شهری مثل اصفهان هم رودی مثل زاینده رود دارد که البته از میزان آب نیز کم شده است ولی در مسیر ورودی می توان از رطوبت ان نیز استفاده کرد. در کل ایران مناطق کویری زیادی داره ولی اگر در هر منطقه پوشش گیاهی متناسب با آن منطقه را بتوان تقویت کرد تا حدودی از خشکی هوا کاسته می شود.نه؟

خانوم مدير مردود شدي:ws3:

قرار باشه درخت بكاريم ديگه چه نيازي به هزينه كردن براي توليد باد و باران و ... هست؟

درخت بهترين و پايدار ترين راه حل برايمبارزه با غبار/ريزگرد/و آلايندگي هست.البته نه هر درختي.

درخت هاي سريع الرشد/مقاوم در مقابل آلودگي ها/هميشه سبز يا بي خزان.

بي خزان بودن نكته ي مهمي هست چون ما در خيلي از مناطق درخت داريم ولي درخت هاي خزان كننده و اين يعني بي اثري درخت در مقابل آلودگي در فصل هاي سرد سال.

درخت عرعر يك درخت بسيار بسيار مقاوم در مقابل آلايندگي ها هست و در جاهايي كه كمتر موجود زنده اي به خاطر آلودگي قادر به حيات هت به رشد خودش ادامه مي دهد اما اين درخت خزان كننده هست.

اكاليپتوس درخت هميشه سبز با برگ هاي نسبتا متوسط هست و در صورت آبدهي لازم بسيار سريع الرشد است و تا حدود زيادي در مقابل الودگي هوا مقاوم است.

انواع كاج درختان هميشه سبز و نسبتا داراي رشد سريع منتها اكثر كاج ها برگ سوزني هستند كه در جذب آلودگي ها عملكرد ضعيفي دارند.

مطمينا يكي از راهكار هايي كه هيچ گريزي از آن نيست كاشت درخت و توسعهي فضاي سبز درون شهري و نيز كمربندي است تا از توسعهي بي رويه شهر نيز جلوگيري به عمل بيايد.ا

ما اين موضوع نياز به توسعه ي سيستم تصفيه ي فاضلاب شهري نيز دارد تا بتوان با آب حاصل از تصفيه ي شهري به ابياري درختان پرداخت تا مجبور نباشيم آب سالم و حياتي را به مصرف درختان برسانيم.

--------

خانوم مدير راه حل بهتري به ذهنت مي رسه براي توليد باد يا باران؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

در مورد رطوبت يادم رفت:

درخت به خودي خود رطوبت ايجاد نمي كن بلكه با حفظ رطوبت موجود در سطوح پايين تر و نيز جلوگيري از تبخير بيش از حد آب هاي سطحي اين تصور رو ايجاد ميك ند كه وجود درخت يعني زياد شدن رطوبت:a030:

در مورد زاينده روز هم :اين رود با سو مديريت شديدي كه در موردش اعمال شداز يك رود دايمي به يك رودخانه ي فصلي تبديل شده كه تنها در فصل هاي بارندگي و در صورت طغيان آب و سر ريز سد آب دارد :4564:

• Like 4
لینک به دیدگاه

اکثر آلودگی کلان شهرها بخاطر استفاده از خودروهای شخصیه ، همچنین عدم توانایی دولت در تولید بنزین استاندارد که تبعات اون به شدت در حال بروزه ، بهترین زاهکار توسعه حمل و نقل عمومی و اشائه فرهنگ استفاده از اونه به نحوی که هر فردی حس کنه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی هم براش منفعت داره هم سریعتر و راحت تر به کاراش میرسه ، گسترش فرهنگ درخت کاری و حفاظت از فضای سبز موجود ، استفاده از تکنولوژی ها جدید و به اصطلاح سبز در صنایع ، گسترش فرهنگ استفاده دوچرخه و ایجاد بستر لازم ، این ها مواردی هست که فعلا به ذهن من میرسه

• Like 5
لینک به دیدگاه
خانوم مدير مردود شدي:ws3:

قرار باشه درخت بكاريم ديگه چه نيازي به هزينه كردن براي توليد باد و باران و ... هست؟

درخت بهترين و پايدار ترين راه حل برايمبارزه با غبار/ريزگرد/و آلايندگي هست.البته نه هر درختي.

درخت هاي سريع الرشد/مقاوم در مقابل آلودگي ها/هميشه سبز يا بي خزان.

بي خزان بودن نكته ي مهمي هست چون ما در خيلي از مناطق درخت داريم ولي درخت هاي خزان كننده و اين يعني بي اثري درخت در مقابل آلودگي در فصل هاي سرد سال.

درخت عرعر يك درخت بسيار بسيار مقاوم در مقابل آلايندگي ها هست و در جاهايي كه كمتر موجود زنده اي به خاطر آلودگي قادر به حيات هت به رشد خودش ادامه مي دهد اما اين درخت خزان كننده هست.

اكاليپتوس درخت هميشه سبز با برگ هاي نسبتا متوسط هست و در صورت آبدهي لازم بسيار سريع الرشد است و تا حدود زيادي در مقابل الودگي هوا مقاوم است.

انواع كاج درختان هميشه سبز و نسبتا داراي رشد سريع منتها اكثر كاج ها برگ سوزني هستند كه در جذب آلودگي ها عملكرد ضعيفي دارند.

مطمينا يكي از راهكار هايي كه هيچ گريزي از آن نيست كاشت درخت و توسعهي فضاي سبز درون شهري و نيز كمربندي است تا از توسعهي بي رويه شهر نيز جلوگيري به عمل بيايد.ا

ما اين موضوع نياز به توسعه ي سيستم تصفيه ي فاضلاب شهري نيز دارد تا بتوان با آب حاصل از تصفيه ي شهري به ابياري درختان پرداخت تا مجبور نباشيم آب سالم و حياتي را به مصرف درختان برسانيم.

--------

خانوم مدير راه حل بهتري به ذهنت مي رسه براي توليد باد يا باران؟

استادمون زیاد خوب نبود، حواسمون رو پرت میکرد:ws3:

تولید باد و باران در اثر تغییر شرایط محیطی مناسب حاصل میشه که یکی از آنها بهبود پوشش گیاهی است. اگر نمیشه درخت های داخل شهر رو حفظ کرد، لا اقل پوشش گیاهی مناسبی در اطراف شهر ایجاد کنیم. نه اینکه بیاییم جنگل های نادر ابر رو هم از بین ببریم و هیچکی هیچی نگهsigh.gif بنابراین با تشکیل کمیته هایی و تشویق مردم برای درخت کاری و در اختیار قرار دادن نهال براحتی میشه پوشش گیاهی رو ایجاد کرد.

خب:gnugghender: تولید باد و باران

در اینجا دوست معمار مخصوصا انهایی که با معماری سنتی آشنایی دارند بیشتر از من می توانند نظر بدهند...ساده ترین راه ، استفاده از بادگیره...اگر اصل بادگیرهای قدیم رو با معماری امروز تلفیق کنیم هر خانه ای میتونه یک دودکش داشته باشه که هوای گرم بره بالا و هوای سرد و به پایین بفرسته و یک جابجایی هوای طبیعی ایجاد بشه. اگر مسیر جابجایی هوا مارپیچ ساخته بشه، دما و فشار هم افزایش پیدا میکنه

همچنین دودکش های خورشیدی، توسط شیشه نور خورشید رو به دام میندازیم و هوا رو گرم میکنیم و به جو میفرستیم. و گردش طبیعی هوا ایجاد میکنیم.

• Like 2
لینک به دیدگاه
استادمون زیاد خوب نبود، حواسمون رو پرت میکرد:ws3:

تولید باد و باران در اثر تغییر شرایط محیطی مناسب حاصل میشه که یکی از آنها بهبود پوشش گیاهی است. اگر نمیشه درخت های داخل شهر رو حفظ کرد، لا اقل پوشش گیاهی مناسبی در اطراف شهر ایجاد کنیم. نه اینکه بیاییم جنگل های نادر ابر رو هم از بین ببریم و هیچکی هیچی نگهsigh.gif بنابراین با تشکیل کمیته هایی و تشویق مردم برای درخت کاری و در اختیار قرار دادن نهال براحتی میشه پوشش گیاهی رو ایجاد کرد.

خب:gnugghender: تولید باد و باران

در اینجا دوست معمار مخصوصا انهایی که با معماری سنتی آشنایی دارند بیشتر از من می توانند نظر بدهند...ساده ترین راه ، استفاده از بادگیره...اگر اصل بادگیرهای قدیم رو با معماری امروز تلفیق کنیم هر خانه ای میتونه یک دودکش داشته باشه که هوای گرم بره بالا و هوای سرد و به پایین بفرسته و یک جابجایی هوای طبیعی ایجاد بشه. اگر مسیر جابجایی هوا مارپیچ ساخته بشه، دما و فشار هم افزایش پیدا میکنه

همچنین دودکش های خورشیدی، توسط شیشه نور خورشید رو به دام میندازیم و هوا رو گرم میکنیم و به جو میفرستیم. و گردش طبیعی هوا ایجاد میکنیم.

عجب:banel_smiley_4:

حس من اين هست(دقيق نمي دونم) كه رنگ سبز گياهان به نوعي در بارور شدن ابر ها و آمادگي براي بارش پيدا كردن آنها تاثير دارد.همونطوري كه مطمين هستم رنگ سياه آسفالت ها و ايزوگام ها مانع از باروري ابر ها مي شود و مانع از بارش برف مي شود.

جنگل كاري كه متاسفانه در ايران بدون در نظر گرفتن اقليم و گياهان آن اقليم صرفا با كاشت كاج انجام مي شود خارج از عهده ي من و شماست .ضمن اينكه در خيلي از مناطق پروژه ي شكست خورده اي محسوب مي شود زيرا تنها كاشت نهال كافي نيست بلكه تا چندين سال نياز به آبياري دارد.حال ما مناطق كوهستاني شمال تهران را به فرض درخت كاشتيم.چه كسي برود آب بدهد؟:banel_smiley_4:

با چي چيزي اب ببريم؟

اب مازاد از كجا بياوريم؟

و....

------------------

بادگير:اسمش رو خودش هست يعني ابزاري كه باد را مي گيرد و به مسيري كه ما مي خواهيم هدايت مي كند.

در معماري بادگير معمولا يك حوض آب زير بادگير قرار دارد كه باد گير افتاده در بادگير با عبور از روي آن مزطوب و خنك مي شود و حالت كولر آبي را در مناطق كويري ايجاد مي كند:a030:

با اين حساب اگر ما باد گير ايجاد كنيم تمام آلاينده ها را به داخل منازل مي آوريم:ws3:.

نكته ي ديگر اينكه دوست من ,ضخامت لايه ي آلاينده يك متر و 10 متر و 100 متر نيست كه كه ما با دودكش آن را پشت سر بگذاريم.اين لايه مانند يك پتي ضخيم بر بالاي سر ما كشيده مي شود.

پست بعدي راهكار مد نظر خودم را توضيح مي دهم

• Like 2
لینک به دیدگاه
عجب:banel_smiley_4:

حس من اين هست(دقيق نمي دونم) كه رنگ سبز گياهان به نوعي در بارور شدن ابر ها و آمادگي براي بارش پيدا كردن آنها تاثير دارد.همونطوري كه مطمين هستم رنگ سياه آسفالت ها و ايزوگام ها مانع از باروري ابر ها مي شود و مانع از بارش برف مي شود.

جنگل كاري كه متاسفانه در ايران بدون در نظر گرفتن اقليم و گياهان آن اقليم صرفا با كاشت كاج انجام مي شود خارج از عهده ي من و شماست .ضمن اينكه در خيلي از مناطق پروژه ي شكست خورده اي محسوب مي شود زيرا تنها كاشت نهال كافي نيست بلكه تا چندين سال نياز به آبياري دارد.حال ما مناطق كوهستاني شمال تهران را به فرض درخت كاشتيم.چه كسي برود آب بدهد؟:banel_smiley_4:

با چي چيزي اب ببريم؟

اب مازاد از كجا بياوريم؟

و....

------------------

بادگير:اسمش رو خودش هست يعني ابزاري كه باد را مي گيرد و به مسيري كه ما مي خواهيم هدايت مي كند.

در معماري بادگير معمولا يك حوض آب زير بادگير قرار دارد كه باد گير افتاده در بادگير با عبور از روي آن مزطوب و خنك مي شود و حالت كولر آبي را در مناطق كويري ايجاد مي كند:a030:

با اين حساب اگر ما باد گير ايجاد كنيم تمام آلاينده ها را به داخل منازل مي آوريم:ws3:.

نكته ي ديگر اينكه دوست من ,ضخامت لايه ي آلاينده يك متر و 10 متر و 100 متر نيست كه كه ما با دودكش آن را پشت سر بگذاريم.اين لايه مانند يك پتي ضخيم بر بالاي سر ما كشيده مي شود.

پست بعدي راهكار مد نظر خودم را توضيح مي دهم

اصلا استعدادم کور شد:ws3:

نه دیگه زمستان ها یک در هست که می بندن و ارتباط لوله بادگیر با اون حوض قطع میشه، بیشتر اون جابجایی طبیعی مد نظر من بود، در زمستان هوای گرم رو میخواستیم ببریم بالا و با استفاده از جابجایی طبیعی میشه این کار رو انجام داد.

دیشب رو هوا یه چیزی گفتم امروز دیدم دو سال ساخته شده، الان اعتماد بنفس کاذب پیدا کردم:ws3:

بله منتظر نظر شما هم هستیم:w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه

اول باید داده کاوی کنیم ببینیم هرکدوم از تولید کننده های آلودگی چه سهمی رو تولید آلودگی دارندبعدبیایم روی اون به ترتیب اهمیت در تولیدبیشترین آلودگی هابحث کنیم

ازطرف دیگه بیایم برنامه های موثر در رفع آلودگی رو هم اعلام کنیم وبه ترتیب اهمیت وقدرت ممانعت از ایجاد آلودگی طبقه بندی کنیم سپس موثرترین اونهارو اجرا کنیم

ضمنا بایدمیزان تاثیر طرحاهی که تاکنون اجرا شده نیز مشخص بشه

که تاحدودی تونظرات دوستان موارد ازهرسه نوعش اعلام شد اما لازمه طبقه بندی وتکمیل بشه.

اما من خودم همیشه نظرم این بوده بایدیه سیستمی طراحی بشه که روی خروجی هرگونه آلالینده (اگزوز ماشین ،لوله های خروجی دود کارخانه جات و...)نصب بشه ودر همان لحظه توی پنل مخصوص دودویا هرنوع گاز آلاینده رو جذب یا وزن دهی کنه تا معلق نگردد.

برای فضاهای شهری هم همون جور که توی گلخونه ها از یک صفحه سلولوزی جریان هوارو عبور میدن ومرطوب میکنن میشه تعداد زیادی ایستگاه تهیه کرد ومثل یه کولر هوارو میمکید ناخالصیهاشوجذب میکرد واز یه طرف دیگه هوای صاف وپاکیزه ای رو میدمید .حیف که نمیشه اما اگه میشد چی میشد.

• Like 4
لینک به دیدگاه

دوست داشتم ان تاپيك با بحث جلو بره اما خوب استقبالي كه مد نظر من بود نشد و البته شايد قفل بودن چند روزه ي تاپيك هم مزيد بر علت شده باشد.

بگذريم

من راه حل مد نظر خودم را قرار مي دهم .دوستن تمايل داشتند در موردش بحث مي كنيم

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ما در شهر هاي خود چند فضاي بسيار بسيار گسترده داريم كه كارآيي هاي بسيار محدودي براي ما دارد.با تغير نگرش خود نسبت به اين فضاهاي گسترده ي شهري مي توانيم تا حدودي مشكل را كنترل و يا حل كنيم.

فضاهايي از قبيل:

1-پشت بام ها

2-ديوار ها

3-راهرو ها

حتما ميپرسيد با اين فضا ها چگونه مي توان آلودگي را كم كرد؟جواب ساده است.

با سر سبز كردن اين فضا ها

1-پشت بام ها:

چمن يكي از گياهاني است كه درصد بالايي از ذرات معلق را جذب مي كند در عين حال به خاطر تراكم بالايي كه دارد يك موتور تصفيه ي هواي بزرگ محسوب مي شود .از طرفي 4 فصل بودن آن مزيت مفيد ديگر آن است.

نسبت به خاك قانع است.

لذا ما مي توانيم با قرار دادن لايه ي نازكي خاك در پشت بام ها و پاشيدن تخم چمن پشت بام هاي خود را سبز كنيم.

براي اب ياري هم نييازي به سيستم هاي پيچيده يا خاصي نيست.

همه ي ما در طي روز بار ها و بار ها شده كه دست يا ظرفي را يا ميوه اي را تنها با آب خالي مي شوريم.كافي است بخشي از ان اب را كه فاقد الاينده هاي صنعتي است به جاي فاضلاب در يك اب پاش بريزيم و حدود 5 دقيقه را در پشت بام خانه صرف آب پاشي كنيم.

مزيت دگر چمن اين است كه بار وزني زيادي را به پشت بام هاي ما تحميل نمي كند.مانع از ساير فعاليت هاي ما در پشت بام نمي شود(رخت پهن كردن/آنتن نصب كردن).

فقط تنها نكته كه بايد برايش كمي وقت و هزينه صرف كنيم :الف:عايق بندي درست پشت بام ها

ب: طراحي سيتمي براي تخليه ي اضافي آب (مثلا هنگام بارش باران) بدون خاك شويي است.

در سال 2/3 بار هم نياز پيدا مي كنيد به ماشين هاي چمن زن شهرداري و اينكه اين چمن ها مي تواند غذاي دامداري ها را تا حد زيادي تامين كند.پس عملا ما به زنجيره ي توليد هم كمك مي كنيم:a030:

در عمل ما زميني سبز داريم به وسعت يك شهر

2-ديوار ها:

ديوار خانه هاي ما از بيرون يك فضاي بسيار گسترده است.اين فضا را مي توان در خدمت گرفت.

چگونه؟با قرار دادن گلدان هاي حاوي گاياه رونده پشت پنجره هاي خود.اين كار كمك بسيار بسيار بزرگي در تصفيه ي هوا مي كند.براي اب ياري هم به روش قبل.

منتهي چيزي كه جاي تاسف فراوان دارد اين است كه امروزه در جامعه ي ما اين جور كار ها را نشاني از دهاتي بودن مي دانند و مي بايست اين مشكل فرهنگي را حل كنيم و مردم را با طبيعت آشتي دهيم.

3-فضاي سوم راهرو ها:

بر روي هر پله يك گلدان زيبا را تصور كنيد با يك گياه دوست داشتني(نه كاكتوس:banel_smiley_4:)

تعداد پله هاي شهر را بشماريد مي شود تعداد گياهاني كه هر كدام يك ***** تصفيه ي كوچك هستند.

-----------------------------------

بايد بپذيريم كه ما به عنوان مردم كوچه و بازار نمي توانيم تغييري در روند ساخت مترو ايجاد كنيم .نمي توانيم اتوبوس ها را نوسازي و گسترش دهيم.و يا تاكسي ها را زياد كنيم.يا كارخانه ها را تعطيل كنيم و....اين ها كار هايي است كه مي بايد از دولت خود بخواهيم و يك پروسه ي ولاني را بايد طي كند .اما مي توانيم با ايجاد شش هاي جديد براي شهرمان نفس كشيدن را برا خودمان راحت تر كنيم

• Like 5
لینک به دیدگاه

موازی ایده پشت بام ، باغچه های پشت بامی بذهنم رسید، ولی فکر نمیکردم اینقدر تاثیر داشته باشه. با اشغال نه همه فضای بام بلکه 50-60 متر برای خانه های 100 متری و یا با نسبت 75 درصد از فضای بام میشه باغچه های سابق رو به پشت بام ها برد ولی مدیریت صحیح مدیر ساختمان رو میطلبه.

اما گیاهان روینده محلی برای رشد جانوران می شون واسه همین خیلی ها تمایل به کاشت اونا ندارن.وگرنه بسیار چهره زیبایی به ساختمان و محیط شهری میده.

من و دوستام تو اتاقمون یک گل داریم پس نشون میده از خودمون شروع کردیم.hapydancsmil.gif به همه دوستان توصیه میکنم یک گلدان کوچک تهیه کنند و در اتاقشون و یا منزلشون قرار بدن ، هزینه زیادی هم در بر نمیگیره (کرایه یک روز رفت و آمد در تهران)

تاپیک خووبی بود چون باعث شد با یک زاویه جدید به مشکلات شهری نگاه کنیم...بازم از این نمونه تاپیک ها بزنید:icon_gol:

• Like 4
لینک به دیدگاه
موازی ایده پشت بام ، باغچه های پشت بامی بذهنم رسید، ولی فکر نمیکردم اینقدر تاثیر داشته باشه. با اشغال نه همه فضای بام بلکه 50-60 متر برای خانه های 100 متری و یا با نسبت 75 درصد از فضای بام میشه باغچه های سابق رو به پشت بام ها برد ولی مدیریت صحیح مدیر ساختمان رو میطلبه.

اما گیاهان روینده محلی برای رشد جانوران می شون واسه همین خیلی ها تمایل به کاشت اونا ندارن.وگرنه بسیار چهره زیبایی به ساختمان و محیط شهری میده.

من و دوستام تو اتاقمون یک گل داریم پس نشون میده از خودمون شروع کردیم.hapydancsmil.gif به همه دوستان توصیه میکنم یک گلدان کوچک تهیه کنند و در اتاقشون و یا منزلشون قرار بدن ، هزینه زیادی هم در بر نمیگیره (کرایه یک روز رفت و آمد در تهران)

تاپیک خووبی بود چون باعث شد با یک زاویه جدید به مشکلات شهری نگاه کنیم...بازم از این نمونه تاپیک ها بزنید:icon_gol:

باغچه نه دوست من

ساختمان هاي ما براي اين كار ساخته نشده

عايق بندي درستي ندارند.ضمن اينكه ريشه ي درخت و گل خيلي قوي هست و مي تونه به سقف خانه ها آسيب برسونه.

ولي گياهي مثل چمن ريشه ي كوتاه و ضعيفي داره.ضمن اينكه قدرت جذبي كه چمن داره خيلي از گياهان ندارند.

• Like 4
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...