رفتن به مطلب

هفت درخواست وحشتناک از طراحان و برنامه نویسان وب

ارسال های توصیه شده

دوستان ، خانواده ، فامیل و همکاران می توانند نقش بسیار مهمی در پیشرفت شغلی شما داشته باشند . زمانی که به صورت حرفه ای و جدی کار خود را شروع می کنید ، نزدیک ترین اهداف بازاریابی و مشتریان همین اطرافیان شما هستند که می توانند با سفارش های اولیه ای که به شما میدهند و حمایت هایی که از شما می کنند ، شما را در پیشرفت و موفقیت در کسب و کارتان کمک کنند .

حتی ممکن است معرفی شدن به یک مشتری مناسب توسط یکی از افراد نزدیک به شما ، زندگی حرفه ای شما را تغییر دهد !

در واقع هنگامی که شروع به بازاریابی در بین اطرافیان خود می کنید ، به صورت غیر مستقیم اعلام میکنید که به درخواستهای آنها خوش آمد گفته اید و شاید تنها به این دلیل که فرصت و شانسی برای رشد مهارت های خود به عنوان یک طراح وب سایت یا برنامه نویس پیدا نمائید .

همه چیز خوب پیش می رود تا زمانی که ، چند سالی از شروع کسب و کار شما گذشته و امروز شاید به لطف همین اطرافیان ، مشتریان خوب و نمونه کارهای مناسبی دارید و عملا وقت شما برای پاسخگویی به این مشتریان ، بسیار مشغول است !

تراژدی جدیدی شروع خواهد شد. دوستان و خانواده و اطرافیان که در طول سال های ابتدایی کارتان ، شما را تشویق می کردند ، هنوز اطرافتان ایستاده و به تشویق های خود ادامه می دهند، البته طبیعتا ، آنها درخواستهایی هم دارند و از طرفی دیگر باید با دو گروه دیگر نیز روبرو شوید : مشتریان و رقبای شغلی !

در صورتی که این درخواست ها ، مدیریت نشوند و پاسخ های مناسبی به آنها داده نشود ، میتوانند برای شما تبدیل به یک چالش بزرگ شوند . در ادامه به هفت مورد از شایع ترین درخواستهای وحشتناکی که از طراحان و برنامه نویسان می شود آشنا شویم .

• Like 3
لینک به دیدگاه

1- نظرت را درباره وب سایت من بیان می کنی؟

در نگاه اول، این سوال مانند یک پروژه راحت پنج تا ده دقیقه ای به نظر می رسد . شخص سوال کننده ، نظر شما را می پرسد و هر دوی شما می دانید که شما یک طراح متخصص و حرفه ای هستید . پس شما خوشبینانه وب سایت او را ملاحظه می کنید ، و طراحی سال 1377 را به خاطر می آورید و با وحشت تمام به نگاه کردن ادامه می دهید . پس سعی می کنید با نگه داشتن احترام شخص حاضر ، از او بخواهید که از شر مقدمه فلش سایت خود خلاص شود و در نتیجه با حالت تدافعی ناراحت کننده ای مواجه می شوید ، که در آن شخص حاضر مشاوره حرفه ای شما را رد خواهد کرد. البته ممکن است خلاف این نیز باشد و مشاوره شما بتواند بسیار در پیشرفت کاری شخص سوال کننده تاثیر گذار باشد ، اما نکته ای که وجود دارد این است که این اصلا یک کار ساده نیست و ممکن است شما را درگیر مشاوره برای یک پروژه بلند مدت کند ! البته شاید هیچ گاه تمایل نداشته باشید برای کمک به دوستتان از او حق مشاوره بگیرید اما این موضوع را در نظر داشته باشید که برآورده کردن خواسته های او شاید برای شما در برنامه ریزی کسب و کارتان ایجاد مشکل کند و طبیعتا شما چنین چیزی را نمی خواهید ! یک پاسخ مناسب و منطقی بهتر از یک رویکرد نا مشخص است !

کشف کنید که آیا دوست شما به دنبال یک مشاوره واقعی است و یا صرفا نظرتان را می پرسد ! و همچینن سعی کنید یک رویکرد مناسب برای مدیریت زمانی برای مشاوره تعیین کنید و این موضوع را بیان کنید که وقت شما محدود است و نمی توانید وقت زیادی برای این کار بگذارید

• Like 2
لینک به دیدگاه

یک سایت به صورت رایگان برای من طراحی می کنید ؟

این موضوع بسیار تکان دهنده و ناراحت کننده است که بسیاری از مردم به طراحی وب سایت با عنوان “رایگان” نیازمندند. اگر شما تا به حال از معرفی خود به عنوان یک طراح وب لذت برده اید، ممکن است متوجه شده باشید که چرخه کاریتان مستقیما از سمت آشنایان و دوستانتان شروع می شود . هر کس، حتی کسانی که هیچ محصول و یا مطلب مهمی برای گفتن ندارند، تقاضا و نیاز برای داشتن یک وب سایت را خواهند داشت. اینها کسانی هستند که، یک وب سایت به صورت رایگان می خواهند، و ممکن است شما را با امید های واهی فریب دهند : “هنگامی که من بازدید کننده ای داشته باشم، شما را به آنها معرفی خواهم کرد و یا شما را در سود حاصل از وب سایت شریک خواهم کرد !”

اینها احتمالا واژه های آشنایی هستند و شما آنها را شنیده اید اما مواظب این دام بزرگ باشید !

موارد خیریه خود را تا جایی که امکان دارد،محدود کرده و فقط این کار را برای موسسه های خیریه و کمپین های خیر خواهانه ، آن هم به دلیل پاداش معنوی و روانی که دریافت می نمایید انجام دهید

• Like 3
لینک به دیدگاه

ممکن است به من کمک کنید سایتم را شبیه سایت ” ایکس ” طراحی کنم؟

این درخواست نیز همانند دو درخواست اول می باشد. شاید شخصی که این کمک را میخواهد، در نظر داشته سایت خود را به تنهایی طراحی کند ،و در حال حاضر متوجه می شود که این کار برایش سخت و وقت گیر خواهد بود. شما یکی از آشنایان او هستید که از پس این کار بر می آیید، پس به شما می گوید “من می خواهم سایتم را همانند سایت ایکس طراحی کنم و احتمالا میگوید ” تو که در این کار حرفه ای هستی میتوانی به من کمک کنی ” . شما متوجه می شوید که شخص جدی است، و می خواهد سایتی حرفه ای و زیبا داشته باشد،در نتیجه غرق در تحقق هدف او خواهید شد. اگر این مورد را مشاوره در پروژه تلقی کنید، تمام وقت و انرژیتان توسط این گرداب فرو خواهد رفت، و در نهایت احتمالا برای این مورد هیچ پرداختی به دست نخواهید آورد. راه حل چیست ؟ شخص را به سمت جستجو در اینترنت بفرستیم؟ نه، او هرگز این کار را نخواهد کرد. پس بهتر است برای او انگیزه ای برای ادامه کارش ایجاد کنیم و یا به نوعی محترمانه او را از درخواست کمکش نا امید کنیم !

به نظر شما منصفانه به نظر نمی رسد ؟ کافی است به این نکته فکر کنید که وقت زیادی برای کمک به درخواست کننده گذاشته اید و در نهایت هیچ پرداختی به دست نخواهید آورد ! تا اینجا ممکن است برای شما مشکلی نباشد اما به این فکر کرده اید که دریافتی های شما برای ادامه مسیر کاریتان از کجا تامین خواهد شد ؟ بنابراین اگر هم تمایل داشتید برای انجام دادن این کار ، به فکر دریافت مالی و یا یک تشکر ویژه نباشید !

منطق درونی خود را بکار برده و با بررسی شرایط تصمیم گیری کنید ! میتوانید وانمود کنید ، که این کار از عهده شما بر نمی آید و یا ایده های طراحی جانبی پیشنهاد کنید ، ” مانند پیشنهاد استفاده از رنگ آبی برای پس زمینه ” و منتظر شوید دوست شما با این ایده ها حوصله اش سر رفته و از کمک شما ناامید و به خود امیدوار شود.

• Like 3
لینک به دیدگاه

فکر می کنم سایتم ویروسی باشد

هیچ کسی دوست ندارد این کلمات را بشنود، و اگرکسی چنین اطلاعاتی را با شما در میان می گذارد، معمولا دو چیز می خواهد : همدردی یا کمک و یا شاید هر دوی آن ها . زمانی که شما چنین جمله ای را از کسی می شنوید ، باید فرض را بر این بگذارید که شخص به ویروسی بودن کامپیوتر خود اشاره می کند ( حداقل آرزو کنید که اینگونه باشد) . این جمله راه ساده و غیر مستقیمی برای کمک گرفتن از شماست. اگر شما عالمانه سکوت نمایید، او نیز مجبور خواهد بود مستقیما از شما درخواست کمک نماید . این که شما تمام طول روز را در مقابل کامپیوتر کار می کنید به این معنا نیست که برای هرگونه پشتیبانی فنی واجد شرایط باشید . شما نیز همانند دیگران باید بعضی موارد را در گوگل جستجو نمایید ! این موضوع را با درخواست کننده در میان بگذارید و البته در صورت تمایل برای کمک به دوستتان وقت مناسب را نیز در نظر بگیرید ، چون ممکن است شما را بیشتر از زمانی که در نظر داشته اید مشغول کند ! مواظب باشید قبول این مسئولیت شما را از کسب و کار خودتان جدا نکند و باعث به هم ریختگی برنامه کاریتان نشود !

شجاعت بخرج داده و برای انجام چنین مواردی به دیگران بگویید : ” به من اجازه دهید در گوگل برایتان این مورد را جستجو کنم ” . با این حال، برای حفظ روابط حرفه ای ، به آرامی برای حل مشکل به جستجو بپردازید ، اما هیچ وعده ای برای حل مشکل ندهید و وقتی طولانی تر از 15 دقیقه را برای این موضوع نگذارید.

• Like 3
لینک به دیدگاه

اجازه دهید در کار هایتان به شما کمک کنم.

یک روز صبح پس از باز کردن صندوق ایمیل های خود ، یک ایمیل از شخصی ناشناس و یا از اطرافیان خود دریافت کرده اید. او از شما می خواهد بخشی از کارتان را به او واگذار نمایید و یا در کارتان به شما کمک کند. شما ممکن است به دلیل مشغله و استرس زیاد کارتان ، تمایل داشته باشید برخی از کارهای خود را به او واگذار نماید، اما او کیست؟ نمونه کارهایش را دیده اید؟ وب سایتی دارد؟ صبر کنید، آیا اصلا شخص در نیمکره ای از زمین زندگی می کند که شما آنجا زندگی می کنید؟

مهمترین موضوعی که پس از دریافت چنین درخواستی باید بررسی شود ، توانایی شخص درخواست دهنده است ! آیا او توانایی کمک و حل مشکلات احتمالی شما را دارد و آیا می تواند کمکی برای بهبود فعالیت ها و کسب و کار شما باشد ؟ آیا اصلا نیازی به این کمک دارید و میتوانید تعهد بعد از قبول این درخواست را بر عهده بگیرید ؟ در برابر این پیشنهاد شما چه تعدی خواهید داشت ؟

ابتدا این جمله به صورت یک لطف به نظر می رسد و شاید به نوعی دیگر یک درخواست برای کار ! . به عبارت دیگر ، شخص نشان می دهد که با انجام این کار به شما لطف می کند و یا انتظار دارد شما لطفی در حق او بکنید ! اما مطمئن باشید که در صورت قبول این درخواست شما نیز تعهدی به شخص درخواست دهنده خواهید داشت .

درخواست ها را با توجه به نیاز ها ، تخصص شخص درخواست دهنده ، تعهدی که باید به او بدهید و وضعیت کسب و کار خود بررسی کنید و مطمئن باشید که میتوانید ، تعهد خود نسبت به شخص درخواست دهنده را عملی کنید

• Like 3
لینک به دیدگاه

طراحی وب سایتم چه زمانی به پایان می رسد؟

درست زمانی که شما یک پروژه خوب را پشت سر گذاشته اید ،ممکن است تصمیم بگیرید در وقت آزاد خود به شخصی به صورت رایگان در طراحی سایتش کمک نمایید، در این زمان است که فرد تبدیل به یک سخنور حرفه ای می شود. مراقب باشید و اجازه ندهید درخواست های غیر ممکن او طراحی سایتش را به سایت غیر استانداردی تبدیل نماید، پروژه به حدی بزرگ شود که ، برنامه ریزی کسب و کار شما را تحت تاثیر قرار دهد و یا تجدید نظرهای بی شمار ، یک لوگوی طراحی شده را چندید بار تغییر دهد ، و یا ساعت های بی شماری را صرف تلاش برای توضیح دادن مسائل غیر ضروری کنید

طبیعتا شما با توجه به برداشت اولیه نسبت به پروژه شروع به همکاری مینمائید و برای این کار وقت مناسبی را در نظر میگیرید و پیش بینی میکنید . در صورت تغییر در جزئیات ممکن است این پروژه بسیار فرا تر از پیش بینی شما شود !

احتمالا در طول انجام پروژه ” رایگان ” ، یک تماس تلفنی و یا ایمیلی را دریافت کنید ، که می گوید: ” ام.. این پروژه چه زمانی به پایان می رسد؟” به نظر میرسد بهترین پاسخ برای این سوال این باشد : “من به شما گفته بودم این کار را مابین کارهای مشتریانم که در واقع پرداختی انجام داده اند انجام می دهم و نباید کار آنها را به تاخیر بیاندازم. ” و احتمالا شخص در جواب خواهد گفت،” من فکر نمی کردم مدت زیادی طول بکشد، شاید ،بایستی این کار را به طور حرفه ای انجام می دادم.” اوه، این یک جواب کشنده برای شما خواهد بود. چه فکر میکردید و چه شد !

با پاسخی که گرفته اید متوجه می شوید ، شخص توجهی به مقدار زمانی که شما در این پروژه سرمایه گذاری کرده اید، نکرده است. ثانیا و مهمتر از همه، شما یک حرفه ای هستید. چرا به شما پولی ارائه نشود به طوری که شما بتوانید پروژه ی او را نیز همانند مابقی پروژه ها اولویت بندی نمایید؟

از همان ابتدا واضح است زمان طولانی را برای تکمیل پروژه ای که به صورت رایگان قبول کرده اید می گذارید و شخص هم برای انجام این کار پافشاری می کند ، بنا براین در نظر داشته باشید که زمان بندی مناسبی را انجام دهید و نگذارید روند پروژه به سمت یک پروژه غیر قابل کنترل پیش رود ، و مطمئن باشید که دوست شما خوشحال خواهد شد اگر شما پروژه را هر چه زودتر به پایان برسانید !

• Like 2
لینک به دیدگاه

می توانم از سرور شما استفاده کنم تا زمانی که هاستم را تهیه کنم

شما بر روی سرور خود ، فضای اضافی دارید و می توانید پهنای باند مناسبی را ارائه نمایید . پس اشکال این درخواست کجاست؟ مشکل این است که شخص هرگز هاستی برای خود تهیه نمی کند، و در نهایت سایت خود را نیز به فراموشی می سپارد. یک سال بعد، شما به او یادآوری می کنید “آیا می دانی که هنوز اطلاعاتی بر روی سرور من دارید؟ من در حال انتقال به سرور دیگری هستم، بنابراین باید این اطلاعات به مکان دیگری انتقال پیدا کنند؟ شما باید پشتیبانی برای وب سایت خودتهیه نمایید ” شخص با یکی از این دو حالت با شما برخورد خواهد کرد: خشمگین و ناراحت شده و عکس العمل تندی را از خود نشان می دهد و یا تظاهر به درست بودن همه چیز می کند ، در حالی که کینه ای از شما به دل می گیرد.

بهتر است اجازه ندهید که دوستانتان از سرور هایتان بدون هزینه استفاده کنند.

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...