رفتن به مطلب

بنظر شما حق تمام قومیت های ایرانی هست که زبان مادری خودشون رو در مدارس آموزش ببینند؟

بنظر شما حق تمام قومیت های ایرانی هست که زبان مادری خود  

38 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. بنظر شما حق تمام قومیت های ایرانی هست که زبان مادری خود

• 30
    • 8

ارسال های توصیه شده

سلام

کشور ما از قومیت های مختلفی تشکیل شده :

پارسی زبانان ،آذری، کرد، بلوچ ، گیلک، تالشی، لر، بختیاری و...

که هر کدوم زبان و یا گویش مخصوص به خودشون دارند و همشون هم قابل احترامند.

و زبان مادری چند میلیون نفر رو شامل میشه.

اصل 15 قانون اساسی کشور ایران ذکر شده :

" استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس،

در کنار زبان فارسی آزاد است ".

ولی این قانون تا الان حالا بدلایلی در مدارس اجرا نشده.

بنظر شما حق تمام قومیت های ایرانی هست که زبان مادری خودشون رو در مدارس آموزش ببینند؟

==============================================================

شما به مامان چی میگید ؟

يه روز آقا بُزه که بسيار جهان ديده و دانا بود تصميم می گيره بچه های تمام حيوانات جنگل را جمع کنه و خواندن و نوشتن يادشون بده. وسط جنگل، کنار برکه ای که کمتر درخت داشت را مناسب ديد و همانجا کلاسش را داير کرد.

بچه ها با شوق و علاقه هر روز به مدرسه می رفتند و مشق هايشان را هميشه به موقع انجام می دادند. بعداز چند ماه خواندن را ياد گرفتند و مدتی بعد حروف الفبا را هم می توانستند بنويسند. يه روز آقا بُزه که خيلی از پيشرفت کارش راضی و خوشحال بود گفت بچه های عزيز امروز می خواهم که يکی يکی بياييد پای تخته و بنويسيد «مادر».

توله خوک رفت و نوشت : خوو

غير از آقا بُزه همه خنديدند.

توله پلنگ نوشت: ميو

باز هم بچه ها خنديدند

بُزغاله نوشت: بع

بره نوشت: مع

گوساله نوشت: مووو

توله گرگ نوشت: هوووو

خلاصه تمام کلاس به نوبت کلمه مادر را رو تخته نوشتند و هربارهم بقيه بچه ها خنديدند.

آقا بژه دستی به ريش دراز پروفسوری اش کشيد و رو به بچه ها که هرکدومشون فکر ميکرد بقيه غلط نوشتند گفت: آفرين بچه های عزيزم، به همه تان نمره بيست می دهم. چون همه تان کلمه «مادر» را بزبان خودتان درست نوشتيد.

• Like 26
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 42
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

متاسفانه کشور ما تاریخ کهن به همراه مذاهب کهن و عجیب و غریب داره و این پوئن منفی بزرگی برای پیشرفت هست.

چون کشورهایی که چیزهایی برای تعصب ورزیدن کمتر دارند، راحت تر میتوانند به آینده نگاه کنند، ما هنوز غرق گذشته ایم، زمان حال پیش کش و آینده که اصلا صحبتش رو نکنید.

.

.

با توجه به وضعیت فعلی ایران، من ترجیح میدادم این کشور به صورت ایالات متحده اداره میشد، ایالاتی که برای خودشان یک استقلالی دارند و در عین حال، همه برای ائتلای یک کشور تلاش میکنند، مثل آمریکا.

در آنصورت هر ایالتی، خودش تصمیم میگرفت که زبان مادری رو درس بده و زبان رسمی کشور هم کنارش باشه برای بحث های عمومی تر.

ولی خودم بیشتر دوست داشتم همه مردم جهان از همان ابتدای تاریخ به یک زبان سخن میگفتند تا درد هرکسی رو میخواستیم میفهمیدیم. :sigh:

• Like 19
لینک به دیدگاه
متاسفانه کشور ما تاریخ کهن به همراه مذاهب کهن و عجیب و غریب داره و این پوئن منفی بزرگی برای پیشرفت هست.

چون کشورهایی که چیزهایی برای تعصب ورزیدن کمتر دارند، راحت تر میتوانند به آینده نگاه کنند، ما هنوز غرق گذشته ایم، زمان حال پیش کش و آینده که اصلا صحبتش رو نکنید.

.

.

با توجه به وضعیت فعلی ایران، من ترجیح میدادم این کشور به صورت ایالات متحده اداره میشد، ایالاتی که برای خودشان یک استقلالی دارند و در عین حال، همه برای ائتلای یک کشور تلاش میکنند، مثل آمریکا.

در آنصورت هر ایالتی، خودش تصمیم میگرفت که زبان مادری رو درس بده و زبان رسمی کشور هم کنارش باشه برای بحث های عمومی تر.

ولی خودم بیشتر دوست داشتم همه مردم جهان از همان ابتدای تاریخ به یک زبان سخن میگفتند تا درد هرکسی رو میخواستیم میفهمیدیم. :sigh:

به نظر من که مردم ایران اصلا شبیه مردم آمریکا نیستن و اداره کشور به صورت ایالتی لزوما تو هر کشور جواب نمیده

در مورد سوال که اره حق هر مردمی هست که زبون خودشونا یاد بگیرن و در عین واحد زبون واحد پارسی هم داشته باشن:w16:

• Like 9
لینک به دیدگاه

من موافقم.

خب نمیشه ملیت و قوم و زبانشون رو از بین برد که!

ایده آلش به نظر من اینه که درکنار زبان رسمی کشور (که زبان پر ارزشی هم هست) زبان مادریشون هم تدریس بشه.

از عربی که دیگه بهتره.

اینجوری زبان و خیلی از آداب و سنت ها حفظ میشه که من واقعاً این چندگانگی فرهنگی کشورمون رو دوست دارم.:icon_gol:

به نظرم با یک سیاست درست میشه نیروی این قومیت های مختلف رو هم راستا کرد.

• Like 11
لینک به دیدگاه

آره باید اینطوری بشه حق همه هستش که به زبون خودشون حرف بزنن چرا باید یه بچه وقتی میره مدرسه به جای اینکه به زبان مادری بنویسه یه زبون دیگه رو یاد بگیره من نمیگم زونای دیگه رو نباید یاد گرفت اما اصل زبان مادری هست

• Like 6
لینک به دیدگاه

زبان مادری رو هر کسی در محیط زندگی خودش میتونه بکار ببره ، در محیط های رسمی و جامعه می بایست از زبان رایج کشور استفاده کرد و حتی الامکان حتی لهجه هم نداشت ، نگاه قومیتی در زمانی که مفاهیمی مثل دهکده جهانی مطرح میشه هیچ مفهومی نداره، تعصبات نژادی به خصوص در محدوده مرزی یک کشور عاملی برای عقب افتادگی و واپسگراییه اینگونه تعصبات معمولا توسط حکومت ها برای نشر تفرقه و جلوگیری از اتحاد مردم رواج پیدا میکنه

• Like 10
لینک به دیدگاه

.

.

کاملا باهات موافقم .

آمریکا کشوری که تونسته فرهنگ ها و مذاهب مختلف رو بدون هیچ مشکلی در خودش نگه داره و البته این تنوع فرهنگی رو جز افتخارات خودشون میدونند .

به نظر من که مردم ایران اصلا شبیه مردم آمریکا نیستن و اداره کشور به صورت ایالتی لزوما تو هر کشور جواب نمیده

در مورد سوال که اره حق هر مردمی هست که زبون خودشونا یاد بگیرن و در عین واحد زبون واحد پارسی هم داشته باشن:w16:

بله تو قانون اساسی هم همین اومده که زبان رسمی فارسی هست ولی باید در کنارش زبان مادری هم آموزش داده بشه.

من موافقم.

خب نمیشه ملیت و قوم و زبانشون رو از بین برد که!

ایده آلش به نظر من اینه که درکنار زبان رسمی کشور (که زبان پر ارزشی هم هست) زبان مادریشون هم تدریس بشه.

از عربی که دیگه بهتره.

اینجوری زبان و خیلی از آداب و سنت ها حفظ میشه که من واقعاً این چندگانگی فرهنگی کشورمون رو دوست دارم.:icon_gol:

به نظرم با یک سیاست درست میشه نیروی این قومیت های مختلف رو هم راستا کرد.

آفرین. چندگانگی فرهنگی

چیزی که خیلی ها نمیخوان بپذیرند.

آره باید اینطوری بشه حق همه هستش که به زبون خودشون حرف بزنن چرا باید یه بچه وقتی میره مدرسه به جای اینکه به زبان مادری بنویسه یه زبون دیگه رو یاد بگیره من نمیگم زونای دیگه رو نباید یاد گرفت اما اصل زبان مادری هست

ممنون از نظرتون.

زبان مادری رو هر کسی در محیط زندگی خودش میتونه بکار ببره ، در محیط های رسمی و جامعه می بایست از زبان رایج کشور استفاده کرد و حتی الامکان حتی لهجه هم نداشت ، نگاه قومیتی در زمانی که مفاهیمی مثل دهکده جهانی مطرح میشه هیچ مفهومی نداره، تعصبات نژادی به خصوص در محدوده مرزی یک کشور عاملی برای عقب افتادگی و واپسگراییه اینگونه تعصبات معمولا توسط حکومت ها برای نشر تفرقه و جلوگیری از اتحاد مردم رواج پیدا میکنه

مرسی از نظرت.خب زبان فارسی هم هر کسی در محیط زندگی خودش میتونه بکار ببره.

ولی آموزش زبان فارسی در ایران فقط که برای محیط های رسمی نیست.

هر زبانی محترمه. من الان خودم ضرب المثل های گیلکی رو میخونم اکثریت رو بلد نیستم. چون جایی که به من باید آموزش داده بشه داده نشده!

ولی برعکس زبان فارسی رو اصولش رو بهم یاد دادند که به عنوان زبان رسمی لازم بود.

ولی من دوست دارم زبان خودم هم یاد میگرفتم تا اینقدر باهاش احساس غریبگی نکنم.

حداقل از نسل من که گذشت تلاشی برای آیندگان کنیم.

• Like 8
لینک به دیدگاه

.

.

این طرح ایالتی رو محسن رضایی یه زمانی تو اقتصاد و صنعت داشت

قبل اونم البته بود، فک کنم از برنامه چشم انداز در میومد که باز خود محسن رضایی تو متنش بود

به نظر من خیلی برنامه خوبی بود، فقط حیف که عرضه اجراش رو نداشت !

• Like 7
لینک به دیدگاه
این طرح ایالتی رو محسن رضایی یه زمانی تو اقتصاد و صنعت داشت

قبل اونم البته بود، فک کنم از برنامه چشم انداز در میومد که باز خود محسن رضایی تو متنش بود

به نظر من خیلی برنامه خوبی بود، فقط حیف که عرضه اجراش رو نداشت !

آره میخواست ایران رو به 9 منطقه اقتصادی تقسیم کنه ولی خوب، فقط استقلال اقتصادی نمیتونه دردی رو درمان کنه.

الان کردستان عراق وضعیت خیلی بهتری نسبت به زمان صدام پیدا کردن، هم زبان خودشون و دانشگاه های خودشون و هم استقلال نسبی و در نهایت زیر مجموعه یک عراق واحد.

البته از گربه های ملوسی که منتظر دست آدمی هستند تا برایشان تکه گوشتی بیاندازد، نمیشه انتظار زیادی داشت. :hanghead:

• Like 8
لینک به دیدگاه

يكم بحثت تكراري هست

اين حق وجود دارد ولي اما و اگر هاي بسياري هم دارد.

خيلي از اقوام هستند كه يك لهجه ي واحد ندارند و خيلي مناطق هستند كه زبان از روستايي به روستاي مجاور دچار دستخوش هايي ميشود كه براي افراد عادي ملموس نيست ولي براي خود محلي ها كاملا ملموس است.

ما در زمينه ي زبان و فرهنگ اقوام خيلي عقب هستيم و كارهاي بسيار زيادي داريم كه بايد انجام بدهيم و متاسفانه زمان محدودي هم داريم زيرا با اين گسترش روز افزون زبان واحد(فعلا فارسي) خيلي از اين فرهنگ ها و زبان ها و لهجه ها در سراشيبي نابودي هستند.

بزرگترين معضل ما در زمينه ي زبان اقوام خط است.خط فعلي پاسخگوي آواهاي اقوام نيست كمااينكه پاسخگوي زبان فارسي هم نيست و ما به زور سعي مي كنيم اين خط را به اين زبان بخورانيم.

مشكل خط اگر حل شود مشكل نگارشي هم حل ميشود.

الان دوستان ترك به كدان رسم الخط مي خواهند نگارش كنند؟

تركيه؟آذربايجان شوروي؟فارسي؟

يا دوستان كرد براي نگارش با رسم الخط فارسي مي بايست كل صفحه را پر از آوانگاري كنند و دست آخر هم خيلي از آوا ها را نمي توان نوشت.

در مورد لر و بختياري هم اطلاع دقيق دارم كه چنين است.

لذا قدم اول قبل از مطالبه ي اين حق ايجاد زير ساخت هاي آن است.

عده اي بر اين باورند كه رسم الخط پهلوي و يا اوستايي جوابگوي نياز هاي آوايي است اما در آن جا هم ما با هزواريش ها مواجه هستيم.يعني كلماتي كه خود به تنهايي يك حرف هستند و يا كلماتي كه نگارششان با خوانششان همگوني ندارد.

لذا يك رسالت تاريخي كه بر عهده ي ما مي باشد تغيير در رسم الخط است.

اما اين هم يك معضل عظيم پديد مي آورد كه براي اجتناب از آن مي بايست فارسي را با همين رسم الخط بپذيريم و زبان هاي اقوام را با رسم ااخطي نوين.

بعد از اين موضوع بحث جدايي و مرز بندي مشخص است كه بايد فعالان اين بخش بين مطالبه ي خواسته اي به حق خود مبني بر آموزش زبان و فرهنگ مادري با انگ جدايي طلبي روشن سازند.

متاسفانه عملكرد برخي از گروه هاي جدايي طلب و دستاويز قرار دادن اين خواسته هاي مشروع براي فعاليت هاي خود باعث گرديده نوعي ضديت در سطح حكومتي ايجاد شود كه اين ديدگاه بايد شكسته شود و اين نمي شود مگر با يك حركت گسترده ي فرهنگي توسط تمام اقوام در كنار هم

به اميد روزي كه هر كودك ايراني هويتي قومي ملي انساني براي خود بشناسد و به هويت ديگران احترام بگذارد

• Like 11
لینک به دیدگاه

اونی که نه زده دمش گرم :ws28: صداقتش لایک داره، یه تنه با سازمان ملل مخالفت کرده

بدون هیچ بهانه ای و بدون هیچ احساس لطفی،‌بله این حق هر انسانی هست

• Like 4
لینک به دیدگاه

دیروز پریروز فعالان مدنی آذربایجان در نامه ای به بان کی مون خواستار برگزاری رفراندوم در آذربایجان برای استقلال از ایران شدند که به نظر من حرکت خیلی خوبی بود، به امید رسیدن تمامی انسانها به حقوق خودشون

ببخشید اگه کسی نقل قول گرفت الان حس بحث ندارم اگه بعدا داشتم جوابش رو میدم

• Like 4
لینک به دیدگاه
دیروز پریروز فعالان مدنی آذربایجان در نامه ای به بان کی مون خواستار برگزاری رفراندوم در آذربایجان برای استقلال از ایران شدند که به نظر من حرکت خیلی خوبی بود، به امید رسیدن تمامی انسانها به حقوق خودشون

ببخشید اگه کسی نقل قول گرفت الان حس بحث ندارم اگه بعدا داشتم جوابش رو میدم

پس بقیه چی؟!

ما حق نداریم نظر بدیم آیا یه قسمت از کشورمون مستقل بشه یا نه؟!

متاسفانه همین حرکتاست که بهانه دست حکومت میده تا چیزای ساده تر مثل همین آموزش زبان و ... رو سرکوب کنه.

• Like 5
لینک به دیدگاه

منم موافقم که در مدارس هم تدریس بشه چون اصول و قواعدش داره کم کم فراموش میشه

خیلی جاها با زمان مادریشون صحبت نمیکنند و بچه ها فقط شنونده هستند و گوششون به این گویش ها عادت کرده و خودشون تسلطی ندارن

این جزئی از هویت ماست به نظرم اونقدر ارزش داره که نباید به دست فراموشی سپرده بشه

ما باید حافظ این گنج گرانبها باشیم که نسل به نسل به ما ارث رسیده

یه جورایی جز تاریخ ماست چیزی نیست که بشه راحت ازش گذشت ولی ما داریم دقیقا همین کارو می کنیم

آیا واقعا نسل های بعدی از ما توقع بیشتری ندارن ؟؟؟!!!

• Like 6
لینک به دیدگاه

من موافق نیستم چون به نظرم فرصتی برای این آموزش وجود نداره.

همینطور آموزش زبان مادری از اهمیت کمتری نسبت به دروس دیگه برخورداره.

مثلا به نظر من زبان انگلیسی خیلی مهم تر از زبان مادری هرکسی هست.

برای مثال من اگه یه اصل و نصب ترک زبانی داشته باشم ، اگه قواعد و نکات ریز این زبان رو ندونم شاید تو زندگیم به هیچ مشکلی برنخورم و هیچ کمبودی احساس نکنم اما اگه به انگلیسی مسلط نباشم قطعا خیلی به ضررم خواهد بود.

به نظرم اون وقتی رو که بخواد برای تدریس این زبان صرف بشه اختصاص بدن به یه سری دروس کاربردی مناسب تر و مفید تر خواهد بود.:ws37:

• Like 5
لینک به دیدگاه
من موافق نیستم چون به نظرم فرصتی برای این آموزش وجود نداره.

همینطور آموزش زبان مادری از اهمیت کمتری نسبت به دروس دیگه برخورداره.

مثلا به نظر من زبان انگلیسی خیلی مهم تر از زبان مادری هرکسی هست.

برای مثال من اگه یه اصل و نصب ترک زبانی داشته باشم ، اگه قواعد و نکات ریز این زبان رو ندونم شاید تو زندگیم به هیچ مشکلی برنخورم و هیچ کمبودی احساس نکنم اما اگه به انگلیسی مسلط نباشم قطعا خیلی به ضررم خواهد بود.

به نظرم اون وقتی رو که بخواد برای تدریس این زبان صرف بشه اختصاص بدن به یه سری دروس کاربردی مناسب تر و مفید تر خواهد بود.:ws37:

رسیدگی به این مورد باعث نمیشه از اهمیت یادگیری دروس دیگه کاسته بشه. خوشبختانه نسل جدید خیلی باهوش است و فرصت های یادگیری بسیار.

قدری هم به فکر حفظ تمدن و تاریخ نسل کهن باشیم خوبه......:w16:

• Like 5
لینک به دیدگاه

.

.

تمام گفتنی ها رو شما گفتید

منم با یه زبان واحد در سطح کل کشور، و حتی المقدور کل جهان موافقم

• Like 3
لینک به دیدگاه
رسیدگی به این مورد باعث نمیشه از اهمیت یادگیری دروس دیگه کاسته بشه. خوشبختانه نسل جدید خیلی باهوش است و فرصت های یادگیری بسیار.

قدری هم به فکر حفظ تمدن و تاریخ نسل کهن باشیم خوبه......:w16:

به نظر شما تاریخ و تمدن ما با یادگیری زبان مادری هر فرد و این جور کارها حفظ میشه؟؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
به نظر شما تاریخ و تمدن ما با یادگیری زبان مادری هر فرد و این جور کارها حفظ میشه؟؟

يكي از نماد هاي فرهنگي و بزرگترين دستاورد فرهنگي زبان هست.

شما با ياد گيري زبان مادري ارتباط معنا داري با تاريخ و فرهنگ برقرار ميكنيد و درك درست تري از آن خواهيد داشت.

بزرگترين چالش براي باستان شناسان در مواجهه با يك تمدن باستاني رمز گشايي زبان آنها است و تا زبان و خط يك تمدن روز گشايي نشود هيچ نظريه ي محكمي در مورد تمدن و ميزان پيشرفت انها نمي توان داد.

زبان مادري يعني ارتباط با داشته اي فرهنگي غير مكتوب

توان نوشتن به زبان مادري يعني حفظ اين داشته ها و قدرت باز آفريني آنها

اگر امروزه مي بينيم كه در ايران بي فرهنگي موج مي زند به خاطر همين قطع ارتباط با فرهنگ و تاريخ قومي و ملي است.

اگر قهرمان امروز كودك ما ديجيمون است و ... براي همين قطع ارتباط فرهنگي بين ما و زستم ها بابك ها اسفنديار ها و...

زبان مادري يعني جاري شدن مهر و وابستگي هاي منطقي از راه هم كلامي

لذا اين خواسته به حق ترين خواسته براي كساني است كه نمي خواهند اين پيوند ها گسسته شود.و كساني كه جلوي اين امر را مي گيرند آگاهانه در پي گسستن اين پيون ها هستند و مي خواهند هويت تاريخي و فرهنگي مردم را از آنها بگيرند تا هويتي مجعول و ساختگي را به ايشان ديكته كنند و تاريخ مردم اين سرزمين را از هزاران سال به سي و اندي سال برسانند.

• Like 4
لینک به دیدگاه

پس چطوری میشه گویش ها رو حفظ کرد تا فراموش نشن؟

اگه گذشتگان هم زبان خودشون رو کنار میگذاشتند و فقط فارسی حرف میزدند الان ما گویش ترکی و کردی و ... داشتیم؟؟؟

ما به اینا میبالیم پس نباید با بیخیالی از کنارشون رد بشیم...:w16:

• Like 5
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...