رفتن به مطلب

معرفی تجهیزات پستهای فشار قوی - ***یونر


فروتن

ارسال های توصیه شده

معرفی تجهیزات پستهای فشار قوی - ***یونر

ابتدا به یکی از تجهیزات پستهای فشار قوی می پردازیم بنام ***یونر که این کلمه ریشه فرانسوی دارد و در فارسی به جدا کننده و یا ایزوله کننده معروف می باشد واین تجهیز به انگلیسی Disconnected نام گذاری شده است .

***یونر نوعی کلید است. این کلید در انواع غیر قابل قطع زیر بار (عمدتاً ***یونرهای فشار قوی) و یا قابل قطع زیر بار (عمدتاً ***یونرهای فشار متوسط) وجود داشته و در صنعت برق کاربرد وسیعی دارد.

جهت ایمنی در بهره بردای و تعمیرات و قطع فیزیکی یک قسمت از قسمتهای دیگر از ***یونر استفاده می شود . ***یونرها می توانند کار قطع و وصل سیستم در حالتی که تقریباْ شدت جریان صفر می باشد را انجام دهد بعبارت دیگر ***یونرها می توانند ولتاژ و جریانهای کاژاسیتیو خیلی کم را قطع نمایند .علاوه بر مطالب فوق ***یونرها می توانند در انجام مانور سریع و بهتر نمودن ایزولاسیون در پستها به کلیدها کمک نمایند . ***یونر در حالت باز می تواند ولتاژ نامی را بطور دائم و اضافه ولتاژهای موقت را بطور موقت تحمل نماید .ماده عایقی بین دو کنتاکت ***یونرها معمولاْ هوا می باشد .

***یونرهای فشار متوسط (سطح ولتاژ تا kv 33 ): ***یونرهای فشار متوسط عمدتاً به صورت قابل قطع زیر بار (Load Break Switch) تولید گردیده و در انواع داخلی (تابلویی) و یا بیرونی (هوای آزاد) مورد استفاده قرار می گیرند. محیط قطع در ***یونرهای قابل قطع زیر بار هوا بوده که جرقه ایجاد شده در هوا وتحت سرعت بالا عمل قطع انجام می شود و این ***یونرها به انواع زیر تقسیم می شوند

الف – ***یونر نوع تیغه ای

ب – ***یونر نوع کشوئی

ج – ***یونر نوع عمودی

د – ***یونر نوع افقی

***یونرهای فشار قوی (سطح ولتاژ بالاتر از kv 33 ): ***یونرهای فشار قوی عمدتاً به صورت غیر قابل قطع زیر بار مورد استفاده قرار می گیرند. تولید و استفاده از ***یونرهای فشار قوی قابل قطع زیر بار عمدتاً در آمریکا و کانادا متداول بوده ولی در اغلب کشورهای دیگر (از جمله ایران) این نوع ***یونرها مورد استقبال قرار نگرفته اند. تمام ***یونرهای غیر قابل قطع زیر بار قابلیت قطع و وصل جریان خطا و حتی جریان زیر بار را هم نداشته و فقط برای باز کردن یا بستن مدار الکتریکی ( ولتاژ ) مورد استفاده قرار می گیرد و برای ایزوله کردن خطا احتیاج به تجهیز دیگری با قابلیت‌های بالا به نام کلید قدرت وجود دارد که قادر است مدار را تحت هر شرایطی ( اتصال کوتاه ) باز یا بسته نماید. مطابق استاندارد رایج بمنظور ایزولاسیون جهت انجام تعمیرات بر روی کلید قدرت در طرفین کلید مربوطه از دو دستگاه ***یونر غیر قابل قطع زیر بار استفاده می‌گردد.

انواع ***یونرهای فشار قوی از نظر ساختمان به شرح ذیل تقسیم بندی می شود

 

  • ***یونر نوع تیغه‌ای یا کاردی ( عمودی ) این ***یونر برای ولتاژهای پایین و متوسط مورد مصرف داشته و دارای یک کنتاکت ثابت و یک کنتاکت متحرک بوده و قطع مدار عمود بر سطح افق و در امتداد مدار می باشد و در محل هایی استفاده می شود که محدودیت ارتفاع وجود نداشته باشد .
  • ***یونر نوع دورانی ( افقی ) این نوع ***یونرها که در ولتاژهای متوسط و زیاد مورد استفاده قرار می گیرند هر دو کنتاکت متحرک بوده و ***یونر از وسط به قسمت تقسیم می شود . بطور کلی از این نوع ***یونرها در محل هایی مورد استفاده قرار می گیرد که از نظر فواصل افقی بین فازها چندان محدودیتی وجود نداشته باشد و یا اینکه از نظر فواصل عمودی محدودیت باشد استفاده می گردد .
  • ***یونر نوع قیچی یا پانتوگراف ‌این ***یونرها دارای یک پایه بوده که قسمت عمل کننده و بازوی ***یونر بر روی آن قرار گرفته و کنتاکت ثابت به باس بار متصل است .استفاده از این نوع ***یونر ها باعث ایجاد کاهش در ابعاد ژست شده و خصوصاْ در ولتاژهای بالاتر از ۱۳۲ کیلوولت بسیار مناسب می باشد .
  • مکانیزم عمل کننده

***یونرها از نظر مکانیزم عمل کنننده ممکن است بصورت دستی و یا موتوری طراحی شوند . در پستهایی که چندان اهمیت نداشته باشد جهت کاهش هزینه میتوان از نوع دستی استفاده کرد . جهت ولتاژها بالاتر از ۶۳ کیلوولت معمولاْ ***یونرها مجهز به موتور می باشند معمولاْ در حالتی که مکانیزم دستی باشد بین ***یونر و کلید فقط اینترلاک مکانیکی و در حالتی که مکانیزم موتور می باشد بین ***یونر و کلید از دو نوع اینترلاک مکانیکی و الکتریکی تواماْ استفاده می شود .

  • Like 4
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...