JU JU 7193
Repmat
این دستور، گاهی برای گسترش دادن یک ماتریس بکار میره، به این طریق که همون ماتریس رو، به همون شیوه که هست، در سطر یا ستون گسترش میده
به مثال زیر دقت کنید:
a=[1 2 3];
با سعی و تکرار بیشتر، و تغییر دادن آمار و ارقام، قادر خواهید بود ماتریسها رو به شیوه دلخواه تغییر بدین و همینطور شیوه صحیح از این دستور رو نیز یاد بگیرید
Deleting rows and columns
در مثالهای زیر، شما یاد خواهید گرفت که چطور یک بخش از ماتریس حذف کنید، لطفن قبل از استفاده از دستورات داده شده، یک ماتریس مناسب تهیه کنید
دستور بالا، دومین ستون رو به کلی پاک خواهد کرد. به یاد داشته باشید که شما نمیتونید پارامتر رو به تنهایی ( مانند مثال زیر ) پاک کنید در حالی که سایر پارامترها وجود دارند، اما این امکان رو دارین که یک پارامتر رو جایگذرین کنید
به مثال زیر دقت کنید
متوجه موضوع شدید؟ چه اتفاقی افتاد!
ابتدا ستونها حذف شدن و یک ماتریس سطری رو پیش رو دارید، سپس پارامترهای 2، 4 و ششم حذف شدن
Elementary matrices
با استفاده از دستور زیر، شما قادر خواهید بود که گروهی از ماتریسهای ساده رو ببینید ( دستورات استفاده از اونها رو )
برای مثال، دستورات zeros ، ones و rand ماتریسهای صفر، 1 و رندوم رو خواهند ساخت، که شما با وارد کردن n در جلوی انها ( درون پرانتز ) قادر خواهید بود یک ماتریس n*n تهیه کنید یا همینطور n*m، بدین صورت
مثال زیر رو وارد کنید
[left][right][font="]Eye(3)[/font][/right]
[/left]
Matlab has a number of other function which generated special matrices, such as gallery, hadamard, hankel, hilb, toeplitz, vander, etc. see help elmat.
پ.ن:بدلیل اهمیت موضوع این بخش، و همینطور اینکه آموزش بخش مقدماتی مطلب، تقریبن 75 درصد راه رو پیموده، این بخش رو به آهستگی پیش میریم و امیدواریم کسانی که این آموزش رو میبینند بخوبی ازش بهره ببرند تا در آینده نزدیک، پس از اتمام شدن این مجموعه، به سراغ کتاب دیگری برویم
با تشکر
( از اینکه کمی بینظم شده شرمند، توی world نوشته بودم، اینجا وارد کردم، دیگه به این شیوه نمایش میده )
- 4
JU JU 7193
matrices and for
a=[1 2 3;4 5 6;7 8 9];
if v=a
disp(v')
end
خودم در این باره زیاد نمیدونم و تا الان برام کاربردی نداشته
عملیات ضرب ماتریس
دو ماتریس A و B داریم، و C=AB
A=[1 2; 3 4];
B=[5 6; 7 8];
و نکته قابل توجه اینجاس که مقدار A*B با مقدار B*A برابر نیست، حتمن امتحان کنید
و حال برای مقدار توانی، A*A برابر با A^2 میشه، و آیا این دو با هم برابر هستند ؟ A.^2 چی ؟
حتمن موارد بالا رو در برنامه مورد اجرا قرار بدهید تا درک صحیحی از موضوعات پیش اومده داشته باشید
در زیر، یک سری از دستورهای ماتریسی رو مشاهده میکنید
- 2
ارسال های توصیه شده