رفتن به مطلب

موفقیت تازه دانشمندان در "بای‌پس" قلب با رگ‌های خونی شتر مرغ!


ارسال های توصیه شده

[h=1] موفقیت تازه دانشمندان در "بای‌پس" قلب با رگ‌های خونی شتر مرغ!

 

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - پژوهشي

کد خبر: 91091809276

شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۲

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

دانشمندان ژاپنی با استفاده از رگ‌های خونی شتر مرغ موفق به ایجاد "بای پس" قابل دوام در خوک‌ها شدند که این امر امیدهای پیوند موثر و آسان عروق در بیماران قلبی را افزایش داده است.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان محققان دریافتند که می‌توان رگ‌های خونی را از شتر مرغ برداشته و از آن برای ساخت مسیرهای مصنوعی به طول 30 سانتی متر و قطر 2 میلیمتر استفاده کنند.

جایگزین‌های امروزی که از بدن افراد مرده، حیوانات یا فیبرها و رزین‌های مصنوعی به دست می‌آید باید برای جلوگیری از مشکلات ایجاد لخته، دو برابر باشند.

اکنون شترمرغ ها منبع پایدار و خوبی از رگ‌های بلند و نازک را در اختیار محققان گذاشته‌اند.

به گفته "تتسوجی یاما اوکا" سرپرست ارشد این پژوهش، عروق به کار رفته در این پژوهش که خون را به سمت سر شتر مرغ حمل می‌کند، فرآوری شده و با مولکول‌های پیشگیری کننده وقوع لخته در مقیاس نانو پوشش داده شده است.

پژوهشگران در آزمایشگاه "یاما اوکا" از رگ‌های خونی جدید برای انجام عمل بای پس در شریان فمورال (شریان ران) در پنج خوک کوچک استفاده کردند.

طی این پژوهش ثابت شد که رگ جدید این اجازه را به خون می‌دهد که بدون استفاده از عوامل پیشگیری کننده لخته به آرامی و یکنواخت گردش کند.

"یاما اوکا" می‌گوید که نتایج این پژوهش نخستین موفقیت جهانی در انجام عمل "بای پس" بلند در قطر کوچک است.

پیش از این عمل‌ "بای پس" قلب با استفاده از رگ‌های مصنوعی کوچک در موجودات کوچک مانند موش انجام شده بود اما برای عمل‌های انسانی رگ‌ها باید بلند و نازک باشد. در نتیجه برای قلب انسان، اضافه کردن حداقل 10 سانتی متر و برای پا نیز 20سانتی متر رگ لازم است.

جراحان می‌توانند، این رگ خونی جدید را برای اعمال جراحی خاص، به اندازه مورد نظر کوتاه کنند و دیگر نیازی به برداشت رگ از سایر قسمت‌های بدن اشخاص بیمار نخواهد بود.

"بای پس" از نظر لغوی به معنای راه فرعی است و "بای پس" قلب نوعی عمل جراحی قلبی است که از رگ‌های خونی جدید به عنوان میانبری برای رگ‌های دچار تنگی و گرفتگی استفاده می‌شود و خون در آن مانند سایر رگ‌های خونی بدن، جریان می‌یابد.

گام بعدی دانشمندان در این پژوهش، آغاز آزمایشات بالینی است.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...