رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

روش تشخیص متانول از اتانول

تصویر به اندازه 19% (650x446) کوچک شده است. برای دیدن تصویر در اندازه واقعی (800x548) روی این نوار کلیک کنید. برای باز شدن در پنجره جدید روی تصویر کلیک کنید.

 

 

Ethanol.png

 

 

 

 

تصویر به اندازه 41% (650x444) کوچک شده است. برای دیدن تصویر در اندازه واقعی (1100x750) روی این نوار کلیک کنید. برای باز شدن در پنجره جدید روی تصویر کلیک کنید.

 

 

methanol.png

بسیاری از پارامترهای فیزیکی و شیمیایی متانول و اتانول به هم نزدیک می باشد بنابراین تشخیص این دو الکل از یکدیگر کار آسانی نیست. در اینجا شما را با شیوه ای بسیار ساده جهت تمییز دادن آنها آشنا می کنیم.

 

 

 

روش کار بدین صورت است که در دو شیشه ساعت یا بشقاب پطری حدود ۵ میلی لیتر از متانول و اتانول میریزیم سپس به اندازه نوک اسپاتول بوریک اسید به آنها می افزاییم و آتش میزنیم خواهید دید که رنگ شعله آنها با یکدیگر متفاوت است. بیش از این چیزی بازگو نمیکنم تا خودتان آزمایش کنید و ببینید.

 

منبع : گروه شیمی استان یزد

لینک به دیدگاه
  • 7 سال بعد...

 

در در 15 آذر 1391 در 03:15، mani24 گفته است :

سیاری از پارامترهای فیزیکی و شیمیایی متانول و اتانول به هم نزدیک می باشد بنابراین تشخیص این دو الکل از یکدیگر کار آسانی نیست. در اینجا شما را با شیوه ای بسیار ساده جهت تمییز دادن آنها آشنا می کنیم.

:ws28: تازه شیوه های پیچیده ترم دارن

در در 15 آذر 1391 در 03:15، mani24 گفته است :

منبع : گروه شیمی استان یزد

اینا دیگه چه فیلمایی هستن :ws28:

در در 15 آذر 1391 در 03:15، mani24 گفته است :

بیش از این چیزی بازگو نمیکنم تا خودتان آزمایش کنید و ببینید.

وای وای اینقدر خندیدم صورتم قرمز شد :ws28::ws28:

 

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...

میخواستم سئوال کنم که استاتر آیا این دو تا الکل رو از نزدیک دیدن؟

من روش تشخیص و این چیزا حالیم نمیشه. از روی مدل شیشه ش میفهمم که چی به چیه. اگه برند باشه خوردنیه ولی اگه نباشه به درد لای جرز هم نمیخوره. من فقط همینقد تشخیص میدم. 

لینک به دیدگاه
در 2 ساعت قبل، فکور گفته است :

میخواستم سئوال کنم که استاتر آیا این دو تا الکل رو از نزدیک دیدن؟

من روش تشخیص و این چیزا حالیم نمیشه. از روی مدل شیشه ش میفهمم که چی به چیه. اگه برند باشه خوردنیه ولی اگه نباشه به درد لای جرز هم نمیخوره. من فقط همینقد تشخیص میدم. 

استارتر که نیست من پاسخ میدم....والا شیشه نه حقیقتش از نزدیک ندیدم اما تانکر و بشکه چرا و هر دو از تولیدامونه ....البته بیشتر متانول و اتانول محصول جانبیه که معمولا میسوزونیم یا سر به نیستش میکردیم بعد که این کرونا بازیه شد هر ماه جمع میشه 40 50 هزار لیتر میشه و کمه اهدا میکنیم به دو بیمارستان و مراکز درمان دیگه ...کمه دیگه 50 هزار تا محصول جانبیه ....اما قدیما تولید و صادر میکردیم هم تو ایران تولید میکردیم هم خارج از ایران .....

اما در مورد تشخیص که متانول خشکه و بوی گاز و تلخ و از اون طرف اتانول کلا چربه خشک نیست یکم انگشتتو بزنی و بهم بمالی مشخصه دیگه دیگه این همه الاقرتک بازی لازم نداره ...میکسم باشن باز تابلو تر ........چیزای عجیب غریب آدم میشنوه که یک دانشگاه اومده این همه الاقرتک بازی در آورده ..ولش کن بابا ...

اما در مورد بحث دوم و شرب ....

اتانول برند و غیر برند نداره اتانول اگه تقلیب نشده باشه قابل شربه .....برای تقلیبش هم معمولا از الکل های دیگه مثل همین متانول استفاده نمیکنن چون یهو یک خری میره میخوره به فاک میره ....برای تقلیبش یا دتانیوم بنزوات میرن توش تلخ میشه مزه زهر مار میگیره یا خیلی کم دیدم تربانتین میزنن که بوی کاج میگیره ....

آلوده ترین نوع الکل که به شرب میرسه همین خونگی هاست متاسفانه ...حالا اشربه بندازه انگوری یا آب جو و هر چی .......اینا آلوده به استالدهید ، آستون ، نرمال بوتانول و......هستند که به جز نرمال بوتانول بقیش پدر صاحب بچه رو در میاره ....

من یک مدت اتیلن زیاد داشتم و یکی دو بار اونو تبدیل کردم به اتانول که اصلا سنتزیه و ساعتی هزاران لیتر میشه تولید کرد اما اتیلن حیفه و کاربردهای بیشتری داره ......یا از آستیلن و همین کاربیدهایی که برای جوشکاری استفاده میشه اتانول میزدم ، البته من کاربید نمیگرفتم آستیلن رو از پیرولیز خشک گاز طبیعی درست میکردم ......اون موقع ها اتانول 99 مطلق میزدم شیرین بود دیگه صادر میشد روسیه به عنوان حلال بعد میرسید روسیه میرفت برای تولید نوشیدنی های مختلف .....

کلا برای ساخت نوشیدنی حالا چه تخمیر باشه از شکر و خرما و ذرت و هر چی یا سنتزی فرقی ندارن فقط ظرفیت تولید تفاوت پیدا میکنه که برای اتانول هیچ وقت تقاضای بالا نیست یکی بیاد روزی دو هزار تن تولید کنه چون به عنوان حلال هم ماده استراتژیکی نیست مثل متانول ... و برای همین هم معمولا تخمیر میکنن چون کجا بذارن اون همه اتانول رو ....و هر کی هم تولید میکنه باید پالایش کنه و آلودگیهایی که داره رو بگیره و بعد صادر بشه برای کوفت کردن ...حلا چه سنتزی باشه چه تخمیری ولی تخمیری آلودگی های بیشتری داره و تو سنتزی سلکتیو اتانول میگیری اما تو تخمیر سیلی از آلدهید و کتون و اسیدهای آلی مثل پروپیونیک اسید و ............ هم تولید میشه ...

بعد اونی که اتانول رو میخره دیگه با سلیقه خودش اینو با اسانس و آبو یکسری خزعبل دیگه دوز میکنه ، یکی دارو میزنه زمان گیراییش بیشتر بشه یکی جلوی گیراییش رو میگیره ، یکی اینقدر دوزش رو میاره پایین در حد آبجو و یکی مثل روسها دوز بالا و ................... ?

یکی هم میاد امولیسفایر و روغن فلان استفاده میکنه آب میزنی مثل صابون تراشکاری دوغ میشه اسمشم میذاره راکی .... و ........دیگه بر میگرده به شرکت سازنده نوشیدنی ....


 

  • Like 1
  • Thanks 1
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...
در در 28 مهر 1399 در 01:11، Anabolic گفته است :

آلوده ترین نوع الکل که به شرب میرسه همین خونگی هاست متاسفانه ...حالا اشربه بندازه انگوری یا آب جو و هر چی .......اینا آلوده به استالدهید ، آستون ، نرمال بوتانول و......هستند که به جز نرمال بوتانول بقیش پدر صاحب بچه رو در میاره ....

اینو لطفا بیشتر توضیح بدید. اینا که میگی آلوده به استالدهید و آستون و...... شده ، یعنی چه جوری آلوده میشه. اگه خودمون تو خونه تولید بکنیم هم این آلودگی رخ میده و چه جوری؟

لینک به دیدگاه
در 19 ساعت قبل، فکور گفته است :

اینو لطفا بیشتر توضیح بدید. اینا که میگی آلوده به استالدهید و آستون و...... شده ، یعنی چه جوری آلوده میشه. اگه خودمون تو خونه تولید بکنیم هم این آلودگی رخ میده و چه جوری؟

ببین اصلا به خونه و کارخونه بودنش نیست بحث تخمیره ، تو داری گلوکز رو با کمک آنزیمهایی که از اون مخمرت یا خمیر نون بربری اصلا :ws28: ایجاد میشه میشکنی !

چیزی شبیه به یک واحد کرارکر پالایشگاهی که میاد یک روغن سنگین یا هیدروکربن رو با کمک حرارت ، فشار و کاتالیست قطعه قطعه میکنه و میشه هیدروکربن های کوچکتر با ساختمون شیمیایی مختلف ، تو تخمیر هم آنزیم کار کاتالیست رو میکنه ، گلوکز قطعه قطعه میشه و این وسط یک بخش از گلوکز به الکل و بخش های دیگش به ترکیبات دیگه تبدیل میشه و چون الکل تولید شده هم در کنار گلوکز مونده و مثل راکتور خارج نمیشه لا به لای بازی آنزیم در کنار خمله ای که به گلوکز میکنه یک نوکی هم به الکل میزنه و اونم تبدیل میکنه ....گفتم دیگه راکتور پیوسته و کاتالیست که نیست صاف بیاد بشه الکل و آب یا الکل و گاز ....البته تو کاتالیست هم محصول جانبی تولید میشه چون همونطوری که گفتم هوش که نداره ولی کاتالیست و مصنوعی خیلی انتخابی تره و چیزی شکسته نمیشه ...وقتی اتیلن داری آب بهش میدی میشه اتانول و خیلی کم ممکنه حرارت از دستت خارج بشه و تحت تاثیر محیط کاتالیست مقداری هم اتر کنارش تولید بشه ....

آنزیم تو میاد گلوکز که یک الکل 6 کربنه هستش رو خرد میکنه به ترکیبات مختلف که یکی از اون ترکیبات یک الکل دو کربنه به اسم اتانوله ....از 4 کربن و 6 هیدروژن و 4 اکسیژن باقی مانده گلوکز ترکیبات دیگه ای تحت تاثیر همون آنزیمه شکل میگیره ....

داستان اینه که اول آنزیم انتخابی عمل نمیکنه (مخمرت) دوم اینکه این فرآیند کند و آهسته هستش و امکان این نیست اتانول تولید شد از محیط خارجش کنی و آنزیم با باقی مونده کلوگز کارشو بکنه و سوم هر کاریش بکنی بالا گفتم باقی مانده ساختمون شیمیایی گلوکز به ترکیبات دیگه تبدیل میشه ، مثل اینه که من یک ساختمون 6 طبقه رو بشکنم بکنم دو طبقه ..خب 4 طبقه دیگه که دود نمیشه بره هوا اونم یک چیزی میشه یا آجر پاره میشه یا تیر آهن قراضه ولی هر چی هست بالاخره یک ماده هستش و اسم داره هر چقدر هم قراضه باشه ...تو تخمیر میکنی و صاف میکنی میخوری ...وقتی یک ساختمون 6 طبقه رو میکوبی نخاله ها رو رو بر میداری دیگه نمیری روی اونا 2 طبقه بسازی که ...

دقیقا مثل شکل گیری نفت خام ، تو عمق زمین رو دبه خودت تصور کن ، آرام و کند یکسری ترکیب تجزیه میشن به ترکیبات مختلف دیگه و میشه یک میکس ترکیبات به اسم نفت خام ....تو این نفتو نگاه کنی توش گاز هست ، بنزین خام هست ، دیزل خام هست ، روغن هست و............اینا که از اول نبوده مثلا یک گودزیلا افتاده مرده بدنش تجزیه شده به اینا تو هم گلوکزت تجزیه شده به سیلی خزعبل حالا یکیشم الکل....

تو در اصل نفت خام تولید کردی و اگر یکی بنزین بخواد نفت خام رو از صافی رد نمیکنه بریزه تو ماشینش که چی ؟ حالا چند درصد این ماده رو بنزین تشکیل داده ...بله میدونم شاید مثلا 20 درصدش هیدروکربنهای شبیه بنزین باشه اما اون روغنو قیرو گازوییلو واکسم میریزی تو باک و چه بلایی سر موتور ماشین میاد ؟ اونا رو هم داری میخوری پس باید این نفته بره پالایش بشه و محصولاتش جدا بشن و اونی که تو میخوای رو برداری...

تو هم وقتی شراب میندازی داری نفت خامو میخوری ...اون چند درصد الکلش رو حس میکنی ولی بقیه ترکیبات چیکارت میکنه ؟ این الکل خامه و باید بره برای پالایش ....



 

  • Like 1
لینک به دیدگاه
در در 8 آبان 1399 در 03:13، Anabolic گفته است :

ببین اصلا به خونه و کارخونه بودنش نیست بحث تخمیره ، تو داری گلوکز رو با کمک آنزیمهایی که از اون مخمرت یا خمیر نون بربری اصلا :ws28: ایجاد میشه میشکنی !

چیزی شبیه به یک واحد کرارکر پالایشگاهی که میاد یک روغن سنگین یا هیدروکربن رو با کمک حرارت ، فشار و کاتالیست قطعه قطعه میکنه و میشه هیدروکربن های کوچکتر با ساختمون شیمیایی مختلف ، تو تخمیر هم آنزیم کار کاتالیست رو میکنه ، گلوکز قطعه قطعه میشه و این وسط یک بخش از گلوکز به الکل و بخش های دیگش به ترکیبات دیگه تبدیل میشه و چون الکل تولید شده هم در کنار گلوکز مونده و مثل راکتور خارج نمیشه لا به لای بازی آنزیم در کنار خمله ای که به گلوکز میکنه یک نوکی هم به الکل میزنه و اونم تبدیل میکنه ....گفتم دیگه راکتور پیوسته و کاتالیست که نیست صاف بیاد بشه الکل و آب یا الکل و گاز ....البته تو کاتالیست هم محصول جانبی تولید میشه چون همونطوری که گفتم هوش که نداره ولی کاتالیست و مصنوعی خیلی انتخابی تره و چیزی شکسته نمیشه ...وقتی اتیلن داری آب بهش میدی میشه اتانول و خیلی کم ممکنه حرارت از دستت خارج بشه و تحت تاثیر محیط کاتالیست مقداری هم اتر کنارش تولید بشه ....

آنزیم تو میاد گلوکز که یک الکل 6 کربنه هستش رو خرد میکنه به ترکیبات مختلف که یکی از اون ترکیبات یک الکل دو کربنه به اسم اتانوله ....از 4 کربن و 6 هیدروژن و 4 اکسیژن باقی مانده گلوکز ترکیبات دیگه ای تحت تاثیر همون آنزیمه شکل میگیره ....

داستان اینه که اول آنزیم انتخابی عمل نمیکنه (مخمرت) دوم اینکه این فرآیند کند و آهسته هستش و امکان این نیست اتانول تولید شد از محیط خارجش کنی و آنزیم با باقی مونده کلوگز کارشو بکنه و سوم هر کاریش بکنی بالا گفتم باقی مانده ساختمون شیمیایی گلوکز به ترکیبات دیگه تبدیل میشه ، مثل اینه که من یک ساختمون 6 طبقه رو بشکنم بکنم دو طبقه ..خب 4 طبقه دیگه که دود نمیشه بره هوا اونم یک چیزی میشه یا آجر پاره میشه یا تیر آهن قراضه ولی هر چی هست بالاخره یک ماده هستش و اسم داره هر چقدر هم قراضه باشه ...تو تخمیر میکنی و صاف میکنی میخوری ...وقتی یک ساختمون 6 طبقه رو میکوبی نخاله ها رو رو بر میداری دیگه نمیری روی اونا 2 طبقه بسازی که ...

دقیقا مثل شکل گیری نفت خام ، تو عمق زمین رو دبه خودت تصور کن ، آرام و کند یکسری ترکیب تجزیه میشن به ترکیبات مختلف دیگه و میشه یک میکس ترکیبات به اسم نفت خام ....تو این نفتو نگاه کنی توش گاز هست ، بنزین خام هست ، دیزل خام هست ، روغن هست و............اینا که از اول نبوده مثلا یک گودزیلا افتاده مرده بدنش تجزیه شده به اینا تو هم گلوکزت تجزیه شده به سیلی خزعبل حالا یکیشم الکل....

تو در اصل نفت خام تولید کردی و اگر یکی بنزین بخواد نفت خام رو از صافی رد نمیکنه بریزه تو ماشینش که چی ؟ حالا چند درصد این ماده رو بنزین تشکیل داده ...بله میدونم شاید مثلا 20 درصدش هیدروکربنهای شبیه بنزین باشه اما اون روغنو قیرو گازوییلو واکسم میریزی تو باک و چه بلایی سر موتور ماشین میاد ؟ اونا رو هم داری میخوری پس باید این نفته بره پالایش بشه و محصولاتش جدا بشن و اونی که تو میخوای رو برداری...

تو هم وقتی شراب میندازی داری نفت خامو میخوری ...اون چند درصد الکلش رو حس میکنی ولی بقیه ترکیبات چیکارت میکنه ؟ این الکل خامه و باید بره برای پالایش ....



 

پس قصه سیگار هم این شکلیه!!! 

لینک به دیدگاه
در در 8 آبان 1399 در 03:13، Anabolic گفته است :

ببین اصلا به خونه و کارخونه بودنش نیست بحث تخمیره ، تو داری گلوکز رو با کمک آنزیمهایی که از اون مخمرت یا خمیر نون بربری اصلا :ws28: ایجاد میشه میشکنی !

چیزی شبیه به یک واحد کرارکر پالایشگاهی که میاد یک روغن سنگین یا هیدروکربن رو با کمک حرارت ، فشار و کاتالیست قطعه قطعه میکنه و میشه هیدروکربن های کوچکتر با ساختمون شیمیایی مختلف ، تو تخمیر هم آنزیم کار کاتالیست رو میکنه ، گلوکز قطعه قطعه میشه و این وسط یک بخش از گلوکز به الکل و بخش های دیگش به ترکیبات دیگه تبدیل میشه و چون الکل تولید شده هم در کنار گلوکز مونده و مثل راکتور خارج نمیشه لا به لای بازی آنزیم در کنار خمله ای که به گلوکز میکنه یک نوکی هم به الکل میزنه و اونم تبدیل میکنه ....گفتم دیگه راکتور پیوسته و کاتالیست که نیست صاف بیاد بشه الکل و آب یا الکل و گاز ....البته تو کاتالیست هم محصول جانبی تولید میشه چون همونطوری که گفتم هوش که نداره ولی کاتالیست و مصنوعی خیلی انتخابی تره و چیزی شکسته نمیشه ...وقتی اتیلن داری آب بهش میدی میشه اتانول و خیلی کم ممکنه حرارت از دستت خارج بشه و تحت تاثیر محیط کاتالیست مقداری هم اتر کنارش تولید بشه ....

آنزیم تو میاد گلوکز که یک الکل 6 کربنه هستش رو خرد میکنه به ترکیبات مختلف که یکی از اون ترکیبات یک الکل دو کربنه به اسم اتانوله ....از 4 کربن و 6 هیدروژن و 4 اکسیژن باقی مانده گلوکز ترکیبات دیگه ای تحت تاثیر همون آنزیمه شکل میگیره ....

داستان اینه که اول آنزیم انتخابی عمل نمیکنه (مخمرت) دوم اینکه این فرآیند کند و آهسته هستش و امکان این نیست اتانول تولید شد از محیط خارجش کنی و آنزیم با باقی مونده کلوگز کارشو بکنه و سوم هر کاریش بکنی بالا گفتم باقی مانده ساختمون شیمیایی گلوکز به ترکیبات دیگه تبدیل میشه ، مثل اینه که من یک ساختمون 6 طبقه رو بشکنم بکنم دو طبقه ..خب 4 طبقه دیگه که دود نمیشه بره هوا اونم یک چیزی میشه یا آجر پاره میشه یا تیر آهن قراضه ولی هر چی هست بالاخره یک ماده هستش و اسم داره هر چقدر هم قراضه باشه ...تو تخمیر میکنی و صاف میکنی میخوری ...وقتی یک ساختمون 6 طبقه رو میکوبی نخاله ها رو رو بر میداری دیگه نمیری روی اونا 2 طبقه بسازی که ...

دقیقا مثل شکل گیری نفت خام ، تو عمق زمین رو دبه خودت تصور کن ، آرام و کند یکسری ترکیب تجزیه میشن به ترکیبات مختلف دیگه و میشه یک میکس ترکیبات به اسم نفت خام ....تو این نفتو نگاه کنی توش گاز هست ، بنزین خام هست ، دیزل خام هست ، روغن هست و............اینا که از اول نبوده مثلا یک گودزیلا افتاده مرده بدنش تجزیه شده به اینا تو هم گلوکزت تجزیه شده به سیلی خزعبل حالا یکیشم الکل....

تو در اصل نفت خام تولید کردی و اگر یکی بنزین بخواد نفت خام رو از صافی رد نمیکنه بریزه تو ماشینش که چی ؟ حالا چند درصد این ماده رو بنزین تشکیل داده ...بله میدونم شاید مثلا 20 درصدش هیدروکربنهای شبیه بنزین باشه اما اون روغنو قیرو گازوییلو واکسم میریزی تو باک و چه بلایی سر موتور ماشین میاد ؟ اونا رو هم داری میخوری پس باید این نفته بره پالایش بشه و محصولاتش جدا بشن و اونی که تو میخوای رو برداری...

تو هم وقتی شراب میندازی داری نفت خامو میخوری ...اون چند درصد الکلش رو حس میکنی ولی بقیه ترکیبات چیکارت میکنه ؟ این الکل خامه و باید بره برای پالایش ....



 

این پالایش کردنش ، رو آرزومندم. 

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...