رفتن به مطلب

دکتر باقر آیت‌الله‌زاده شیرازی


ارسال های توصیه شده

Dr_Shirazi.jpg

 

دکتر باقر آیت اللهخ زاده شیرازی در سال 1315 در خانواده ای مذهبی در نجف اشرف دیده به جهان گشود . ایشان نوه حضرت آیت ا... میرزای شیرازی عالم بزرگ جهان تشیع میباشد وی دوران کودکی را در این شهر گذراند ودر سن شش سالگی قبل از رفتن به مکتب خانه شروع به حفظ قرآن کریم می کند ودر سن هشت سالگی حافظ کل قرآن کریم می شود .ایشان سپس به ایران مراجعت می نماید و در رشته شهرسازی وارد دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران میگردد و تا مقطع کارشناسی ارشد در این رشته ادامه تحصیل می دهد. سپس جهت ادامه تحصیل راهی کشور ایتالیا می شوند و موفق به اخذ دکترا در رشته معماری و مرمت بنا های تاریخی از دانشگاه رم می گردند سپس به کشور انگلستان عزیمت میکنند و دوره تخصصی بناهای سنگی را از این کشور اخذ مینمایند .

ایشان بعد از سالها تحصیل به کشور عزیمت می منمایند و در سازمان میراث فرهنگی کشور به کار مشغول می گردند.استاد سپس به اصفهان عزیمت نموده وبه سمت ریاست سازمان میراث فرهنگی اصفهان منصوب می شوند که بزرگترین خدمت را به این شهر و هنر ایران زمین مینمایند که همانا طرح بزرگ نجات بخشی اماکن و بناهای تاریخی در این شهر می باشد.ایشان در طول عمر گهر بار خویش منشا خدمات بسیار عظیمی به فرهنگ این سرزمین نموده است و به حق نام پدر مرمت ایران برازنده نام استاد می باشد.

ایشان علاوه بر تدریس در دانشگاههای مختلف از جمله :دانشگاه هنر اصفهان دانشگاه هنر های زیبای دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و غیره دارای تالیفات و ترجمه های زیادی می باشند که مهمترین آنها عبارتست از:

1ـ معماری آب انبارها سال 1347

2ـ معماری برج کبوتر خانه های اصفهان سال 1347

3ـاصفهان شهر نور به زبان انگلیسی سال 1355

4ـاصفهان نو واصفهان کهنه (گردهمایی اصفهان شناسی دانشگاه هاروارد)

و ترجمه آتار فراوانی از جمله:

1ـ معماری اسلامی تالیف هیل براند سال1379

2ـ معماری دوره هخامنشی تالیف دکتر پوپ در مجموعه بررسی هنر ایران سال 1380

وی در طول برگزاری کنگره‌های تاریخ معماری و شهرسازی ایران به عنوان دبیر علمی نقش فعالی در هرچه پر بار تر برگزار شدن این همایشها داشت. سالها مدیر مسئولی فصلنامه اثر و تدوین ده‌ها مقاله و کتاب از ثمره دانشی بود که در طی سالها کار عملی و علمی در زمینه معماری سنتی ایران بدست آورده بود.ایشان در سال 1382 به عنوان چهره ماندگار معرفی و از ایشان تجلیل به عمل آمد.

آخرین سمت استاد ریاست سازمان ایکوموس در ایران بود و در روز 28 مرداد 1386 هنگامی که در جلسه تجلیل از خود شان شرکت تموده بودند در حضور دوستان و شاگردانشان دچار عارضه قلبی گردیدند و قبل از رسیدن به بیمارستان دار فانی را وداع گفتند.

روحشان شاد و راه شان پر رهرو با

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...