رفتن به مطلب

حفظ ارگ سه‌كوهه در زابل اولويت دارد


zahra22

ارسال های توصیه شده

مدير اداره‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان زابل گفت: مهم‌ترين هدف در آثاري مانند ارگ سه‌كوهه و قلعه‌ي «چه»، حفظ بنا و جلوگيري از تخريب است،‌ سپس به مطالعات باستان‌شناسي در آن‌ها خواهيم پرداخت.

Arge_Sakoh_Dar_Zabol.jpg

عليرضا خسروي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره‌ي اقدامات مرمتي در اين دو اثر توضيح داد: قلعه‌ي سه‌كوهه كه قدمت آن به دوره‌ي صفوي برمي‌گردد و در دوره‌ي قاجار در اوج بوده، يك قلعه‌ي حاكم‌نشين در سيستان است كه براي بررسي و تحقيق درباره‌ي تحولات بخش‌هاي شرقي كشور اهميت بسيار زيادي دارد، بويژه در روزگار ناصرالدين‌شاه قاجار كه حاكم سيستان حسام‌السلطنه بود و اجازه‌ي پرتاب توپ و ضرب سكه هم داشت.

 

 

او اظهار كرد: قلعه‌ي سه‌كوهه حدود سه‌هزار مترمربع وسعت دارد و از سه بخش شمالي،‌ مياني و جنوبي تشكيل شده است. سازه‌ي اصلي بنا كاملا سالم مانده و حصار پيراموني آن به‌طور كامل مرمت شده است.

 

 

وي با اشاره به ارتفاع 31 متري اين قلعه از سطح دشت و قرار گرفتن آن روي يك تپه، ادامه داد: در بخش‌هاي مختلف قلعه، اقدامات مرمتي و استحكام‌بخشي انجام شده است و قسمت‌هاي عمده‌اي از بخش‌هاي جنوبي آماده‌ي بهره‌برداري هستند.

 

 

خسروي درباره‌ي برنامه‌هاي پژوهشي براي كاوش در اين منطقه نيز گفت: اولويت، پي‌بندي و حفظ بناست تا معماري آن تخريب نشود. پس از آن، برنامه‌هاي پژوهشي را در نظر مي‌گيريم.

 

 

او بيان كرد: اقدامات مرمتي در قلعه‌ي ديگري كه در محوطه‌ي تاريخي «حوض‌دار» قرار دارند، انجام مي‌شود. اين منطقه‌ي تاريخي، وسيع است و قلعه‌ي بزرگي به نام «چه» از خشت و گل در آنجا وجود دارد كه فقط حدود 5 / 7 متر دهانه‌ي آن است و ايوان مركزي‌اش هم 10 متر از سطح زمين ارتفاع دارد. بناي اثر تقريبا سالم است و حدود 70 درصد مرمت آن انجام شده است.

 

 

وي اضافه كرد: امكان دارد در آينده با كاربري‌هايي كه براي اين قلعه در نظر گرفته مي‌شود، استفاده‌هاي گردشگري براي آن تعريف شود، بويژه اين‌كه قلعه در مسير جاده‌ي زابل به زاهدان است و شايد به‌عنوان اقامتگاه موقت يا استراحتگاه قابل استفاده باشد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...