رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

درود به همه دوستان عزیز

این سوالی هست که ذهن من رو به خودش مشغول کرده

چرا ما ایرانی ها دوس نداریم که مطالعه کنیم.

میخوام راجع به این مطلب یه سری بحث راه بندازیم

این سوال چند ساله که ذهن من رو به خودش مشغول کرده.

• Like 15
لینک به دیدگاه

من خودم عاشق کتاب خوندنم...ولی چند وقته دیگه حوصلشو ندارم...اصلا حسش نیست....sigh.gif

فکر میکنم دلیلی که ایرانیا کم کتاب میخونند این موارده:

*نداشتن وقت...بخصوص روزا و زمانهای خاصی مثل زمان امتحانات یا کنکور یا وقتی خیلی درگیر کار و زندگی میشند.

*تفریحات دیگه..مثل اینترنت..بازی...ورزش.وجود ماهواره و برنامه های متنوع(تلویزیون خودمون خاموش باشه سرسنگین تره!!!)..فیلم و مستندهای مختلف که یه کتاب طولانی رو یه فیلم یا مستند کوتاه میکنه و بعد همون موضوع در قالب کتاب برامون تکراری میشه

*سانسور کتابها!!اعتماد به کتاب کم میشه!!من که اعصابم حسابی خط خطی میشه و دید بدی به ناشر پیدا میکنم متاسفانه...البته اونا تقصیر ندارند....ناچارند.

*وجود کتابای الکترونیکی...خیلیا دانلود میکنند میزارن بعد بخونند...یا حتی کتاب رو میخرند برای بعد...خدا میدونه بعد کی هستش!!!!

*تبلیغ نکردن کتابای خوب و مفید...تلویزیون تبلیغ میکرد یه مدت ولی کتابای مطهری بود یا کتابای اسلامی!!!!:banel_smiley_4:

*یه دلیل مهم مشکلات زندگی و افسردگی و دلمردگی و دغدغه های روزانه زندگی شخصی و اوضاع کشور

*پیدا نکردن کتاب مناسب در زمان مناسب..خیلی مهمه آدم چه کتابی رو چه زمانی بخونه..چون زمان نامناسب آدم رو زده میکنه یا میخواد کتاب بخونه یه کتاب بی محتوا میاد دستش و پشیمون میشه کلا از خوندن

*گرانی کتاب و در دسترس نبودن کتابها...من خودم به شخصه دوست دارم کتاب بخرم...میدونم کتابخونه هست ولی توی کتابخونه ها بیشتر کتابای خاص تایید شده هست و همه کتابی نیست!!!

*احساس دانای کل بودن...به شخصه افرادی رو دیده ام که میگن همه چیزو بلدند یا اگه ندونند مهم نیست و نیازی ندارند که بخونند.

*مهمتر از همه تنبلی!!!!هزارتا کار میکنیم و کلی وقت تلف میکنیم ولی 10 دقیقه کتاب خوندن خیلی برامون سخت میشه

• Like 12
لینک به دیدگاه

درود به دوست خوبم..ممنون از اینکه این بحث رو راه انداختی.:icon_gol::icon_redface:

من زاویه می دم به بحثت...اونکه ما روش خوندن کتاب رو هم بلد نیستیم...وقتی برسیم به عناصری که باعث می شن ما جمعیت کتاب خون کم داشته باشیم..که خیلی هاش دوست خوبمون کامل در پست قبلش ارائه کرد....می رسیم به یک عده که سنبل کتاب خونی هستند و اونا رو با کتاب در هر جایی می بینیم...ولی در همین حد باقی می مونن....خواننده ی کتاب....حتی حفظ هم نمی کنن...:icon_redface:

یعنی این کتاب نهایتا براشون نقش یک روزنامه رو بازی می کنه....که شاید یادشونم نیاد بعد از چند تاشون که چند روز پیش چی خوندن....یا اصلا اسم کتاب چی بود.....

همچنین هیچ تغییری در شخصیتشون ایجاد نمی شه...یعنی ما از یک آدم کتاب خون توقع اینو داریم که در درجه ی اول رفتارش یک رفتار معقول باشه....

در حالی که در نمونه های زیادی اینو می بینیم که حتی کتابی در قالب نقد رفتار اجتماعی می خونه...و در همون حال داره مثلا خلاف اون عمل می کنه...نمونه کوچکش...خوندن کتاب در مورد حق عنصری گم شده در تاریخ!...بعد هم زمان داره در مکان عمومی سیگار هم می کشه...:icon_redface:

این تناقضات باعث می شه که دوستان غیر کتاب خون با تعامل با دوستان کتاب خون ببینن که فرقی خاصی بین کتاب خون بودن و کتاب خون نبودن نیست!....پس چرا وقتشون رو هدر بدن....مخصوصا تو جامعه ای مثه ما که نماد ها همیشه نسبت به مفهوم ها ارجحیت دارن و بیشتر جذبشون می شن یا دفع می شن....یعنی به طور خودمونی ما کمی تا قسمتی ظاهر بین هستیم...(همه رو عرض نمی کنم...ولی تعدادشون قابل توجه هست)

به نظرم باید سعی کنیم در کنار آسیب شناسی ها....یک نماد و الگوی خوب از یک شخصیت کتاب خون رو نشون بدیم....و مرز مشخص کنیم بین کسانی که کتاب رو می خونن که خونده باشن.....و نهایتا در جمع هایی بگن....

اااا...آره من اون کتاب رو خوندم.....و نهایتا کتاب بشه یک چیزی تو مایه های لوازم صوتی و تصویری که باهاش بشه پز داد...البته اینجا می شه پز روشن فکری....

و کسانی که هر یک کتاب یک بار روحی و رفتاری و ذهنی بهشون اضافه می کنه:icon_redface:

• Like 12
لینک به دیدگاه

درود :icon_gol:

علاوه بر نكاتي كه دوستان گفتن، به نظرم يه مسئله ي خيلي مهم اينه كه خيلي از ماها سليقه ي كتابي خودمون رو نمي‌شناسيم. به خاطر همين، با انتخاباي نامناسب، خودمونو از كتاب زده مي‌كنيم و حس مي‌كنيم ما آدمش نيستيم...

• Like 11
لینک به دیدگاه

این روزا هرکی کتاب بخونه بدون شک یا بابای پولداری دارن که آینده رو دایورت کردن یا اینکه مثل این بالایین(روانپریش روان گسیخته):a030:

• Like 5
لینک به دیدگاه
این روزا هرکی کتاب بخونه بدون شک یا بابای پولداری دارن که آینده رو دایورت کردن یا اینکه مثل این بالایین(روانپریش روان گسیخته):a030:

خودتي :banel_smiley_4:

------------

باز راي كلي صادر كردي؟ :banel_smiley_4:

لزوما اينطوري نيست. اين همه كتابخونه و كتاب الكترونيكي هست. اگه واقعا خوندن كتاب مهم باشه به دست آوردنش از اين طرق(!) اونقدرا سخت نيست. با اين حال اكثر ماها ترجيح مي‌ديم وقتمون رو جور ديگه‌اي بگذرونيم... براي راحتي از عذاب وجدان كتاب نخوندنمون هم خوب بلديم بهانه بتراشيم.

( :tt2: )

• Like 5
لینک به دیدگاه
خودتي :banel_smiley_4:

------------

باز راي كلي صادر كردي؟ :banel_smiley_4:

لزوما اينطوري نيست. اين همه كتابخونه و كتاب الكترونيكي هست. اگه واقعا خوندن كتاب مهم باشه به دست آوردنش از اين طرق(!) اونقدرا سخت نيست. با اين حال اكثر ماها ترجيح مي‌ديم وقتمون رو جور ديگه‌اي بگذرونيم... براي راحتي از عذاب وجدان كتاب نخوندنمون هم خوب بلديم بهانه بتراشيم.

( :tt2: )

متوجه منظور فخیمه اینجانب نشدی جانم

منظور پول کتاب نبود بلکه آرامش روان و خاطر بود که این روزا واقعا دُر گرانیست که به هرکس ندهند

مشکلات به قدری تو ذهن آدم رسوخ کرده که خیلیا نمیتونن بدون دغدغه فکری کتاب بخونن و لذت ببرن....باید تامین باشی(مخصوصا مالی) تا بتونی لذت ببری ....این قانونه

کتاب نخوندن گناهی نیست که به خاطرش عذاب وجدان داشته باشم عزیز دل ....هرچند تا الانشم زیادی کتاب خوندم و بابتش حس افتخاری ندارم

• Like 8
لینک به دیدگاه
متوجه منظور فخیمه اینجانب نشدی جانم

منظور پول کتاب نبود بلکه آرامش روان و خاطر بود که این روزا واقعا دُر گرانیست که به هرکس ندهند

مشکلات به قدری تو ذهن آدم رسوخ کرده که خیلیا نمیتونن بدون دغدغه فکری کتاب بخونن و لذت ببرن....باید تامین باشی(مخصوصا مالی) تا بتونی لذت ببری ....این قانونه

منظورت اينطوري به نظر نميومد خب.

به هر حال اين چيزي كه مي‌گي قانونه رو قبول ندارم.

يكي از مشكلات ما عدم تواناييمون توي تفكيك مسائله. توي هر چيزي مي‌خوايم تا تهش بريم!

درصد زيادي از كاستي‌هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و ... ما ناشي از مطالعه‌ي ناكافي و آموزش‌هاي ناقص ماست.

چطور مي‌شه كه وقتي منفعتي وسط مياد، مثلا واسه آزموناي خاص، ديده شده كه كتابا رو مي‌جويم؟! اون دغدغه‌هاي والامون اين جور وقتا كجان؟!

خيلي ساده‌س. يا مي‌خواي مطالعه كني يا نه. اون خواستن و ضمانت انجامش رو هم هدفت تعيين مي‌كنه.

منافع مادي، پرستيژ اجتماعي، به خاطر حس خوبي كه با مطالعه نسبت به خودمون پيدا مي‌كنيم، از روي بيكاري، صرفا به خاطر خود كتاب و علاقه به مطالعه و ...

کتاب نخوندن گناهی نیست که به خاطرش عذاب وجدان داشته باشم عزیز دل ....هرچند تا الانشم زیادی کتاب خوندم و بابتش حس افتخاری ندارم

دخئذw58.gif

من در مورد يه موضوع كلي حرف زدم نه در مورد سهيل و كتاب خوندن يا نخوندنش!

• Like 5
لینک به دیدگاه

قبل از هرچیز از همه باید معذرت خواهی کنم, من این بحث رو راه انداختم, بعدش خودم درگیر یه پروژه شدم و نیومدم:icon_redface:

از دوسنانی هم که نظر دادن ممنونم

• Like 5
لینک به دیدگاه

راجع به موضوع مالی

توصیه من اینه, تا اونجا که میتونید, کتاب رو بخرین, تا از نویسنده و ناشرش حمایت کرده باشید

سانسور:

قبول دارم, خیلی زیاده, ولی بازم اگه بگردین کتابهای خوب رو میشه پیدا کرد

مالی:

اگه واقعا نمیتونید کتابی رو بخرید, هم میتونید از کتابخونه ها استفاده کنید, و هم اینکه از اینترنت دانلود کنید.

وقت:

ما ایرانیها وقت مرده زیاد داریم, خیلی خیلی زیاد, کافیه یکم به کارهای روزانه خودتون نگاه کنید, تا متوجه حرفم بشید

من, وقتی تو مترو کتاب میخونم, بعضیا چپ چپ نگاه میکنن, بعضیها هم میگن ادای خارجیها رو داره در میاره!:banel_smiley_4: من که از این حرفها زیاد شنیدم.

یا وقتی که تو تاکسی هستم, سعی میکنم, تو اون زمان, کتابهای صوتی رو گوش بدم که خیلی هم زیاده, (کتابهای صوتی فارسی هم جدیدا زیاد شده)

هدف:

هدف ما از کتاب خوندن, اگه فقط این باشه که پز بدیم, ما کتابخونیم, هدف جالبی نیست, باور کنید. اما حتی همین مطلب هم, اگه واقعا کتاب رو بخونید, نه اینکه فقط نگاهش کنید و بزارید کنار, میتونه کم کم آدم رو پخته تر و داناتر کنه.

• Like 8
لینک به دیدگاه

یه خاطره هم از یکی از دوستانم میخوام بگم, اون داشت تعریف میکرد: (راست و دروغش پای خودش)

میگفت با یه ژاپنی داشت صحبت میکرد, طرف ازش میپرسه وقتی که خوابت نمیبره چیکار میکنی؟

اینم میگه : ما اینجور موارد یه کتابی چیزی دست میگیریم میخونیم تا خوابمون ببره.

میگه, یارو با تعجب گفت: مگه میشه؟! ما وقتی میخوایم خوابمون نبره کتاب دست میگیریم, شما چطوری موقع کتاب خوندن خوابتون میبره؟

حالا واقعی یا جدی, حقیقت اینه, ما ملتی هستیم که از کتاب درست استفاده نمیکنیم

• Like 5
لینک به دیدگاه

من یه مدت تو یه شرکت مشاور کار میکردم, شرکت بزرگ و خوبی هست

نکته جالب برای من کتابخونه شرکت بود

90% کتابهای شرکت رو دوتا از مدیران به کتابخونه هدیه داده بودند, و بقیه مدیران هم کما بیش اونا رو خونده بودن (خوندن و امانت کتاب هم برای همه آزاد بود)

10% مابقی محتویات کتابخونه, جزوه و کتابهای تخصصی بود, که فقط کارمندا از اونا استفاده میکردن!

جالبیش اینجا بود, که این کارمندا همه میگفتن وقت نداریم, حال نداریم و ...

در عوض در طول روز میتونم بگم, که خیلی راحت نزدیک به 4 ساعت وقتشون پرت میشد, تو اون زمان ها, اینا سیگار میکشیدن, اگه اینترنت روی سیستمشون بود, میرفتن سراغ مد لباس (خانم ها), یاهو مسنجر که خوراک همه شون بود, دانلود موزیک و ...

فقط من (که اونجا برای پروژه بودم ) و یکی از کارمندای خودشون از کتابها استفاده کردیم (به غیر از مدیران) جالبش اینجا بود که هیات مدیره خیلی خیلی هم ما دوتا رو تشویق هم میکردن! که کتاب بخونیم.

این خاطره رو گفتم, برای این مطلب:

ما نمیخوایم, وگرنه هیچ کاری نشد نداره! باور کنید.

• Like 6
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

هفته پیش تو یه جلسه بودم,

مسئول کتابخانه مربوطه رفته بود پشت تریبون و قرار بود یه گزارش بده, طرف گفت:

توی دو سه سال گذشته, تنها کسی از اعضا که از کتابخونه استفاده کرده, آقای مهدی ----- هست, و به جز ایشون کس دیگه ای از کتاب خونه استفاده نکرده, و عملا قفسه های کتابخونه ما بیشتر دکور هستند و بس

بعدش هم کلی تیکه بار بنده شد (توسط دوستان حاضر در جلسه) واسه ما هم یه چندتایی اسم گذاشتن مهدی مطالعه و ... . برگشته میگه میخواد کلاس بذاره که کتاب میگیره!!!!!!!!!!!!:w58:

:banel_smiley_4:

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...
* v e n o o s * مهمان

من که خیلی دوست دارم مطالعه کنم ؛ و کتاب بخونم و اینا ؛اما همیشه زود چشام خسته میشه و خوابم میگیره؛ :banel_smiley_4:

؛دوست دارم کتاب خلاصه باشه و حجمش کم؛

همیشه هم از داستانای کوتاه خوشم میومده و هیچ وقت رمان نخوندم؛آشناهام میخوندن و خلاصشو برام تعریف میکردنicon_pf%20(34).gif

البته اگه بخوام قصد خوندن کنم ؛200 صفحه کتابو تو یه روز خوب میخونم؛ مثل زمان امتحانا :ws3:

لینک به دیدگاه

خوندن کتاب در هر حالی خیلی خوبه

ولی, من این سوال برام هنوز قابل حل نیست, متوجه نمیشم که چرا مردم ما دوست ندارن کتاب بخونن, تازه وقتی هم که شما میخونی, بهت کلی هم حرف میزنن

مشکل دیگه هم اینه, مردم ما اون دسته که کتابخون هستن, خیلی هاشون سراغ کتاب های داستان میرن(رمان و ...)من منکر ارزش کتابهای داستان نمیشم, اما به نظرم (این فقط نظر منه) بهتره, اولویت رو روی کتاب داستان نذاریم.

مواقعی که کتاب میخونم, حرف های مختلفی میشنوم که یه چند تا نمونه اش رو اینجا میذارم.

مثلا: وقتی پای

کتابهای مدیریتی میاد وسط, خیلی ها میگن ما نیاز به این جینگولک بازی ها نداریم, خودمون بهتر بلدیم, و ... (متاسفانه این مورد رو خیلی زیاد به چشم دیدم)

کتابهای تاریخی؛ بیکاری بابا؟, ولش کن!!, اعصاب داری؟؟؟!!!!!!

کتاب دینی: بی خییییییال, واقعا اینا رو میخونی؟!!!!!

کتابهای تخصصی غیردرسی؛ میخوای بگی خیلی با سواد و باکلاسی؟!!!

وقتی تو تاکسی یا اتوبوس با گوشی/تبلت/... کتاب الکترونیک؛ اینو باش! ادای خارجی ها رو داره در میاره

و ...

:banel_smiley_4::banel_smiley_4::banel_smiley_4:

• Like 3
لینک به دیدگاه

راستش دوستان گرامی

هدف من از ایجاد این تاپیک این نبود که فقط خودم صبحت کنم,

خوشحال میشم که سایر دوستان هم تو این بحث شرکت کنن

شاید همه باهم, بتونیم به یه نتیجه مطلوب برسیم.

• Like 3
لینک به دیدگاه

به نظر من یکی از دلایل عمده نبودن کتاب خوب باشه ، خارج از کتب تخصصی کدام کتاب خوب در زمینه مثلا تاریخ که مورد علاقه منه چاپ شده؟ اکثرا کتاب های خاطرات که یا سعی در تطهیر خودشون یا کوبیدن حریف داره بقیه هم که سرشار از غرض ورزی هستند، حالا در سایر زمینه ها کدوم رمان خوب بنا به مقتضیات زمان چاپ شده ، کدوم کتاب روان شناسی خوب ؟ اکثر کتابها که شامل فال چینی و رموز ثروت مند شدن و مدیریت یک ثانیه های .... میشه وقتی کتاب خوبی نیست خب واضحه که کتاب خون هم نیست

در این زمینه بحث زیاده و موارد متعددی میشه برای این موضوع ذکر کرد.

• Like 3
لینک به دیدگاه
به نظر من یکی از دلایل عمده نبودن کتاب خوب باشه ، خارج از کتب تخصصی کدام کتاب خوب در زمینه مثلا تاریخ که مورد علاقه منه چاپ شده؟ اکثرا کتاب های خاطرات که یا سعی در تطهیر خودشون یا کوبیدن حریف داره بقیه هم که سرشار از غرض ورزی هستند، حالا در سایر زمینه ها کدوم رمان خوب بنا به مقتضیات زمان چاپ شده ، کدوم کتاب روان شناسی خوب ؟ اکثر کتابها که شامل فال چینی و رموز ثروت مند شدن و مدیریت یک ثانیه های .... میشه وقتی کتاب خوبی نیست خب واضحه که کتاب خون هم نیست

خدمت داداش گلم عزض کنم که اگه کتابخون باشی, کتاب هم گیر میاد

تو هر زمینه ای

من خودم دنبال دو تا کتاب برای مدت طولانی گشتم

تا اینکه بالاخره تونستم یه نسخه سالم و تمیزش رو گیر بیارم

در ضمن الان خیلی از کتابها رو میتونی تو اینترنت پیدا کنی

• Like 2
لینک به دیدگاه

تو هر زمینه ای

• Like 1
لینک به دیدگاه

تو هر زمینه ای

منم نظرم روی همه موضوعات نبود ، اتفاقا احیرا یک کتاب خوب خوندم که خیلی خوشم اومد ولی تو زمینه علایقم کتابای خوب نایابه یا اگه هست سانسور شده فایل های pdf موجود هم به شدت بی کیفیته چشمو داغون میکنه بخوایم پرینت بگیری خیلی هزینه داره :hanghead:

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...