رفتن به مطلب

اولین میزگرد دینی با موضوعآیا غیر از خدا در عالم چیزی وجود داره

ارسال های توصیه شده

با سلام به همه ی دوستان

میخواستم یه بحث فطری و فلسفی رو مطرح کنم که خیلی مهمه و مبتلا به و مورد اختلاف هم هست.

و این موضوع اگه حل بشه میتونه به خداشناسیمون هم کمک کنه.

اما شبهه:

هممون میدونیم که وجود خداوند نامتناهیه یعنی بینهایته...

اگر این جمله درست باشه که هست پس ما یعنی انسانها و بقیه ی موجودات یا وجود نداریم و یا خداییم !!!

چون اگر ما وجود داشته باشیم و غیر از خدا باشیم اون موقع دیگه وجود خدا نامتناهی نیست!

یکم به این چیزی که گفتم فکر کنید بعد نظر بدید...7.gif

هر کی هر چی به ذهنش میرسه بگه...

یا علی

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...
با سلام به همه ی دوستان

میخواستم یه بحث فطری و فلسفی رو مطرح کنم که خیلی مهمه و مبتلا به و مورد اختلاف هم هست.

و این موضوع اگه حل بشه میتونه به خداشناسیمون هم کمک کنه.

اما شبهه:

هممون میدونیم که وجود خداوند نامتناهیه یعنی بینهایته...

اگر این جمله درست باشه که هست پس ما یعنی انسانها و بقیه ی موجودات یا وجود نداریم و یا خداییم !!!

چون اگر ما وجود داشته باشیم و غیر از خدا باشیم اون موقع دیگه وجود خدا نامتناهی نیست!

یکم به این چیزی که گفتم فکر کنید بعد نظر بدید...7.gif

هر کی هر چی به ذهنش میرسه بگه...

یا علی

سلام

فکر میکنم یه نظر فلسفی هم هست که معتقد به همه خدایی هست. شاید همین ملاصدرا بهش معتقد بوده.(اگه درست یادم مونده باشه)

همه خدایی یعنی اینکه : خداوند یعنی مجموعه کل این جهان... مجموع سنگ و چوب و آدم و خورشید و...

==========================

شبه جالبیه. جواب هم داره؟

لینک به دیدگاه

عزیز دل برادر تن ملا صدرا رو تو گور نلرزون. حرف ملا صدرا را بعد از سالها فلسفه خوندن میشه فهمید. ملا صدرا هیچ وقت نگفته که سنگ و چوب خدا هستند. اما این که وجود خدا نامتناهیه به این معناست که همه کمالات را در حد بی نهایت اون داره. خدا جسم نیست که فکر کنی اگه یه جسم بی نهایت داشته باشیم دیگه جایی برای جسم های دیگه نیست یا ا ین که همه اون جسمها توی دل خدا هستند. خدا موجودیه که مکان و زمان نداره :icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه
عزیز دل برادر تن ملا صدرا رو تو گور نلرزون. حرف ملا صدرا را بعد از سالها فلسفه خوندن میشه فهمید. ملا صدرا هیچ وقت نگفته که سنگ و چوب خدا هستند. اما این که وجود خدا نامتناهیه به این معناست که همه کمالات را در حد بی نهایت اون داره. خدا جسم نیست که فکر کنی اگه یه جسم بی نهایت داشته باشیم دیگه جایی برای جسم های دیگه نیست یا ا ین که همه اون جسمها توی دل خدا هستند. خدا موجودیه که مکان و زمان نداره :icon_gol:

این چیزی بود که من از یه آخوند مخالف فلسفه توی تلویزیون برنامه زاویه شنیدم. البته شایدم اشتباه شنیده باشم!! البته قضیه مال چند سال پیشه و دقیق یادم نیست چی میگفت.

====================================

نقل از ویکی

خدافراگیردانی (پانن ته ایسم) یک سیستم باورمندی ست با این مفهوم که

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در تمام اجزا جهان جریان و نفوذ دارد. در پانته ایسم
باور بر این است که خدا در همه چیز هست اما باور پانن ته ایسم این است که همه چیز خداست.

در اسلام [

]

، مقدسین (اولیاء الله) و بسیاری از متفکرین مسلمان مخصوصاً
جزو کسانی هستند که عقایدشان تا حدی نزدیک به پانته ایسم و پانن ته ایسم است. این باور در قرون بعد زیر عنوان روش
شکل پذیرفت و بالید. متفکرین و فلاسفهٔ
دوازده امامی نیز گرایش بسیاری به پانن ته ایسم و وحدت وجود دارند و اشخاصی نظیر
و
که هر دو تحت نفوذ و جاذبه ابن عربی هستند نمونه‌های بارز این تفکر در نزد متفکرین شیعهٔ دوازده امامی اند.

---------------------

عزیز دل برادر تن ملا صدرا رو تو گور نلرزون.

پسر خوب، گیرم؛ حالا ملاصدرا تو گور دو تا بندری هم بزنه، به جایی بر نمیخوره:dancegirl2:

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...