رفتن به مطلب

خوكچه هندي نه گونه خوك و نه از كشور هند


ارسال های توصیه شده

wy3hlj7fkpgyj4b7kcdq.jpg

 

 

اصول‌ نگهداري‌ از خوکچه هندي

نوع

جانوری است که انگلیسی‌ها آن را خوک گینه (Guinea pig) می‌نامند. اما این حیوان نه به خوکها ربطی دارد نه به هندوستان نه حتی به گینه؛ بلکه این حیوان جونده‌ای خون گرم است که از خویشاوندان خرگوش به‌شمار می‌آید.خوکچه هندی بومی آمریکای جنوبی است و بسیار پیش‌تر از آنکه اسپانیایی‌ها به آمریکا قدم بگذارند اینکاها این حیوان را دست‌آموز کرده بودند و حتی از گوشت آن خوراکی تهیه می‌کردند و در مراسم مذهبی و طب سنتی از آن استفاده می‌کردند. پس از کشف قاره آمریکا این جانور در قرن ۱۶ به اروپا نیز راه یافت و حتی در اروپا نیز آن را می‌خوردند. در حال حاضر تنها اهالی کشور پرو از آن تغذیه می‌کنند.

 

خلق و خو

سرگرم کننده و آرام. خوکچه هندي به علت رفتار آرام و مطيع ، عادتهاي تميز ، عدم گاز گرفتن و چنگ انداختن به يک حيوان خانگي معروف تبديل شده است. معمولاً اگر از کودکي آنها را دست آموز کنيد در بزرگسالي از بغل شدن نخواهند ترسيد. معمولاً دو نر در کنار هم حالت تهاجمي پيدا مي کنند. اگر خوکچه خود را تنها نگهداري مي کنيد قفس آن را در مکان شلوغي قرار دهيد تا رفت و آمدها را ببيند و صداها را بشنود.

 

اندازه

 

طول: حدود 15-30 س.م ، ارتفاع: 13 س.م ، وزن:800 گرم تا 1 ک.گ.

 

محل نگهداري

 

مي توان آنها را در داخل قفس و يا آکواريوم نگهداري کرد. نبايد ميله هاي قفس ازهم آنقدر باز باشد که سر حيوان بين آنها گير کند. بايد کناره هاي قفس چند سانتيمتر بالا بيايد تا خوکچه نتواند فضولاتش را به بيرون پرتاب کند (عکس پايين را مشاهده کنيد). اگر از آکواريوم استفاده مي کنيد بايد آن را هميشه تميز کنيد و ادرار حيوان را بشوئيد تا بوي بد نگيرد. مي توان بستر را با خاک اره يا خورده کاغذ پوشانيد که البته خاک اره به دليل دخول در مجراي ادراري نرها پيشنهاد نمي شود.

 

 

250px-Two_adult_Guinea_Pigs_%28Cavia_porcellus%29.jpg

تميز کردن

بايد محل نگهداري خوکچه را به صورت هفتگي تميز نمود ، ادرار را شست و جاي مانده ادارا آن را با سرکه و يا ساير مواد شوينده غير سمي تميز نمود.آراستن

 

بايد ناخنها را کوتاه نگه داشت در غيراين صورت آنها بلند شده و به صورت برعکس به داخل گوشت حيوان مي رود (مراجعه به عکس پايين). خوکچه هاي مو کوتاه و متوسط نياز چنداني به آراستن ندارند اما نوع مو بلند نياز به برس کشيدن منظم دارد تا موهاي بلندش به صورت گره خورده در نيايد. خوکچه مو بلند به طور طبيعي در حيات وحش وجود ندارد.

 

موهاي خوکچه هاي پرورشي مو بلند همانند موي انسان بلند و بلند تر مي شود و داراي طول مشخصي نمي باشد. به شست و شو نياز ندارد مگر مواردي که بسيار کثيف است و يا اسهال گرفته ، زيرا شست و شو باعث ازبين رفتن چربي طبيعي پوست مي شود. خوکچه ها معمولاً به تميز کردن خود و اطرافشان (حتي پا و دست انسانها) علاقه دارند.

 

250px-Caviaklein.jpg

 

تغذيه

 

خوکچه هندي تقريباً به خوردن انواع ميوه ها و سبزيجات علاقه دارد. خوکچه ها نمي توانند ويتامين ث خود را بسازند بنابراين بايد در تغذيه آنها از ميوه هاي سرشار از ويتامين ث و يا مولتي ويتامين استفاده نمود. بايد همه غذاها را قبل از سرو کردن به خوبي شست. دقت کنيد تا خوکچه شما اضافه وزن پيدا نکند.

 

بايد هميشه آب تازه در اختيارش قرار دهيد. دندانهاي جلويي خوکچه هميشه در حال رشد است و اگر شي اي در اختيارش براي جويدن قرار ندهيد از حد طبيعي بلندتر شده و باعث ايجاد مشکل در خوردن مي شود.

 

فعاليت بدني

 

خوکچه به بيرون آمدن و آزاد بودن علاقه زيادي دارد. هنگامي که آن را آزاد مي کنيد زير نظرش داشته باشيد تا مانع از گم شدن حيوان و يا جويدن اشياء قيمتي ، گياهان و سيم برق شويد.

 

طول عمر

 

حدود 4-8 سال. برخي تا 10 سال نيز عمر مي کنند.

 

مشکلات سلامتي

 

اسهال به دليل چرک و باکتري ها و غذاهاي فاقد ارزش. گرما زدگي ، چرک تنفسي که غالباً منجر به مرگ حيوان مي شود. بيماريهاي پوستي ، کمبود ويتامين ث و سرطان دندان قابل ذکر مي باشد.

 

بارداري

 

زايمان خوکچه ها در فصول گرم سال اتفاق مي افتد. دوران حاملگي 9 هفته مي باشد که در مقايسه با ساير جوندگان زياد است. بر خلاف موشها نوزادان خوکچه با مو به دنيا مي آيند و 2-3 روز بعد از به دنيا آمدن شروع به خوردن غذا مي نمايند. حدود 2-3 هفته شير مي خورند. تعداد بچه ها 1-4 عدد مي باشد. سن بلوغ در خوکچه 60-70 روز است.

 

منشاء

 

موطن اصلي آنها جنوب آمريکا مي باشد. در آنجا خوکچه را Cavies مي نامند. خوکچه ها 2000سال قبل از ميلاد دست آموز گشتند و حدود سال 1500 به اروپا وارد شدند. از خوکچه بعنوان يک منبع غذايي استفاده مي شده است و حتي امروزه در آمريکا بعنوان منبع پروتئين اقدام به خوردن اين حيوان مي نمايند.

 

هنوز هم در آمريکا برخي از آنها به صورت وحشي در گروه هاي 5-10 تايي زندگي مي کنند. نوزاد اين حيوان مي تواند بدود وقتي فقط 3 ساعت عمر دارد. بعضي از خوکچه هاي وحشي طولي معادل 1 متر دارند . امروزه از آنها بيشتر در آزمايشات علمي استفاده مي شود.

 

 

سلامتي

 

250px-Mvc-872s.jpg magnify-clip-rtl.png

خوکچه‌ای مبتلا به کجی گردن

 

 

بیماریهایی که خوکچه هندی ممکن است به آنها مبتلا شود عبارتند از٬

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
٬بیماریهایی که به علت کمبود ویتامین سی بروز می‌کنند مانند
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
٬
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که معمولاً در گردن نمایان می‌شود و علت آن علف خشکی است که درون گلو را خراش داده یا به علت زخمی در گردن در بیرون است٬یا عفونت به وسیله شپش یا نوعی کرم ریز یا قارچ.

کچلی به علت کرمهای ریز ممکن است عامل اصلی ریختن موی این حیوان باشد از نشانه‌های این بیماری می‌شود به خاراندن بیش از اندازه بدن٬ رفتار تهاجمی غیر عادی در هنگام

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(به علت دردی که حیوان می‌کشد) اشاره نمود. همچنین این حیوانات می‌توانند دچار شپش‌هایی شوند که در میان موهایشان راه می‌روند. این شپشها در میان موهای خوکچه تخم می‌گذارند و این تخمها به شکل لکه‌های سفید و سیاه چسبیده به موها دیده می‌شوند که بعضی وقتها این لکه‌ها شپش‌هایی هستند که ساکن هستند و حرکت نمی‌کنند. یک علت دیگر کچلی می‌تواند تغییرات هورمونی باشد که نیاز به مراجعه به
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دارد.

220px-Peru_Guinea_Pig.jpg magnify-clip-rtl.png

غذای تهیه شده از گوشت خوکچه در پرو

 

 

یکی دیگر از خطرات برای خوکچه علف خشکی است که در زیر قفس این حیوان ریخته می‌شود که ممکن در چشم این حیوان برود و بر اثر پلک زدنهای مداوم و سریع او باعث خراشیدگی قرنیه وی بشود که باعث عفونت چشم این حیوان خواهد شد و باید به دامپزشک مراجعه نمود. همچنین گرد و خاک و علف خشک موجود در کف قفس این حیوان باعث عطسه کردن وی نیز می‌شود٬ اما اگر در فواصل معینی خوکچه عطسه کرد ممکن است به خاطر ذات الریه وی باشد. ذات الریه می‌تواند به خاطر سرما و یا خیس شدن و همراه با کج شدن گردن باشد و مرگ بار است.

250px-Teddy_guinea_pig.jpg magnify-clip-rtl.png

 

 

 

برای اینکه بدن خوکچه هندی قوی تر باشد٬بدنش متراکم است تا بتواند راحت تر گرما و سرمای زیاد را تحمل کند. دمای بدنش بین ۳۸٫۵ تا ۴۰ درجه‌است و دمای ایده آل اطرافش مانند همان دمای مناسب برای انسان است (۱۸تا۲۴ درجه سانتی گراد). دمای هوای بیش از ۳۲ درجه برای خوکچه‌ها مخصوصا خوکچه حامله زیاد بوده و مرگبار است. جایی که خیلی پر رفت و آمد است برای خوکچه‌ها خوب نیست زیرا باعث ترسشان می‌شود و رطوبت محل زندگیشان نباید از۳۰٪تا۷۰٪ فراتر برود. آکواریوم محل خوبی برای نگهداری از آنان نیست زیرا رطوبت زیادی دارد. ویژگی‌های خوکچه هندی: 1- امکان برقراری ارتباط کامل با انسانها 2- بسیار رام و دوست داشتنی بدون نیاز به آموزش اولیه 3- شرطی شدن و یاد گیری آموزش‌های ساده 4- تنوع رنگی بسیار بالا 5- تنوع غذایی گسترده 6- نگهداری بسیار آسان و مناسب زندگی آپارتمان نشینی 7- جزء قدیمی‌ترین حیوانات خانگی

 

دانشنامه آزاد ويكي پديا

  • Like 2
لینک به دیدگاه

ريزش مو در خوكچه هندي:

ریزش مو یا تنک شدن موها یک مشکل رایج در خوکچه هایی است که به طور مرتب تکثیر میشوند. خوکچه های ماده پس از هر بار حاملگی موفق دچار ریزش مو میشوند. ریزش مو در خوکچه های جوانتر غالبا زمان ضعف و یا از شیر گرفته شدن دیده میشود. هم چنین نیز میتواند دلیل از دست دادن مو شود. این عادت بد زمانی به وجود می آید که خوکچه هایی دیده میشود که عادت کرده اند موهای خوکچه ای که از نظر اجتماعی از آنها پایینتر است را بجوند. خوکچه هایی که تنها نگهداری میشوند به آنها توجهی نمیشود نیز ممکن است دچار این مشکل بشوند. ریزش مو میتواند به دلیل بیماریهای قارچی یا انگلهای خارجی باشد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...