رفتن به مطلب

بیکارترین رشته ها کدامند؟

ارسال های توصیه شده

یکی از مهم ترین معضلات و مسائل کشور در مورد بیکاری جوانان، عدم موفقیت افرادی است که پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی امکان راهیابی به بازار کار را ندارند و در این بخش با مخاطرات و مشکلات فراوانی مواجه می شوند.

به عبارتی، درصدی از جمعیت فعال جامعه که به دلیل افزودن بر دانش و تخصص خود راهی دانشگاه ها می شوند و این مسئله باعث تاخیر چندساله آنها در ورود به

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می شود، به جای اینکه بتوانند پس از فارغ التحصیلی ورود بهتری به بازار کار داشته باشند، به درب های بسته بنگاه ها و واحدهای اقتصادی کشور بر می خورند.

تاخیر دانشگاهیان در ورود به بازار کاربر پایه این گزارش، اگر بخواهیم تاخیر چند ساله اغلب

فارغ التحصیل دانشگاهی در ورود به بازار کار از زمان آغاز
عالیه تا تاخیرهای پس از فارغ التحصیلی و جستجوی شغل را در نظر بگیریم، به عنوان نمونه ممکن است فردی برای اتمام دوره کارشناسی در یک رشته ۴ سال در دانشگاه و بین ۲ تا ۴ سال نیز در جستجوی کار باشد.

این مسئله باعث ایجاد نوعی انباشت تقاضا در بازار کار به ویژه در مورد

شده است؛ موضوعی که حداقل یک دهه گریبانگیر کارجویان دانشگاهی شده و به گفته مقامات دولتی نرخ بیکاری آنها را تا ۱۰برابر سایر گروه های متقاضی شغل افزایش داده است!

علاوه بر موارد فوق، ناهمگونی و بی ارتباط بودن آموزش ها و آموخته های تئوریک دانشگاه ها با نیازهای واقعی بازار کار نیز خود به معضلی حیاتی در روند اشتغال به کار فارغ التحصلان دانشگاهی تبدیل شده است.

تفاوت آموزش در دانشگاه و نیاز کارفرما!

به عبارت دیگر، امروز افرادی که از مسیر

به سمت بازار کار حرکت می کنند، با نوعی تفاوت اساسی در دانش تئوریک و نیاز بازار کار مواجه می شوند که این مسئله باعث سخت تر شدن پذیرش متقاضیان کار توسط کارفرمایان می شود.

در سال های اخیر تلاش هایی برای جبران خلاء آموزش های دانشگاهی و نیاز بازار کار از طریق ارائه آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای صورت پذیرفته و به گفته مقامات فعال در حوزه فنی و حرفه ای، این آموزش ها توانسته مشکلات ورود به بازار کار، کارجویان دانشگاهی را تا ۹۰ درصد حل کند.

نگاهی نیز به تغییرات نرخ بیکاری ۱۲.۹ درصدی بهار امسال نشان می دهد که تعداد بیکاران در فاصله بهار ۹۰ تا بهار امسال به میزان ۶ دهم درصد افزایش یافته اما نسبت به ۱۴.۱ درصد زمستان سال گذشته، به میزان ۱.۲ درصد کاهش یافته است.

۱ میلیون بیکار زن و ۲.۲ میلیون مرد

با تمام طرح ها و منابعی که از سوی دولت در سال های اخیر به منظور حل مشکل

در نظر گرفته شد، اما هنوز هم بیش از ۳ میلیون و ۱۰۰هزار نفر در کشور بیکار هستند که از این تعداد ۱ میلیون نفر زن و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز مرد هستند.

مسئله بالا بودن آمار بیکاران جوان کشور به نوعی دیگر در بررسی بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نیز مشهود است چرا که بیشترین درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال قرار می گیرند. این گروه سنی در بهار امسال نرخ بیکاری ۲۸.۶ درصدی را تجربه کردند.

مردان تا ۲۴ سال در فصل اول سال ۲۵.۸ درصد و زنان ۳۹.۵ درصد

را تجربه کردند. البته ۸۵۲ هزار زن در بهار امسال در بخش صنعت اشتغال داشتند، ۱ میلیون و ۴۸ هزار نفر در کشاورزی و ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز در خدمات فعال بوده اند.

توضیح اینکه گروه علوم انسانی شامل زبان خارجی و منسوج، زبان و ادبیات مادری، فلسفه و علم اخلاق، دین، تاریخ و باستان شناسی می شود. همچنین گروه علوم رفتاری و اجتماعی شامل رشته های اقتصاد، روان شناسی، جامعه شناسی و علوم سیاسی است.

در گروه بازرگانی و علوم اداری رشته های امور مالی، بیمه، بانکداری،

و امور اداری قرار دارد و در گروه مهندسی و حرفه های مهندسی نیز رشته هایی مانند مهندسی های صنایع، مکانیک و فلزکاری، برق و انرژی، شیمی و الکترونیک قرار
گرفته است.

منبع : به نقل از مهر

• Like 24
لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...
به نظر من آمار بیکاران بیشتر از این حرفهاست

تو کوچه ما از 3 مهندس فارغ التحصیل 3 تاشون بیکارن

خدا به دادم برس .تا کی .......

اون 3 تا مهندس دلیل بیکاریشون خودشونن...اگه زرنگ بودن بیکار نمیشدن

• Like 5
لینک به دیدگاه

وقتی واقعا به رشته ای که تحصیل کردیم علاقه مند باشیم و از روی اجبار نرفته باشیم حتما به بهترین شکل براش تلاش میکنیم و در همون زمینه بهترین خواهیم شد و در اخر چطور میشه که بیکار بمونیم؟؟؟!!!

به نظر من اگر کسی بیکاره دلیلش اینه که چیزایی که باید خوب یاد میگرفته یاد نگرفته در نتیجه اطلاعاتی نداره که بخواد به کار بگیره...

• Like 7
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...
وقتی واقعا به رشته ای که تحصیل کردیم علاقه مند باشیم و از روی اجبار نرفته باشیم حتما به بهترین شکل براش تلاش میکنیم و در همون زمینه بهترین خواهیم شد و در اخر چطور میشه که بیکار بمونیم؟؟؟!!!

به نظر من اگر کسی بیکاره دلیلش اینه که چیزایی که باید خوب یاد میگرفته یاد نگرفته در نتیجه اطلاعاتی نداره که بخواد به کار بگیره...

کاملا نظر شما رو تایید میکنم . این افراد هستند که بایدبرای رشته ها ارزش بیافرینند نه اینکه رشته ها برا افراد ارزش به ارمغان بیاورند.

• Like 4
لینک به دیدگاه

وضع جامعه خیلی خرابتر از این حرفاست اکثر نهادهای دولتی و خصوصی برای استخدام نیرو از بند پ(پارتی) استفاده میکنن:sigh:

• Like 4
لینک به دیدگاه
وضع جامعه خیلی خرابتر از این حرفاست اکثر نهادهای دولتی و خصوصی برای استخدام نیرو از بند پ(پارتی) استفاده میکنن:sigh:

دقیقا:ws37:البته قضیه استخدام شدن خودم خیلی جالبه در حالی که هر کاری کردم استخدام نشم ماه و خورشید و فلک دست به دست هم دادن تا استخدام شم

• Like 4
لینک به دیدگاه
دقیقا:ws37:البته قضیه استخدام شدن خودم خیلی جالبه در حالی که هر کاری کردم استخدام نشم ماه و خورشید و فلک دست به دست هم دادن تا استخدام شم

شما احتمالا نظر کرده ای برادر:w02:

• Like 4
لینک به دیدگاه
شاید این طرز فکر من درمورد این موضوع بخاطر رشته ی خودمه که زیاد وابسته به استخدام و این مسائل نیست:ws37:
  • Like 6
لینک به دیدگاه
شاید این طرز فکر من درمورد این موضوع بخاطر رشته ی خودمه که زیاد وابسته به استخدام و این مسائل نیست:ws37:

اها شاید

ولی رشته های مهندسی و حسابداری 90درصد پارتی بازیه

• Like 4
لینک به دیدگاه
دست راست محکم بخوره تو سر ما:ws3:

کلا از فکر استخدام بیای بیرون بهترین کاره با خرجای الان اصلا توصیه نمیکنم

• Like 4
لینک به دیدگاه
کلا از فکر استخدام بیای بیرون بهترین کاره با خرجای الان اصلا توصیه نمیکنم

شاید واسه آقایون خوب نباشه ولی واسه ما خوبه:w02:

• Like 3
لینک به دیدگاه
حالا که فهمیدی مونثم سفت بزنن تو مخم فقط با دستکش لطفا:ws3:

باید ببینم به مسائل شرعی خدشه ای وارد نشه و اسلام به خطر نیفته12942_%2836%29.gif

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...