رفتن به مطلب

افزايش دقت جراحي تومورهاي مغزي با نانوذرات


ارسال های توصیه شده

[h=1] افزايش دقت جراحي تومورهاي مغزي با نانوذرات

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - فناوري

کد خبر: 91063018048

پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۲

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

یک گروه پژوهشی از دانشگاه استنفورد با استفاده از نانوذراتی که می‌توانند به سه فناوری مختلف تصویربرداری شوند، تومورهای مغزی موش را با یک دقت بی‌سابقه برداشته‌اند.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا، این گروه به رهبری «سانجیو سام گامبهیر» نشان داد که نانوذرات مهندسی شده بر روی تومورهای مغزی متمرکز شده و آنها را پررنگ می‌کنند و به دقت مرزهای آنها را مشخص کرده و برداشتن کامل آنها را تسهیل می‌كنند. با اصلاح بیشتر این نانوذرات می‌توان در پیش‌بيني بیماری مانند سرطان مهلک مغز بهبود ایجاد کرد.

عامل تصویربرداری که گروه استنفورد ابداع كرده است از یک هسته طلا تشکیل می‌شود که با یک عامل تصویربرداری رامان - یک لایه نازک از جنس سیليکای محافظتی- و یک پوشش اضافی از جنس گادولینیوم -عامل تباین تصویربرداری تشدید مغناطیسی(MIR)- پوشیده شده است.

امروزه MRI بطور گسترده برای راهنمایی جراحان در مکان‌یابی تومورهای مغزی قبل از عمل استفاده می‌شود. MRI بخوبی برای تعیین مرزهای توموری تجهیز شده است. با این حال، هنگامی که MRI پیش از عمل استفاده شود، نمی‌تواند بطور کامل مکان توموری که بطور تهاجمی در یک مغز پویا در حال رشد است را در حین عمل مشخص کند.

تصویربرداری فوتوآکوستیکی یک روش جدید ثانویه است که در آن پالس‌های نوری توسط موادی مانند هسته‌های طلایی اين نانوذرات جذب می‌شوند. اين ذرات بطور جزئی گرم شده و سیگنال‌های فراصوتی قابل آشکارسازی تولید می‌کنند که از آن یک تصویر سه بعدی بدست می‌آید. از آن جایی که این دو روش تصویربرداری دارای عمق نفوذ بالایی هستند و شدیدا به حضور ذرات طلا حساس هستند، می‌توانند در برداشتن توده توموری در طول جراحی راهنمای خوبی باشند.

روش سوم که به تصویربرداری رامان معروف است از توانایی نانوذارات طلا برای تقویت مقادیر تقریبا غیرقابل آشکارسازی نور که از پوشش رامانی اين نانوذرات با یک اثر انگشت طیفی مشخص گسیل می‌شود، استفاده می‌کند.

اين پژوهشگران برای نشان دادن قابلیت این رهیافت ابتدا از طریق روش‌های مختلف نشان دادند که نانوذرات آنها فقط بافت‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد. سپس انواع مختلف زیادی از سلول‌های گلیوبلاستومای انسانی را در عمق مغز موش کاشتند. بعد از تزریق اين نانوذرات به رگ‌های دم موش، آنها قادر به مرئي کردن سه بعدی تومورهایی شدند که ناشی از سلول‌های گلیوبلاستوما بودند.

اين گروه قبل از انجام جراحی از اسکن‌های MRI برای بدست آوردن تصویر کلی از شکل و مکان تومورها استفاده کرد. در طول عمل، تصویربرداری فوتوآکوستیکی، اجازه مرئي کردن دقیق و بلادرنگ لبه‌های تومور و بنابراين افزایش دقت جراحی را داد.

اين پژوهشگران جزئيات نتايج كار تحقيقاتي خود را در مجله‌ي «Nature Medicine» منتشر كرده‌اند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...