رفتن به مطلب

سوالات مردم از یک مهندس صنایع غذایی!


tar$

ارسال های توصیه شده

[h=2][/h]

سلام دوستان ...

حتما به عنوان یه مهندس صنایع غذایی یا دانشجوی این رشته ، براتون پیش اومده که با سوالات جور و واجور مردم در زمینه ی رشتمون مواجه بشین!

سوالاتی که گاهی ساده به نظر میرسن و گاهی هم ....

در این تایپیک
انواع و اقسام سوالاتی که مردم از یه مهندس صنایع غذایی میپرسن رو بنویسین

شما هم برا کامل کردنش همکاری کنید لطفا...

لینک به دیدگاه

سلام مهندس

خیلی ممنون بابت ایجاد این تاپیک

اتفاقا سوال که زیاد واسه ما پیش میاد ... سوالاتی که خیلی هم مهمه و هر فردی بهتره و باید بدونه

سوالاتی که در راستای سلامت غذاست

خود بنده فردی هستم که میدونم محصولات غذایی چطوری و با چه کیفیتی تولید میشن و به بازار میرسن

بعضی از این محصولات مستقیم به دست مصرف کننده میرسن مثل خیار (گرچه نمیدونم شاید جدیدا کمپوت خیار هم اومده باشه!)

اما راه دور نریم

مثلا گوجه

گوجه فرنگی یا مستقیم به دست مصرف کننده میرسه یا وارد کارخانجات تولید رب گوجه فرنگی میرسه و بعد بدست مصرف کننده میرسه

 

سلامت و کیفیت گوجه خیلی مهمه

بگذریم از اینکه محصولات کشاورزی ما سرشار از نیتراته و سموم کشاورزی :icon_pf (34):

سوالم اینه:

حالا همین گوجه فرنگی ای که موارد بالا رو با خودش داره و وارد کارخونه رب سازی میشه

طی ساخت رب گوجه فرنگی چقدر مواد نگهدارنده به اون اضافه میشه؟ میزان مصرف این مواد نگهدارنده یک استاندارد جهانی داره آیا این استاندارد رعایت میشه؟

و اینکه:

این مواد نگهدارنده فایده ای هم داره؟ (ارزش غذایی؟)

 

لینک به دیدگاه
خواهش میکنم

بله مقدار مشخص و استاندارد شده ای دارن از نظر جهانی هر کشور استاندارد مخصوص به خودش رو داره با توجه به ذائقه مردم و گونه گوجه فرنگی استانداردهاش فرق دارن

نگهدارنده ها و موادافزودنی مغذی در مواد غذائی به ترتیب ایمنی وارزش غذائی محصولات را افزایش می دهند.استفاده از مواد ضد میکروب متعدد برای جلوگیری از مسمومیت غذائی ناشی از باکتری ها ی مختلف وکپکها جایگاه خاصی در صنعت دارد

در تولید صنعتی غذاها، از افزودنی های گوناگونی استفاده می شود تا از تغییر طعم، بو و بافت جلوگیری کرده و با ممانعت از فعالیت باکتری ها، از خراب شدن آن ها جلوگیری کند ... افزودنی ها بر اساس برنامه ای از قبل تعیین شده، تحت نظارت و بر اساس نوع ماده ی غذایی، به میزان معلوم به آن ها اضافه می شود ...

 

سلام مهندس

خیلی ممنون بابت ایجاد این تاپیک

اتفاقا سوال که زیاد واسه ما پیش میاد ... سوالاتی که خیلی هم مهمه و هر فردی بهتره و باید بدونه

سوالاتی که در راستای سلامت غذاست

خود بنده فردی هستم که میدونم محصولات غذایی چطوری و با چه کیفیتی تولید میشن و به بازار میرسن

بعضی از این محصولات مستقیم به دست مصرف کننده میرسن مثل خیار (گرچه نمیدونم شاید جدیدا کمپوت خیار هم اومده باشه!)

اما راه دور نریم

مثلا گوجه

گوجه فرنگی یا مستقیم به دست مصرف کننده میرسه یا وارد کارخانجات تولید رب گوجه فرنگی میرسه و بعد بدست مصرف کننده میرسه

 

سلامت و کیفیت گوجه خیلی مهمه

بگذریم از اینکه محصولات کشاورزی ما سرشار از نیتراته و سموم کشاورزی :icon_pf (34):

سوالم اینه:

حالا همین گوجه فرنگی ای که موارد بالا رو با خودش داره و وارد کارخونه رب سازی میشه

طی ساخت رب گوجه فرنگی چقدر مواد نگهدارنده به اون اضافه میشه؟ میزان مصرف این مواد نگهدارنده یک استاندارد جهانی داره آیا این استاندارد رعایت میشه؟

و اینکه:

این مواد نگهدارنده فایده ای هم داره؟ (ارزش غذایی؟)

 

 

از نظر استاندارد ایران افزودن هرگونه افزودنی ( مثه طعم دهنده بافت دهنده رنگ دهنده غلیظ کننده نگهدارنده و .....) غیر مجاز هست

به جز نمک طعام اونم برای رب گوجه فرنگی رقیق حداکثر یک و نیم درصد و برای رب گوجه فرنگی که غلیظ هست حداکثر دو درصد هست

میزان نمک روبا یه تیتراسیون رسوبی ساده میسنجن این مقدار هم برای خوش طعم شدن اضافه میکنن

قبلا مقدارش تا 3 درصد هم بود ولی به خاطر سلامتی و مشکلات نمک درصدش رو در استاندارد ایران کم کردن

البته الان اگه بیشتراستفاده به عنوان تقلب هست که باعث افزایش BX میشه که کیفیت رو به طور کاذب در حد استاندارد نشون میده

اگه موادی مثه سیب زمینی بهش اضافه بشه برای ویسکوزیته بهتر با یه تست نشاسته مثلا افزودن ید میشه تشخیص داد

افزودن نگهدارنده هم با یه تیتراسیون بسیار ساده میشه تشخیص داد.درصد مهم نیست عدم یا وجود افزودنی مهمه که باید منفی باشه

استاندارد های جهانی هم ازنظر افزودنی به همین صورته فقط ممکنه میزان نمک متفاوت باشه

 

 

البته

برخی موارد مشاهده شده که برای ماندگاری بهتر بنزوات سدیم هم اضافه میکنن البته در حد بسیار کم

که فکر کنم با اسیداسکوربیک تا حدودی مشکل احتمال افزایش سرطان زاییش کاهش پیدا میکنه ولی رب گوجه چون پاستوریزه میشه ویتامین c هم نابود میشه چون حساس به حرارته پس خطر سرطان رو داریم

البته در گوجه مقدار کمی هم اسید بنزوییک داریم که خودش نگهدارنده هست

اگه درست نگهداری بشه رب گوجه نیازی به این چیزا نیست

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...