رفتن به مطلب

پلینگ یا پاکسازی پوست در منزل


Mahnaz.D

ارسال های توصیه شده

بعضی وقتها وقتی جلوی آینه دقیق به پوستمان نگاه می کنیم به دانه های سر سیاه ریزی بر روی بینی وگاهی گونه ها بر می خوریم که پوستمان را از شفافیت وصافی خارج ساخته وکدر نشان می دهد.می توان با یک پاکسازی ساده این دانه های سیاه وجوشهای زیر پوستی مرده را پاک کرد و به پوست شادابی بخشید.

 

 

مراحل پاکسازی یا پلینگ پوست

1-بخور دادن : اولین مرحله برای پاکسازی پوست بخور دادن و آماده سازی پوست برای پاکیزگی است.به این ترتیب که داخل ظرفی 2 لیوان آب را با یک قاشق غذا خوری بابونه مخلوط کرده وروی شعله گاز بگذارید تا کاملا به جوش بیاید.سپس از روی شعله برداشته وبه وسیله ی یک حوله که روی سر می اندازید صورتتان را 20 دقیقه بخور دهید تا کاملا منفذ های پوستی باز شده و دانه های سر سیاه برای بیرون آمدن از زیر پوست آماده شوند.

2- خارج سازی دانه های سر سیاه : در این مرحله بعضی از دانه های سر سیاه بزرگ را می توانید جلوی آینه با فشار دادن بین دو انگشت خارج کنید و حتما تا ریشه ای که به رنگ سفید است ادامه داده تا کاملا تخلیه شود و سپس با پنبه ی آغشته به الکل سفید آن را ضد عفونی کنید ،اما دانه های بسیار ریز تر و کوچکتر را با وسیله ای که مخصو ص پلینگ است ودر فروشگا ههای لوازم آرایشی یافت می شود، خارج سازید .این وسیله به شکل میله ای است که سر آن حلقه ای شکل بوده وشما می توانید پس از ضد عفونی کردن آن با الکل سفید با کشیدن این حلقه بر روی پوست از پایین به بالا چه ناحیه ی بینی و چه بقیه ی قسمتهای دیگر صورت ،تمام جوشها ی ریز سر سیاه را که توسط بخور برای بیرون آمدن آماده شده اند را خارج سازید .هر بار که این وسیله ی حلقه ای شکل را روی پوست می کشید حتما با یک پنبه ی آغشته به الکل سفید آن را ضد غفونی کرده و دوباره کار را ادامه دهید.(خودتان نیز می توانید این وسیله ی ساده را با یک مفتول سیمی که خیلی هم نرم نباشد به شکل یک میله ی ساده با سری حلقه ای شکل درست کنید و از آن استفاده نمایید.)

3- زدن ماسک سفید : پس از خارج سازی جوشهای سر سیاه و زیر پوستی و جرمهای روی پوست که حتما بلا فاصله پس از بخور انجام شود ،از ماسکهای ماست و جوانه ی گندم (یک قاشق غذا خوری ماست کم چرب را با یک قاشق چایخوری آرد جوانه ی گندم یا آرد نان سنگک مخلوط کنید) ویا ماسک نشاسته (یک قاشق ماست کم چرب را با یک قاشق چایخوری نشاسته مخلوط کنید )و به آرامی بر روی پوستتان به حالت دورانی و ماساژ بمالید و پس از ربع ساعت با آب سرد و خنک بشویید.

 

4- زدن ماسک خیار وگلاب: برای طراوت و شادابی وشفافیت پوست ،یک عدد خیار با پوست را ریز رنده کرده ،یک قاشق مربا خوری گلاب به آن اضافه کرده وبه حالت خوابیده ،به آرامی روی پوست بمالید و پس از 10 دقیقه با آب سرد و خنک بشویید.

 

توصیه های مهم:

1-اگر نتوانستید از این وسیله برای در آوردن جوشها استفاده کنید ،می توانید کمی روشور یا سفیداب پودر شده بلا فاصله بعد از بخور، روی پوست مالیده و پس از اینکه کمی جذب شد پوست را از پایین به بالا ماساژ دهید تا جوشهای ریز و سر سیاه و همینطور جرمهای پوستیتان پاک شوند .به خصوص در نا حیه ی بینی این کار را بیشتر انجام دهید.

 

2- 3الی 4 ساعت بعد از پلینگ هیچ کرم ویا کرم پودری بر روی پوست نزنید تا کاملا قرمزی و تورم آن بخوابد و پس از 3 ساعت نیز اگر لازم بود تنها از کرمهای مرطوب کننده و یا کمی روغن بادام استفاده نمایید.

3-بهترین زمان برای پاکسازی پوست زمانی است که برنامه ای برای خارج شدن از منزل نداشته باشید که اگر بتوانید قبل از خواب این کار را انجام دهید و پس از آن به پوست کاملا استراحت دهید نتیجه ی مطلوب تری خواهید گرفت.

 

4- اگر تنها و تنها از بخور و روشور به مدت سه بار در هفته مثلا در سوناهای بخار پس از 20 دقیقه بخور و به کار بردن سفیداب یا روشور استفاده کنید و پس از آن هم بلا فاصله با آب سرد و خنک بشویید، بعد از یک ماه پوستی شفاف و روشن و بسیار پاکیزه خواهید داشت.

 

5-پلینگ و پاکسازی پوست را حتما دو تا سه ماهی یک بار انجام دهید و خیلی زود به زود انجام ندهید چرا که با فاصله زمانهای کوتاه و پشت سر هم باعث شل شدن و چروک پوست خواهد شد.

لینک به دیدگاه

"پوستت كدر شده؟ برو آرايشگاه پوستت را پاكسازي كن!" :w58:

اين، جمله ‌اي است كه اين روزها از زبان خيلي از خانم‌ ها شنيده مي‌شود، ولي آيا پاكسازي پوست را بايد در آرايشگاه انجام داد يا نزد پزشك متخصص پوست؟ و انجام اين كار چند بار در سال لازم است؟

 

دكتر محسن غفارپور، متخصص پوست و مو، مدير گروه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران به سوالاتي دراين زمينه پاسخ مي‌دهند.

 

آقاي دكتر! براي پاك‌سازي پوست بايد حتما نزد پزشك رفت، يا مي‌شود در آرايشگاه هم اين كار را انجام داد؟

 

براي تميز كردن پوست و پاك‌سازي آن اصلا احتياجي به آرايشگاه و مطب و متخصص نيست. خود فرد هم مي‌تواند اين پاك‌سازي را در منزل انجام دهد.

 

واقعا؟ چگونه؟

مي‌توان از كِرِم اسيد ميوه (5 تا 10 درصد) كه خودش يك لايه‌بردار است و كار تميز كردن پوست را انجام مي‌دهد، استفاده كرد.

 

بعد از بيرون آمدن از حمام، پوست رطوبت لازم را پيدا ‌مي كند و با يك فشار مختصر در دو طرف جوش ‌هاي سر سياه و سرسفيد، مي توان آنها را تخليه كرد. احتياج نيست كه فرد ديگري اين كار را براي ما انجام دهد.

 

حال اگر كسي خواست اين كار را فرد ديگري برايش انجام دهد، بهتر است نزد متخصص پوست برود يا آرايشگر؟

 

خب، طبيعي است كه ما توصيه مي‌كنيم به متخصصان پوست مراجعه كنند. همچنين فرد مي‌تواند كرِم‌ اسيد ميوه را كه با نام AHA وجود دارد، ‌از داروخانه تهيه كند و هفته‌اي 2 يا 3 بار از آن استفاده كند. اين كرِم‌ پوست را كاملا تميز مي‌كند.

براي پاك‌سازي پوست از چه موادي استفاده مي شود؟

براي پاك‌سازي پوست از اسيد سالسيليك 2 تا 5 درصد و اسيد ميوه 10 تا 15 درصد استفاده مي‌شود. اين مواد را به صورت فرد مي‌مالند كه باعث مي‌شود يك لايه از سطح پوست برداشته شود. خود فرد هم مي‌تواند شب‌ها، اسيدهاي ميوه 10 درصد را روي صورت‌اش بگذارد و صبح‌ها بشويد.

 

بعد از پاك‌سازي، اگر پوست خشك بود، بايد حتما از مرطوب‌كننده استفاده شود و اگر پوست چرب بود، احتياج به چيز خاصي نيست.

 

در ضمن كرِم‌هاي اسيد ميوه، غير از پاك‌سازي پوست، روشن‌كننده هم هستند. همچنين بافت‌هاي مياني پوست را ترميم و بازسازي مي‌كنند.

 

معمولا پاك‌سازي پوست را بهتر است از سن 18 سالگي به بعد انجام داد.

 

گروهي از محصولات آرايشي كه به نام تميز‌كننده معروف‌اند، مي‌توانند پوست را پاك‌سازي كنند؟

ببينيد، دارو ماده‌اي است براي تسكين بيماري‌ و جلوگيري از بروز بعضي عوارض كه باعث تغيير عملكرد يا ساختمان عضوي از بدن مي شوند، اما مواد آرايشي كه معمولا روي پوست، مو و يا ناخن استفاده مي‌شوند ، باعث تميز كردن و زيباسازي پوست مي شوند، ولي در ساختمان و عملكرد پوست، تغييري به وجود نمي آورند.

 

محصولات آرايشي و بهداشتي را به سه گروه تقسيم مي‌كنند:

 

تميزكننده‌ها يا شستشودهنده‌ها، مرطوب‌كننده‌ها، و تونرها يا سفت‌كننده‌هاي پوستي.

 

تميز‌كننده‌ها چه مي‌كنند؟

تميزكننده‌ها مي توانند چربي‌هايي را كه توسط غدد چربي‌ساز پوست ترشح مي شوند و نيز شوره‌ها و باكتري‌هايي را كه خارج از پوست، مو و ناخن قرار مي‌گيرند، در خودشان حل كرده و از سطح پوست پاك كنند.

 

در عين حال، تميز كننده نبايد چربي‌ هاي سطح شاخي پوست (آخرين بخش پوست) را از بين ببرد، زيرا اين چربي ها مانند سدي در برابر ورود ميكروب‌ و سموم عمل مي‌كنند. همچنين مانع خروج آب از پوست مي‌شوند، در نتيجه نرمي و لطافت پوست را حفظ مي كنند.

 

مرطوب‌كننده‌ها چه‌طور؟

مرطوب‌كننده‌ها يا نرم‌كننده‌ها باعث مي‌شوند پوست رطوبت لازم را پيدا كند و باعث شادابي پوست مي‌گردند.

 

تونرها يا سفت‌كننده‌ها؟

تونرها را بايد بعد از استعمال يك تميزكننده مانند صابون، شامپو و يا شير پاك‌ كن ، استفاده كرد. تونرها، موادي را كه از صابون و يا شيرپاك‌كن ، روي پوست باقي مانده، از بين مي برند و رطوبت پوست را بيشتر مي كنند.

 

خيلي از خانم‌ها از تونر بعد از استفاده از كرِم‌ پودر استفاده مي‌كنند. اين كار، درست است؟

 

لوازم آرايشي مثل كِرِم‌ پودرها را هميشه بايد بعد از تونرها استفاده كرد. به اين صورت كه اول بايد از يك تميزكننده مثل شيرپاك‌كن و سپس از يك تونر استفاده كرد. بعد از آن هم مي توان از كرِم‌پودر يا پنكيك استفاده نمود.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...