رفتن به مطلب

مشاهده شكل 180ميليون سال از حيات جهان در «كيهان‌شناسي 21 سانتي‌متري»


YAGHOT SEFID

ارسال های توصیه شده

» سرویس: علمي و فناوري - علمي

کد خبر: 91061810256

شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۷:۵۷

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

يك تيم بين‌المللي از محققان موفق به كشف راهي براي شناسايي كهكشان‌ ها در زمان‌هاي بسيار دور شده‌اند.

 

 

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اعتقاد بر اين است كه جهان حدود 14 ميليارد سال عمر دارد و فيزيكدانان بر اين تصور هستند كه موفق به شناسايي شيوه‌اي براي مشاهده شكل جهان در سن 180 ميليون سالگي آن شده‌اند.

 

 

تلسكوپهاي كنوني تنها قادر به مشاهده كهكشانهايي با عمر 700 ميليون سال آن هم تنها در زماني هستند كه يك كهكشان به شكل نامعمولي بزرگ بوده يا در نتيجه يك رويداد بزرگ مانند يك انفجار ستاره‌يي ايجاد شده باشد؛ اما اين دانشمندان توانسته‌اند شيوه‌اي را براي شناسايي كهكشانهاي ستاره‌اي ايجاد كنند كه در مراحل ابتدايي جهان شكل گرفته‌اند.

 

 

اين پژوهش كه در مجله نيچر منتشر شده، از تلسكوپهاي راديويي براي بررسي امواج راديويي منتشر شده توسط اتمهاي هيدروژن استفاده كرده كه در روزهاي ابتدايي جهان به وفور وجود داشته‌اند.

 

 

اين اتمها با انتشار امواجي با طول حدود 21 سانتي‌متر به بازتاب تابش ستارگان پرداخته و انتشارات آنها را توسط تلسكوپهاي راديويي ممكن مي‌كند.

 

 

به گفته محققان اين امواج يك طرح ويژه را در آسمان به نمايش گذاشته كه يك نشانه واضح از كهكشانهاي اوليه به اندازه ميليونها برابر كهكشانهاي امروزي است.

 

 

تفاوت در حركت ماده تاريك و گاز از دوره ابتدايي جهان كه بر شكل‌گيري ستارگان تاثير داشته، يك طرح نوساني را ايجاد كرده كه تشخيص اين موجهاي اوليه را از انتشارات راديويي محلي درخشان آسان‌تر مي‌كند.

 

 

شدت امواج اين دوره ابتدايي به دماي گازها بستگي دارد كه به محققان اجازه داده تا كار چيدمان يك نقشه ناهموار از كهكشانها را در يك منطقه از آسمان آغاز كنند. اگر اين گازها بسيار داغ باشند، به معني وجود ستارگان بيشتر در آن منطقه بوده و بالعكس آن به معني كاهش تعداد ستاره است.

 

 

اين گامهاي ابتدايي در ريشه‌هاي مرموز جهان به ستاره‌شناسان راديويي براي اولين بار در بازسازي جهان اوليه به ويژه به لحاظ توزيع ستارگان و كهكشانها در سراسر آسمان كمك خواهد كرد.

 

 

اين حوزه پژوهش فيزيك نجومي كه اكنون «كيهان‌شناسي 21 سانتيمتري» نام گرفته، در حال شكل گيري است.

 

 

ستاره‌شناسان اميدوارند كه اين حوزه پژوهشي بتواند دوره اسرارآميز ميان تولد جهان و زمانهاي مدرن را روشن كرده و اين فرصت را براي آزمايش پيش‌بيني‌ها در مورد روزهاي اوليه جهان ارائه دهد.

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بررسي روزهاي پس از تولد جهان با انعكاسات اتمي

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...